Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 16.11.2016 11:07:22
bejbibi
Cao zene Kod nas cini mi se bolje ..djeca nisu povracala ,ja nemam grceve vise hB al izgleda M hvata neka deuga virusa ,nos,kasalj,il je to od sirupa za iskasljavanja al nekako mu oci se skupile.mah ko ce ga znat vise .smorena sam od ovih virusa prokletih ...slabije jedu al ok to...bar tekucine uzimaju ... Htjela malo izaci sa njima al necu ipak ...neka ih jos danas u kuci ..da ozdrave skroz .
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 16.11.2016 13:11:56
Leptirica13
Hvala zenice na lijepim zeljama..da sve mi dobro prodjemo na porodu aBd...anandi,masala,4.mjesec...bas sam sretna zbog tebe..ja sam na clexanu 0.6.. Danas imamo kontrolu kod dekovica a sutra bi trebala biti komisija..cula sam da glatko odbijaju..al,eto..ja imam nekih dijagnoza tonu i plus od 4 doktora napismeno prijedlog za carski pa se iskreno nadamo da necemo biti odbijeni..ne znam sta bih onda,bas sam se psihicki pripremila za carski..cujemo se uglavnom kad zavrsim sa svim..pusaaa
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 16.11.2016 13:49:27
bejbibi
LEPTIRICE sto ti na cr??
Sta je ovo nema vas ...ja malo sjela ..uspavala A maloprije i stavila rucak,svasta nesto cu iskombinirati da se fino najedemo ko ljudi jer nismo jeli ovih dana nista haman..supa i dvopek ..valjda budemo mogli ...bolje su djeca iako je M maloprijw povratio malo al vidim sve slajm ,to od sirupa za iskasljavanje garant... Ja sam hB bolje ,nema onih ucestalih grceva ..nekad malo zigne al nije to onako bolno ko sto jw bilo,valjda prolazi..bebca osjecam tako da mislim da je sve ok....ginwkologu jos nisam isla ,sve nesto odgadjam ,pravo mi mrsko ici na prwgled 😒
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 16.11.2016 13:58:59
manuela RR
Cao zenice moje... Ja juce u skitnji citav dan. Isli kod prijatelja zena mu trudna usla u 9 ...Kad sam kupovala sebi za bebaca I njima kupim lezaljku za bebe loreli..Moze se i ljuljati ima 3 polozaja I visuljke igrackice bas prakticna...
Odemo na sjelo i zaglavimo do ponoci... Jos I mali bio sa nama. On je bio super nije se cuo pisao zadacu igrao se.... Zato smo i zaglavili...
Vidim dosta zenica ide na carski....
Ja od slijedeceg mjeseca polako pocinjem sredjivati sobicu... Prvo krecenje pa onda ostalo...
< Poruku je uredio manuela -- 16.11.2016 14:00:59 >
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 16.11.2016 14:00:46
Leptirica13
Bejbibi...zavladali su neki virusi ,valjda zbog ovih ludih temperatura..cuvajte se koliko mozete..i mene bila spopala prehlada,al sad vec popusta..danima sam kasljala i smrcala... Pa,cr na prijedlog dr zelije velije..imam tonu dijagnoza (ivf,trombofilija,mikroadenom na hipofizi-visok prolaktin,inzulinska rezistencija...itd..).jos mi prije 5 mjeseci nestalo vida na desnom oku pa su sumnjali da nije bio prolazni mozdani udar..tj neko zacepljenje koje je, srecom,prosisalo...eto,svasta nesto..tako da su mi i neurolog i endokrinolog i oftamolog a i moj ginekolog napisali carski..pa,vidjet cemon sutra sta ce komisija reci..obzirom da smo se citavu trudnocu bavili sa mnom i hodali po doktorima koji su nas isprepadali sa svim i svacim,mm nece da cuje za prirodan porod..a i ja,koliko god mi je bio sok cuti za carsko,vec sam se spremila psihicki na sve to..
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 16.11.2016 15:47:17
Bebica11
Hello ženice
Evo i mene Još u komadu. Sinoc slabo spavala boluckalo me,jutros isto krsta. Išla do grada prepona me zabolila. Eto kuknjasto sam danas Sutra mi je pregled aBd
Leptirice sretno na komisiji
Bejbibi brzo ozdravljenje želim
Manuela još malo pa ćete dobiti malog šefa I gotovo sa sijeljenjem do ponoći bar neko vrijeme
Eto...odoh sad kahvicu popiti...donijela sam sebi posla i od kuće da raduckam. Kraj godine a računovodstvo sve vam je jasno... Mm će raditi noćas duže pa i ja ću malo da se 'zabavim'
Htjela sam i frizerki al neki smrtni slučaj... Tako eto ubodoh u nevakat. Vidjecu sutra
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 16.11.2016 16:07:07
lejla80
Eh evo i mene, svi ste tu koliko vidim Mene prvo uhvatilo peglanje bebecih bodija. Onda sam u po frke skontala da bi dobro bilo da ispeglam i Ahmedove stvari. Šta znam hoću li kasnije moći pa da mi dijete ne hoda svakakvo. Trebam i njegove stvari spakovati jer cu ga aBd voditi svekrvi kad krenem u bolnicu. To mi od svega najteže pada Eh eto dok dodoh do ručka poče me boluckati pihhh al evo prodje čim sam se malo pružila...
