RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (15.10.2016 22:25:10)

da vas priupitam ima li razlike u grudima u drugoj trudnoci u odnosu na prvu [sm=zmeden.gif]....kod mene u ovoj trudnoci uopste nisu narasle iste kao i prije nisu cak ni tvrde aa primjetila sam da ima kolostruma [sm=zmeden.gif]

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (15.10.2016 22:36:03)

Hej žene evo i mene

Danas isli obilazili salone namještaja da kupimo bebici ormar il komodicu. I onda mm imao "wow" ideju da staru vitrinu iz dnevne prebacimo u spavaću a u dnevni nesto novo kupimo. I bezveze od salona do salona nahodali se ništa nismo odabrali i onda smo svi pregladnili. A ja kad sam gladna nisam svoja[sm=smiley36.gif] I tako....u tom mi se N osula sva dali joj sirup. A juče se najavili mojoj prijateljici i hajd da ne izradimo otišli. Žena veceru spremila iako sam joj govorila da ne sprema. Nismo smjeli jesti zbog djece sve morali sklonuti slatkiše sa stola gulili jabuke[sm=smiley36.gif] et...popakovala nam al me stid pozahmetila se žena. Vratili se kuhaj nesto dijetalno. Evo hocu ih uspavati... Sreca stomo me popustio. Malo dok smo po salonima samo mi se znao stvrdnuti al bez bolova hB

Eminaja blago tebi vec 38 sad ćeš ti[sm=bravo.gif]

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (15.10.2016 22:51:12)

Bebice ja sam non stop gladna ovo zadnje vrijeme i to navecer najvise uvijek preceram [sm=smiley36.gif] mm mi se uvijek smije kad kazem ja gladna aa jela prije pola sata ili sat [sm=smiley36.gif] aaa gladna nikad ne mogu zaspat heh s hajrom aBd da se kutarisem sad sve osluskujem ima li sta [sm=smiley1.gif]

srecasrecica -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (15.10.2016 22:51:30)

Da ja sam spominjala da sam normalnu imala mengu od 23 do 29.8 i posle toga nista osim 1.10 to kratko sa tim smedjim krvarenjem,a zadnji odnos je bio 27.9 ☺ ma ko ce ga znati,mucnine su se pojavile tek pre sve sedmice i svi simptomi.Je li moguce da se udebljam i to samo kukovi i stomak,a mrsava sam inace 😀

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (15.10.2016 23:20:25)

Bebice ihhh pa ti se baš danas nahodala po salonima, nemoj da bi slučajno kukala [sm=smiley1.gif] I ja imam te napade gladi od samog početka al čini se da nemam sad tako često ko prije. Mada kad sam gladna, nije mi dobro[sm=smiley36.gif]

Eminaja ni kod mene nisu toliko napuhane ko u prvoj trudnoći. Na početku su bile malo više buknule, ono bile nekako vruće i čak sam i ragade bila fasovala. Sad je situacija skroz mirna barem što se njih tiče.

Srećice ako si imala zadnji put 23. 8. a gleda se prvi dan zadnje menstruacije, to bi danas bilo 8 + 2, tj. deveta sedmica. Možda si i nahlađena. Hajde uradi taj test pa šta dragi Bog da ;) I svakom slučaju sretno.

srecasrecica -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (16.10.2016 7:19:14)

Znam draga,ali ja nisam imala u 8 mjesecu odnose,meni je rizican septembar jer sam tada imala odnose 23,25 i 27.9 zadnji odnos,a dobila sam 29 na prvi to jeste ja sam mislila da sam dobila ali menga samo malo dva dana i treci pola dana smedji iscjedak to me i jeste zabrinulo,a dobijam na 28 dana sve do ovog puta,ali sta bude,bice,kako god dobro je

anandi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (16.10.2016 13:08:32)

Nema vas, skitate.
Ja sam sad ustala i pade mi na pamet Amelaa i njena djevojcica, kako li je? Nadam se da je sve ok i da ce nam se ubrzo javiti.

srecasrecice ako si trudna onda sam ja ispred tebe 8 dana, moja [sm=hudicek1.gif] zadnja bila 15.8. Da mozes kako odraditi betu to bi bilo najbolje. Nisi ni mogla u 8-m mjesecu zatrudniti, ne bi bila ovulacija npr 7dc to je prerano, tako da septembar ti i jeste kritican. Kazes da si bila dobila 29na1 pa kakvo je bilo krvarenje, je li jaka, jel bilo ugrusaka ili je bilo cijelo vrijeme smedkasto? Da ubrzo rijesis nedoumicu i da znas na cemu si [sm=bravo.gif]

Eminaja jos malo, sitno brojis [sm=bravo.gif]

Bebice pa dobra muzeku ideja [sm=bravo.gif] ionako vise se vremena provodi u dnevnoj, pa sto da ne da je nesto novo i da gledas

lejla kako si ti, kako na lijevom boku?

