RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Leptirica13 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (6.10.2016 21:02:45)

Draga lejla..potrudit cu se da budem aktivnija :)
Nego,zenice iz sarajeva..kakva je procedura oko ovog porodiljnog..neko je rekao da se sad porodiljno pika od dana poroda..ja sam sad citav mjesec na godisnjem..u novembru sam mislila otvoriti bolovanje (cuvanje trudnoce) i kad se porodim otvoriti porodiljsko.
Tako da se od dana poroda racuna godina...jel ovo moze ovako kako sam napisala..ima li kakav clan zakona o ovom...?nesto napismeno?

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (6.10.2016 21:50:22)

Winky i tackice imal novosti? Imal promjena bar[sm=smiley36.gif]

Leptirice može tako. I ja sam prosli put porodjena 7.11. I na taj dan otvorila porodiljsko. Mozes trudnicko ako ti ljekar propise čuvanje trudnoce i sl. Bićeš racno god dana na porodiljnom i iduće godine se aBd vraćaš na posao[sm=bravo.gif]
Češće nam se javi... Tu smo s terminima pa da se pratimo[sm=bravo.gif]

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (6.10.2016 22:00:50)

Leptirice piše samo da radiš da trebaš otvoriti porodiljsko najmanje 28 dana prije poroda a možeš i prije. Nisam sigurna da ćeš u devetom moći na čuvanje trudnoće. Možda si trebala obrnuti ovo dvoje jer žene uglavnom koriste godišnji ovaj posljednji mjesec. Eh sad koliko sam ja načula, moguće je ako si od ranije na čuvanju trudnoće nastaviti do poroda, naravno u dogovoru sa svojim doktorm. Ti opet provjeri to. Ja trebam za dvije sedmice na kontrolu, tad ulazim abd u 35. sedmicu pa ću baš vidjeti sa svojim doktorom.

Čitam po ovim stranicama na FB za porodilište, žene se većinom žale kako nedostaje analgetika, flastera i sl. pa ne možeš vjerovati dokle smo mi dogurali. Čovječe moraš misliti i o tim stvarima cccc, hej državo jadna li si [sm=smiley13.gif]

Eh moje terminuše, jeste li se vi odlučile u koju ćete bolnicu?

Mina90 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 0:17:09)

Pozz zenice, ja haman danas cijeli dan prespavala...bila u gradu na kafi I bilo mi pohladno, dosla kuci I jela, I pokrila se dekicom...to je zadnje cega se sjecam....sta je ovooo, moze se zaspat bilo kad, bilo gdje...samo zijevam...kad bi se na banderu naslonila, mogla bih zaspat... danass mi je bilo I malo mucno, ustvari ise kao neka tezina u zeludcu, al am popila malo donata Mg pa mi je odmah bolje bilo... isto tako u stomaku na preponi, pa onda donji stomak osjetim a vremena na vrijeme kao neko treperenje...
eh dalje tackiciii da pozelim sretno otvaranje I u brzo aBd da lahko I bez puno muke doneses na svijet svoju bebicu....
Bejbibi nisam u toku, pominjes neke farbe, a bas ovih dana se moram farbat, jer sam plavusa pa se izrastak brzo primijeti...kakve su te farbe, gdje si ih kupila, koliko su ? Imal za plavuse ?

amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 7:53:30)

Dobrooo jutrooo zeneee, hajmo na noge lagane [sm=bravo.gif]

U planu je da pisem i od kuce, makar svaki drugi dan heheh Valjda necu biti veca ljencuga [sm=smiley36.gif]

Sto se tice porodiljskog u teoriji moze sve, zakon dozvoljava da se otvori 28 dana prije, ali nije pod moranje, znaci ko zeli moze od termina poroda. Međutim u praksi je druga situacija, svaki dr., DZ, cak i socijalno imaju svoju politiku i tumace kako im stima. Tako da leptirice preporucujem ti da odes do svog dr.i provjeris kako stvari stoje, pa ako ti nece dati obicno trudnicko bolovanje u devetom, nego bi odmah isla na porodiljsko (sto je grehota), taman imas vremena da pomjeris godisnji na slj.mjesec a ovaj da otvoris bolovanje.
Ja sam oba puta tako, jer kod mene ne otvaraju trudnicko kad udjes u 9ti nego automatski porodiljsko. Ali sam maher sad sa tim malverzacijama, cak ni na godisnji ne idem u 9tom, nego kvitam naradjene sate [sm=smiley36.gif] Tako mi nece propasti ni dan godisnjeg ako se porodim ranije [sm=smiley36.gif] Jer, naravno, neiskoristeni dani godisnjeg propadnu sa 30.6.naredne godine, a sto imas naradjeno to ti se pika i poslije porodiljskog [sm=smiley16.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Draga mina kako ti zavidim heheheh [sm=smiley1.gif] Ja sinoc jedva zaspa, pocele su trudnicke nesanice [sm=smiley1.gif]

Bebice
meni niko nista od odjecice ne daje, takva sam nekakva haman prva medju drugaricama i blizom rodbinom sa bebicama [sm=smiley19.gif] Ali zato ja muku mucim sa razvrstavanjem odjece od starije curice [sm=zmeden.gif] Joj ljudi one velicine nista ne znace, pa kod mene curica sad pola stvari nosi 74, ostalo 80 i 86, a ima i stvarcica za 2 cak i 3 godine, a zimska jakna joj je npr. za 6-9 mj. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] I hajde sad se snadji u toj zbrci da odvojis kad ce sta pasat maloj bebici [sm=smiley36.gif]

amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 7:54:10)

Oj koliki ja post ispisa, nece niko ni procitat do kraja [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Bebica11 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 8:27:15)

Amelaa i ja sam prva. Ja sam rodila curu i samo prvi put dobila od muzevog dajdze iz Danske neku robicu za nju. I to super stvari hm,skoro novo. A njihova cura kao i moja novembarsko dijete. Tako da sam super i sezonski iskoristila skafandercice jakne i sl. Eh poslije N sam počela raditi jer sam sa Nbila nezaposlena. Napustila sam posao zbog prerizicne trudnoce. Tj iza misseda i eu nisam htjela riskirati. Al primili su me opet poslije[sm=smiley36.gif]
Eh kasnije kako sam se zaposlila nisu mi vise slali valjda kontali da neću [sm=smiley36.gif] A mene bilo stid pitati. I tako...
Uglavnom poslije i zaova dvije cure rodila al nije mogla bas sezonski sve potrefiti kao ja. Al eto ponešto je iskoristila. Tako da ja njoj i danasdan prosljeđujem robicu.

Eh sa sinom nisam ništa imala. Sveki me zezala hajde sta fali rozo. Ma rekoh neće rozo pa makar[sm=smiley36.gif] neutralne bodice i dva ta bijela skafandercica je i on iskoristio jer je isto novembarsko dijete. Al sve mu kupujem od starta. Al hB moja sestra rodila sina tako da za dječaka ja njoj prosljeđujem [sm=smiley36.gif]

Eh sad uzela sam par stvarčica za curu da iskoristim ponovo. To stvarno nije puno noseno 50-74 veličine samo po par puta i zaovine obukle. Grehota na neke očuvane bodije ponovo kupovati. Jer brzo prerastu. Mada nisam ni odolila kupila sam vec i za ovu lutkicu robice ako naletim jeftino ili slatko sta[sm=smiley36.gif]

Ja danas moram nalaze vaditi a bracu mi boli grlo. On je mali "Superman" kojeg obični virus smlati...klasično muško [sm=smiley36.gif] volim sto mi je opet cura samo da je ne molim čaj da pije i sto su kocopernije[sm=smiley36.gif]

tačkicaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 8:28:32)

Jutro zene. Kod mene nista novo, sem sto sam vec gotov eksplodirala, evo mi natekli zglobovi nogu, k'o somuni [sm=smiley13.gif] A nista novo, bas nista. Pitam se hoce li ovi dijete ikad izac' [sm=smiley36.gif][sm=smiley13.gif]
Winky ho's ti uskoro? Evo termina za 3 dana. Valjda nećeš ko ja [sm=smiley36.gif]
Lejla pa eto valjda cu na Jezeru, do sad sam gore isla. Zar mogu sad mijenjat? A i Winky je gore kako znam

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 10:33:07)

Jutroooo kak ste mi žene, ima li zime kod vas? Oj ja imam brigu mališu odvesti u predškolsko. Ev cijelo jutro kontam šta obući.

