RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 18:20:30)

Eh žene moje vi po četvero odlučile, dobre ste. Ja sam više prestara za tog sporta, tako da vam želim sreću heh

Amela pa jasta je nego veliki, prednost je što sve sam radi a može i pripomoći ako zatreba.

Samy mogu mislit da je zeznuto. Ja nemam iskustva sa tim epiziotomijama, al čula sam da ima nekih obloga koje pomažu.

Anandi super za bebiki i malo srculnece [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Nisam ni sumnjala.

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 18:22:20)

Bebice ma i kod mene ti je stanje sa krvi isto tako. Pijem legofer. Nekad smeta nekad ne.
Baja u urinu nema. Nalaz urinokulture je uredan.

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 19:37:01)

Anandi masaAllah [sm=bravo.gif] uživaj u trudnoci :) bas mi je drago za lijepe vijesti sa kontrole

Lejla meni je i prošli put urin ovakav bio a sve tri uk sterilne [sm=zmeden.gif] ne znam neću valjda ponovo morati raditi uk[sm=smiley36.gif]

Ja legofer ne podnosim. Vjerovatno ću morati na tothemu[sm=smiley13.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (11.10.2016 7:08:45)

Jutroo zene :)) evo da vam se javnem iz kisovite makedonije[sm=smiley36.gif] nadam se da ce se vrijeme proljepsati da mogu set__ati ,ovo je grozno[sm=smiley13.gif]
Helem,juce smo fino putovsli avionom..mislim na let ...a odkad smo dosli na aerodrom pa do ceksone za ukrcsvsnje A je plakala[sm=hudicek1.gif] izludila me i satrala ...bad je tesko sama putovati sa dvoje djece[sm=zmeden.gif]
Put do zg autom je bio ok .oni prespavali .dosli na aerodrom pa dok smo karte kupili,prijavili kofer i predali,i odmah ssm usla na kontrolu ....znaci nikakve pomoci od mm jer je on izganjao a ja sa djecom ...izludili me ..ona htjela hodati po aerodromu😥
Eh skusajte sad ....kako su hrvati mudri[sm=smiley36.gif] put od policijske kontrole do cekaone vodi KROZ duty shop ... mozete mislit kako su me ovi moji ogulili[sm=hudicek1.gif] za dva mnm igracke sa bonbonama,haribo travel edition pakovanje i dva ogromna cupa cups kostali me 33 eura😭 sve mi se zavrtilo[sm=smiley36.gif]...al reko haj nek uzmu sta hoce samo nek se smire ....i plus na kasu ona place,vristi,guzva,u tom M je gurnu ona pade ,ja placala ...ma haos[sm=smiley36.gif] neki momci iza je podigli ,ne znam koj su jezik pricali al mislim da su nam sve po spisku[sm=smiley36.gif]
Sreca u cekaoni i avionu bili mirni ..bas preko puta mene sjedila neka zena iz sa i kaze djeca su vam zlatna [sm=smiley1.gif] jer su bila neka starija djeca uzasno bucni ...ovi moji fakat mirni,presjedili cekaonu a i u avionu ...
Prekoputs nas u avionu casna sestra ,vidim i ona se prepala puta ,broji svoju krunicu a i ja ucila sve sto znam[sm=smiley36.gif] hiljadu scenarija kroz glavu ,sta ako,kako sa djecom,kako ih spasiti ako sta ... ma prepala sam se bas ccc ..a M uzivao [sm=smiley36.gif]
Eh A mi pred kraj povrati,valjda pritisak onaj al nije isprljala nista ...malo su prosuli haribo nisam mogla sve pokupiti snjima i malo me stid bilo al haj dheca su kriva[sm=smiley36.gif]
Docekao me rodjak ovdje sa zenom i dosla kid amidze a danas mi mama dolazi iz sa aBd pa cu kod nje ...ugl zadovoljni,djeca vesela ...ovdje bas imamo puno djece pa uzivaju[sm=smiley36.gif]
Sinoc nissm nikako fino spavala ,popila kasno obicnu kafu i oci ko fildzani.sad mi muka[sm=smiley13.gif]
Et odo vam polako ystati pa se cujemo,javljat cu se aBd ;)

amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (11.10.2016 9:03:19)

