|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR
13.11.2016 23:25:54   
svamojadjeca
drage moje ja sutra na kontrolu i ctg rekla dr. da ce mi malo pomoci rukom da me otvori,posto bebica je teska 4kg po njihovom a ja imam diabetes i hipotireozu pa necemo cekati puni termin,ako ne krene do cetvrtka onda idem na indukciju.

za svrab uzmi plimycol oko 4KM je u apoteci navece namazem i mirna nista mi brze ne ublazi svrab.kako sam usla u 9 mjesec imam osjecaj da je svrab od pada imuniteta nekad se javi pa stane i tako u krug

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 301
13.11.2016 23:33:53   
Bebica11
Hairli da ti bude Svamojadjeca da se otvoriš i porodis aBduser posted image koja ti je dr u bolnici?

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu svamojadjeca)
Neposredna veza do poruke: 302
14.11.2016 10:00:34   
lejla80
Jutro curke moje bembele..kakve ste mi danas? Ja danas neću nigdje, valja mi se malo po kući provrtit mada ova kuća je rupa bez dna kad se o poslu radi...pogotovo kad si svaki dan u njoj, znači počistit se ne može hjoj...Valjda čovjek kad radi, nema kad ni zagledati nešto previše, nego za vikend zasuči rukave i opleti. Ovako svaki dan isti posao.

Svamojadjeca sretno draga, zaboli me samo kad pomislim kako li će te to rukom otvoriti...Mashalah bebica baš velika. Do termina ona bi i pet kila nagurala..

Amele još uvijek nema, pa koji je ovo dan, baš nešto počinjem da se brinem? Manuela koliko dugo inače ostajete u bolnici nakon porođaja?

2011.
2016.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 303
14.11.2016 12:48:47   
svamojadjeca
amin,evo mene kuci hihih,otvorena 2-3 al grlic nije skracen pa mi nesto odvojila ruko eee sta ne znam,nisam je ni slusala kako treba koliko sam se skoncentrisala da se opustim da me ne boli.ako ne krene do cetvrtka opet u cetvrtak dr.Doktorica Selimovic Maja

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 304
14.11.2016 12:51:49   
svamojadjeca
Amele nema izgleda da sam ja ostala samo u novembru.U vojnu bolnicu idem na preglede

Neposredna veza do poruke: 305
14.11.2016 15:57:12   
Bebica11
I Lejla je novembarskauser posted image 24.11. Joj carski zakazan

I ja sam aBd ne gurajte me u decembaruser posted image mislim se prije kutarisati aBduser posted image

Ja sam zvala dr Lejlu Imsiriju za pregled. Rekla mi u cetvrtak da dodjem...Tad cu biti punih 38 aBd user posted image tako da bi se moglo desiti da ja se i porodim a ne odem na ctguser posted image

Radila sam danas... Išla do posla. Sinoc i jutros su me krsta bolila i danas...

Kupila sam sok od ananasa da malo poguramuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 306
14.11.2016 16:55:40   
lejla80
Bebice hajde konačno da malo i do Jezera prošetaš hahah Je li ti rekla u koliko da dođeš?..Čudi me da te baš u četvrtak zakazala, tad je ona komisija. Sigurno će biti mnogo trudnica...još ako je pravilo da moraju obaviti ctg prije komisije ihhhh al hajde neka te lagano da počneš..

I ja sam danas trebala al čekala drugaricu pa da sutra zajedno idemoo, kad ona me danas zove pukao joj vodenjak tak da ću ipaak morati sama... Šta nam je ovo zatišje, nije zar da jedina ja ovdje ne radim user posted image

Sva moja djeca, pa dobro si..eto tebi tvoga bebeka uskoro..

2011.
2016.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 307
14.11.2016 17:09:04   
manuela RR
Cao zenice moje...
Mene je na porodu babica rukom otvarala zapela na 2-3 i sa indukcijom ona mi pomogla otvorila me na 5-6
All je bolilo haos... Ne bi vise a opet da mi nije pomogla otvarala bi se dva dana...

Lejla 80 Obicno ako je porod prirodni i bez komplikacija sutradan ides kuci...
Da nije na carski morala Amelaaa pa se zato ne javlja?
Valjda je sve OK.

