Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 7.11.2016 0:06:25
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Amelaaa kod tebe je baš mala razlika pa to ima i prednosti i nedostataka Prednost je što je ljubomora manja kad je razlika baš tako mala. Djeca lakše prihvate prinovu, karakter još nije formiran tek se oblikuje. Malo je neobično u početku al će se cura brzo uklopiti aBd ne brini Moja N nikad nije imala velike izljeve ljubomore a 23mj je starija od malenog. Stvarno jako brzo se uklopila.
Nedostatak je što je i ona haman pa beba pa ćeš imati malo više posla i zahtjeva i ona dosta pažnje i truda...malo ćes morati balansirati al polahko...
Zanimljivo to bude. Na početku čuvamo bebu od starijeg djeteta i štitimo a vremenom kad beba poskoci onda starije dijete već naučeno da se povuče da ne udari bebu i sl onda beba počne starije maltretirati. onda uči obratno.. Eh onda oboje omudraju pa sudite jedno vrijeme. Kasnije skontate da nije ok biti sudija da pogriješite eh onda po starinski oboje idu u kaznu ako su pogriješili ili se potukli i posvadjali...to je kod mene sad
E bas ovako kako si napisala kod nas je sad takvo stanje ..bena maltretira bracu pa joj on nekad uzvrati i tako ukrug .al zvrk mali lrobocira ,udara ga prva ccc...guzica joj ne moze podnijet al mora ona njega udarit eh ja ih nekad pustim da sami rijese pa makar se potukli dobro jos su mali ,al sto kazes ne mozes uvijek biti sudija pa nek rjesavaju sami il oboje dobiju svoje Ma sta da vam kazem ..sve je to i zanimljivo i tesko ...nije lahko biti mama definitivno ...
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 7.11.2016 0:07:58
bejbibi
Zene lahku noc ...eto rijesile se depresije i strahova bar za vecwras sutra u novi krug aBd ...odnoano danas,vec je ponoc ajde ,fino spavajte ,lijepe snove
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 7.11.2016 0:39:34
Mina90
Veceeee zenice.... vidim da ste se raspricale hehe da vas obavijestim, da sam u petak vadila nalaze I da su masala super...hematokrit I hemoglobin malo smanjeni, a zeljezo veoma dobro ...kaze doktorica tako to inace u trudnoci...
Ja imam problem sa probavom trenutno...u cetvrtak navecer sam imala proljev i, evo do sad nista.. :( sto se tice colee, ja je pijem ko ludaa, tako mi godi... inace je ne volim, vise gusti, al sad valjda zbog zgaravice mi godi...
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 7.11.2016 8:00:42
manuela RR
Uh zene moje jeste se raspisale. Ja se divim svim svojim prijateljicama koje imaju djecu male razlike stvarno je testiranje zivaca... Ali zato kad malo porastu uvijek imaju drustvo.... Ja se nadam da tog tipa ljubomore i ispada kod mene nece biti... Ipak je E. 8 godina i iako je dosta vezan za mene svjestan je da su bebe zahtjevne i da im treba paznja. Sad je odusevljen i jedva ceka da se rodi pogotovo sto je brat.Tako da se nadam da ce me bar to zaobici. Premda nikad se ne zna posebno sad sto smo stalno zajedno od kako sam na bolovanju pa sam mu posvecena 2000 %
Ja Sam E dojila 10 mjeseci,al znala sam po noci kad hocu da se naspava i on i ja povremeno dati mu flasicu.... I nije bilo frke.
