RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (5.10.2016 20:59:10)

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA [sm=bravo.gif]

OKTOBAR 2016 [sm=smiley1.gif]

28.09. tackicaa [sm=rozacrtici.gif]
10. 10. winky_sa [sm=modricrtici.gif]
28.10. Eminaja [sm=rozacrtici.gif]

NOVEMBAR 2016 [sm=smiley1.gif]

02.11. Maglaj_num [sm=modricrtici.gif]
10.11. amelaaa [sm=rozacrtici.gif]
28.11. svamojadjeca [sm=modricrtici.gif]

DECEMBAR 2016 [sm=smiley1.gif]

01.12. bebica11 [sm=rozacrtici.gif]
03.12. lejla80 [sm=modricrtici.gif]
04.12. leptirica13 [sm=rozacrtici.gif]
24.12. bambi1 [sm=modricrtici.gif]

JANUAR 2017 [sm=smiley1.gif]

05.01. NARI
06.01. midnight489 [sm=rozacrtici.gif]
20.01. aidicaa

FEBRUAR 2017 [sm=smiley1.gif]

02.02. saraa
05.02. Zeze

MART 2017 [sm=smiley1.gif]

05.03. ananas_ze
06.03. bejbibi [sm=modricrtici.gif]

APRIL 2017 [sm=smiley1.gif]

MAJ 2017 [sm=smiley1.gif]

11.05. strepnja
22.05. anandi

JUNI 2017 [sm=smiley1.gif]

5.6. Mina 90

[/quote]

tačkicaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (5.10.2016 21:03:55)

Vala bas zene, radite li vi sta sem sto ovdje skrabate [sm=jezicek.gif] Evo ja se gegam, osluskujem hoce li sta novo zignut', al' dzaba [sm=zmeden.gif] ne gine mi modna revije sutra [sm=jezicek.gif]
Ja svojima telefonom javila, i to kojim rijecima, bolje da ne pisem. Mama iedva skontala sta pricam [sm=smiley36.gif] Bejbibi pa kako da te ne bude stid, haj sto si trudna, nego svako malo [sm=jezicek.gif] cestitam kitu i bravo za doktora [sm=smiley36.gif] neka je ziv i zdrav, a izjednacicete vi, ne brinem ja [sm=smiley36.gif]
Anandi zao mi je zbog mame [sm=smiley13.gif] ali nemoj da si sad tuzna, samo pozitivne misli [sm=bravo.gif]
Mahanje i ostalima koje ne spomenuh [sm=bravo.gif]

zeze -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (5.10.2016 21:07:12)

Vecer.
Cestitam samy, brz oporavak a bebici svu sreca svijeta da je prati. [sm=smiley27.gif]

Anandi sretno. Rastuzi me tvoja prica. [sm=smiley13.gif] Sretno , uzivaj. [sm=nosecka.gif]

Ko je sljedeci, tackica? Jos maloo [sm=duda.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (5.10.2016 21:34:54)

Joj,TACKO ,joj ...ti i LEJLA ste mi dohakale za pol ,ne naslucuj vise nista[sm=jezicek.gif] dosta je bilo od mene ,ti si na redu[sm=jezicek.gif]
Jest vala i ja ,svako letence po edno detence[sm=smiley36.gif] rekla sam mm poslije ovoga spirala i vazekromija,ne zanima me ,necu da riskiram vise ni pod razno [sm=smiley36.gif]i plus na sve to kondom[sm=jezicek.gif]
Sretno sutra TACKO ,ima da bude veselo[sm=smiley36.gif] ej mozda ti pregled potakne bolove ;) tako je bilo sa Samy jelda ..
Sta ima kod ostalih ?!
A zaspala,M se vrti haman gotov ,ja gledam krimi seriju ...danas sam se bas nahodala ..sutra isto moram aBd ..idem skratiti neke hlace i jos malo sopingovati ,nasla sam neku bas bas povoljno radnju ,divota[sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (5.10.2016 21:47:38)

Zene mogu li se sada farbati ? 18+3 sam ..4,5 mj ...
Vljela buh se malo dotjerati pred put [sm=smiley36.gif] a pojma nemam kad cu [sm=jezicek.gif] mozda naredne sedmice ,nadam se 😞

Reko mi dr da mogu komotno avionom 🤗

tačkicaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (5.10.2016 22:04:02)

Bejbibi Jasta, sve mjere zaštite poduzmi, sta ce narod rec' [sm=jezicek.gif] neka bona djece, vidis kako ti dobro ide sve [sm=bravo.gif] sto se farbanja tice, meni je moja rekla da kao sacekam 13 sedmica, cisto reda radi. Mislim da nije to neki problem. Ja sam stavljala kanu, ali slabo se prima.
Zeza kako kod tebe ide?
Lejla a dje je komentar? Zar samo spisak?

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (5.10.2016 23:01:15)

Nemojte mi zezat Bejbibi za treće.[sm=smiley36.gif]

A ti Bejbibi nema odustajanja. [sm=bravo.gif]Danas je bas čudan vakat. Društvo nameće neki osjećaj "stida" ako je preko dvoje djece. Mada su djeca najveća radost i projekat životni. Prelijep osjećaj imati njih kao neke mini ciljeve i podrediti sebe njima. I kao nagradu dobiti njihovu ljubav,zagrljaj, i poljupce...

Ja treće nisam planirala al sam bila sretna kad sam ugledala[sm=rozacrtici.gif]
I ne namjeravam te spirale ugradjivati ni čovjeka podvezivati pa makar ih desetero rodila [sm=jezicek.gif]

Eh baš danas da vam ispričam situaciju... danas sam uspjela sokirati dr u Domu zdravlja. Došla ja po uputnicu za laboratorij jer privatno vodim trudnoću. Kontam koliko doprinosa svaki mj plaćam bar nalaze ovako u ambulanti da vadim.
I tako bez termina prime me nekako. Ulazim ja bulka (hidzab nosim[sm=smiley36.gif]) 32sedmica a neka krupnija starija sestra uzela knjižicu otvori....dr uzela nalaz Nidzarin već piše uputnicu...i gleda mene preko oka ta sestra i ono aaaa pa moje prezime izgovori "ne radiš više u ovom advokatskom uredu?" a ja odgovorih "ne", "aha....a ova firma..." pa promuca naziv. Rekoh "računovodstvena agencija" a ona shock. Oj bulka radi??!?? Aha. Ok. "A dijete koje ti je?" Rekoh "treće"[sm=jezicek.gif] Raspad sistema ništa joj nije jasno.
Ok. A sta radis u računovodstvenoj agenciji, sta si po zanimanju? Garant konta bulka ova 'rasplodna' garant higijenicarka[sm=jezicek.gif] rekoh "računovodja". Žena frapirana. Aha. A onda slijedi provala. Pita "a za računovodju koja škola tu ide?" [sm=zmeden.gif] rekoh "Ekonomski fakultet". I doktorica prestade pisati u tom trenu pogleda u nju. Ono vidno joj neugodno. Al i ona da utvrdi "jel u Sarajevu?" Rekoh "jeste". I tako ostavih ja njih sokirane da se vjerovatno ne uklapam ni u kakav šablon u njihovoj glavi ni stereotip[sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

Dok sam isla na posao pišem mužu sms rekoh zbunila sam ih. Smije se on tako i treba[sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (5.10.2016 23:50:27)

BEBICE ovaj tboj post me i rastuzi,razljuti al i usreci :) kako su zadrte Boze dragi ...fuj ...pa zar kod mas toga mora biti gdje je hidzab normalna stvar i pojava ...i ja sam pokrivena al sam odradila samo pripravnicki,ostadoh trudna i nije mi se radilo [sm=smiley36.gif] i to sam magistar ,al et ja oko djece se daverala i nista karijera [sm=smiley36.gif] ma nije meni zbog broja djece ..ja sam ih htjela bar 5toro imat[sm=jezicek.gif] al sa ovim mojim trudnocama i mucninama stvarno ke tesko prodeverat sa dvoje male djece ...da bar nemam tih mucnina ja bih 10 radjala[sm=smiley36.gif] joj kad mi se sad ispuni hahah
Cak sam planirala za 10 g trece (mlada sam,''87 godiste),al dzaba sta mi planiramo[sm=smiley36.gif] vec kako onaj gore odredi ...taman sam htjela malo karijeru gtaditi kad ostadoh trudna . Garant me mm sabotazira[sm=jezicek.gif] koji je on[sm=hudicek1.gif] vamo kao haj radi a vamo bum ja trudna ..eee namjerno to on[sm=smiley36.gif]
Vazektomiju je sam predlozio al izgleda salio se[sm=jezicek.gif] a ja planiram aBd spiralu al vidjet cemo ..nesto mi to ne pase ,ugraditi nesto unuyra ijuu[sm=zmeden.gif] al moramo nesto ...zasad je dosta ,nadam se[sm=smiley36.gif] samo nek su zivi i zdravi ovi

Mina90 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (6.10.2016 0:28:53)

Anandi idem sljedece sedmice doktoru, kontam bolje malo sacekat da se bolje vidi, negi pozuriti...da li znate kada/kojoj sedmici mogu potvrditi da je srce pocelo kucati ?[sm=nosecka.gif][sm=duda.gif][sm=bravo.gif]

winky_sa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (6.10.2016 8:35:37)

Jutrooooo [sm=nosecka.gif]
E bebice svasta. Kako sebi ljudi puno daju za pravo. [sm=hudicek1.gif]
Mina meni su sa 5 sedmica potvrdili trudnocu a vec na slijedecem pregledu sa 8 sedmica se culo srce da kuca.
Tackice jesi li uspjela poraniti jutros. Javi kako je proslo.

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (6.10.2016 9:18:55)

Jutro zene ,sta ima .jeste se naspavale ..mi se spremamo pa cemo vani mada jr pohladno,vec se moraju deblje jakne obuci ..al je bar suncano .ne mogu ni onu kisu i tmurno vrijeme ...
MINA tako otprilike oko 8s se cuje ..i kod mene je bilo ko kod WINKY

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (6.10.2016 10:07:30)

Jutro, jutro, brrrr hladnoće, ja sam se sinoć smrzla, a još nisam nešto pretjerano hodala, do auta i nazad, baš je zahladilo. Srećom jučer sam premještala ljetne i zimske stvari al valja mi i jakne izvaditi, ovo nije za šale.

Bejbibi neka je sa srećom sinčina hah...bit će i cura kao posljedica tih silnih romantičnih filmova koje gledaš a još si mlada, ima od tebe još materijala za rađanje [sm=smiley36.gif] Ja se farbam isto počela nakon 12 sedmice.

Bebice i mene zna presijeći tako, te žignuti ponegdje..ja se tješim da se bolovi ne pojačavaju i da se mjsta mijenjaju. Čak ovih par dana nekako osjetim i ovaj rez od prošle trudnoće, valjda je to normalno. A za hidžab, pa ne znam iskreno što se iščuđavaju, barem oko nas je dosta žena sa hidžabom koje normalno rade i školuju se. Ostah iznenađena.

Anandi draga, baš me rastuži tvoja priča a i babo sigurno ne zna drugačije iskazati emocije pa je odreagovao na neprimjeren način. Kao što žene gore spominju da im je neprijatno objaviti roditeljima sretnu vijet, tako je i određenom broju roditelja neprijatno primiti istu. Sve to bude normala kasnije, dok se svi naviknu a posebno kad se rode [sm=duda.gif].