< Poruku je uredio manuela -- 14.11.2016 17:11:37 >

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 308
14.11.2016 17:12:32   
Bebica11
Lejla rekla mi je iza 12h, tj oko 12h pa nadalje...poslije komisijeuser posted image

Pitala me jel ti druga beba rekoh trećauser posted image i kao koliko si tačno trudna rekoh u četvrtak 38 punih stim da sam se dva puta u 38.porodila zato me ipak zakazala za četvrtak iako se na momenat mislilauser posted image

eto ja ovaj put u 38. na prvi ctg, ma hajde....prve dvije sam radila i u osmom mj po bolnicama, hB sad da je ovako uredno pa makar i u 38user posted image

Mali me zeza s tutom. Piskenje super ide al za veliku nuzdu zablokirao...trpi...popio 1l kompota od sljive od juceruser posted image i jos jogurt danas i nista...lopov jedanuser posted image

Odoh opet jedan kompot skuhati, i onaj sok od ananasa da počnem piti...kako sam došla nagovaram ga da ide u wc

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 309
14.11.2016 19:13:33   
Leptirica13
Da i ja sta napisem... :) mi u cetvrtak na komisiju,aBd...tako da ocekujem da ce datum biti krajem sljedece sedmice..lejla i ja smo u dan razlike..jutros isla vadila krv i urin,izboli me sve me ruke bole... :(
Ne znam kako vi,al mm i ja smo totalno out..uopste nemamo osjecaj da cemo dobiti bebu..nit treme ,nicega...jos nam do glave nije doslo iako svaki dan pricamo o tome kako jedva cekamo da nam dodje...mozda kad dodje dan pred bolnicu malo se osvjestimo..
Torba je spremna,sve je spremno..samo da nas zakazu...ja sam uzela uputnicu za komisiju,nisam za ctg...valjda ne treba..zna li ko ..za jezero?

od 01.03.2013.cekamo nasu/e malu/e igrackicu/e..
16.03.2016. IVF, 2 blastociste
26.03.Beta 207.7,II Beta 364,2
05.04.2016. dvije male gest.vrecice :)
19.04.kuca jedno srce...03.05.ipak jedna beba

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 310
14.11.2016 20:31:08   
lejla80
Bebice joj nezgodno je to kad djeca trpe miša mu.. baš znaju zakomplikovati stvari. Jel ga to sa pelena skidaš ili onako izbjegava da kaki? Šta nam se ovo bejbibi danas ušutila?

Leptirice jel to treba uputnica za komisiju? Ako imaš nju to ti je to. Pretpostavljam da će te uputiti da prije toga uradiš ctg.
U vojnoj ne treba nikakva osim ona velika kad krene porod. Imaš li nju? Obično žene nju nose gore i uredno im vraćaju. Ja sam tako u prošloj trudnoći. A što se tiče osjećanja, ma sve je to normalno,pogotovo ako je trudnoća bila OK.

2011.
2016.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 311
14.11.2016 21:33:50   
Bebica11
Lejla prije jedno mjesec mu skroz skinuli pelene. Znao je on često i prije u tutu...zadnjih 2-3mj više suh nego mokar. I sad ono pred treći rodjendan skinemo. Vjeruj nije se 2 put upiskio hB al stolica haos. Prvih par puta bez problema al onda počeo trpiti. Zadnja 2 puta 3-4dana trpi. Evo riješili smo večeras al je bas plakao. Sreca hoce kompot drzacu ga sad na kompotu stalno tako da ne moze trpiti dugo....probacu i tako. Cak sam mu probala vratiti pelenu za veliku nuždu al jok...on je pelenu odbacio sad ni naprijed ni nazad haosuser posted image
A više i meni došlo plakati veceras kaže on meni "zašto moja mama plače" aaaa još mi gore bilo. Baš smo vezaniuser posted image pile moje

Leptirice i tebi hairli da zakažu carskiuser posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 312
14.11.2016 22:44:01   
lejla80
Joj mi mame smo stvarno grozne, a još trudne mame, ma katastrofa.
Bebice a možeš li skontat što izbjegava kakiti. Moj A se recimo pravo bojao da kaki a posebno u tutu i mi smo to riješili tako što smo ga prebacili na šolju. To nas je spasilo. Dobra ti je ideja kompot. Nek pije umjesto vode a ima i onih sokova što preporučuju porodiljama od šljive i jabuke.