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 7.11.2016 11:52:41
bejbibi
Hello zene pa gdje ste ,sta je ovo pon a nigdje nijedne ..da nije sta zignulo
M napokon u vrticu,pozelio izgleda haha ..neka ga vala ,uh vrtic je spas ...al ova lopuza mi ne da mira vuce usisivac hoce da usisa,pa sad malo fen i tako redom ...mala mahalusa hoce u bingo kaze binga jutros mm krenuo M u vrtic vodit a ona stala na vrata ne da im,hoce i ona snjima papa i brmbrm hahha ...bas je namazana
Kod nas ce vjerovatno sarma danas i sutra biti e bas mi se jede sad haha
Htjela ukesiliti malo kupusa da imam za zimu ,zdrav je i izgleda nije komplikovano prvi put bih to radila pa et jos se dvoumim ja bas nemam habera oko zimnica ,ajvara i toga uh
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 7.11.2016 12:52:57
amelaaaa
Zenee gdje ste Danas vidim nema depresije, sinoc je pomogla grupna terapija bejbibi sto se zimnice tice, usudila sam se samo da pravim dzem od sljiva...sve ostalo je za mene spansko selo Mada kazu svi da nije neka mudros, pogotovo te salate...Sreno ti s kupusom, ako se odlucis
manuela kod tebe je razlika super, u teoriji ne bi trebalo da ti bude tesko... Ja sam odlucila da ispucam dvoje do tridesete, a poslije vidjet cemo, kontam nisam vise u cvijetu mladosti, moze mi biti samo teze
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 7.11.2016 13:26:44
eminaja
Bejbibi ja sam pravila kiseli kupus ali onaj rendani nisam u glavicama...uglavnom se posoli da bude malko slaniji,potrpas u tegle i zalijes vodom neko stavlja u te salate konzervanse i sl... Aa mislim da je ovako bolje... Eh sad vjerovatno se tegle trebaju prokuhat da se vakumski zatvore,ja nisam jer smo mi brzo potrosili tih par tegli et ne znam koliko sam pomogla... Amela sto se tice godista ja sam haman najmladja istjerat cete me '94
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 7.11.2016 13:42:22
amelaaaa
Bgmi eminaja ti i jesi u cvijetu mladosti Komotno mozes i cetvero do 30te hehehhe Jelde ti si ono spominjala da bi voljela 4 djece Valjda nisam pomijesala
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 7.11.2016 14:05:09
eminaja
ABd granica je 32-33 pa ako sta bude bude hehe nek prvo ovo dvoje malo odrastu aa i ja imam nekih planova za sebe pa cemo vidjet,moza mm promjeni misljenje do tad hah ili ako nas ovo dvoje ne izludi kako si ti amela pripremas li se tebi se haman priblizilo,,da ti bude s hajrom i da brzo prodje samo ti pozuri u bolnicu d ne bude frke cini mi se da kod nas ima ta neka procedura kad tek dodjes ono ja zamalo da se kod kuce ne porodih
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 7.11.2016 14:13:34
amelaaaa
aBd da vam sve ide po planu
A ja...predporodjajno bole me prepone, idem stalno u wc...i ostale trudnicke radosti Sad u srijedu mi je punih 40 sedmica, a u cetvrtak mi je termin po mjesecima (prestupna godina zene, jeste li primjetile nepodudaranje) Ako me ne zaboli prije nisam sigurna koji dan da se javim u bolnicu...
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 7.11.2016 16:01:56
bejbibi
Sad ste se nasle raspisat kad mene nema ma gdje su LEJLA I BEBICA
Eh ja sam vam 87 godiste.znaci u martu punih 30 aBd taman ce trece biti prije rockasa nadam se ja nisam to planirala al desilo se
ja sama heheh,mm poveo A po M u vrticu..jes lijepo ovako tiho,mirno,sama sa svojim mislima i rr drustvom al vratit ce se brzo..u komsiluku nam vrtic jos on autom otisao al nema veze,5min 5min ...isplati se..
Skuhala sarmu jamiiii,super ispala....napravila mafine,ocistila rernu i mikrovalnu et bila vrijedna...mm kofol cistio dvoriste a haman nista uradio nije ljutiiii meeee...
