Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 16:46:41
Lina85
Mi smo Danas radili Test na Secer i usput bili na kontrolu sa hB sve u Redu Ali Opet nismo videli Pol ali nema veze Samo da je sve ok,ja Imam upalu besike dobila antibiotike i vaginalete
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 17:35:11
Bebica11
Idana nek je bebac ok a i ti da riješiš baje
Sto se tice spola i hrane...eto ja jednom dječaka nosila i dva puta evo cure. Nema nekog obrasca želja da se razlikovao.
Sa dječakom sam jedino bila ljepša kao trudnica. S prvom curicom sam haos bila oteknuta u faci deformisana...sad ni tamo ni ovamo...nešto između
Kiselo mi se tek sad u trećoj trudnoci bas traži sa trećim i voće razno....tj sa curom. Tako da kiselo i dječak teorija otpada...ja grejp i limun jedem i pijem. Upravo popila limun pa mi naumpalo da vam napiem na ovu temu
U prvoj nisam podnosila jaja u drugoj nisam piletine mogla(sa sinom) eto.
To je ono ugrubo.
Manje sam maljava kad curu nosim. I vise se debljam kad curu nosim... Estrogen divlja to je to
< Poruku je uredio Bebica11 -- 17.11.2016 17:36:38 >
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 17:38:28
Bebica11
Sto se stomaka tice i spola u mene nema veze...Prvo bilo rano u kanalu nisko...gdje sam tad popucala sa strijama i sada se širim...Dakle sve u pet deka
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 17:54:55
lejla80
Eh evo i mene.... cijeli dan u skitnji. Moji dolazili pa nisu htjeli namjenski da budemo u kući da se ne bi šta ja zahmetila duše drage. Niko ko roditelji.
Amelaaa jesi se to konačno javila vještice jedna. Dok mi brinemo ti tamo uživaš sa bebicom, nek ti je živa i zdrava. Čestitam ti na duploj ulozi majke, da uživaš i budeš ponosna na svoje curice.
Drago mi je za uredne kontrolice, čekamo i ostale mamike da se jave...
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 18:45:50
Leptirica13
Evo i mene...amela cestitam..nek beba bude ziva i zdrava i sve najbolje zelim... Na jezeru sam ostala do pola tri..poslije komisije cekali internistu..prvo je nije bilo,pa kad je dosla budes unutra skoro sat...komirale smo se sve..a dosla jutros u 8:15h... Uglavnom,cr zakazan 28.11.mogla sam komotno i sljedece sedmice al nije bilo mjesta a 25-og ne narucuju...najgore sto moram u nedjelju u 8 ujutro doci..citav dan gore,al hajd.. Posto mi je dekovic na godisnjem,uradit ce cr murtezic...ja zadovoljna..samo mi daleko 28. :(
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 19:06:43
lejla80
Leptirice ma hajde samo nek bude hairli. Jest sljedeće sedmice praznik pa je zeznuto za termine al dobrog si doktora dobila za CR. Kažu da se sa njim slabo ko može usporediti gore. A ko zna, možda beba bude htjela i ranije.
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 21:12:41
manuela RR
Leptirice drago mi je da si sve zavrsila i zakazala carski rez znam da si to i htjela... Proce zacas ne brini,iskoristi do poroda jos malo odmaraj uljepsavaj sobicu i stvarcice...
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 21:20:31
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Leptirica13
Evo i mene...amela cestitam..nek beba bude ziva i zdrava i sve najbolje zelim... Na jezeru sam ostala do pola tri..poslije komisije cekali internistu..prvo je nije bilo,pa kad je dosla budes unutra skoro sat...komirale smo se sve..a dosla jutros u 8:15h... Uglavnom,cr zakazan 28.11.mogla sam komotno i sljedece sedmice al nije bilo mjesta a 25-og ne narucuju...najgore sto moram u nedjelju u 8 ujutro doci..citav dan gore,al hajd.. Posto mi je dekovic na godisnjem,uradit ce cr murtezic...ja zadovoljna..samo mi daleko 28. :(
Nek je hairli draga ..bice to ok aBd :)
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 21:21:42
bejbibi
IZVORNA PORUKA: amelaaaa
Zeniiiceee jeste li me zaboravile u ovih 7 dana Stigla bebica 10.ujutro Nije bas mrvica kako su je najavili, prava je prosjecna bebili, 3450g, 55cm duga Nisam vam se stigla javiti jer me mob.nije slusao u bolnici...A sad muku mucimo sa ragadama huh Danas konacno blago olaksanje, nasli smo neki polozaj koji nam pase, pa vidjet cemo... Bebice i lejla, sva moja djeca vi ste sljedece cini mi se.. Je li se status promijenio? Nemam vremena da citam ovih par stranica razgovora koje sam propustila, ali zelim svima srecu ljub ljub***
