amelaaaa -> RE: Razgovori u očekivanju beba - OKTOBAR (7.10.2016 7:53:30)
|
Dobrooo jutrooo zeneee, hajmo na noge lagane [sm=bravo.gif] U planu je da pisem i od kuce, makar svaki drugi dan heheh Valjda necu biti veca ljencuga [sm=smiley36.gif] Sto se tice porodiljskog u teoriji moze sve, zakon dozvoljava da se otvori 28 dana prije, ali nije pod moranje, znaci ko zeli moze od termina poroda. Međutim u praksi je druga situacija, svaki dr., DZ, cak i socijalno imaju svoju politiku i tumace kako im stima. Tako da leptirice preporucujem ti da odes do svog dr.i provjeris kako stvari stoje, pa ako ti nece dati obicno trudnicko bolovanje u devetom, nego bi odmah isla na porodiljsko (sto je grehota), taman imas vremena da pomjeris godisnji na slj.mjesec a ovaj da otvoris bolovanje. Ja sam oba puta tako, jer kod mene ne otvaraju trudnicko kad udjes u 9ti nego automatski porodiljsko. Ali sam maher sad sa tim malverzacijama, cak ni na godisnji ne idem u 9tom, nego kvitam naradjene sate [sm=smiley36.gif] Tako mi nece propasti ni dan godisnjeg ako se porodim ranije [sm=smiley36.gif] Jer, naravno, neiskoristeni dani godisnjeg propadnu sa 30.6.naredne godine, a sto imas naradjeno to ti se pika i poslije porodiljskog [sm=smiley16.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Draga mina kako ti zavidim heheheh [sm=smiley1.gif] Ja sinoc jedva zaspa, pocele su trudnicke nesanice [sm=smiley1.gif] Bebice meni niko nista od odjecice ne daje, takva sam nekakva haman prva medju drugaricama i blizom rodbinom sa bebicama [sm=smiley19.gif] Ali zato ja muku mucim sa razvrstavanjem odjece od starije curice [sm=zmeden.gif] Joj ljudi one velicine nista ne znace, pa kod mene curica sad pola stvari nosi 74, ostalo 80 i 86, a ima i stvarcica za 2 cak i 3 godine, a zimska jakna joj je npr. za 6-9 mj. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] I hajde sad se snadji u toj zbrci da odvojis kad ce sta pasat maloj bebici [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|