2011.
2016.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 313
14.11.2016 23:55:39   
bejbibi
Cao z3ne .kako ste ..ja jutros krenula pisati i ne lrodje post i nosam vise imala snage za pisanje .mi smo katastrofa.mwnw grcevi satrase.neka mucnina bez povracanja ...jutros A povratila,maloprijw M .ne znam sta je ovo ...ne povrate cesto al et jwdnom na dan od sibote navecer user posted image bas me zabrinjava ,sutra aBd doktoru ih vodim .
A i meni se sve nesto vrti zeludac haman mi malo fali ...
Odo sad spavati i nadati se da nece vise biti povracanja ..laku noc

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 314
15.11.2016 8:16:40   
bejbibi
Jutro zene ...ja se nissm naspavals,citavu noc bolovi u stomaku ,grcevi..morat cu i ja doktoru ,bss boli kad uhvati

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 315
15.11.2016 10:48:54   
lejla80
Jutro i od mene, ja evo upravo sa ctg-a. Vala je i ovo maltretiranje uhhh.... a i ja sam se sva usporila, jedva hodam, tacnije jedva me noge nose. Bebice divim ti se što još uvijek radiš. Mene jedno koljeno baš pravo boli, valjda će proći nakon porođaja aBd. Nisam ranije imala sa njim problema.

Uzela sam i steznjak u Bojpromu, ispadne oko 30 KM, trudnice imaju popust 10%. Eh sad uzela M veličinu, to mi je prije poroda, valjda mogne.

Bejbibi pa vas baš safatala. Jasta idi doktoru, ne zezaj se.

2011.
2016.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 316
15.11.2016 11:10:00   
eskimka
Drage user posted image mogu li veliku uputnicu za bolnicu uzeti u Skerlicevoj... mogu li supruga poslati da on uzme... mogu li one sestrice na kartoteci dati ili mora ici kod doktorice... hvala vam puno... redovno vas citam al se slabije javljam :)

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 317
15.11.2016 13:20:46   
anandi
Helooo nesto ste slabo aktivne
Kako ste mi, jeste li sve jos uvijek 2u1? Vidim nema nam Ameleee da se nije porodila, ma vjerujem da jeste...ne bi ona izdrzala ovako dugo da se nee javi. Nadam se da je sve ok i da uziva s user posted image

Leptirice doslo i tvoje vrijeme, hajde neka bude sa srecom user posted image Nego da te pitam, jesil ti na clexanu?

Zanima me, vi koje idete na carski na osnovu cega vam daju? Ok mi je ako je beba krupna ili nije u dobrom polozaju... Ja nekidan na ukc-u i kazem dr vjerovatno cu i ja na cr ako bude sve ok, kontajuci jer sam vto trudnoca i na clexanima a ona meni nema sanse. A sve zene koje znam iz klinike koje su radile vto su isle na carcki

Ja danas po zadnjoj user posted image usla u 4-ti mjesec user posted image user posted image Sinoc sam nesto bila lose, povracala sam. Zena nije jela meso ima 20-tak dana ako ne i vise smrdi mi i ne mogu da pomislim na njega, i ja odem do binga i vidim u mesnicu izlazu vrisko meso i kupim kilu telecih rebarcadi i zapecem...ubila sam se, bas mi je godilo a poslije da ne pricam, wc solja mi je bila prijatelj par sati, nisam je pustila iz narucja dok nisam sve ispovracala user posted image Def meso vise nit jedem nit pravim

(odgovor članu eskimka)
Neposredna veza do poruke: 318
15.11.2016 15:59:46   
Bebica11
Hej ženice evo i mene :)

Bejbibi jesil isla dr Jel sve ok?

Eskimka kad je tebi termin u koju ćeš bolnicu,imal nekih promjena?