Mene jutros u 5 probudila mucnina, ustanem pojedem medeno srce i ponovo legnem i sad ustanem...uzas, sva sam podbuhla. Sad nesto kontam, nemam predstavu sta da pravim za rucak, sta ce te vi?MM mi je i danas na poslu, pa valjda skontam do 7 i nesto napravim.

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (16.10.2016 13:36:21)

Stupas mene, ja ne skitam, imam neki dogovor večeras pa čuvam snagu [sm=smiley36.gif] Vrijeme je grozno, depresivno, sve mi se čini da ću poravnit malo, samo ne znam hoću li na lijevi ili ću na desni bok [sm=smiley36.gif] al sve su prilike da ću mijenjati strane.....

Vi žene kakve ste? Ima li šta novog. Nešto slabo dešavanja kako tačkicu mačkicu porodismo. A i ona haman se zaljubila u Esmicu a rr drugarice zaboravila.

Anandi ja neću danas ništa vala kuhat, ne da mi se. Imam od jučer supe domaće, piletine i lijenu pitu od jabuka. Ako zafali namazat ćemo.

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (16.10.2016 13:52:24)

evo i mene i logicno nikog nema [sm=smiley36.gif]
srecasrecica najbolje rijesenje test,sve zavisi kad je bila ovulacija,,ako je test opet negativan aa budes sumnjala onda ili uradi nalaz ili cekaj jos par dana,samo gledaj da uhvatis prvu jutarnju za test [sm=smiley1.gif]
ni ja danas nista ne spremam poslije idemo na veceru pa eto dobro nam doslo [sm=smiley1.gif]
ovih dana bas nemam ideja,,,aa kad udjem na kakvu stranicu zaglavim i tu pa opet ne skontam [sm=smiley36.gif] anandi makarone u tepsiji sa povrcem i hrenovkama ili sta vec imas,,prokuhas makarone,procjedis saspes u tepsiju dodas sta zelis prelijes vrhnjem i gotovo za 30-45 min....njammmm [sm=smiley4.gif] jedino mi to pada na pamet[sm=smiley1.gif]

anandi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (16.10.2016 14:09:31)

lejla kao sto kazes dan je bas depresivan i za izlezavanje ispred tv-a pod dekicom.
Svida mi se prijedlog za lijenu pitu od jabuka.
eminaja eto nisam nikad pravila makarone u tepsiji, budem probala ako ne danas onda sutra.
Sad kontam i o sinclama u saftu i pire krompir

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (16.10.2016 14:12:19)

eto probaj,ja to prije nisam nikad niti jela niti pravila,,,aa kad sam probala njaammmaaa sad je bar jednom sedmicno na meniju i uvijek se pocastimo [sm=smiley1.gif]

srecasrecica -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (16.10.2016 20:06:02)

Ma skroz slaba 29.9 malo krvi skoro cjeli dan,samo onako rozkasta krv,ja mislila dobila super,dan posle toga slabo i tamno bez ugrusaka i treci dan u jutro smedji iscjedak ni pola dana i nista vise,ni bolovi ma nista,to mi se nikada nije desilo,cudno bilo pa sam od nervoze taj dan i uradila test clearbluu dok sam imala taj iscjedak i minus,tako i prihvatim i posle toga 5 dana muka,muka,muka u jutro ali bez povracanja,preznojavanje,tem 37 povremeno ☺ haos

srecasrecica -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (16.10.2016 20:12:03)

srecasrecica

Objave: 14
Član od: 12.10.2016
Status: prisutan
Ma skroz slaba 29.9 malo krvi skoro cjeli dan,samo onako rozkasta krv,ja mislila dobila super,dan posle toga slabo i tamno bez ugrusaka i treci dan u jutro smedji iscjedak ni pola dana i nista vise,ni bolovi ma nista,to mi se nikada nije desilo,cudno bilo pa sam od nervoze taj dan i uradila test clearbluu dok sam imala taj iscjedak i minus,tako i prihvatim i posle toga 5 dana muka,muka,muka u jutro ali bez povracanja,preznojavanje,tem 37 povremeno ☺ haos

srecasrecica

Objave: 14
Član od: 12.10.2016 Status: prisutan

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (16.10.2016 22:32:52)