Svamojadjeca pa neće to tvoje pile haman kad vi hoćete, zeznuto neko Ideš li sutra na komisiju?
Leptirice i tebi sretno, ma ne vjerujem da će te nešto peglati sa svim tim nalazima. Ne smiju ni oni plaho rizikovati. Auu al i ti si svašta prošla. Kako se sad osjećaš, ima li kakvih naznaka?
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 16.11.2016 18:46:30
Mina90
Gdje ste zene, evo ja uhvatila malo netaa, pa iskoristila priliku da vam se javim... Sta ima, kako ste mi ? Kod mene se stomak malo kao zaoblio ovih dana, danas sam 11 sedmica I 4 dana... u petak aBd idem na mjerenje nuhalnog.. kaze mi mati da osim sto se zaoblio stomak, da sam I sa strane dobila viska, u fazonu razlio mi se stomak....kaze po tome stare zene ko biva predpostavljale da je musko, a ako raste guzica I siris se I na drugim dijelovima tijela onda je kao djevojcica... a sa drugesam strane kao ako ti je stalno kiselo u ustima onda je curica...ako ti se jede mesoo, a meni se jede onda kao opet djecak... ja imam kiselost u ustima, a meso mi se trazii, pa znaci moze I jedno I drugo...ja iskreno navijam za curicu, al opet bitno da je zivo I zdravo! :) kako je kod vas to bilo, I sta ste nosile, djecak ili djevojcica ? cisto onako da razvijemo neku temu
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 16.11.2016 23:57:06
manuela RR
Mina 90 sumpa ti je prijedlog ... jelo mi se kiselo razlila se sa strane usne kao natekle sve simptomi kao djevojcica oba puta djecak... Jedino mucnine Nisan imala a kao tako je kad nosis djecaka....
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 0:00:19
manuela RR
IZVORNA PORUKA: manuela
Mina 90 simpa ti je prijedlog ... jelo mi se kiselo imam i imala kiselunu pogotovo navece razlila se sa strane, usne kao natekle sve babski simptomi za djevojcicu oba puta djecak...
Jedino mucnine nisam imala a kao tako je kad nosis djecaka....
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 5:51:32
Mina90
Sad sam se nasikirala, mislim da imam gljivicnu, dole me svrbi, jel opasno u trudnoci ? U petak aBd svakako idem doktoru, al me bas strah sta ce mi reci... I prije sam je imala, I camesten vaginalete bI to rijesile, a sad u trudnoci da li se ista od toga smije koristit ? Skodi li gljivicna bebi ?
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 8:28:04
lejla80
Jutro, jutro, danas imamo vazda nekih komisija i pregleda, pa sa srećom curke moje. Javite nam se sa izvještajem.
Kod mene sinoć na pola prospavana noć. Još mm naložio previše a ja ne volim vrućinu ama bas nikako, pogotovo na spavanju. Volim hladnu sobu. Sve mi se čini da ću danas i preko dana morati malko zaleć da nadoknadim.
Mina ja sam se u obije trudnoće udebljala preko 20 kg. Znači svuda me je bilo. Usta se uduplala. Nos mi narastao Ukupno jednoj sam povraćala u drugoj nisam. Mnogo mi odgovara kiselo. U prvoj trudnoći sam živjela od narandži a sad su aktualne mandarine, limun i nar...i to kilama Obe trudnoće dečki. Za kandidu ti ne znam. Sigurno možeš neke vaginalete. Danas probaj sa nečim prirodnim tipa kamilica ili neko ulje, kokosovo ili maslinovo pa sutra vidi sa doktoricom.
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 9:16:40
Leptirica13
Jutrooo..mi zavrsile ctg i sad cekamo komisiju...ne da ova moja smizla nista po stomaku da se dira..uzvrtila se a onaj aparat susti..kaze sestra,sta je to kod tebe :) Uglavnom,javimo se kad zavrsimo..valjda nas nece odbiti...