Anandi ojjj mogu misliti meso povraćati user posted image pripazi još koji dan sok te popusti

Lejla mene ne boli koljeno al prepona nekad i to vjerovatno mi nalegne beba samo počne trnuti sva noga i izgubim osjećaj u njoj. A za posao. Vjeruj ovo je meni... Nešto neopisivo. Ja sam dosad ležala i imala rizične trudnoce. Sad mi baš godi ovo kretanje i brže vrijeme prolazi. Samo da se ne prehladim to me jedino brine...jutros je puhao leden vjetaruser posted image odmah ovo jedno uho...duže vrijeme na vjetar me ziguca... Moracu to regulisati dok se porodim aBduser posted image

Kod mene sve isto...hoću danas kosu prati i srediti se prekosutra idem dr aBd. Sinoc sam imala malo kontrakcija opet i tako...to je to

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 319
15.11.2016 16:43:51   
lejla80
Ništa novog haman ovdje... Ja evo čekam mm da dođe sa posla da ručamo. Čak sam i neki kolač od kokosa smutila, super lagani a dopao mi se, probala ga kod jedne prijateljice. A uzeo krpu ko fol pomaže po kući, ljubi ga majka.

Bejbibi kakva je situacija?

Bebice ma super pa možeš raditi. Ja nemam snage, preteška sam. Svaki dan negdje izađem al malo malo pa sjednem. A ne mogu dugo ni sjediti. A za zimu si u pravu. Ja sam se jutros smrznula, a ne mogu jaknu ni zakopčati niti mogu čizme obući. Znači ni jedne mi ne mogu. Doduše jedva i tene obučem, mashallah stomo baš velik.

Anandi pa eto super, ušla si u četvrti mjesec sad će i tegobe pomalo popuštati user posted image Iskoristi maksimalno. Za CR ti ne znam. Kod mene je bila disproporcija i položaj al pretpostavljam da se beba postavila u taj položaj jer nije mogla izaći, tj na samom porodu.

Eskimko ma može muž uzeti uputnicu komotno al mora doktoru. Ne mora bit ginekolog može i opsta praksa. Eh za porodiljsko čini mi se treba bit ginekolog mada nisam sigurna.

Manuela gdje si ti?

2011.
2016.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 320
15.11.2016 18:56:04   
Bebica11
Svamojadjeca imal tebe? Kako si jel ti dr uspjela potaći bolove?

Lejla meni mama posudila svoj kaput a ona je moje visine samo +20kg pa ga mogu zakopčatiuser posted image čizme jedva zakopčam al zakopčam il malo ostane neskopcano

Evo okupala se ja...nemam sad snage,sve me boli....Za večeru su makaroni user posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 321
15.11.2016 20:25:57   
Midnight_489
Hej ženice,evo i mene user posted image
Ja sam hvala Bogu bolje,samo me još malo grlo boli ali valjda će prestati user posted image
I ja sam danas za ručak kuhala makarone sa umakom od mesa user posted image moja najdraža hrana,a MM ih
nešto i ne voli user posted image

Eto idem sad,laku noć ❤️ 🌙

Hana - mamina princeza 03.01.2017 :)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 322
15.11.2016 21:13:56   
bejbibi
Ev i mene zene ...isli doktoru danas ,djeca samo.dobili prolife,infuzije da piju,sirup za iskasljavanje,i A dvije kreme protiv pel.osipa...rekla da i ja smijem prolife i infuziju i nadam se da ce proci ovi uzasni grcevi user posted image

Neki autor...

(odgovor članu Midnight_489)
Neposredna veza do poruke: 323
16.11.2016 9:47:42   
lejla80
Morning, ima li ikoga danasuser posted image

Ja evo kahvenišem tek, nisam tako davno ni ustala, nešto se opet ne mogu naštimati navečer pihhh, baš je zeznuto.

Bebice dobro si se snašla i ja bi se komotno mogla zaroviti kod svoje mame u ormar, srećom nije mi pod moranje jer ovo što se krećem mogu i u tenama. Meni moje čizme ne mogu ni dole ni gore, znači uopste ih navući ne mogu, kao da mi je noga porasla user posted image Očito ima malo nateknuća al nije tako alarmantno, dok se vide zglobovi haha, u prošloj trudnoći ništa od toga nisam vidjela dok se ne porodih.

Bejbibi kakva je situacija kod tebe danas?

2011.
2016.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 324
16.11.2016 9:49:40   
svamojadjeca
na yapadu nista novo hihihi,ugao mi stize poslje podne pa se nadam da cu biti u jednom komadu kada dodze hahha

to bas stomacna gripa kod vas ili da niste sta pojeli,mi smo se jedne godine svi otrovali sa kinderpingvi iz Binga tako grcevi i rijetko povracanje

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *