RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

BubaDara -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 4:43:08)

Winky čestitaaaaaam od srca! [sm=bravo.gif]
Da vam uvijek bude ponos i dika ako Bog da u zdravlju [sm=smiley1.gif] Pomiriši mrvicu od nas dvije hihihi [sm=smiley1.gif]
Tacko moja sretno od srca! Nadam se da je hanumče već u naručju [sm=bravo.gif]
Ja vam moje žene u ova doba ovako dojim svoje pilence pa uletim ovdje da ne zaspim i sretna sam kad pročitam divne vijesti [sm=smiley1.gif]
Vidim i moja draga anandi mashAllah docekala svoje srculence u pupici [sm=bravo.gif] Draga presretna sam zbog tebe jer znam sta si sve prosla! Nisam bila cesto tamo na temi pa sam bas preeeesretna sto te vidjeh ovdje! Da imas najljepših 9 mjeseci aBd [sm=smiley31.gif][sm=zz_inlove.gif]
Ostale moje zenice mnogo grliiiimoooooo [sm=smiley1.gif]

tačkicaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 5:34:21)

Winky čestitam od srca, vala blago tebi [sm=bravo.gif]Da ste sretni i zdravi skupa uvijek [sm=bravo.gif]
Ja bas nabelajila, nisam ovo ocekivala ovako, alu nadam se da ce brzo sve proci i ljepse vrijeme doci aBd. Mora kad sam ovakav stihoklepac [sm=smiley36.gif] Meni eto jos voda curka, hanumce se fala Bogu bacaka po trbuhu, doktori kazu da je sve s njom ok, ali ja nikako da se otvorim. Evo danas ki je komisija. Neki misle da je termin pogresan, ali eto sto je onda doslo do prsnuca vodenjaka i ovog iscjetka [sm=zmeden.gif] kontam mozda i od onih cestih pregleda u zadnje vrijeme... Ne znam, nisam pametna. Znam samo da je bas zeznuto, posebno kad vidim bas teskih situacija ovdje na patologiji [sm=smiley13.gif] Bas ima horora ljudi moji [sm=smiley13.gif] zato kaze, fala Bogu sve ce proci [sm=smiley1.gif]
Ja vas po malo citam, nisam sve bas upratila. Alu eto sretni putevi ko putuje, ostanci ko ostaje i zelim vam aktivnu bebcad [sm=bravo.gif]

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 8:23:07)

Tackice sretno na komisiji.... Ne znam sta da ti kažem bas je kod tebe (iz)vanredno sto bi rekli naši susjedi [sm=smiley36.gif] neobično bas da ti Allah olaksa al u svemu ima neki hajr pa i u tome.... A za patologiju znam jer sam lezala u više navrata pa čak se može brojati sedmicama... Pokušaj da se ne stresiras puno koliko god možeš...

Mina90 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 8:45:40)

Winky Cestitkee, da [sm=duda.gif] aBd bude zdrava I sretna...
Anandiii imas li kakvih simptoma? Ja danas punih 6 s1d, nema nista...kad bolje razmislim prije trudnoce sam bila prilicno gadljiva kad bih nesto ruzno vidjela povratim, a sad nista...isto tako mucila me je zgaravica, od kako sam trudna nista...malo me ko sise bole, I dalje golubici lete, ponekad me malo zigne jajnik, to je sve.... ja idem doktoru pred kraj sedmice ili pocetkom slkedece, molim Boga da bude sve ok...

anandi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 9:36:28)

Jutro [sm=kava.gif]
Winky ceestitke i od mene, brz oporavak zelim a bebacu duuug i zdrav zivot [sm=bravo.gif]
BubaDara hvala ti, mada jos uvijek nisam docekala srculence, nadam se da cu ga docekati sad u 12h [sm=smiley36.gif] Znaci pravi si ranoranioc [sm=bravo.gif] Ljubi mi [sm=duda.gif] od ove tete s rr[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
tackice ne znam sta bih ti rekla, vjerujem da sama bolnica i boravak u njoj stvara veliku nervozu...ono sto je najvaznije proci ce i to i uskoro ces drzat [sm=duda.gif] u rukama. Sretno na komisijij
Mina ja sam 8+0 danas, a sto se tice simptoma pa slabo...u 6 na 7 sedmci je bilo muka, mislim da sam 2-3 put povratila i to sama se natjerala, nije mi kafa pasala pa sam deverala s glavoboljom i to je to. Po pitanju bolova, pa onako malo grudi, i to osjetim kad legnem na stomak. Evo preko vikenda sam mogla piti kafu, pijem i sadi bas sjeda.
Padnem u neku depru jer nemam tih navikanih "simptoma" a onda se sjetim Leptirice i njenog pocetka i javljanja u cekaonicu kako je ludila jer se ne osjeca trudno i nije vjerovala... kad je spomenu, Leptirice ajde vrati film na pocetak godine, kako si se osjecala, kad su poceli simptomi?