Dobrooo jutrooo [sm=bravo.gif]

bejbibi znaci bilo ti je veselo u putu [sm=smiley36.gif] Dobra si ti, ja se ne bih usudila sa dvoje djece bez muza na takvu ekspediciju [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] (jos plus trudna huh puh)

eminaja
i bebice cetvero u planu [sm=zz_eek.png] hehehe Svaka cast, to mi s jedne strane zvuci tako super, a sa druge uh...velika komplikacija [sm=smiley1.gif] Kad god sam s muzem pricala o tome uvijek smo se zadrzali na dvoje ili troje djecice. Uglavnom zbog materijalnih stvari...Sta znam, 3 moze u jedno auto, moze se strpati u dvosoban stan... Za neki prosjecan zivot je taman. Za vise djece vec moras obezbijediti vise prostora, 2 auta ili kakav kombi [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif], u svakom slucaju malo vise luksuza nego inace [sm=smiley1.gif]

anandi masaAllah... Drago mi je sto si vidjela svoju mrvicu i cula srculence [sm=bravo.gif] Strpi se jos samo nekih 8 mjeseci, i onda da uzivas jos i vise [sm=smiley1.gif]
[sm=smiley1.gif]

lejla ti cini mi se spomenu da ti je mali imao dermatitis... Ispravi me ako sam se zbunila, nemam kad da se vracam po razgovorima.. [sm=smiley36.gif] Nego, ako sam potrefila, de mi reci kad mu se to povuklo i da li se povuklo?

Mina90 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (11.10.2016 9:16:25)

Anandiiiii [sm=bravo.gif] cestitam od srca na srceku u pupi... :D aBd da bude sve tako lijepo do samog kraja, I onda da ugledas svoju srecicu zdravu, placnu I rumenu [sm=duda.gif]

Bejbibi eto izgurala si I avion I svu tu frku, sad uzivaj...

Ja jucer jedva oci drzala otvorene, pa sam se natjerala da ustanem I pocistim kucu, jer smo imali goste... evo od jutros opet jedva gledam, a tjeram se da uzmem pravosudni I ucim, jer mi je sad dobea prilika, poslije necu moc od bebe aBd... :)
Dan bezze, hladnooo....[sm=smiley13.gif]

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (11.10.2016 10:45:43)

Jutro trblice, ima li nenaspavnih poput mene, taman se jedan dan pohvalim, odmah me spopadne nesanica pih...više se neću hvaliti.. Jutros me na sabahu i stomak presiječe iz čista mira a prethodno sam gledala neke klipove o porođaju, more bit od straha hahaha

Bebice pij šta možeš za to željezo, nema ti druge kao ni meni. Valjda ti tothema legne, mada čini mi se i to je nešto pogadno.

Bejbibi legendo, ti dođe na odredište, mogu te zamisliti..al hrabra si sto jest jest. Nisam skontala da će i mamica biti tamo..eh pa super, ne sumnjam da ćete uzivati. A za 30 eura, no koment[sm=smiley29.gif]. Što ova djeca mogu opeljušiti, to ne može niko.

Amelice ti ono još sutra radiš i onda nas napušćas[sm=smiley6.gif] Jest moj mališa je imao dermatitis al onako u blažem obliku. Prvo mu se pojavio na obrazima i rukama. Ja nema šta nisam koristila od krema, kupovala sam šta sam čula al slaba fajda. Jednom doktorica propisala kortikosteroide od čega se odmah povuklo al i vratilo čim smo prestali mazati, tak da sa njima nisam više ni pokušavala. Onda sam čula za onu kremu Revita i ona je odmah pomogla. I sada zna povremeno iskočiti na bradi, nogama, rukama, stomaku, kako kad al je on velik pa je lakše a imamo dogovor ako ga počne svrbiti, on meni odmah prijavi i namažemo, bez češanja. Pomaže nam i pantenol.

anandi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (11.10.2016 12:06:26)

Jutro i od mene. Sad sam evo ustala, nesto oblacno pa dan za spavanja ubio se.
Hvala vam cure moje, bas mi je drago i lijepo sto sam se prijavila ovdje. [sm=smiley31.gif]

Cure moje cim sam otvorila oci odmah sam sebi pustila snimak na mob da cujem srceko [sm=love.gif] prosto sam se zaljubila.

