Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 15.6.2016 10:31:29
Lejni
Drage zene ja se nadam da me niste zaboravile. Nisam imala volje da se javljam neko vrijeme. A ni vremena. Kad god udjem rr mk zablokira i ja se iznerviram. Zato sam odlucila da taj stres izbjegnem.
Mi smo sada u 26-oj sedmici, nemirni smo i samo se vrtimo i udaramo nogicama. Sve je ok. Mama se siri lagano.
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 15.6.2016 14:26:14
search
De Sarajke pomozte mi ako znate gdje imaju prirodni cajevi da se prodaju imal neka radnja il mjesto da mogu kod nekog travara/fitoterapeuta kupiti caj od lista maline stvarno ne znam gdje ovdje sta ima
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 15.6.2016 15:14:27
lejla80
Žene, pa kakvo je ovo zatišje, nigdje nikoga ja pripremila sebi hrane pored računara kontam trebat će mi dok sve iščitam...ono trudnjače se uspavale pravo, pihhh
Ja upravo od svog doktora, išla po uputnicu za amniocentezu, u ponedjeljak zakazan termin aBd pa eto držite nam fige
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 15.6.2016 15:24:28
tačkicaa
Dobar dan trblate gospoje Evo ja sad usla u kucu, nabila i zuljeve, blago meni haman od voznje, sta li doduse malo sam i hodala, a tabani osjetljivi i et'... Uglavnom, nalaz gotov. Bestija 'nesto', leukociti na granici urednog, ali je mutan. I ne kontam sta znaci za proteine oznaka 'opal', ako je referentno negativno? Ostalo sve zadovoljava. Ja sam zadovoljna ovim, samo ne znam eto to za proteine. Ako koja zna, bujrum me prosvijetlite Sutra aBd odosmo na kontrolu, da vidimo jesmo li jos dobre i jesmo li jos cure Search aman zar i baju da nafatas baksuze ko vam je kriv, sad to lijecite Lejla drzim vam fige, da sve bude bez trauma, da se ne nerviras ko Agatha. Ja vjerujem da je to super Neka je pitala za aktivnost bebe... Meni to varira, zna se umirit a zna i podivljat Ostalima masem, et'
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 15.6.2016 15:27:21
Leptirica13
lejla80, a zasto amniocintezu? izvini, nisam u toku...
ostalim zenicama mahanje..mene malo boli donji dio stomaka..valjda beba raste...za tri dana ulazimo u peti mjesec...
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 15.6.2016 16:16:14
ema08
Cao bebele, Mi danas bili na kontroli, momak masalla ima 1100 grama. Stavio rupice na lice i otvara ustasca , a mama se topi od dragosti . Mama dobila još jednu kilicu.
MalaSa, čeka princeza ljepše vrijeme, a i neka je kod mame još malo Lejla, nalazi su manje vise ok. Malo povišeni leukociti, i eritrocita u mokraći. Sretno ti na aminocintezi, da ti ako Bog da što bezbolnije prodaje.Tackice, i meni su ti proteini opali, al mislim da je to ok i da je bitno da nisu pozitivni.
Lejni, MaglajNum nek ste se vala bas javile. Drago mi je da ste dobro i neka vas malo češće ovdje sa nama.
BubaDaro, Midnight, Winki sto ste se vi ulijenile. Brzo tipkajte sta ima, kako ste ...