Kao sto sam vec rekla, u 12h idem na uz i nadam se srceku...nervoza je ogromna, nisam spavala cijelu noc [sm=smiley36.gif] Jos vise mi je prpa jer idem sama, mm na terenu a voljela bih ako je sve ok da i on vidi. Kontam da ponesem cd pa ako bude sve ok da pitam dr da mi snimi pa da pokazem mm? Posto sam sad pogubljena kao da prvi put sirim noge, da vas pitam treba li da bude mokracna besika puna ili prazna?[sm=smiley36.gif]

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 11:15:54)

Helou drage, kak ste mi danas? Jeste li se naspavale. Ja začudo dobro spavam ovih dana hvala Bogu.
Ima li kakvih mukica heheh...toliko su mi slatke Mina i Anandi sa svojim priželjkivanjem simptoma, al eto njih možemo i razumjeti....

Anandi sretno danas, nije ti loša ta ideja sa snimanjem. Ponesi CD ako imaš mogućnost da to snimiš. Stvarno je osjećaj poseban kad prvi put vidiš malo srculence kako kuca, neopisivo.

Eminaja i tebi se baš baš približilo. U kojoj sedmici si se prvi put porodila? Ima li treme?

Daro kako sluša cura? Jeste li se uhodale vas dvije? Kada ćete u skitnju?

Tačkice uhhhh, ne znam vala više šta da ti kažem. Pa šta kaže UZ za termin? Kod tebe je to visoko prsnuće vodenjaka, pa pomalo curka. Pokušaj da gore ne slušaš svakakve priče, ionako si pod stresom. Izdrži još malkice [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Bejbibi, Bebice, Leptirice, Amelaaa [sm=smiley31.gif]

Nari ima li te [sm=smiley13.gif]

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 11:32:41)

zene hajte na [sm=kava.gif] ja evo pijuckam dok mali nije dosao iz vrtica inace je ne popih [sm=smiley1.gif] mi malo trknuli do lidl-a ima finih stvari za djecicu pa sam se zadala [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] inace mi smo danas 37+2 tako da blizi se a inace se braco rodio sa 39+1 pa kontam i sad ce bit mozda sta ranije jer stvarno ovi bolovi su mi vise dosadili,,dvije trudnoce aaa razlicite totalno pa i ova malecka je skroz razlicita od brace aktivna cini mi se 0-24 [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] tackice kako si danas,ima li sta novo [sm=zmeden.gif]

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 11:45:02)

lejla nema treme dok ne razmisljam o tome [sm=smiley36.gif] sta znam imala sam strah zbog puknuca na proslom porodu i sad kad o tome razmisljam malo me strah sta ako opet [sm=smiley13.gif] ali hajd sve se nadam bice bolje ovaj put aBd ii nemam pojma kako se snac s njih dvoje bit ce nam pravo veselo dok se ne uhodamo [sm=smiley1.gif]

amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 12:14:54)

Zenee dobro jutroooo [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

I ja zvanicno u 9tom mj. [sm=bravo.gif] Jutros sam jedva dosepala na posao, ubi me lijeva prepona [sm=smiley13.gif]

Za sve zenice saljem puse i pozdrave, a za tackicu poseban zagrljaj... Izdrzi draga, valjda ta bebi krene uskoro... Ostalim sretno na kontrolama, pregledima, putovanjima... :)

Eminaja i mene isto brine, kako sa dvoje malih huh pitanje je kad cemo se uhodat [sm=smiley36.gif]

tačkicaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 12:41:40)

Da vam javim da je odluceno cekat srijedu sa gelom. Trebam prvi nalaz donijet da provjere termin. Ljudi ne vjeruju, kazu beba nije ugrozena ji velika posebno, a ja nisam spremna za porod. A ovo visoko prsnuce ih tjera i et'...
Hvala na podrsci i puno srece na kontrolama [sm=bravo.gif]