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 9:47:28
anandi
Jutroooo Jao Leptirice pa kod tebe trudnoca bila i jos je bas burna. Sretno ti na komisiji
lejlaa aaa jesi gospoda, posalji malo mm i kod mene s kakvom furunicom pa da nalozi salim se malo, i<ja isto obozavam vrelu sobu, a radim ludost i sto se kupam s vrelom vodom pa se sva opurim
Mina mozes uzet sebi Plimycol, nije skupa a moze bez recepta cisto da smiris svrab dok ne vidis s dr kakve vag da uzmes.
Ostale koje nisam spomenula, ne zamjerte ne mogu da citam...ovo sam samo preletila zadnju stranu nisam bas nesto najbolje. Jucer mi je bilo muka cijeli dan i navecer sam povracala... Cudim me da me povracanje sad hvata, sad sam 13+3...zar ne bi trebalo da prestaje Moguce da je i od nervoze, veceras u 16:30 idem na ekspertni pa samo razmisljam o tome. Drzite mi fige da moj eskim bude velika i zivahna beba
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 10:52:08
lejla80
Anandi ma trebalo bi postepeno popuštati. Ako popusta dobro jest jer se zna desiti kod nekih žena da imaju mučnine cijelu trudnoću uhhh, ne daj Bože, meni je to bio najgori dio. A i ja sam prilično osjetljiva tak sa prije svakog pregleda uredno ne spavam i ujutro povratim od nervoze. Znači i ti danas na kanal, baš ste se zaredale.
Ja nikako vrućinu ne podnosim, imam osjećaj ko da se gušim. Ujutro budem oteknuta i sa podočnjacima. Mnogo se energičnije osjećam u hladnoj prostoriji.
Meni danas dolaze tata i mama da malo prošetsmo. Naručila sam čizme da mi mama ponese ovo koji dan da pronosam. Ne mogu više u tenama, nekako se neuredno osjećam a ionako sam debela ko trut.
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 12:10:08
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Leptirica13
Bejbibi...zavladali su neki virusi ,valjda zbog ovih ludih temperatura..cuvajte se koliko mozete..i mene bila spopala prehlada,al sad vec popusta..danima sam kasljala i smrcala... Pa,cr na prijedlog dr zelije velije..imam tonu dijagnoza (ivf,trombofilija,mikroadenom na hipofizi-visok prolaktin,inzulinska rezistencija...itd..).jos mi prije 5 mjeseci nestalo vida na desnom oku pa su sumnjali da nije bio prolazni mozdani udar..tj neko zacepljenje koje je, srecom,prosisalo...eto,svasta nesto..tako da su mi i neurolog i endokrinolog i oftamolog a i moj ginekolog napisali carski..pa,vidjet cemon sutra sta ce komisija reci..obzirom da smo se citavu trudnocu bavili sa mnom i hodali po doktorima koji su nas isprepadali sa svim i svacim,mm nece da cuje za prirodan porod..a i ja,koliko god mi je bio sok cuti za carsko,vec sam se spremila psihicki na sve to..
Uh bas mi je zao draga :( pa svasta si deverala cc ....onda ti zelim da i komisija salje na cr aBd .. bice to dobro aBd ;)
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 12:11:53
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Mina90
Sad sam se nasikirala, mislim da imam gljivicnu, dole me svrbi, jel opasno u trudnoci ? U petak aBd svakako idem doktoru, al me bas strah sta ce mi reci... I prije sam je imala, I camesten vaginalete bI to rijesile, a sad u trudnoci da li se ista od toga smije koristit ? Skodi li gljivicna bebi ?
Plimycol ili nistatin ...oboje smijes ..eno meni se smirilo hB ...valjda imunitet opao jer i kasljem duze vrijeme i svi ostali virusi me safatali bljak .pa nije ni cudo da i dole juznije nije sjajno
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 12:13:52
bejbibi
IZVORNA PORUKA: anandi
Jutroooo Jao Leptirice pa kod tebe trudnoca bila i jos je bas burna. Sretno ti na komisiji
lejlaa aaa jesi gospoda, posalji malo mm i kod mene s kakvom furunicom pa da nalozi salim se malo, i<ja isto obozavam vrelu sobu, a radim ludost i sto se kupam s vrelom vodom pa se sva opurim
Mina mozes uzet sebi Plimycol, nije skupa a moze bez recepta cisto da smiris svrab dok ne vidis s dr kakve vag da uzmes.
