RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (12.10.2016 10:55:17)

Drage zene samo da vam se kratko javim... Curica mi je sinoc zavrsila u bolnici, zbog febrilnih konvulzija... Meni nisu dali da ostanem s njom jer sam trudna, muzu jer je musko [sm=smiley13.gif], tako da je sinoc moja mama ostala gore, a danas je preuzela svekrva... Isikira se ziva, ne znam sta da radim... Jos ima temp., a nema nikakve druge simptome, nosic ok, pluca cista, grlo blago crveno, ne povraca, nema proliv...samo temp....Sto je jos i gore jer im otezava dijagnozu [sm=smiley19.gif] Vidjet dijete tokom napada je uzas, proganja me slika od juce, i hitna i kako joj daju kisik i pokusavaju naci venicu [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Ne mogu da dodjem sebi nikako...

tacko tebi cestitam iskreno, prava bembela bebaca... A lagili ti lopovi doktori da je sitna pihh [sm=smiley1.gif] Zelim ti puno srece i divnih trenutaka...

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (12.10.2016 12:43:51)

Amela draga mogu zamisliti scenu[sm=smiley13.gif] Baš mi je žao curice. Nadam se da će se brzo oporaviti. Pile malo. [sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]

anandi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (12.10.2016 12:46:27)

Evo i mene

amelaaa jao draga bas mi je zao[sm=smiley19.gif] vjerujem da si dozivjela veliki stres.Sreca pa imas mamu i sveki da uskoce mada bila bi mirnija da si ti s njom. Pokusaj da se puno ne sikiras zbog bebice koju cekas. Pa imal kakvih novosti, kako je ddanas? Drzi se [sm=smiley31.gif]

tackice cestitam na pisulji [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] neka je zdrava i ziva dugo godina a i vi s njom

samy eto rijesila si se jednih muka stigle druge. Bit ce sve ok

bejbibi sad primjeti tvoj potpis i ovaj BABIN SIN roden na moj rodendan, mali lavic[sm=smiley36.gif]

Mina kako se osjecas, kad ides dr?

Mene opet danas uhvatila glavobolja, ne mogu da sjedim, ne mogu da jedem, ne mogu da pijem

samy_lo -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (12.10.2016 13:59:09)

Bejbibi pja obavili smo jucer nam bilo 7 dana,mashAllah..
ma bas mi ga zao,ne zna covjek sta bi,malo jede i onda place,dajem espumisan kapi ali ne pomaze nista vala
Bolje sam vala,jedan konac koji me najvise zatezao ispao pa sam sad rahat vala

BubaDara -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (12.10.2016 15:38:53)

Čestitaaaaam tačkice [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Da ste nam zdrave i žive punoooo godinaaaa! Da Esma svojim roditeljima bude ponos i dika [sm=bravo.gif]
Ljubimooo puno moja princeza i ja [sm=smiley1.gif]
Anandice moja mila, bravo za srculence milo, sva se najezim i sad kad se sjetim svoje sreće za zvuk srcića [sm=smiley1.gif]
Sad je evo ljuljuskam na krilu, nece u ljulju, nece sama da lezi, hoce da zahebava mater pa hajd [sm=jezicek.gif]
Sve svoje trblice punoooo grlim i zelim vam svima sve najbolje [sm=smiley1.gif]

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (12.10.2016 18:03:51)

amela bas mi je zao,aBd sve ce bit dobro cuvaj se i ne sikiraj se koliko je moguce [sm=smiley31.gif]
ja danas na pregled isla,sve hB dobro beba se spustila ii eto sad samo cekat da krene aBd s hajrom [sm=smiley1.gif] kako ste ostale zene ??

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (12.10.2016 20:04:18)

Hej ženice

Amelaa koliko ono ima maleckoj[sm=smiley13.gif] bas mi je zao..mene je strah tih tura. Da nije neka dječija bolest,idel u vrtic? I moja N kad dobije temperaturu obično ide u visinu periferija joj ohladi haos..istraumira me. To je masiranje nespavanje pri običnoj prehladi. A maleni on se dobro bori s temp. Drugačiji organizam pa se lakše hladi vruć sav bude i to je bolje. Eto svako dijete drugačije... Drzel joj pod kontrolom sad temperaturu? Nemoj se stresirati puno pazi se[sm=smiley31.gif]

Lejla ja cu na Jezero. A drago mi da me jos jednom na uzv naručila u 37. da ne ganjam gore dr. Ovako nek vidi pl vodu,posteljicu i sl. Plus Nidzara ima vezica gore pa obično mi preporuci dr koji me nastavi voditi