Cestitkeeeeeee Nek vam je ziva i zdrava dugooo
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 21:24:56
bejbibi
IZVORNA PORUKA: anandi
cestitam amelaaaa neka vam je sa srecom, tebi zelim brz oporavak a bebici duuug i sretan zivot
bejbibi sad si me prepala, zar i dalje povracas....ufff samo neka ono napreduje a mi cemo vec nekako izgurat
Ma draga ne mora znaciti da ce i tebi biti isto ...mozda ti samo nesti od hrane ne pase pa dok skontas sta izbaciti to i sve 5...al et menni nista ne pase ,bas po citave dane imam mucnine bex povracanja ,mada ja itekako jedem i vec mislim da sam pretjerala sa kilama 🙈🙊
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 21:26:55
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Lina85
Hallo zenice Amela cestitam na da vam Bude Ziva,zdrava i sretan aBd. Bejbi da nam sto pre ozdravite Lejla,Bebice eto i vasih pilica jos malo Anandi sretno na kontroli,vidim i dalje imas mucnine procice jos malo ja sam u ovoj trudnoci Imala mucnine do 18 nedelje
Hvala draga 😙
E bas mi je zao sto imas upalu :( jel te boli ? Brz oporavak i tebi 😘
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 23:23:12
anandi
Dobro vece zene, evo i anandi s izvjestajem Sve je super, bebica je pravo velika 66mm a teska 78g...samo se okrecemo i poziramo tata nam se odusevio,zado se u brojanje rebara i prsljenova kaze kao da je bio u kinu heheh nuhalni nam je 1,8 i ima jos nekih parametara, zapamtila sam da je mjerila celo i nebce, nosnu kost. Svi su organi na mjestu i daaaa kaze dr 90% da je mudonja bas se vidi kitica hehehhe al def cemo potvrditi za 2-3 sedmice kad budemo ponovo isli. Mada ja sam odpocetka imala neki filing da je decko i stvarno kad je rasilo nogice vidi se kitica, al dr nije obracala paznju pa sam je pitala i onda je bas duze vremena provela dole i cekala da se bebac okrene i docekali smo, bas rasiri nogice za fotkanje i tad rece da je 90% sigurna Dobila sam 2kg. A sto se tice terapije prestajem s folacinom i utrogestanima, a nastavljam sa sioforom, clexanom i letrox povecavamo sa 25 na 50mqg i uvodimo jos prenatal
Odmah sam poslije pregleda dala krv za dabl test, kaze i to se odnosi na daunov sindrom i jos neke anomalije ali kaze da ne brinem jer ona misli da je sve ok. Taj ce nalaz biti gotov za nekih 5-6 dana.
Ja sam ko na nebu, odusevila sam se pregledu i jedva cekam opet
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 23:25:24
anandi
IZVORNA PORUKA: Leptirica13
Jaoo pa bas si zaglavila....vjerujem da si se bas premorila. Sad odmaraj, eto uspjela si izganjat sta si htjela i sad se opusti i pripremaj baby kutak u sobi
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 18.11.2016 12:13:07
lejla80
Raspoloženje na nivou, vani fino toplo, ljepota jedna Na forumu slabo raje na jutarnjoj kahvici. Svi vole popodnevno čavrljanje. Evo i ja došla sa ctg-a. Ovo baš obaveza miša mu i to ovi u Vojnoj insistiraju dva puta sedmično da se dolazi, iako je sve u redu. Čini mi se da sam u prvoj trudnoći jednom išla do termina. Danas more žena i čini mi se sve prenijele hah
Bebice ima li te, danas je tvoj dan?
Bejbibi kako ste vi ? Ima li grčeva danas.
Anandi čestitam na dječaku, vidjet ćeš aBd to su velike maze mamine. Odmah ćemo da te pritefterimo na spisak.
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 18.11.2016 14:06:31
amelaaaa
Aj nema mene vise na spisku heheh Dobro jutro, dobar dan Uspjela sam vam ponovo navratiti, ne stigoh juce odgovoriti bebici, pa dodjoh maksuz dok bebi spava :)
U 5:20 me pocelo boljeti, u 6 bili pred bolnicom, oko 6:30 pregledana na prijemu - otvorena 6, oko 7 u radjaoni ctg i pregled doktora i probijanje vodenjaka - otvorena 9, oko 7:20 babica prilazi da izmasira - ali otvorena 10. Podnosljive kontrakcije do nekih 8, onda par ludjackih bolova i konacno naponi. U 8:23 bebica u rukama. Tako bebice otvorila sam se brzinom svjetlosti, ali napone sam cekala. Nisu mi nista davali, indukciju, buskopan, nije bilo masiranja, pritiskanja stomaka, sjeckanja, sivenja...pravi skolski porod, po skracenom postupku Ne bih se zalila, ali stvaaarno me boljelo vise nego na prvom porodu, cak i poslije, kontrakcije kod vracanja maternice su me bas jako boljele, kao da se ponovo poradjam. Mozda sto radjam djecu na godisnjem nivou, pa nisam u formi Je li i kod tebe ista situacija bila sa drugom bebicom?