Odoh sta da pojedem i moram nesto do grada obavit pa vam pisem kasnije

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (11.10.2016 12:33:04)

evo zene i mene ja skoro ustala,sinoc me mali zafrkavao do 3h on jos uvijek ne prespava cijelu noc u komadu [sm=smiley22.gif] sinoc kad smo mi htjeli lec on ustao jos po belaju valja ga ljuljat [sm=smiley29.gif] jutros ga spremila za vrtic i zavalila se spavat [sm=smiley36.gif] inace jeste sve dobro zdravo,,,mene jucer ledja presjekla plus se beba pomjerila u tom trenutku pa sam se sva ukocila dok ne prestane [sm=smiley36.gif] amela za sad je tako aa kako ce bit vrijeme ce pokazat aBd samo nek su zivi i zdravi aa svako djete je nafaka pa nek bude kako je najbolje za sve aa Onaj gore zna [sm=smiley1.gif]

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (11.10.2016 14:51:16)

Lejla evo propisala mi je dr tothemu. Ona je jača. Prvo reče 2 doze legofer i tako zbog nus efekata ne podnosim pa sam pitala za tothemu. Tothemu sam dosad dobro podnosila. Ampula ide u sok i bljak je...al nije bilo nus efekata valjda neće ni sada[sm=zmeden.gif]

Bejbibi lijepo zvuci tako fino dočekani,djeci veselo...uživaj.. Jesil ti to iz Mk btw ne upratih[sm=smiley36.gif]

Amelaa mm već razmišlja o većem autu. Guracemo se u ovaj dok ne skupimo novce. Računamo dogodine aBd[sm=smiley36.gif] za neko sa 7 sjedišta.... Al hajd gdje čeljad nisu bjesna kuća nije tijesna[sm=smiley36.gif]. Stan nam je dvosoban. Ovi sto budu isti spol dobiće veću sobu tj zasad kako izgleda cure a braco manju. Ja i mm ćemo se pomicati po dnevnom [sm=smiley36.gif] al to dok bude potrebe da ih razdvajamo.

Žene moje ja danas od dr. Bebica masaAllah već ima 2kg,ja 33tt.. Dr bila raspoložena pa smo se duuugo gledali. Bebica je bila budna otvarala okice :) uglavnom hB dole sve očuvano i zatvoreno[sm=smiley36.gif] I dalje mogu raditi,kretati se sto mi je bitno[sm=bravo.gif] Ja ću aBd raditi do poroda. Kontrolu imam aBd još jednom kod dr pa bolnica. Pitala sam dr dal i treći porod mogu očekivati sa 38+1 s obzirom da sam dva puta tako rekla je da i ona misli da ću prije 1.12. Pa vidjecemo aBd :)
Braco mi je bolje hB. Djelovao je lostop tako da sad samo dijetalna hrana. Vidjecemo veceras dok prestane djelovati sirup jel se povuklo.
Imam u mrak i "komisiju"(svekijevce) pa valja trčati i poraditi štogod [sm=smiley36.gif]

Tackiceee ima li teee??

amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (11.10.2016 15:00:28)

Lejloo ma necu odmah napustiti, javicu se ponekad i od kuce [sm=smiley36.gif] Koliko mi ljenost dozvoli [sm=smiley36.gif] I curica [sm=smiley36.gif]
A ona ima taj dermatitis, dosadan je Boze... Nije strasno, ali nije bas ni lijepo za pogledat, posebno mi zao kad je uhvati napad svrbeza, raskrvari kozu koliko se cese :(

eminaja aBd da sve bude u redu, pa jedno po jedno [sm=smiley1.gif] A i tacno je to da svako dijete ima svoju nafaku, samo nek smo sretni [sm=smiley36.gif]

Ostale zenice [sm=smiley31.gif]

amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (11.10.2016 15:20:10)

A bebice nas troje ove godine jedva se strpali u auto da idemo na more. Sljedece godine, kad nas aBd bude 4, pakujemo curice, a muz i ja nosimo samo kupace [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ma prije je to bilo jednostavnije, u ficu se strpa 6-toclana porodica [sm=smiley36.gif]. A danas auta divljaju po putu, ne bih se usudila sa djecom bez autosjedalica nigdje. A i pomicanje u dnevnu je u planu dogodine. Valja lomit kosti po secijama na razvlacenje [sm=smiley36.gif]