Ostale koje nisam spomenula, ne zamjerte ne mogu da citam...ovo sam samo preletila zadnju stranu nisam bas nesto najbolje. Jucer mi je bilo muka cijeli dan i navecer sam povracala... Cudim me da me povracanje sad hvata, sad sam 13+3...zar ne bi trebalo da prestaje Moguce da je i od nervoze, veceras u 16:30 idem na ekspertni pa samo razmisljam o tome. Drzite mi fige da moj eskim bude velika i zivahna beba
Nadam se da ce popustiti draga ...mada sam ja u pon usla u 6 mj a i dalje ujutru povracam :( a da ti ne pricam kako mi je muka od svega sto pojedem ,odvratan ukus u ustima .nista mi ne pase da sa uzitkom pojedem :(
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 12:15:59
bejbibi
IZVORNA PORUKA: lejla80
Anandi ma trebalo bi postepeno popuštati. Ako popusta dobro jest jer se zna desiti kod nekih žena da imaju mučnine cijelu trudnoću uhhh, ne daj Bože, meni je to bio najgori dio. A i ja sam prilično osjetljiva tak sa prije svakog pregleda uredno ne spavam i ujutro povratim od nervoze. Znači i ti danas na kanal, baš ste se zaredale.
Ja nikako vrućinu ne podnosim, imam osjećaj ko da se gušim. Ujutro budem oteknuta i sa podočnjacima. Mnogo se energičnije osjećam u hladnoj prostoriji.
Meni danas dolaze tata i mama da malo prošetsmo. Naručila sam čizme da mi mama ponese ovo koji dan da pronosam. Ne mogu više u tenama, nekako se neuredno osjećam a ionako sam debela ko trut.
I ne treba spavati u jako toploj sobi ...inace nije preporucljivo ..i ja sam primjetila da ne spavam fino kad je pretoplo,budim se,znojim,itd...al i mi nalozimo fino zbog djece jer se oni otkeivaju stalnoo
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 13:41:02
amelaaaa
Zeniiiceee jeste li me zaboravile u ovih 7 dana Stigla bebica 10.ujutro Nije bas mrvica kako su je najavili, prava je prosjecna bebili, 3450g, 55cm duga Nisam vam se stigla javiti jer me mob.nije slusao u bolnici...A sad muku mucimo sa ragadama huh Danas konacno blago olaksanje, nasli smo neki polozaj koji nam pase, pa vidjet cemo... Bebice i lejla, sva moja djeca vi ste sljedece cini mi se.. Je li se status promijenio? Nemam vremena da citam ovih par stranica razgovora koje sam propustila, ali zelim svima srecu ljub ljub***
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 14:22:31
Bebica11
Ooooo Amela masaAllah da ti bude ziva i zdrava bebica.. MasaAllah bas fina beba
Leptirice kako prodje?
Žene Ja danas 38 punih sve me boli
Isla sam na prvi ctg. Krsta su me svo vrijeme boljela. Dosla je dr vidjela nalaz rekla mi je da joj je rano da me ginekoloski gleda. Pita imal bolova rekoh ima kaže ako krenu javi se a inace za 7dana ponovo da dodjem kada će me i ginekoloski gledati...
Ja direktno dosla kuci iz bolnice sve me "prisastavilo". Dvoje sam rodila 38+1. Ja sam uvjerena da ću u ovoj sedmici roditi aBd...danas me i krsta i stomak zatezu hhhh
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 14:50:27
amelaaaa
anandi hvala draga
bebice sretno...Nadam se da ce sve proci u najboljem redu i da ces izdrzat makar jos sedmicu Kad vec spominjes krsta, mene su sa prvom bebom bas boljela i kad je krenulo nisam osjecala kontrakcije, nego samo bol u krstima. Tako da sam i ovaj put cekala da me stegnu krsta, i jesu me boljela cesto, posebno kako se termin priblizavao. Ali noc pred porod apsolutno nista, ujutro u 5:20 probudila me najobicnija kontrakcija, bas onaj ostri bol negdje u utrobi...
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 15:15:42
Bebica11
Amelaaa koliko si bila otvorena na prijemu?
I ja čekam bas tu famoznu oštru bol. Cim se pojavi otići ću dr. Ipak mi je treće znam sta cekam. Glupo mi dizati frku na ove blaže kontrakcije koliko god da me mučile
Ma nek bude kako je najbolje za bebu. Ja sam sebi vec umislila da je mala jer imam puno manji stomak nego druge trudnice da hoće imati bar 3,3kg a idealno tako kao tvoja 3,5kg
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 17.11.2016 16:40:18
Lina85
Hallo zenice Amela cestitam na da vam Bude Ziva,zdrava i sretan aBd. Bejbi da nam sto pre ozdravite Lejla,Bebice eto i vasih pilica jos malo Anandi sretno na kontroli,vidim i dalje imas mucnine procice jos malo ja sam u ovoj trudnoci Imala mucnine do 18 nedelje
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.