Ostale zene, drago mi je zbog uspjesnih kontrolica, zao zbog mucnina, uzivajte u divnom suncanom danu.
A ove iskusne mamice, imate li kakav cudesni lijek za ragade? Imam ogromnu krastu, prilicno duboku, odvali se pa se ponovo skori. otpasce mi s njom pola bradavice
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 18.11.2016 15:19:41
Mina90
Heej zeniceee, evo I mene od doktora... ja sam danas 11t I 5 dana, doktoricaje mjerila nuhalni kaze 2,2 ... kaze da je to ok... prije nego mi je to mjerila, preporucila mi je neki prena test koji kosta 700 eura I koji otkriva sve genetske anomalije...ja sam se iskreno malo tu razocarala, jer ipak to nisu male pare uopce, a nije da treba nego ona kaze bilo bi dobroo, sad ne znam sta da radim Ultrazvuk joj je obicni nije ni 3D, I vec mi je danas rekla " po ovom bi mogao bit djecak, al jos cemo to potvrdit"... jel moguce da se vec sad vidi ? Ja do sad otisla na dvije kontrole, pila folnu sad mi dala pregnitil da pijem, ali nikakve nalaze jos nisam vadila osim obicnih urin I krv, ono zeljezo itd... sta ste vi radile ? Rekose mi dvije drugarice da su radile TORCH neki nalaz I plus su jos dobile I trudnicki karton, a ja evo danas pitam doktoricu ona kaze da je to zastarjeloi da sad imaju kompjuteri..izvagals me imjerila pritisak I sve to stoji na nalazu, izgleda morat cu sebi neko fasciklo nabavit samo za.nalaze...
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 18.11.2016 15:43:49
manuela RR
Amelaaaa bravo za porod lijepo je to cuti... Aventova mast za bradavice pomogne...
Mina90 a gdje zivis? Razlikuje se od Dr do Dr Ja Sam prvu trudnocu vodila u DZ tad nije bilo 3D a pogotovo 4 D UZ preglede sve na 2D ...tad Sam vadila taj TORH Svega 3 UZ za cijelu trudnocu... A sad privatni svaki pregled UZ 3D a 4 D sa12 -13 sed. kod svih ginekologa obavezan nalaz 4D. Rade se i nalaz krvi koji u postotcima odredi kolike su sanse da rodis bebu sa nekom bolesti po meni je to nepotrebno.Meni ginekolog nije trazio taj nalaz. Cak iako za odredjenu bolest bude 1:100 to opet ne znaci da je tvoja beba ima a savjetovali bi abortus... Onda uz te postotke uzmu u obzir koliko imas godina... Uglavnom ako nisi rizicna skupina i tvoj ginekolog smatra da nema potrebe za pojedinim nalazima vjeruj svom ginekologu.Dosta ginekokoga ima silno iskustvo na 2D UZ savrseno sve vide jer godinama tako rade.To sto je tvoj UZ 2D ne znaci da nije siguran nego je puno teze na 2D vidjeti sve a svi ginekolozi moraju znati koristiti i vidjeti na 2D UZ bezobzira na napredak u tehnologiji naravno da je lakse na 3 D I 4 D
< Poruku je uredio manuela -- 18.11.2016 15:51:27 >
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 18.11.2016 15:53:03
Mina90
Meni je 26 godina, I napomenula sam da niko niti u mojoj niti u porodici mog muza nema neku genetsku anomaliju...Hvala Bogu.... ali osim tih testova koji su tako skupi nije mi doktorica preporucila niti jedan drugi test, jer ne spadam u rizicnu skupinu...rekla je da ona to mora predloziti, bilo bi dobro da se uradi, ali ja mislim da ako nema nikakvih problema zasto da ga radim I bezze dajem.pare....eto nuhalni hvala Bogu ok, sve mjere idealni, nalazi dobri.... necu sad da dusu grijesim, al vise mi je izgledalo kao da ima neki procent od toga...ja bih to fakat uradila da je eto npr do 200 KM, ono za svaki slucaj, ali 700 euraaa mi bas puno da dajem, pogotovo sad kad svasta treba...u Sarajevu sam, al do sad sam uvijek isla privatno ginekologu...
< Poruku je uredio Mina90 -- 18.11.2016 15:54:55 >
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 18.11.2016 16:05:16
Mina90
Vjeruj Manuela da je i meni cudno...I to prije pregleda...da je ne dao Bog nuhalni povecan, onda bi mi to bilo predobro sto je predlozila....inace mrzim kad mi neko hinjski nabacuje nesto da mi proda...tako mi nekako izgledalo, I jos gore je sto mi se ta doktorica tako svidjala, a sad nekako gubim povjerenje...
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.