Večer ženice

Evo i mene...danas sam basss umorna. Vjerovatno ima i do željeza plus ne soavam dobro. Sinoc kćerku nadgledala imala onaj osip..pa se čovjek ne može opustiti...danas sam malo otkunjala sa sinom al nedovoljno[sm=smiley36.gif]

Evo tipkam vam iz kreveta upravo legla. Jednom sam malo osjetila krsta inače sam ok. Danas prala dosta veša,peglala, slagala...malo sam i down raspoloženjem vjerovatno od umora....eto to je to ukratko od mene[sm=smiley1.gif]

Gdje ste vi ostale...gdje su moje terminuse Lejla i leptirica :)

Eminaja imal promjena?

Ženama sa mucninama... želim brz oporavak... To mi je jedno od najtežih razdoblja[sm=nosecka.gif]

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (16.10.2016 22:40:40)

Bebica evo i ja odmaram inace sam ovih dana bas umorna i nemam energije vjerovatno se stedi dok beba ne dodje [sm=smiley36.gif] nista jos konkretno,samo taj bol se javi s vremena na vrijeme traje nesto malo i prestane,tako je od sriijede,aa veceras malo cesce i duze traje...paa vidjet cemo kako ce bit,ovako nije bilo u prvoj trudnoci... Sve je izgleda razlicito...kako inace drugi porod jel ide ista brze [sm=zmeden.gif]

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (16.10.2016 22:51:55)

IZVORNA PORUKA: eminaja

Bebica evo i ja odmaram inace sam ovih dana bas umorna i nemam energije vjerovatno se stedi dok beba ne dodje [sm=smiley36.gif] nista jos konkretno,samo taj bol se javi s vremena na vrijeme traje nesto malo i prestane,tako je od sriijede,aa veceras malo cesce i duze traje...paa vidjet cemo kako ce bit,ovako nije bilo u prvoj trudnoci... Sve je izgleda razlicito...kako inace drugi porod jel ide ista brze [sm=zmeden.gif]

Jasta radi...Drugi porod je brzi samo te bude vise strah jer si prošla jednom[sm=smiley36.gif] strah sam samo imala da ne potraje duže nego prvi jer prvi mi je bio podugačak i induciran.... I uvijek imam "lošu sreću" poradjala sam se u punim salama pa me druge žene dekoncentrisu.... A drugi porod je stvarno bio za poželjeti... Ako bi i treći tako bila bih zadovoljna :) brže ide samo su "konkretnije" tj bolnije kontrakcije... Nema zahuktavanja kao prvi put [sm=smiley36.gif]

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (16.10.2016 22:57:57)

Meni nije bio prvi toliko bolan,imala blage bolove 24h kad sam otisla u bolnicu bila otvorena 4 cm i onda sve lagano islo na svaki sat 1 cm se otvarala,nije mi bio tezak samo sam puno pukla pa se nadam da necu i sad tako,,,aa ja svaki dan govorim hajde vise bas me ovo iscekivanje smori [sm=smiley13.gif] kazu treci je najlaksi udji i izadji [sm=smiley36.gif] nek nam je svima s hajrom aBd

amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (17.10.2016 8:59:45)

Drage zene evo i mene nakon 808 dana i 4793 vasih postova za iscitat [sm=smiley36.gif]

Curica bolje hB, danas ce vjerovatno kuci [sm=bravo.gif] I ja se javljam od kuce, vjerovale i li ne [sm=smiley36.gif] Komorac, brusnica, nes kafa, kolac i laptop...uzivancija [sm=smiley36.gif] Trudim se da iskoristim ovaj dan, konacno mi nije stresno [sm=smiley36.gif] Kad muz dodje s posla, idemo po nju, posto su otpusti oko 2-3...Toliko nam curica fali kod kuce da je postalo nepodnosljivo... Zato sam danas presretna, ma ne hodam, skakucem po kuci od jutros [sm=smiley36.gif]

Hvala vam drage svima koje ste pitale i brinule se.. Ulazila sam povremeno na mob.da vidim sta ima, ali nisam mogla odg.jer mi iskoci ona glupa reklama da upisem termin za porod ili sta vec, a tako se nezgodno postavi na ovoj mojoj krsini od mobitela da je ne mogu zaobic...pa se jos i iznerviram [sm=smiley36.gif]

