RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 13:25:57)

IZVORNA PORUKA: amelaaaa

Ahahah to za usisivac isto [sm=smiley36.gif] Moja je u pocetku isla za usisivacem i galamila na njeg, a kad podjem usisat nesto njeno tipa njene secijice, udari u dreku [sm=smiley36.gif] A sad dok se usisava ona ide i penje se po usisivacu, igra se djiha djiha, a poslije obavezno cupa iz uticnice i pokusava ponovo da ukljuci [sm=smiley36.gif] Haos [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ma djeca su presmijesna u ovom periodu :D

A bejbibi rekoh ti ja, prelijene smo [sm=smiley36.gif] Ja nekad jedva i ovu temu propratim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

De bona ne zezaj ,trebmo se i dalje druziti ;) ajde ajde na drugu temu ,bar kad rodis aBd ;)

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 14:14:31)

ja malo dremnula dok nema ovih mojih...joj bejbi za te farme sam haman trazila i trazila i nista nisam nasla prestala sam se farbat,kao ne ppropustaju boju uglavnom to pisu pa haj sad znaj [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] morat cu jos dje procunjat [sm=smiley36.gif] cula sam za te bez amonijaka al ne znam koje su to [sm=zmeden.gif] joj ja se svom ismijem on udje za mnom u wc i ubacuje toalet papir u solju i hoce da pusti vodu ali ne moze dokucit [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 14:15:43)

bejbi pratim ja vas i tamo pa dok upratim malo razgovor uletit cu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ima mene svugdje [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 14:53:00)

Eh kad rodim kod mene ce biti cirkus [sm=smiley36.gif] Ali obecavam svecano, da cu se prijaviti ponovo cim se vratim na posao [sm=smiley36.gif] Evo vidite kako sam vrijedna danas, citav dan odgovaram na forumu a jos i posla preko glave [sm=smiley36.gif]

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 16:38:01)

Winky _sa nema[sm=zmeden.gif] da se nije Porodila? Tačkice vidjas li je gore posto si ti ovih dana "dezurna"[sm=smiley36.gif]

Tackice..jedi ananas pomaže omekšavanju....

Bejbibi kad ideš na put?

Vidim vi ozbiljno shvatate vaša porodiljska[sm=smiley36.gif] Kod mene zbog specifičnosti posla ja cu i dalje biti na Tel i od kuće pa onda kad budu godišnji valja trčati na sahat ili dva pregledati radi potpisivanja i pečata... Al hajde psihički sam spremna. Ovih dana radim sto vise.. Čistim kartice i stanja da mi bude lakše [sm=smiley1.gif]

I ja sam jutros vadila nalaze [sm=bravo.gif] al biće tek u ponedjeljak izapodne[sm=zmeden.gif] tako da ne mogu na pregled prije utorka

Mina90 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 18:28:17)

Zenicee, ja danas zaglavila u dm na.odjelu za bebe [sm=sloncek.gif][sm=9nebesa.gif][sm=duda.gif] sva sam se raznjezila, gledala sam cuce, flasice, citala upustva hahah ostala dobra dva sata, doduse nisam sebi nista uzela, smatram da je prerano, to tek u 9 aBd kad budem, ali sam kumi uzela svasta, rodila prije par dana...elem, izmedju ostalog sam gledala I farbe za farbanje kose, pise da su bez amonijaka sa nekim biljnim uljima...ima sajos, paletine, loreal neke casting mada mislim da je to vise kao preliv I da tako nesto ne moze izblijedit moj izrastak...pa sta rekoste koju preporucujete za plavke, jesul to te ?

tačkicaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 19:42:03)

[sm=bravo.gif] evo mene bez ikakvih novosti [sm=smiley36.gif]
Bebice ja vise nista necu ni da kusam, bezze se ubijala hurmama-koje ne voli, cajem od lista maline-koji je fuj, eto i ananas sam jela, koristim maslinovo ulje za podmazivanje i izvana i iznutra i opet zacrmentirana. Vala odustajem, sta bi-bi [sm=zmeden.gif]
Vidim djeca vas slusaju, poslovi vam idu, shopingovanje samo sto nije pocelo, sve 5 [sm=bravo.gif]
Mozda i vidim Winky, ali ne htjede da se opise, tako da ne mogu ni da joj mahnem [sm=smiley1.gif]
Sretno s nalazima, kontrolama, lijep vikend. Ja sutra opet na ctg. I et'.
Mahanje [sm=bravo.gif]

tačkicaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 19:44:22)

Mina ja sam koristila tu Sajos, meni je ok. Doduse crvenu, meni svaka crvena na istu dodje za dva pranja

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 19:54:18)

Mi smo prije 4-5g na ovoj temi imale i br mob jedna druge... Pa sam se ja redovno javljala iz Gak-a. Porodjena,neporodjena[sm=jezicek.gif]. Nije bilo wifi gore. Sad ima jelde :) sad doduše ima i ovaj 3G prije ni to nije bilo.