Super za bebicu, prava bombica [sm=bravo.gif] Zato su ti i losi nalazi hehehe uzima lopov sve sebi [sm=smiley36.gif]

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (11.10.2016 15:29:09)

Amelaaa kod mene u osmom mj bebe u stomi budu krupne čak u sedmom radim ovaj ogtt test al ja imam neki 'poremecaj' 😂 da mi posteljica sazrijeva jako brzo i onda u devetom mj ne dobivaju puno i to onda budu čak sitna djeca na porodu. Posteljica ostari kao u stravstvenog pušača a ja nikad nisam pušila [sm=zmeden.gif]. N bila 2850gr a A bio 3300Gr a sa A su me čak slali na kliniku u osmom kao krupan ovo ono gore mi zabranili sve slatko,voće itd. Zato možda i sad je buca..voljela bih da "nabere" bar 3kg do poroda aBd. Sa N sam strepila pa onda je naglo dobijala pa posljedica bili haos grčevi.

amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (11.10.2016 15:39:26)

Ajooj to je cudno skroz... Ne znam vala ni koliko precizno racunaju ovi UZ aparati, kako li su oni bazdareni, prema kojem prosjeku [sm=smiley36.gif] Vidis meni sa prvom bebom niko nije rekao da je krupna, a rodila se 4,0 i duga 57cm [sm=smiley36.gif] Doktorica se iznenadila kad sam se javila poslije poroda na kontrolu i kad sam joj rekla kolika je bebica [sm=smiley36.gif]

tačkicaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (11.10.2016 16:42:38)

Gospoje, dosla Esma [sm=bravo.gif] zeznuse me s gelom jutros, ali eto sad mi nije ni zao [sm=smiley36.gif] do godine aBd u skolu, 3950gr, 53 duga, a kobajagi sitna mi beba, pih [sm=jezicek.gif]
Pisacu vam aBd kad kuci dodjem, pa mozda sta i opravdam jer me danima nije bilo nidje
Mahanje svima [sm=bravo.gif]

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (11.10.2016 17:12:34)

Pa Tačkice kakvo divno iznenađenje [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Uljepšala si mi ovaj sumorni dan.. Nek ti je živa i zdrava Esmica, mashallah baš je positna [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=sloncek.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif][sm=metulj.gif][sm=darilo.gif]

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (11.10.2016 17:14:45)

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA [sm=bravo.gif]

OKTOBAR 2016 [sm=smiley1.gif]

28.09. tackicaa [sm=rozacrtici.gif] porodila se 11.10. [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]
10. 10. winky_sa [sm=modricrtici.gif] porodila se 7.10.[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]
28.10. Eminaja [sm=rozacrtici.gif]

NOVEMBAR 2016 [sm=smiley1.gif]

02.11. Maglaj_num [sm=modricrtici.gif]
10.11. amelaaa [sm=rozacrtici.gif]
28.11. svamojadjeca [sm=modricrtici.gif]

DECEMBAR 2016 [sm=smiley1.gif]

01.12. bebica11 [sm=rozacrtici.gif]
03.12. lejla80 [sm=modricrtici.gif]
04.12. leptirica13 [sm=rozacrtici.gif]
24.12. bambi1 [sm=modricrtici.gif]

JANUAR 2017 [sm=smiley1.gif]

05.01. NARI
06.01. midnight489 [sm=rozacrtici.gif]
20.01. aidicaa

FEBRUAR 2017 [sm=smiley1.gif]

02.02. saraa
05.02. Zeze

MART 2017 [sm=smiley1.gif]

05.03. ananas_ze
06.03. bejbibi [sm=modricrtici.gif]

APRIL 2017 [sm=smiley1.gif]

MAJ 2017 [sm=smiley1.gif]

11.05. strepnja
22.05. anandi

JUNI 2017 [sm=smiley1.gif]

5.6. Mina 90

samy_lo -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (11.10.2016 17:31:45)

TACKO moja neka ti je ziva i zdrava Esma zajedno sa tobom

samy_lo -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (11.10.2016 17:37:33)

Kako ste mi vi zenice?Nedostaje mi da se javljam ovdje.
Mi smo danas obavili akiku i zaklali kurbane za bebca.
Iskusne koje vec imate djecicu sta je najbolje za grceve?