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 12:53:40)

Tackoo sretno aBd da se porodis do srijede amin[sm=bravo.gif]

Anandi sretno i da čuješ srculence[sm=bravo.gif]

Meni se maleni (3g) osuo. Išli smo dr. Alergijski i to sad mu se pojavi na jednom mjestu pa povuče i tako seta[sm=smiley13.gif] ziva se isekirah. Ostala sam kući s njim. Eto pa ga pratim. Izleticu samo oko 15h po svoje nalaze

amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 13:23:58)

Ajoj bebice, valjda nije strasno... Ja obicno namazem fenistilom, ako nije strasno, i brzo se povuce.. Mada kod mene curica ima atopijski, pa je vazda na njoj nesto crveno i flekavo [sm=zmeden.gif]

winky draga cestitam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Promaklo mi je da si se porodila. Zelim ti sve najbolje i bebici duuuug i sretan zivot uz puno ljubavi i radosti. [sm=bravo.gif]

tacko dok je beba dobro, sve drugo je u redu... Steta sto curkas, ali valjda to do srijede i samo krene. Ima jos vremena.

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 13:28:17)

ja se napisa ali ne ode [sm=smiley13.gif] sad cu malo skratit [sm=smiley36.gif] amela snacemo se aBd ja mislim da ce trebat par sedmica samo da se malci naviknu na novog clana aa poslije ce vec bit lakse,,,... tacko sa srecom,mozda i krene do srijede aa sve je dobro dok je beba dobro [sm=smiley1.gif] aa je li tebi termin po uz izracunat ili po mens..........[sm=zmeden.gif] evo ja se ofarbala pa cekam da vidim sta sam napravila [sm=smiley36.gif]

anidla -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 14:05:30)

Tackooo sretnoooo! Molim.te pokusaj da ne slusas na patalogiji slucajeve...moras se iskljuciti.... znam.kako ti je....

Eto ti se poreskocila.i moj termin oktobarski... ma znaju gore doktori sta cine...samo pokusaj biti opustena koliko mozes...

Sretno!!!

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 14:09:27)

Tačkice ne sikiraj se , lezi i odmaraj, sebi kakvu muziku naštimaj i čekaj. Bitno je da se ti i bebica ne patite. A vala žao mi je što se ovoliko peglaš kao da si mi najrođenija.

Bebice što kažu žene ne sikiraj se ako nije puno. Žali li se on, smeta li mu? Moj A je sklon tim alergijama, imao je ko bebać taj dermatitis, baš sam se ranije sikirala, al sad namažemo kremicom koju imamo pri ruci, obično sinopeneom, fenistilom ili pamtenolom i smiri se prilično.

Eminaja i Amelaaa, hah pa neće bit vam bit jednostavno, ipak su bebare male. I ja brinem zbog mog A, on se jadničak toliko raduje bratu , al nisam baš sigurna kako će djelovati na njega kad se brat aBd pojavi. Ipak je on evo gotov 6 godina u centru zbivanja.

amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 15:38:45)

Pa lejlo kod tebe je vec veliki sincina [sm=bravo.gif] Ma naviknut ce se on brzo na batu, kad su djeca manja cini mi se (gledajuci primjere okolo) da se lakse naviknu i bolje slazu, problem je veci kad jedno udje u pubertet a drugo kaska par godina [sm=smiley1.gif]
Ja bih vala voljela i trece dijete, ali ne sad, nikako ne sad... Mislim da bih poludila [sm=smiley36.gif] Mozda opet za 4-5 godina... Ali vidjet cemo kakav ce mi biti stav na tu temu nakon ovog cirkusa [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Sta ti mislis eminaja, planirate li jos bebaca ;)

samy_lo -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 15:47:17)

Da se i ja javnem...
Tackice sretno ti bilo
Mi se mazimo i pazimo.
Ja sam grozno..rjesila sam inekako problem sa grudima ali zato konci uzas..bodu me toliko da ne smijem otii u wc jer me neki ubode..opet bi se porodila lakse je nego ovo sa koncima

amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 15:53:29)

Draga samy zao mi je... Proci ce uskoro... Mada sta god ti kazemo, ne moze ti pomoci, jbg...