Vidim da ima i novih imena [sm=bravo.gif] Dobrodosle drage zene [sm=bravo.gif]
Cini mi se da se niko u medjuvremenu nije porodio...hhehe doduse eminaja i ja samo na redu...a ja u ovoj frci i zaboravila da sam trudna [sm=smiley36.gif]

amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (17.10.2016 9:14:13)

Bebice vidim spominjes virusnu alergiju, osip ili sta vec... Kod mene je curica dobila temp. u utorak, a u srijedu popodne se pocela osipati po nogicama i rukicama... U cetvrtak je temp.prosla, a osip se pogorsao. Dobila je neke kremice u bolnici i flonidan (u slucaju da je alergija), ali ja sumnjam na virus. Osip joj se polako povlaci ali je stvrano ruzan, kao krastice, bubuljice crvene upaljene koje se sad suse. Kako je kod tvojih? Zanima me je li ista stvar? Kazu u Tz da je bila epidemija nekog virusa usta-sake-stopala i varijacija na temu... Da nije to to?

Ona doduse ima atopijski koji je podivljao u uslovima slabog imuniteta, pa je to sve skupa mnogo strasnije izgledalo od obicnog "osipa"... I nazalost, lose je reagovala na temp. pa je zbog konvulzija morala ostati u bolnici. Inace bi bila kuci. Nego cini mi se da si ti, ili je neko pitao, koliko je maloj. Eh 15 punih mjeseci danas. [sm=bravo.gif]
A seki u stomki 36+5 [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (17.10.2016 10:36:48)

Morning...ah meraka i lijepog dana...ja kahvu popila al sad ću još jednu ispred kuće da uživam. Prahnule mi nešto prženice, evo sa ajvarom ih jedem hajte bujrum
[sm=smiley36.gif]..samo se nadam da neću po donat morat letit jer mi jaja počesto smetaju a i ajvar...

Amelić ti si još uvijek 2u1 koliko mogu primjetit, hajde super da je hanumica bolje...inače taj virus usta, šaka , stopala odavno ovdje hara, niša posebno zabrinjavajuće al nezgodno što cura tako loše reaguje na temeraturu..uh uh, mogu zamislit stresa. Ljubimo vas obje [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (17.10.2016 10:39:47)

Ove dvije gore, što pričaju o drugom i trećem porodu, lagano ću izignorisati [sm=smiley36.gif]

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (17.10.2016 11:04:34)

lejla [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] bas me nasmija,ti to o meni i bebici [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] kod nas kisovito Boga mi,,,oblacno ma samo [sm=zaspan.gif][sm=smiley22.gif] iiii hrkanje cijeli dan [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ja planiram cim mali dodje iz vrtica da s njim jednu turu odradim [sm=smiley36.gif]

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (17.10.2016 17:10:13)

Amelaaa masaAllah za curu[sm=bravo.gif] da izadje hairli i bude dobro. Nije ovdje osip da se suši već bas alergijski šeta [sm=zmeden.gif]
Evo dodjoh kuci oboje neraspoloženi knjezavi...aaaaa [sm=smiley13.gif]

Eminaja eh tako i moj prvi nije bio strašan osim zadnjih sahatak al sad budu odmah konkretnije kontrakcije tj nema to laganini nježno već te sprpi 1-2h i gotovo[sm=smiley36.gif] al eto sve je individualno....

Lejla nemoj se bojati poroda[sm=smiley36.gif]

Ja danas ok samo u neka doba malo pod stomom bolilo tupo. Naumpale ste mi sve koje ste na bolovanju. Do prije 7dana sam bila puna energije.. Kontala raditi do zadnjeg a sad sam sve teža,tromija i sto je najgore mrzovoljnija na poslu [sm=smiley13.gif] svi i sve mi ide na živce[sm=smiley36.gif] inače se dobro nosim sa stresom i problemima a sad mi dodje da placem ponekad[sm=zmeden.gif]

srecasrecica -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (17.10.2016 17:28:27)

Drage zene sta se ovo desava 😀 test uradjen kao pozitivan plusic jedva vidljiv,sta da radim trebao bi biti jasno vidljiv prema tome da sam odnose imala samo 25 i 27.9 i ono krvarenje od 1.10 do 3.10? Pisi te mi,neko sa slicnim iskustvom?

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (17.10.2016 18:40:46)

Srecicasrecica ja bih rekla da je to krvarenje 3.10. bilo implantacijsko. I ako računaš od odnosa tek sad si nekad 5-6nedjelja trudnoce i ok je da linija bude blaga. Svakako se javi dr da potvrdi trudnoću tj da je smještena gdje treba i uživaj [sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>