Eminaja [sm=bravo.gif] MasaAllah hairli da bude[sm=bravo.gif]

srecasrecica -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (12.10.2016 23:51:08)

[sm=smiley13.gif]Drage moj da vas pozdravim,nova sam.Vec nekoliko dana vodim dilemu,trudna ili ne,citala sam dosta vasih pitanja,odg i komentara,odlucila sam se za vas i ovaj forum...nadam se da ce mi biti sa vama barem malo lakse

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (13.10.2016 4:55:58)

Juteo zene ..ja se nadigla od bolova ne mogu spavati :(( preksinoc me zub poceo boliti i citava lijeva strana lica ,uho,grlo me boli .uzas :( sad me si cini jos vise me boli pa jedva cekam 8 aBd da idem doktoru da vidi sta je ...ne znam kako cu ako cu morati bez anestezije ,jos ako je skroz otisao mozda ce ga morati i vaditi [sm=zmeden.gif] na hajr al ovako ne moze.juce popila tri paracetamola i malo me popusti al opet nakon 3h pocnu bolovi ..jedva zvacem hranu :(( ma katastrofa sam ...noc pred put izasao mi herpes ispod desne nosnice i stim deveram.sreca nije se puno sirio jer sam odmah kaladont stavila ...ma sva sam se osugala i saf ovaj zub me zeza...

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (13.10.2016 5:03:20)

IZVORNA PORUKA: srecasrecica

[sm=smiley13.gif]Drage moj da vas pozdravim,nova sam.Vec nekoliko dana vodim dilemu,trudna ili ne,citala sam dosta vasih pitanja,odg i komentara,odlucila sam se za vas i ovaj forum...nadam se da ce mi biti sa vama barem malo lakse

Dibro nam dosla draga :) cemu tuzni smajli? Cemu dilema? Jesi radila test bar? Otidji ginekologu ili uradi test iz krvi i znat ces 100% :) samo opusteno i polako ;)
Ja kad sam prvi put sumnjala na trudnocu ( vec mi je menzes dugoo odsustvovao i pocele mucnine) otisla ginekologu i dobila potvrdan odg..
Drugi put mi je isto kasnila,sumnjala sam i otisla uradila test iz krvi i potvrdan :)
Sada,treci put ,kasnila mi je al ni ocekivala nisam trudnocu,sasvim slucajno saznala od ginekologa jer sam isla na jednu drugu kontrolu[sm=smiley36.gif]

Sretno i nadam se da ces nam se javiti bez dileme ;)

Mina90 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (13.10.2016 8:23:15)

Jutrooo zenice, danas cu zvat da zakazem termin kod doktora... kontam prije nego odem otic do labaratorija I odradit sve nalaze, da joj bar sve ponesem kad podjem...
Sto se tice simptoma, nervozitis je I dalje tu, jucer dok sam rucak pravila, mislila sam da cu se izbljuvati, malo mi je falilo, al sam muzu javila da ponese donat, I onds sam samo jako podrignula hehe muz je prokomentariso:" scica mi kosu" hahaha
Cesto osjetim ko neko pikanje ili treperenje u donjem dijelu stomaku, znam da je rano za bilo sta tako, aal ja to fakat osjecam, ne znam sta bi to moglo bit...
Kaze mi sestra neki dan da je citala da zene koje su imale dermoid, cesce radjaju blizance, sad mi se I to mota po glavi hehe :D
I jos nesto, pocelo je nocno znojenje, jest nam povruce, al eto muz se ne znoji, a ja DA...citala sam da je u trudnoci temperatura povisena, a moguce I zbog hormona...

Leptirica13 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (13.10.2016 9:46:58)

Jutro i od mene..vidim,svasta se izdesavalo...dosla nam Esmica,masala..nek je ziva i zdravaaaa[sm=bravo.gif]Anandi,svu srecu svijeta ti zelim..da nam ta mrvica naraste vejika i dodje ziva j zdrava...
Da nam ta curica brzo ozdravi i izadje iz bolnice...ostale se drzite i cuvajte ove hladnoce..mi sutea hematologu na kontrolu zbog clexana...31.10.idemo ponovo Dekovicu..nadam se da je to posljednji pregled kod njega privatnk jer cu tad uci u deveto mjesec..valjda ce nas poslati gore na gak..ja vam.skroz slabo spavam..u polusjedecem polozaju..noge i ruke oticu al mi je najgore kad me uhvati srklet u nogama i oni prokleti mravi..odrezala bih ih..i ustajanjenu wc..uglavnom,slatke mukice...jeste vi sta kupile za bebu?
Ljubim sve redom...

