NARI -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - JULI (3.7.2016 9:09:12)
|
Jutro ženice! Evo ja jutros prva pristavila, BUJRUM! Eskimka, žao mi zbog tvog problema. Mislim da bi trebala mijenjati dr. Očito si naletjela na neku kompleksasicu. Drugi put kad odeš žali se na bolove u donjem dijelu stomaka, kaži nema šanse da sjediš.. Ti bolovi se javljaju v e čini žena i nema šanse da provali iako nije tako. I ja kad sam se zalila na stresa posao prvom ginekologu , rekao mi je da to nema veze sa trudnoćom. Čuj nema veze. Pa spontani se dobije od stresa...Uh Al me to ljuti. Buba Dara, posmigala si mi s tim baklave ma, samo j bezobrazni naručila da mi mama napravi [sm=smiley36.gif]. Sve kolače pravim osim baklave. Mama j tu majstor pa ne bih da budem losa kopija [sm=jezicek.gif]. A što se tiče krvne slike, da bi svi ti recepti (čeka, mrkva....) i ostali dali rezultate moraš da unosis i određenu količinu vitamina C. Zato sebi cijedi limun i narandzu, ali ne u isto vrijeme sa cveklom. Nego onako pijuckaj u toku dana. Kod mene isto nalazi nisu najbolji, imam proteina i bakterija u urinu. I blago povišeni leukociti. Zato ću mort i ponovo dr. iako sam mislila tek za 3 sedmice. Samo mi još antibiotik fali. Sva moja djeca, žao mi je zbog lošeg iskustva. Ja sam bila zabezeknuta kada je dr. Alica psovka drugom dr. koji me je poradjao 8 sati. Ona je provali kako nikad nisam čula nijednog muškarca da psuje. I derala se, a ja istraumirana, napacena, beba napacena. .....Ali da me ona nije preuzela, ko zna Šta bi bilo. Doktoricu sam tek kasnije upoznala u pravom svjetlu. Stručnjak je, nema govora, ali jeste gruba. Inače, kod nas doktori kada ideš u dispanzer za žene (hoću reći kada ideš preko zdravstvenog osiguranja) su svi redom grubi i neljubazni. Ali kad ideš privatno, skroz su drugačiji (isti ti doktori). Ja se u državnim ambulantama i bolnici uvijek svadjam i prigovaram, kažem im " gospodo, sve sam ja to vama unaprijed platila. Meni se svi mjesec iz plaće izdvaja za vas i vi ste tu radi mene a ne ja radi vas! " Ja nedam na sebe ( osim u trenucima poroda, hhahaha).[sm=smiley36.gif] Eto da znate s kim imate posla na forumu
|
|
|
|