OStale zene debele, odjavljujem se. Tacki zelim da noc u bolnici prodje najugodnije moguće, ostalima da se naspavaju, da ih ne muce grcevi, zgaravice, mucnine, velike stomke i ostali trudnicki problemi [sm=smiley36.gif] Druzimo se opet sutra [sm=smiley36.gif]

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 16:10:30)

lejla prihvatit ce on to dobro,samo mislim da ce ti kasnije bit malo teze ali to zavisi i od djece,u mene u djevera i jetrve bas tako razlika 6 god..fino je prihvatio nisu primjetili da je bilo ljubomore...ali se sad prepucavaju ona kaze da poludi,veci zadirkuje malog,mali veceg [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ali kazem sve je to djecije,a zavisi i od djeta [sm=smiley1.gif] amela aBd imali smo u planu 4 eh sad normalno ako sve bude islo kako treba,,,na trece bi isla tek poslije 3-4 godine pa bi opet napravila malu razliku izmedju 3 i 4 tako da imaju drustvo [sm=smiley36.gif] aa kako Allah odredi bice,,,uglavnom nikad ne bi pobacila ako bas ne bi morala pa neka ih vala zdravi i zivi bili [sm=smiley1.gif]

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 16:22:35)

IZVORNA PORUKA: eminaja

lejla prihvatit ce on to dobro,samo mislim da ce ti kasnije bit malo teze ali to zavisi i od djece,u mene u djevera i jetrve bas tako razlika 6 god..fino je prihvatio nisu primjetili da je bilo ljubomore...ali se sad prepucavaju ona kaze da poludi,veci zadirkuje malog,mali veceg [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ali kazem sve je to djecije,a zavisi i od djeta [sm=smiley1.gif] amela aBd imali smo u planu 4 eh sad normalno ako sve bude islo kako treba,,,na trece bi isla tek poslije 3-4 godine pa bi opet napravila malu razliku izmedju 3 i 4 tako da imaju drustvo [sm=smiley36.gif] aa kako Allah odredi bice,,,uglavnom nikad ne bi pobacila ako bas ne bi morala pa neka ih vala zdravi i zivi bili [sm=smiley1.gif]

Tako sam ja Eminaja planirala i evo zaredala ih treće mi pozurilo ...sad mi tačno zao četvrto dugo čekati 😂 da ne bude usamljeno već za 3g opet aBd i fajrund

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 16:25:36)

Amela i Lejla ja ih imam dvoje al hB nikad se nisu osipali. Ja sumnjam na badem u cimetu jeo mali prije 2dana inače je sve uobičajeno....

I nezgodno je nije to na jednom mjestu već šeta. pojavi se kao da je ozaren npr cijeli obraz traje pola sata pa se povuče pa iskoči na drugom pa onda stomo... Prsa s jedne strane pa sa drugw pa ruke pa noge...sve šeta [sm=zmeden.gif]

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 16:26:49)

sve je to od Allaha,,,i ja sam mislila haj reko ako bude bude,uzme to vremena Boga mi ja iz prve osta [sm=smiley36.gif] sokirala se,nisam mogla vjerovat [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 16:28:25)

Jah...Nisam sebi ni na pameti. Išla sam po nalaze koji su blago katastroficni. Željezo 8.9 a bilo 17. Svi ovi parametri krvi tj eritrociti hematokrit i sl blago ispod donje granice. Urin opalistican i ima dosta bakterija. Jedino mi je secer u krvi super granici sa hipoglikemijom[sm=smiley36.gif]

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 16:30:46)

aa dusa draga,kako tako,to alergija neka [sm=zmeden.gif] bas mi je zao,,,....u mene u M ljetos u bosni se bio izasuo pa cim smo dosli nazad odmah na pregled kad bile neke svinjske ospice koje su presle u bakteriju i poceo se sav izasipat pa preslo i na mm sreca pa smo stigli na vrijeme....trosili antibiotik pa proslo,,,bas mi zao djece sta sve nece prodeverat [sm=smiley13.gif]

anandi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (10.10.2016 17:19:34)

Evo i mene, sad usla u stan.
Veliki smo 16mm. Imamo maale rukice, maale nogice (vise su kao pupoljci), veeliku guzu i veliku glavu a srceko ufff nemam rijeci [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Zene moje ja ne mogu da vjerujem sta me snaslo, zao mi je sto mm nije bilo sa mnom da i on cuje, al nema veze snimila sam mu na mob [sm=smiley1.gif]
Narucena sam za 3 sedmice i tad cemo dogovoriti Dubl test za 13-14 sedmicu

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>