Bilo je situacija ja na patologiji i udju mi u sobu "jesil ti Bebica sa Rr?"[sm=jezicek.gif] kad ono neka manje aktivna članica prepoznala me ili sl. Sa mnogima sam ostala u kontaktu [sm=bravo.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 21:00:36)

Vecer ..kako ste
Ja evo sprovodim vecernji ritual snjima ,izludise majke mi ....ovo mi najfori period ,moram ih nahranit a ganjam ih bukvalno ..pa kupatilo,pa spavanjac ..crknem Bogami

BEBICE evo rekla sam mm da nam rezervise karte za neki od narednih dana pa et ..ne znam kad ce bit ..kako god samo s hajrom..malo me strah aviona al haj kako bude

I ja imam viber od par clanica i tako se cujemo ,zene su sa teme bebe,one s kojima smo na razgovorima bila 2014[sm=smiley36.gif] a nijednu nisam jos uzivo upoznala[sm=smiley36.gif] uvijek nesto iskrsne kad dodjemo u sa ..al haj bice prilike aBd

AMELA tako treba [sm=bravo.gif] samo pisi hehe

TACKO haj ne brigaj ,bice kad bude ..curi fino [sm=smiley36.gif]

MINA pa ja sam uzela tu svarckopf,palette,crna ...mislim da ima amonijak [sm=zmeden.gif] ma farbaju se zene ..al et ne znam ..mozda uzmem bez amonijaka jer se meni ni ne primjeti haman farna ,ja to nako samo [sm=smiley36.gif] inace sam brineta pa sad u crno

Et odo njih rijesit i da odmorim malo

Leptirica13 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 22:06:45)

Dobro vece drage moje zenice. .danas sam zvala svoju kadrovsku i kazu mi da oni rade po doznakama..ako im donesem doznake sa cuvanjem trudnoce,tako ce mi i evidentirati..stim da muz mora dostaviti nesto kad se porodim da mi otvore porodiljski koji se pika sa danom poroda..eto,to smo rijesili..a ovi moji dr u d zdravlja mi nikad nisu pravili problem oko doznaka,pogotovo sto znaju da je ivf i sve sto smo prosli..uostalom,nek mi moj ginekolog napise mirovanje i rijeseno..budite.mi dobro i odmarajte..ova moja smizla samk sto ne iskoci iz stomaka koliko se vrti i gura..osjetim joj i noge i ruke kad upre...
Primjetila sam da mi ruke nateknu dok spavam..kad ustanem u wc,a to je dva tri puta nocu,ruke ko buhtle..ne mogu u saku da skupim..jel to ok?

BubaDara -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (8.10.2016 9:29:37)

Jutro zenice moje drage[sm=smiley1.gif]
Hajmo kafica kod bube [sm=kava.gif][sm=kava.gif][sm=kava.gif][sm=kava.gif]
Jest da jos nisam ustala sa ovom svojom bebicom ali brzo cemo mi skuhati kaficu za raju [sm=smiley1.gif]
Vidim samy nam se porodila [sm=bravo.gif] mashAllah draga, cestitam i zelim vam mnogo prelijepoj zajednickih trenutaka [sm=smiley1.gif]
Tacko moja sve ulazim u nadi da cu procitati da je stiglo i tvoje hanumče i vidim još ništa, lijepo curici kod svoje mami [sm=smiley1.gif] uživaj u stomacicu, falit ce ti vjeruj [sm=smiley1.gif] Sretno od srca draga i ne sikiraj nam se [sm=smiley1.gif]
Leptirice procitah tvoj zadnji post pa da ti napisem da su i meni ruke tako oticale, isto nisam mogla skupiti u saku pa mi svi govorili da je normalno. Ja sam se isprepadala jer bas nisam ujutro mogla nista rukama dok ih malo ne istrljam ili stavim pod hladnu vodu. Pokušaj i ti, meni je hladna voda malo pomagala da prorade.
Ostale moje trudnice drage punooooo ljubim također a nemam sta posebno da vam pisem, vazno je da ste mi dobro [sm=smiley1.gif]
Ja i moja cura smo super, sad je malkice porasla, pocela se i smješkati kad joj pričam pa baš uživam s njom. [sm=smiley1.gif]

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (8.10.2016 10:12:58)

Jutrooo...nekakvo sunce grije. Da li će biti fajde od njega?
Daro hvala na kafici, neka si nam i ti navratila da popijemo[sm=smiley1.gif]

Mina ja koristim garnier godinama i farbam se uredno od 4 mjeseca.