Amelaaa ima tih zavrzlama oko porodiljskog samo se treba dobro raspitat i izganjati maksimalno u svoju korist. I doktori izbjegavaju produžavati jer odgovaraju zavodu za ova bolovanja al treba biti uporan. Još ako otvoris 28 dana ranije pa još preneses preko termina, ode ti 1,5 mjeseci za bebcetom.

A za stvari, ja pripremim paket i lagano ga punim očuvanim stvarima. Kad napunim samo ga zalijepim, napišem na njemu dob i na tavan. Ništa ne razvrstavam. Tako smo se jučer obradovali i ja i A jer u paketu ima i divnih igračaka, mi smo baš to kupovale djeci sve ono što nismo mi imale u djetinjstvu hahah. Više se stariji igrali. Sad recimo ne bi dala tolike pare na one FIsher Price igračke i ostalu raju, al eto drago mi što smo ih sačuvale. Onda tena i cipelica more, što kaže bebica ovi mali bebeki to il obuku ili ne, sve maltene novo, osim bodija, to moram dokupiti. Treba iskoristiti ko može, već za ovu veću djecu je teško jer oni iznosaju stvari, izderu tene i slično pa komotno možeš samo u kantu bacit.

Evo sad zimski period, eh to je već investicija ako hoćeš imalo bolje čizme, skafander i jaknu.

Mina imaju te neke farbe bez amonijaka, ne znam iskreno kakve budu kad se stvae al et možeš se raspitati kod žena koje su koristile. Ja lično nisam jer ne bih eksperimentisala. Da mi ispadne kakva druga nijansa bi mi nešto bilo. Ti ako nisi previše muhanata probaj. Inače se ne preporučuje farbanje prvih 12 sedmica trudnoće a neki ne preporučuju nikako pa ti vidi.

Tačkice jesi li i danas na Jezeru? Skontala sam da ćete vi sve gore al sam u pitanju mislila konkretno na ove moje novembarsko - decembarske terminuše, jer i mi se za koju sedmicu trebamo odlučiti gdje ćemo i šta ćemo.

Maja13092016 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 11:06:28)

Mame molim vas jel može netko do foruma
norovirus i salmonela ako može netko pomoći savjetom :(

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 11:26:48)

evo i mene zene,ja sinoc spremala krevetac i odvojila u cemu cemo izaci iz bolnice aBd,kod mene mali opet kao malo prehladjen nosic malo malo curi od kako je smo stigli iz Bosne,aa inace 15 mjeseci nije nikad bio bolestan ali haj mora i to prodeverat [sm=smiley1.gif] danas samo ves peremo aa tako mi se spava [sm=smiley13.gif] vidim pricate o robici,ja sam za malog sve dobila od jetrve samo kupili nesto malo da ima novo,aa sad sam ceifila s kupovinom ko zensko [sm=smiley36.gif] aa dosta ima od brace neutralnog tako da sad ne znam kud cu s odjecom jedva potrpala u komodu ali neka sad smo bar rahat do 6-7 mjeseci [sm=smiley36.gif] inace kako ste mi vi? Tackice vidim ti jos [sm=nosecka.gif] haj neka te,nisu to oni dobro proracunali aa bebi fino kod mame [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 11:32:13)

eh da u vezi farbe vidjeh ima hanuma sa hidzabom pa koje farbe koristite s obzirom na uzimanje abdesta,ja sam stavila kanu ali mi se brzo sapere pa sam odustala,,aa voljela bih napravit neku promjenu s kosom....

anandi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 11:51:08)

Jutro i od mene
Jeste se raspisale, neka bas fino... imat cu sta da citam.
tackice pa kod tebe se bebac pravu odomacio u pibi, ne izlazi mu se na ovu zimu[sm=smiley36.gif]

Mina ista sam ti, samo sto pored spavanja imam i mucnine. Jucer sam zaspala sjedeci...pruzila se i pokrila dekicom kad muka, i u nekom polusjedecem polozaju prestade muka i dode san na oci.