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (13.10.2016 10:56:27)

Jutro [sm=smiley5.gif] Kako se spavalo.. Ja više definitivno ne mogu da nađem odgovarajući položaj... Kontrakcije me satraše, više me cijeli stomak boli od njih a ako nije to onda sam u WC-u. Navikla sam da pijem puno vode, stalno sam žedna pa me to dodatno zeza al šta ćeš.. Od jučer imam osjećaj da mi se pojačao i pritisak dole, gotovo da kad stojim osjetim blagu bol, moguće da je do vremena, budemo vidjeli.

Anandi, eto stižu simptomi laganini, trudi se da unosiš dovoljno tekućine, to bi trebalo pomoći malo kod glavobolja.

Daro pa ta tvoja gospođica već počela zahebavat mater hehhe ..kako li si je samo uspjela za tako kratko vrijeme razmazit [sm=smiley1.gif]

Eminaja super za pregled, sad osluškuj i sretno [sm=bravo.gif]

Bebice taman odeš na taj pregled a sljedeće hefte na porod na Jezero hehe...da se ne peglaš previše gore.

Srećasrećica prije svega dobro nam došla, nisam skontala iz posta zbog čega si u dilemi al svakako ti želim od srca da se dilema razriješi u tvoju korist aBd.

bejbibi miša mu i zub, otkud sad baš da se upali...idi doktoru i rješavaj problem da možes uzivati sa svojima. Oj šta je sa tim herpesima, jest nas krenulo. I kod mene je ispod nosa[sm=smiley36.gif]

Mina za koju si se doktoricu na kraju odlučila? A to treperenje, vjerovatno zbog sirenja materice i smještanja ploda. Sretno..

Leptirice vala te je Deković mogao na toj posljednjoj kontroli i gore na Jezeru pregledat da uštediš koju markicu. Što se spavanja tiče ista sam ti, već sam to gore navela šmrc...a sto se stvari za bebče tiče ja sam gotovo sve pripremila. Sačuvala sam stvari od starieg sina. Dokupila sam par sitnica za obući, i naravno odjeću za iznošenje iz bolnice. Jučer smo konačno završili sa pranjem i sušenjem i složili sve u ormar. Ovih dana prelazim na pranje i peglanje posteljine, ogradice a počet ću i razgledati i kozmetiku lagano. Ako naletim na neko sniženje uzet ću odmah, mada i tih stvari imam jer koristim sa A, jedino možda pelene i kremu za guzu, to nemam. Trebam sebi isprintati onaj spisak stvari potrebnih za bolnicu pa i to rješavati jedno po jedno. Na kraju samo spakovati u torbu. Kontam neka je sve spremno pa lako je kad je oprano i speglano, samo izvaditi iz ormara, nego trčati i kupovati.

Nego zna li neka je li vruće u Vojnoj bolnici? Ja sam se prošli put zeznula na Jezeru, ponijela ogrtač, samo mi bezveze zauzeo prostor a gore je tako vruće bilo, za neizdržat...

Mina90 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (13.10.2016 14:49:56)

Idem doktorici Maji Slakovic, pa cu vidjet dalje... :)

srecasrecica -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (13.10.2016 16:21:16)

Hvala ti amelice na dobrodoslici ☺ Ovako stvari stoje,bas sam u dilemi ☺ Doktotu ne mogu ptici jer nemam osiguranje u svici sam...Imala sam tetkicu 20.8 do 27.8
Posle toga nezasticene odnose 3.9 I zadnji oko 23.9...tetku dobijam na 27-28 dana...1.10. Sam je celala i dobila,medjutim trajala je svega dva dana,duplo manje krvarenje,i jedan dan samo povremeno smedjkasto krvarenje i musta posloje,radila sam test treci dan kada sam imala to smeckasto i pokazao mi je - Prihvatila sam to zbog klime poremecaj,medjutim posle toga simptomi,much one pred zoru i u samo jutro,bol u ledjima konstantan,bol u donjem djelu trbuha svremena na vrijeme kratko traje,gladna sam stalnp,slatko nikad nisam jela,sada samo to mi se trazi,osjecam preznojavanje,dekocentrisana sam,za sekindu pocnem plakati i nervoza cesta,jednom sam samo povratila,ali konstantno blaga mucnina,umor u 21 h zjevam i jedem ko luda..da li test moze biti negativan pre testa sam piskila 30min ranije nije bila prva jutarnja ☺

Mina90 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (13.10.2016 16:48:06)

SrecaSrecice ponovi test ujutro sa prvom jutarnjom mokracom I javi nam novosti....drzimo ti fige... :)
Svi ti simptomi koje imas su ok, al da znas ponekad mogu biti I umisljeni...mi zene smo cudne vrste!