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 15.6.2016 16:43:49
Midnight_489
Olaa,okruglice 😘💗😊 Što ste se raspisale... Ja i mm jučer išli da se podmirimo,pa onda išli kod svekrve da joj pomognemo nešto,te zbog toga nisam bila na temi cijeli dan Baš sam se smorila,jedva sam čekala da legnem u krevet Htjela sam nešto da vas pitam,slušate li vi klasičnu muziku. Ja se u zadnje vrijeme zakačila za Mozarta i Betovena,haman po cijeli dan mi se vrte njihove sonate i sonatine Ali stvarno mi popravljaju raspoloženje i bude mi bolje,pogotovo volim pustiti neku opuštajuću skladbu pred spavanje. Ima i Mozart za bebe na youtubu,te ću sigurno puštati svojoj bebici kad se rodi za uspavljivanje 😚😘 Pokušajte i vi
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 15.6.2016 17:22:33
winky_sa
Eh dodjoh i ja do kompjutera i da vam svima fino odgovorim. Neko je spomenuo spavanje, sto se mene tice ja s tim nemam problema. Imam osjecaj da samo spavam i da sam se u trudnoci ulijenila pravo Za vikend sam cak bila i vrijedna, spremala iftar pa su me ledja pocela boliti da sam kuhala u dva navrata Lejni drago mi je da si nam se vratila Search za cajeve stvarno ne znam, meni jedino naumpada u Konzumu na Socijalnom u apoteci na spratu mozda ima nesto od prirodnih cajeva ili da pokusas u Franz&Sophie, oni mozda imaju egzoticnih cajeva Lejla80 sretno na amniocintezi, drzim ti fige da sve proje u najboljem redu Tackice pa ti se bas dala u hodanje, sjedi odmori malo. ema08 za urednu kontrolu. Masallah beba raste. I mi jedva cekamo kontroluu Midnight I ja u zadnje vrijeme pustam muziku. Sto se klasicne tice ja volim, ali mm nije odusevljen maglaj_mum ti si najbliza meni po sedmicama. Ja npr. za vikend sam skroz slabo osjetila bebu, doduse nisam se smirivala po cijele dane. Ali zato cim legnem da odmorim, osjetim ili skroz nisko blage pokrete ili na sredini stomaka jace pokrete, toliko da mi se stomak pomjera Ostalim saljem pozdravee
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 15.6.2016 18:07:51
mala_sa
Ja cekam iftar da se ispece pa da izadjemo sa djecom malo prosetati, nakupilo se starog hljeba pa bi sevap bio otici patke nahraniti jos i sunce neko progrija malo pa da iskoristimo 😁
Search ja bih iskreno nasla br telefona od par apoteka privatnih i par Sarajevo apoteka pa nazvala i pitala. Sad mi od privatnih naumpadaju Dina i ona u Tom centru u Lukavici.
Lejni nek si se vratila
Ema mashAllah momak napreduje a i mama taman s njim
Tackice meni izgledaju sasvim ok ti nalazi
Lejla sretno aBd, probaj se ipak ne previse opteretiti preko vikenda, bit ce aBd sve ok
Sto se tice javljanja bebe, 21 sedmica je jos malo rano da se osjeti bas cesto, tamo oko 24-25 se osjeti bas svaki pokret!
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 15.6.2016 18:42:41
nudzejma
Evo samo da se brzinski javimo sa pregleda... Hvala Bogu sve je super.Beba je i dalje nisko ali nista alaramantno,bitno da je sve zatvoreno Opet imam malo nekog sekreta ali nije mi nista dala,kaze da pratim hoce li se povecavati. UZ nisno radili jer smo ga radili prije 2 sedmice. Uglavnom i dalje mirovanje,ona kaze do 37 punih mada ja kontam dosta je do ulaska u 9-ti aBd....Eto drage moje masemo vam
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 15.6.2016 19:52:44
maglaj_mum
Ma valjda cemo brzo osjetiti i te male slatke leptirice, s djevojcicom sam osjetila ranije, mislila sam drugo ce biti jos prije, ali eto... Kakvo je vrijeme kod vas? U Maglaju konacno jedan cijeli suncan dan
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 15.6.2016 22:49:18
lejla80
Cure moje hvala vam na pozitivnim vibricama
Oj ja sam nešto napuhana evo dvije, tri noći, baš neugodan osjećaj, imam osjećaj da ću prsnuti valjda je nešto prolazno, iskreno se nadam.
Tačkice koliko često to ti ideš na kontrolu? Meni se čini ko da si neki dan bila, al meni se doduše svašta nešto čini
leptirice radim AC samo zbog godina, čim pređeš 35 doktori je preporučuju, ostali nalazi su mi ok sad zasad.