Ja sam jutros isla dala krv za nalaze ks i urina da mi bude spremno za ponedjeljak kad budem isla na uz. Pa smrzla sam se, bas je prehladno. Kontala obuci zimsku jaknu i bi me sramota i obucem sako...pravo sam se zahebala [sm=smiley36.gif]

amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 12:17:14)

anandi i ja isto kontala i prosla kao i ti [sm=smiley36.gif] smrznula se pravo...nista ne pomaze kombinacija dzemper+mantil, bas je za zimsku jaknu [sm=zz_cold.gif]

lejla nije losa ideja, sve u kutiju i cao...Mada kod mene je mala razlika, za godinu necu morati ni razdvajati, pogotovo ako obje budu zgolje, sto po svemu sudeci jesu [sm=smiley36.gif] Njima velicina nece igrati ulogu, samo model da pase, preko napuhanih stomaka i stkrljavih nozica [sm=smiley36.gif] A igracke...vala tu smo slabe hahah kad istresemo korpu s igrackama kad dodju dr.djeca u goste sramota me, pomislice ljudi da smo kakve skrtice sto djetetu nista ne kupujemo...korpa je puna kesa, praznih flasa, kutija od krema, zaluta i poneka plisana igracka koja nikom nije zanimljiva [sm=smiley36.gif] Imali smo super fisher price stolic sa muzikom, sto nam je bilo onako bas reprezentativno, da popravi prosjek...ali mala se nije okanila dok nije pokvarila [sm=smiley36.gif] Prevrne ga, popne se i skace, kida noge, majmunise pa hajd... [sm=smiley36.gif] Muz obecao da ce odnijet da popravi, posto je vj.neka zica unutra otpojena od "njeznog" postupanja, ali na kraju smo ga spakovali i sakrili od male skroz [sm=smiley36.gif]

tackice [sm=zz_mstickle.gif][sm=zz_mstickle.gif] jes se bona porodila [sm=smiley1.gif]

Ostale zene pozdravljam :)

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 12:29:18)

amelaa Boga mi tvoja bar razvali ovaj moj nece ni to [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] uzme pregleda i ostavi do sljedeceg susreta [sm=smiley36.gif] aa mozda se vise ni ne vide [sm=smiley36.gif] uglavnom mi i ne uzimamo igracke kad ga ni ne zanima bezze trosit pare jos ovdje igracke skuplje nego hrana i odjeca [sm=smiley24.gif][sm=smiley24.gif] sad mu je zanimljivo saranje,,,cd-ovi,slusalice punjaci ii tako te stvari [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] jedno vrijeme su serpe i zdjele bile bas aktuelne [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ali vidim popustilo ga je [sm=bravo.gif]

amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 12:47:58)

aj eminaja tu su oni negdje izgleda [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Moja poludi za svim vrstama kablova i za svim sto ide/misli da ide u uticnicu [sm=smiley36.gif] Sad je naucila gdje stoji fen, pa ga fino iznese u hodnik, sjedne ispred uticnice i pokusava ustekat, i cijelo vrijeme mrmlja "oce, oce, oce, oce" [sm=smiley36.gif] A nece, dzaba se trudi, jer ima zastita [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Uglavnom kablovi su hit, i naravno da se docepa hemijske, to ne do Bog ostavit joj na dohvat ruke, sve bi isarala [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
KOliko je tvom malom? Mojoj je 14 i po [sm=smiley1.gif]

eminaja -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 12:52:47)

njemu 18 mjeseci,,,joj ove danasnje djece [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] hehe i on fen voli ali mu nije na dohvat ruke inace kad susim kosu on obavezno isteka iz uticnice,,tako mi je bilo i sa usisivacom jedno vrijeme jel se okrenem iskljuci [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

lejla80 -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 13:04:21)

Aj pa vi obije imate male bebeke [sm=duda.gif][sm=duda.gif] Kad smo već kod bebeka gdje nam je bejbibi, ona se haman ofarbala i zaboravila svoju građansku duznost haha

Ne znam što sva djeca lete za tim utičnicama, sreća pa imaju zaštite, inače belaj. MOj je A dok je još bio manji jako volio i WC šolju. Dok se okreneš on se već uveliko brćka [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ajj koliko mi je stvari ubacio u šolju hah

Ja sam evo smeljala neku pitu, poželjeli, malo mi je i A pomogao, biće svega u njoj [sm=smiley36.gif] MM sam nagovorila da pobjegne sa posla i odvuče ga do škole, pa ću ja po njega. Ne da mi se u dva puta ići, još po ovom vremenu.