Leptirice jesi vidjela žena vrijednih [sm=smiley36.gif], nego i ti bi se mogla malo više aktivirati, nema veze što pišeš sa mobitela.

Tačko sretno danas u pokazivanju mačke [sm=smiley36.gif], ojj koliko te zezam , ne gine mi haman isto [sm=jezicek.gif]

Mina, meni se čulo srculence sa 6+ al i to ti sve zavisi od toga kada je bila ovulacija.

Winky, kakva si ti danas?

Amelče, javi se sa vijestima.....

etttt odoh sad da šta prezalogajim

winky_sa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (6.10.2016 11:56:13)

Sta se fesava, nesto ste mi se usutile. Jel to sve cekamo detaljni izbjestaj od tackice [sm=bravo.gif]
Kod mene sve po starom, doduse malo me bole ledja od sinoc. [sm=zmeden.gif]

tačkicaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (6.10.2016 11:56:13)

Evo mene opet u starom izdanju [sm=smiley36.gif]
Ljudi moji uzas jedan. Pregledo me Ardat s onim svojim kobasicama, sva sam rastelovana [sm=smiley13.gif] i jedno 5 puta pita jesam li sigurna da sam u terminu [sm=zmeden.gif] zatvorena kaze skroz, i opet u ponedjeljak na komisiju [sm=smiley13.gif]
Ali hajde, meni je svejedno drago da nisam morala ostat', nek se ova lopiba jos malo sigica, kad je vec ovako fit [sm=smiley36.gif]
Nisam procitala sta ste pisale, pa halalite-ulozicu popravni za koji sat da vas ispratim. Za sad imate mahanje od zacementirane terminuse [sm=bravo.gif]

amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (6.10.2016 11:57:38)

Zeneee dobar dan :) Jutro davno proslo, a ja ne stigoh pisat :)

bejbibi cestitam za malog batu, znam da si prizeljikivala roze crtice, ali jos je to rano, mozda se doktori predomisle [sm=smiley1.gif]

anandi tuzna ti je prica, roditelji znaju biti stvarno cudni kod primanja tih vijesti.. Sjecam se kad smo rekli za prvu bebu, sa obje strane su bili odusevljeni, a kad smo rekli za drugu reakcije su bile uzas. Moja mama se naljutila, ali bukvalno, i bilo je komentara tipa kako ce to ona sad (posto je starija curica imala nekih 7-8 mjeseci kad smo objavili da sam opet trudna), ali ni manje ni vise nego kako ce ONA a ne kako cemo muz i ja [sm=smiley36.gif] Dok je svekrva mrtva hladna pitala zasto ja nisam koristila neku zastitu, iliti kontracepcijske. Ja nisam bila tu prisutna, muz joj je rekao nasamo, ali malo je rec da sam poludila kad mi je prenio. Nakostrijesila sam se sva, i to ni manje ni vise zasto ja nisam koristila zastitu, a ne zasto se niste cuvali ili zasto muz nije pazio, kao da on nema veze s tim, nego sam ja sama u tome. Ludnica [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ah da, pravilo je da se od 8me sedmice cuje srce, znaci 7+, ali moze to biti i sedmicu gore-dole :) ljub ljub za sve zene dembele :* :* :* :* :*

amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (6.10.2016 12:00:07)

tackice draga [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Nemam nikakvih komentara [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Mogu mislit kako ti je dosadilo iscekivanje [sm=smiley1.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (6.10.2016 14:27:42)

Evo i mene ,opet se nahodala danas al radi cejfa [sm=smiley36.gif]

LEJLA nek su mi ziva i zdrava ova djeca a zasad ne planiram ,taman do 30te 3 djece [sm=smiley36.gif] al i ovo kako sam zatrudnila ja ne znam tako da mi je bolje zapecatit se dole[sm=jezicek.gif]