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (11.10.2016 18:47:07)

tacko cestitam [sm=bravo.gif] da vam je ziva i zdrava jos puno godina aBd [sm=smiley1.gif] juhuuu jos da meni odigrate kolce [sm=sloncek.gif] [sm=smiley36.gif] pa prelazimo na novembarske [sm=duda.gif] bejbibi sad primjetih tebi termin na moj rodjendan [sm=smiley1.gif]

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (11.10.2016 21:00:22)

Tackice Allah mubareci[sm=bravo.gif] da ti bude ziva i zdrava puno god aBd

Eminaja i Amelaa vi ste sljedeće [sm=bravo.gif]

Samy polahko...a grčevi moraju proći. najboljr pomaže masiranje pube u smjeru kazaljke na satu...nosanje potrbuske u položaju "tigar na grani" i veeelika doza sabura[sm=smiley36.gif] prodje to sve preprebrzo...ove moje nekada Bebice djeca prava masaAllah i zaboravila sam kako je bilo deverli dok su bili bebe

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (11.10.2016 21:28:11)

TACKO cestitam draga[sm=bravo.gif] da vam bude ziva i zdrava dugo godina aBd..
BEBICE porijeklom sam iz mk al rodjena u sa:)
Nisam vas citalq bas ,nisam u toku o cemu pisete [sm=smiley36.gif]
Stigla i mama maloprije al ja sam kod strine pa cu sutra tamo aBd dok se kuca ugrije ne mogu djecu na hladno odvest
EMINAJA jedan mi dr rekao 6.3 drugi 8.3[sm=smiley36.gif] al ugl mart je ..i ja i A smo u martu [sm=smiley1.gif]

svamojadjeca -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (11.10.2016 21:59:09)

cestitam novim malim nasim clanovima[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Mina90 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (11.10.2016 23:04:45)

Taackicee cestitam od srca, da vam bude zdrava I sretna, I da slusa roditelje :) [sm=bravo.gif]

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (12.10.2016 10:40:08)

Jutro, ustajte debelguze, ja kontam ovdje se kahva davno pristavila i popila...Evo ja pristavljam [sm=kava.gif][sm=kava.gif]
Kod nas nikakvih dešavanja, ne izvirujemo iz kuće, sad kontam mogla sam malo, makar do prodavnice izviriti, bez obzira na predivno vrijeme.

Samy divno ime heheh.. Vi već obavili akiku, baš lijepo, i mi smo sa A čini se sedmi dan pa aBd i sa novim članom ćemo tako nekako. Što se tiče grčića, ja sam najčešće masirala stomačić, pritiskala nožicama i sl... moj A nije imao neke pretjerane grčeve al je bio pun zraka i mnogo je bljucao. Malo na stomak staviti bebu, malo pronosati i proći će to brzo aBd.
kakva si ti, jel rana imalo bolje?

Bebice i vi obaviste pregled. Curetina mašallah velika[sm=bravo.gif] Ja pojma nemam o ovom mom malcu, osim da je bembel, ako je to istina hah..Ako je na brata, onda jeste, jer je i braco bio veliki. Mi tek sljedeće sedmice na kontorlu i vjerovatno je to to što se tiče doktrora iz DZ. Taj dan kad idemo na pregled punimo 34 sedmice tj, ulazimo u 35. Uhhh baš vrijeme leti cccc.... Nego kad se rade oni brisevi i hoću li tada već dobiti uputnicu? Šta ako bris nije dobar? Treba li se opet raditi nakon terapije? Nisam upućena u to, jer se ranije nisu uzimali. Ja sam definitivno odabrala Vojnu bolnicu, abd da sve bude u redu. Već sam kontaktirala doktoricu koja će me tamo voditi.

Eminaja eto nemamo više nikog ispred tebe na spisku pa ti vidi šta ćeš [sm=smiley36.gif]

Bejbibi stigla mama, sad ćete vas dvije u kupovinu, spol znate pa lagano... Uživajte, zavidim vam. I javljaj zbivanja, fališ.

Svamojadjeca i ti bi se mogla malo više angažirati ovdje na forumu. Malo je to jednom mjesecno što se javiš [sm=smiley4.gif]

Mina jesi li zakazala pregled? Ima li kakvih simptoma [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>