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 13:06:24)

Cao zene ,sta ima..ja opet hodala [sm=smiley36.gif] kupujem rodbini ,spremam se polako na put ,nisam 3g bila bas sam ih pozelila pa svakom po nesto malo et custo onako al nakipi se[sm=smiley36.gif] ..mm gledao karte ,poskupo malo al nema veze ,da iskoristum dok imam dvoje jer sa trije tesko da cu gdje ,jedino da ja vozim a ja sam nikakav vozac[sm=smiley36.gif] bas mi krivo sto me strah [sm=hudicek1.gif]

Eh MINA I EMINAJA jeste pitale za farbu ,ja koristim obicnu palette..crna sada[sm=smiley36.gif] nedavno sam se pocela farbati iz dosade[sm=smiley36.gif] ofarbat cu se ja ovih dana dok se osisam aBd ..a EMINAJA eto rekoh obicnu farbu koristim ja kolko znam nema prepreke za abdest [sm=zmeden.gif] tako se farbaju sve moje poznanice pokrivene ...pa sad Allah zna najbolje ..

AMELAA ,EMINAJA pa vi mozete pisati i na temi bebe :) sta radite samo ovdje [sm=smiley36.gif]hajte i tamo da bude guzva ....ne znam sta je ovo ,sve zene sto se poradjaju nece na temu bebe :( a fino nam je i tamo ..ja bih voljela da se nastavimo ovako sve virtualno druziti a tema bebe je sljedeca stanica nakon razgovora [sm=smiley1.gif] imam i ja curu 18 mj[sm=smiley36.gif] sve vas razumijem

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 13:09:08)

Joj LEJLA evo me[sm=smiley36.gif] tu sam ...aaa pa nema sanse da ja zaboravim svoju duznost[sm=jezicek.gif] ja fakat uzivam sa vama zenice [sm=smiley1.gif]

Jao jao wc solja [sm=smiley36.gif] i moja A to voli ..majko mila moram zakljucavati wc[sm=smiley36.gif] trpa ruke unutra u onu vodu😣svaki dan cistim wc ccc ...al sad zatvorena solja,i vrata od wc obavezno

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 13:09:33)

Eno pijem ness ,haj bujrum :)

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 13:19:56)

Aaa pa gfje ste sad sve kad sam ja online[sm=smiley36.gif]
Jos malo pa se fatam kuhinje ,spremit rucak polako..kod nas danas pomfrit,cufte,tartar sos i zelena salata.. mozda supu jos

amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 13:21:11)

Ahahah to za usisivac isto [sm=smiley36.gif] Moja je u pocetku isla za usisivacem i galamila na njeg, a kad podjem usisat nesto njeno tipa njene secijice, udari u dreku [sm=smiley36.gif] A sad dok se usisava ona ide i penje se po usisivacu, igra se djiha djiha, a poslije obavezno cupa iz uticnice i pokusava ponovo da ukljuci [sm=smiley36.gif] Haos [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ma djeca su presmijesna u ovom periodu :D

A bejbibi rekoh ti ja, prelijene smo [sm=smiley36.gif] Ja nekad jedva i ovu temu propratim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 13:22:34)

Oj zeno draga sta nabroja, kod mene su to 3 obroka [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 13:25:07)

IZVORNA PORUKA: amelaaaa

Oj zeno draga sta nabroja, kod mene su to 3 obroka [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Bona ja kad vidim na temi danas kuhamo sta zene skuhaju za dan tacno me bude sramota [sm=smiley36.gif]ovo je nista [sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>