TACKICE pa sta je to kod vas [sm=smiley36.gif] nece curetak vani pa nece...ma nema veze ,dok je plodna voda ok nema frke ...mozda ti preglwd sta potakne ...jer je meni tako ..doduse mene bolilo noc prije termina i odem doktoru kad kaze nista,nula otvorena..mene u toku noci razvaljivali bolovi,oka nisam sklopila,i tek se naredni dan navecer u 7.15 porodim ..tako da nikad ne zna :)
Evo kuham rucak ..A treba spavati al nece da ide u sobu lopov

Eno kupila sam farbu..da vas pitam nesto ..mozel se ici frizeru sa svojom farbom[sm=smiley36.gif] nesto ko da mi je frizerka rekla da mogu[sm=zmeden.gif] ova gdje se sisam ...jer hocu i da se osisam..pa svejedno mogla sam se prvo osisati i ponijet farbu pa ako moze super ak ne sama cu [sm=smiley36.gif] kolko je uopste farbanje[sm=smiley36.gif][sm=zmeden.gif] jel se vi same farbate ..mene svakko niko ne vidi tako da mogu i sarrna ispasti [sm=smiley36.gif]

amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (6.10.2016 14:30:34)

Zene drage, niko nista nije pisao [sm=smiley1.gif] Garant setate, po ovom suncu [sm=smiley1.gif]

Ja od doktora pa da vas izvijestim, sve ok, nista novo... Uloziva prst, posteljica nije zrela, kaze dr.moze posao do srijede ali da onda sto vise mirujem i lezim, jer za bebu puno znaci svaki dan. I muz da spava u drugoj sobi [sm=smiley19.gif] [sm=smiley36.gif]
Cini se da je ova bas sitna u odnosu na prvu curicu... Prizeljkivala sam da bude manja buca, i da je meni lakse a i sa prvom sam se mucila oko dojenja i hrane (kazu krupnija djeca slabije dobijaju na kilazi i u to sam se uvjerila), ali opet mi nekako neobicno... I muci me iskreno da vam kazem, sto je sitna, da joj nesto ne fali, je li sve u redu... Ma nadje zena izgovor da se nasikira... [sm=smiley36.gif]

amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (6.10.2016 14:34:57)

bejbibi pisale smo istovremeno heheheh

Za farbanje znam da mozes ponijet svoju farbu i onda ti je dosta jeftinije... Moja mama tako cesto radi, da ne melja po kuci. Naplate samo uslugu farbanja, a to je nesto smijesno, kod nje je kratka kosa, uzmu joj mozda 5 km... [sm=smiley1.gif]

tačkicaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (6.10.2016 15:25:34)

Bejbibi joj vala me izmucio, evo bole me i ove kosti kako se vec zovu, stidne. I evo neki roskast trag na dnevnom ulosku vec drugi put od kako sam dosla. Kontam da mi nije sta podero [sm=smiley36.gif] a i ja kako znam mozes ponijet svoju farbu, sto da ne. Cijene ti zavise od grada do grada, a od lokacije u gradu, pa ti ne umijem kazat'... Ja čekam da se porodim pa da idem na šišanje i farbanje,ali nista od toga, dok se ova izmili vani, mocu samo kapu kupit' jer ce i snijeg [sm=smiley36.gif]
Amela jao uloziva prst, kako ti zavidim [sm=smiley36.gif] i moja je sitna kazu, ali je i dinamitna [sm=smiley36.gif] eto ako se ne porodis do srijede, gledaj brate da pises i od kuce podjahkad [sm=smiley36.gif]

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (6.10.2016 15:58:18)

Amelaaa super za kontrolu, zar grije negdje sunce, ovdje ga vala nema. Tmurno i hladno, užas.
Ja od dosade otvorila paket koji mi je donijela sestra sa bebecim stvarima. Tako mi godinama prebacujemo tu paketinu jedna drugoj, odbacimo ono što se ofuca a fine stvari sačuvamo. Hajde reko da se zabavimo malisa i ja i usput vidimo čime raspolažemo. Ajjj koliko je tu stvari, igračaka, dekica, uhhh....živa ne znam gdje ću sa tim stvarima silnim..kad mm dođe sa posla ima da me strelja hah ionako danima zvoca da sklonim kolica sa kući a meni žao A se igra sa njima [sm=smiley36.gif] Ja sam inače jedna od onih matera što sve pušta djetetu hehe
Eto imamo svega, možda još koji bodić da dokupimo.