Leptirice i meni su oticale ruke i noge u prošloj trudnoći. Redovno prati pritisak i bit će to ok.

Ostale moje hanume, da vas ne nabrajam [sm=smiley31.gif]

Leptirica13 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (8.10.2016 10:20:22)

Jutro zenice..kod nas u zgradi busenje citavu sedmicu..od 9ujutro :( hem sto nocu ne spavam kako treba,hem sto me ujutro handri ..al,hajd,moraju ljudi obavljati radove...
Draga daro,drago mi je da uzivas s tom maleckom mrvicom...i mi svako vece legnemo sa pricom KAD NAM DODJE..imam osjecaj da cemo se svadjati kod koga ce vise po rukama biti..moj muz je toliko nestrpljiv i pun neke njeznosti i ljubavi kad prica o njoj da mi ga je uzitak posmatrati..a da ne kazem kako se blazeno nasmije kad vidi kakvo malo bebce vani...

Sto se otoka tice..i meni godi pod hladnu vodu..mogla bih satima tako,prija..al,vala ruzan osjecaj..

P.s.samo da vam kazem,ko ne zna..da sam dobila povrat sredstava zato sto nije bilo reagensa pa sam platila privatno..jutros postar donio pare..koga zanimaju pojedinosto oko toga,pitajte pa cu detaljno objasniti kako sam dosla do toga..al,fercera [sm=bravo.gif]

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (8.10.2016 12:17:55)

Zdravooo ženice

Evo i mene. Nekako sam se razlijenila danas samo se vučem po kuci. Jedan ves i sudje to je doprinos do sada[sm=smiley36.gif]

Ja imam neki jak predosjećaj da nam se winky porodila. Nema je par dana. Vjerovatno mazi bebce[sm=smiley36.gif]

Tackiceee gdje si?? Imal sta novo kod tebe :)

Joj žene čitam juče na fb sta sve nema na Jezeru tipa toaletni,analgetici, flasteri...baš me neka tuga uzela[sm=smiley13.gif] pa zar je dotle spalo. Nije bilo sjajno ni prije 5 ili 3g al su bar imali te stvari. Naravski da nosimo svoje četkice,kaladont i vl.maramice al toaletni...baš sam se iznenadila

Leptirice oparila se ti[sm=bravo.gif] koji reagens je bio u pitanju?

Lejla,leptirice,Amela...ne zezajte sad pred kraj pišite da nam brze ovi dani do termina prodju[sm=smiley36.gif]

Ja hB nemam otoke. Jedino jucer ono hladno i hocu čizmice na posao stezale me oko zgloba malo. Jedino tu možda malo neprimjetno

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (8.10.2016 13:23:53)

Joj bebice pa neki dan to i ja komentarisem, baš se žale u zadnje vrijeme. Ma nije to samo na Jezeru. Takva je situacija u cijeloj državi. Moji zet i mama rade u bolnici u Ze, vjeruj kriza prava. Nemaju osnovna sredstva za rad. Zet se zbog toga odlučio preseliti za Njemačku.

Hajde makar većina tvrdi da su prilično ljubazni i rade svoj posao pa ćemo im vjerovat a analgin i ostalo ćemo zbaviti sebi, samo nek sve prođe kako treba.

Joj i ja sam kilava danas, ništa nisam od jutros uradila, malo suđa oprala. Mm napravio doručak, on to inače radi vikendom.

Sve hodanje što sam isplanirala sam otkazala. Možda popodne skoknemo do onog autleta što se otvorio na Stupu, možda hah.. Elem i ja sam sinoć fasovala hepes, imunitet grohnuo očito, smrcam kašljem, na hajr.