Mi o vuku vuk na vrata dosli
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 7.11.2016 16:07:32
lejla80
Eh evo i mene da malo mahnem... Jutros išla na ctg, dobar hvala Bogu . Doktor koji mi je potpisao veli, možda mi tebe porodimo i prirodno ...mislim nemama riječi..pa šta me zaj... onda sa nalazima.. kao eto da dođem na komisiju u četvrtak. Pojma nemam šta me na toj komisiji čeka pihhhh, mrzim neizvjesnost. Onda odem kod interniste u moj DZ sa labaratorijskim nalazima kao što mi je rečeno i ne htjede me doktorica primiti bez briseva...Eh sad kakve veze imaju brisevi sa internistom, neka mi to neko objasni. Brisevi opet tek u srijedu gotovi pa popodne inetrnisiti. Komisija u četvrtak u 12 a prije toga moram na ctg, kao i to treba...tačno ne znam gdje da uguram ovog anesteziologa ..hjoj...ja komplikacija mati mila...ž
Eh eto...zbunih ja i samu sebe sa ovim škrabanjem...al upravo se osjećam tako, zbunjeno... na hajr i na dobro u svakom slučaju
Što se tiče godina, ja sm ovdje ko neka bakica...jer sam svog prvog đetića rodila u 30 godini a sad ovo aBD u 36... al šta me briga svakako izgledam puno mlađe hahahahhahaa
Eh eto odoh sada da štogod skufam... pa ćemo nastaviti a terapijom...ljubim vas sve
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 7.11.2016 17:30:31
lejla80
Žene drage smorih se dok napravi i ručak, tacno ne mogu ni da jedem. Šteta haha... Jedino sam supu pojela, nešto ko da me i želudac i glava hoće zaboliti, stres je čudo...probat ću jedan mg možda spriječi..
Stvarno gdje mi je bebica drugarica?
Lina, dobro nam došla draga, nadam se da ćeš nam se češće javljati
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 7.11.2016 19:05:51
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Lina85
Selam zenice Evo jos jedne mi smo u 24 nedelji i jos neznamo dali smo ili Nas Termin je 28.02.17 aBd
Dobro nam dosla draga ,javljaj nam se redovno sedmicu si prije mene a termin ti na rodjendan moje mame bas fin datum Urednu trudnocu ti zelim i sto laksi porod ..jel prva bebica
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 7.11.2016 19:07:32
bejbibi
IZVORNA PORUKA: amelaaaa
lina dobrodosla Sa mnom se neces dugodruziti heheh jer sam par dana do termina, ali ostaje jos zenica s kojima se vazda ima sta pricat
Pa lejlo kakva su to malteretiranja kod doktora ccc bejbibi vala jesi bila vrijedna, svaka cast Ja sarmu nikad nisam ni pokusala napravit
Vala sam se i pravo najela ja i A jele a M i mm nisu ...mm ce jest kad dodje vecwras a M cu pred spavanje nahranit ..drago mi da je A bar jela jer kad moram oboje hranit onda je ludnica uh..
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 7.11.2016 20:27:20
Bebica11
Hej ženice
Evo i mene...Ma radila danas pa sinu rockas malo oko njega sada evo tek u horizontali od jutros
Još 2u1 nekad oko 15h sam imala kontrakcije pod stomakom i onaj moj famozni znoj Al smirilo se. Sutra sam zakazala pregled izapodne kod svoje dr taj zadnji pa cu na ctg
I ja punim 30 sada u decembru aBd prvo rodila sa nepunih 25 drugo nepunih 27 i sada treće nepunih 30 aBd očekujem
Može još jedno do 35 Ako bude nafake i dosta od mene. Podigla sam nantalitet od mene dovoljno Još sam ja imala u 22.godini missed i vanmatericnu. U ovih 8g postala sam inventar na klinici gore i dr me znaju
Lejla nemoj se nervirati vjerovatno će te komisija na carski aBd
Lina dobrodošla i hairli ostatak trudnoce zelim
Mina drži se jos malo pa ce onda probava da krene uzbrdo
Bejbibi bolja si mi cim si opet u starom elementu za pisanje
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.