Što se tiče težine, kod mene ne vrijedi to pravilo. A se rodio 4350 g i skoro svaki mjesec na pocetku je dobivao više od kile. Baš je napredaovao mashallah a isključivo je dojen bio. Sad se ne razlikuje puno od svojih vršnjaka, tako da ustvari nije ni bitno kakvi se rode. Neki su oni nama zdravi.

Bejbi ja se sama namljackam. Navikla.

Tacko pa taj te grubijan Ardat razvalio. Čula sam da je plaho nježan sa svojim rucendrama.

Etttt odo malo zaspat, upravo ležim pored A, on fino zagrijao pa se i meni nasmiga.....

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (6.10.2016 16:48:22)

Pa TACKO mozda to i krene aBd :) bude tako poslije pregleda a tebi je i vrijeme vise ...drzim fige da to krene i da bude sve ok ;)
Eh bas cu vidjet da odem na sisanje i ponijet cu farbu [sm=smiley36.gif]
I kod mene kratka kosa..ne mogu dugu kako dojim ,po 10x se budim...taman htjela pustit da naraste fina kosa i opet trudna ,opet dojenje[sm=smiley36.gif] tako da zasad kratka neka bude a i nekako mi ljepse ...lakse
AMELA dokad so ti na poslu,do srijede? De bona pisi kad budes kuci neces nas valjda zaboraviti [sm=smiley36.gif]

LEJLA I meni se prokunjalo al ova moja nece pa nece ..a glasni brate ,vani se cuju[sm=smiley36.gif]nema sanse da zaspem

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (6.10.2016 17:04:59)

Tackice ne sekiraj se. Po Ardatovim rukama i ne možeš biti otvorena [sm=smiley36.gif]

A ja sa drugim dosla u bolnicu ctg los,Ardat me pozvao na stol. Kad je ubacio rucetine nesto je okretao(ja sam se uhvatila za glavu i stegla da ne vrisnem) jaranice otvorila sam se za sat[sm=jezicek.gif] bas rapidno. Moguće da će i tebi potaknuti otvaranje [sm=smiley36.gif]

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (6.10.2016 17:08:46)

Amelaa hB na urednoj kontroli[sm=bravo.gif] Moja N je bila 2850Gr terminsko dijete. Bas nije nista gubila. Žilava bila[sm=smiley36.gif] I odmah napredovala i to rapidno. Malo nas je to zezalo jer jr imala grčeve. A puno sam je lakse rodila od sina jer je sitnija i lakše izleti[sm=smiley36.gif] doduše ona je bila duga a mršava. Meni je bila prezrela posteljica pa zato. A ti ako brines pojacaj slatko. Secer u krvi hrani bebe i deblja. Svaki dan malo čokolade i ne sekiraj [sm=smiley1.gif]

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (6.10.2016 17:12:22)

Lejla ja i ti smo u istim fazama[sm=smiley36.gif]
I ja sam donijela neku torbu robice. Ja i zaova tako cirkulisemo. Meni je danas stomo bolje samo u jednom momentu na poslu me boljuckalo al skroz nisko i kratko. Također kad sam stigla kuci pa u toalet abdest...Opet me malo. Legla i smirilo se[sm=bravo.gif]

I virus prolazi hB[sm=bravo.gif]al braco mi se sad žali na grlo[sm=smiley13.gif] nikad dva hajra sastaviti[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>