Odoh makar pred kuću da uhvatim malo sunca.

tačkicaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (8.10.2016 14:19:32)

Da vam iavim da sam u bolnici. Jutros neki krvavi iscjedak, od 6 pa do 12 se vuko. Pregledo me neki mladi doktor vaginalno, vidio krv i ostavise me na patologiji. Ne znam do kad ce cekat' i sta... Ja bolove nemam, malo u krstima, a otvorena samo prst, bezze. I net slab...

anandi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (8.10.2016 14:35:47)

Dancek iz suncane Tuzle [sm=smiley1.gif]
Evo sad sam usla u stan, skitala sam od 11h...lijepo vrijeme i dobro se osjecam pa reko da iskoristim. Cim sam dobro mislim da mi je mrvica stala s razvojem pu pu [sm=smiley36.gif]
Isla sam pokupit nalaze sto sam radila jucer, pa mi ova u labosu kaze nisu bas najbolji [sm=smiley13.gif] Imam neku upalu, krvna slika je ok ali su mi trombociti na donjoj granici...Vjerujem da ce onda dr smanjiti dozu clexana [sm=zmeden.gif]
Jedva cekam pon. sad su me zvali i iz ordinacije da potvrde dolazak

tackice supper, eto blizi se...mozes ti nama za vikend roditi [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]sretnoo

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (8.10.2016 15:19:00)

Lejla fol je sto mene uhvati panika ako toga osnovnog sto je nama vidljivo nemaju sta li onda nemaju od lijekova tamo interno[sm=zmeden.gif] i jos procitah kao kupiti sebi lokalnu ako bude trebalo kod šivenja. Omg nije valjda dotle doslo

Tackice [sm=bravo.gif] eto ga sad ćeš ti. Krsta su bitna da zabole[sm=smiley36.gif] jer to su prave kontrakcije koje otvaraju pa makar i tupo bolilo. Smijes li šetati gore sta su ti rekli?

Anandi samo pozitivno [sm=bravo.gif]

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (8.10.2016 15:23:00)

tackice [sm=bravo.gif] sretno,,,aBd sad ce to bitno je da je krenulo [sm=smiley1.gif] ostale zenice kako ste,ja danas umorna samo se vucem pa malo i zakunjam [sm=smiley36.gif] sad pijem [sm=kava.gif] bujrum [sm=smiley1.gif]

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (8.10.2016 15:42:34)

Tackice nije ni čudo od silnog pregledanja što imaš iscjedak. Držimo ti fige da se što lakše i što brže porodis.

Bebice ma tek to mogu zamisliti uhhhh.....ma hajde mislimo pozitivno, sad nam ne trebsju ti crnjaci. Ma da hoće bar reći sta treba bilo bi lakše.

Leptirica13 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (8.10.2016 18:24:54)

Nije bilo reagensa za d dimere na transfuziologiji,pa sam dva nalaza radila privatno i to je 100km..rekao mi momak sto radi gore da uzmem potvrdu da nema reagensa i onda sam predala u zavodu za zdravstvo zahtjev za povrat uz prilozene originalne racune i nalaze..
Sad se d dimeri rade na dip-u...al,bilo koji nalaz ako nema reagensa,samo trazite da vam daju potvrdu za to i to je to..otidjite privatno i sacuvajte racune..
I mi smo danas hodali citav dan..kazu,kisa ce opet :(

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (8.10.2016 19:21:13)

Super hvala ti Leptirice na INFO ako zatreba da znamo[sm=bravo.gif]

Tačkice imal teeee? Dešava li se šta?

tačkicaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (8.10.2016 21:19:14)

Ja probala pisat par puta, ali nece da prodje...
Ma sta da vam kazem, bole me ledja, ali kad lezim mogu i zaspat', znaci samo kad hodam [sm=zmeden.gif]
Ali imam haman curenje vode ili sta vec. Nekako zamuceno onom krvlju od danas. Uglavnom tako pljusne po nekad, a ulozak nosim od kad sam dosla, jer mi je krenulo niz noge. Sad kobajagi 'pratimo' i čekamo bolove...

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (8.10.2016 21:31:40)

TACKOOO sretnoo draga ,bice to ok aBd ..eto tebi bebice tvojw [sm=smiley1.gif]

Hello zene,ev i mene..i danas hodali ..malo da iskoristimo dok nisu pocele kise ...mi aBd u pon putujemo al tek sutra da rezervisemo karte .danas je mm zvao i uzeo info a sitra rezervacija aBd ...ne znam nesto mi se sad ne ide[sm=smiley36.gif] meni uvijek bude ovako ...al haj valjda bude sve ok ..samo s hhajrom ...
Sutra se planiram sisat,danas kupila syos boju bez amonijaka pa cu se i ofarbati aBd ..najvise bih se voljela osisati ,dosadila mi ova frizura koju sam sama napravila [sm=smiley36.gif]moram fino izravnati jer je ovo uzas sada hehe ...
Et sta da vam kazem ....noge me nesto bole valjda od silnog hodanja ...
Najvisr volim ovo kad zaspu djeca pa odmaram usi ,danas me izludili totalno..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>