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (13.10.2016 16:51:37)

Srecasrecica pa ti imaš baš puno simptoma trudnoće. Kod mene je bilo gotovo identično sa simptomima. Test može pokazati lažan rezultat, mada urijetko. Možda da pokušas ponovo uraditi sa nekim drugim testom. Sretno u svakom slučaju.

Ostale šta ste se uspavale?
Tackice jesi li došla kući?
Amelaaa kako nam je cura?

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (13.10.2016 16:58:24)

Heeej žene evo i mene

Lejla u tebe se ne šale te kontrakcije.. Kad ono ideš na kontrolu? Možda da odmoris koji dan na l.boku da se to smiri samo da se uguramo u deveti mj aBd[sm=smiley36.gif]

Leptirice ja nisam jos robicu spremila [sm=smiley13.gif] cekam mm da kupimo neki ormar za bebicu jer u ovaj sad ne može ništa stati od ovo dvoje...pa jos onako zapakovano mi stoji. Moram proprati i ispeglati. A ti?

Amelaaa Kako je curica?

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (13.10.2016 17:03:27)

Srecasrecica moguce je da je test pogrijesio pokusaj opet ujutro,meni je pokazalo negativno nakon jednog dana kasnjenja mens i to radila navecer test,pa sam ponovila nakon 3-4 dana...eto tako,mi danas malo setamo sad smo u gostima..... Nadam se da ste sve dobro,tackica se ne javlja uziva u svojoj [sm=duda.gif]

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (13.10.2016 17:04:17)

Srecasrecica evo ja mislim da je[sm=nosecka.gif][sm=bravo.gif]

Moja prva trudnoca je bila takva na dan očekivane uradim test i kao negativan tj muz tvrdio neg a ja na svjetlosti umisljala neku liniju al nije se jasno vidjela. I onda taj dan dobijem. Kontam ok dobila. Imala taj dan i sutradan a prekosutra mi bilo čisto. Odem dr nista se nije vidjelo. Uradim beta hcg i fino mi se duplala odem ponovo na pregled kad ono trudnaa[sm=duda.gif] tako sam zanijela N tj imala preko nje dva dana. Kasnije je bilo još komplikacija kontrakcije i sl. Zato se ipak javi dr. Radi tih stezanja u stomaku

srecasrecica -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (13.10.2016 17:05:46)

Hvala vam puno,svakako da cu javiti,ali svasta sam citala ovde I svega ima,nisam radila na bebi upset,tako da znam da simptomi nisu umisljeni ☺

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (13.10.2016 17:10:52)

Joj bebice ja i ti sa tim uguravanjem [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Mah šuti deveram sa kontrakcijama od 6 mjeseca, samo što je veći stomak zeznutije. Meni kontrola tek sljedeći petak.

srecasrecica -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (13.10.2016 17:13:34)

Znaci stvarno ima toga,kao lazns menga,kako je veg nazivaju,ma mene strah,nisam nikad radjala ni ostala tridna,a niti mi se ciklus remetio,ali koliko god da kazem da nije notice jer nisam planirala svakog jutra me demantije ta blaga konstantna mucnona i bolovi u ledjima ☺💋 za sve vas ❤

srecasrecica -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (13.10.2016 17:25:42)

Pisite me curke molim vas,da li neko ima slicna iskustva ili bilo sta sto mislite ☺ Bice mi lakse sa vama ❤

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (13.10.2016 17:36:28)

Hej zenice hello.evo i mene ..bika sam kod opsteg ljekara i stomatologa ..uradila krv iz prsta i crp mi 35 .jako visok pa sam dobila cefalexin tablete 2x 1..isla sam i kod zubarq i skinuli staru plombu pa mi stavili lijek i za sedam dana ce mi zivac izvaditi i novu plombu staviti i usput ocistit ono kalo kamenca sto imam.dali su mi anesteziju jer nisam kogla trpiti [sm=zmeden.gif]
ugl ja s3 nadam da cu uskoro bit bolje.5dana moram ant piti .
AMELA kqko curica .jao bas mi je zao sto vas je snaslo to .plz javi nam kako ste .zelim brz oporavak

LEJLA ma ne znan sta je sa ovim herpesom.uzas jedan .izgleda ovo prelazno sa rr[sm=smiley36.gif]ma imunitet nam opao i eto ga sve bolescuge safatale ccc...na hajr

SRECASRECICA evo zene su ti rekle da je najbolje ujutru raditi test na rrudnocu ..sa prvim urinom pa eto drzimo fige da nam se ovdje pridruzis ;) ja takvih simptoma nisam imala ni u jednoj trudnoci osim mucnina..sretno ti svakako

ostale moje trudnjace kako ste mi ? Imate mahanje i zagrljaje [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>