Ema baš mi je drago zbog uredne kontrolice
Midnight ja ne slušam nikakve skladbe Ne može me dopasti jer uvijek neko od mojih momaka gleda nešto na TV a ja ne volim slušalice jer volim da čujem sve što se oko mene dešava hah..
winky ma dopalo nas tako pa se možemo ulijeniti ha ja....neka iskoristi dok možeš, biće dana kad ćeš poželiti da malo ljenčariš
nudžejma i ti poželjela izaći vani. Mogu misliti kako ti je. U pravu si, čim uđeš u deveti navali, ako još uvijek budeš imala kondicije. Ja evo ne mirujem totalno al vidim po sebi da sam totalno oslabila. Zadišem se kod najmanjih napora, užas.
maglaj_mum meni iskreno odgovara ovo vrijeme, nit je vruće nit je hladno, a mogu misliti tek postačima.
mala_sa e nek je i kod vas progrijalo
Eh jesam li to haman dočekala jedanaest da popijem tabletu i pokušam zaspati, sinoć se nisam baš proslavila spavajući...
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 16.6.2016 7:46:04
Arijana2
Pozdrav kako ste mi vidim hvala Bogu sve dobro .Kako vi sa kretanjem pitanje naročito za nudzejmu i mala sa :) Ja trenutno pijem one totema ampule sada mi već pomalo stvaraju mučninu ali dobro nista pretjerano hvala Bogu.Nudzejma da li si ti u Sa.javi kako ide ova procedura za uputnice ,da li si jos kod privatnika ili u domu zdravlja?
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 16.6.2016 8:32:50
Leptirica13
lejla, sretno u svakom slucaju... midnight, ja neki dan pustila neku muziku za bebe u stomaku...slusala sam 15 sekundi I onda pustila hitove 2016
ja sam se jedva dogegala na posao..evo I sad zijevam...jedino lijepo u svemu tome sto pjeske idem na posao I to kroz vilsonovo
uzivajte..jedva cekam sutra I vikendddd....
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 16.6.2016 9:40:37
ema08
Evo i nas da pijemo ☕, jutrooo bebele Leki, ko ce ti raditi aminocintezu? Jel se unaprijed dogovoris sa ljekarom? Ja sam se za dlaku izvukla da ne moram, tačnije za godinicu .
E bas ću i ja naći tu muziku za bebe pa da probamo i to. Kako to djeluje, sta kažu?
Nudzejma, super zbog kontrole , još malo ako Bog da.
MalaSa, jesi li jos uvijek među bebelim . Čini mi se da je tvoja Sarah najocekivanija beba na temi bar otkad ja učestvujem, svi je pogledamo i čekamo s tobo .
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 16.6.2016 9:55:45
nudzejma
Jutro ranoranioci
Arijana ja sam u Tuzli,tako da ti ne znam za te uputnice.Ja imam srecu da mi mama radi u Domi Zdravlja gdje idem na kontrole tako da ona meni sve zavrsi hvala Bogu. Sto se tice kretanja kod mene je ograniceno samo po stanu i svake 2-3 sedmice kad idem na kontrolu.Zato se jedva odgegam do dr. a poslije kad odmorim nemogu hodati koliko me karlica boli. Lejla sretno na AC.Mada ja to zaista ne bih radila ako ne postoji ozbiljna indikacija ali eto to je samo moje misljenje. Ema ti si setalica prava,uzivaj dok mozes. Neko je pitao za klasiku ma kakvi ja to ne slusam i uopstei ne pase.Radje slusam neku finu muziku ili Kur'an Danas ce bas biti vruce vec je 28 stepeni. Ljubimo vas....
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 16.6.2016 10:55:07
agatha
Djeste zene Kuku kad niko nista ne pise, kuku kad imam puno zapamtiti, hahha. Nadam se da ste sve dobro, vidim bilo je urednih kontrola, Ema, masallah za momka, Nudzejma i Tackice za kontrole, bestije is is. I ja sam jutros ostavila dragocjenu tekucinu i malo plave krvi , sutra cu dobiti nalaze, uh bas me prpa, pogotovo sto sljedece sedmice treba docekati pregled i strucno tumacenje, ali bil hair. Tackice ne radim u smjenama, nego takav posao ceka se da dodje, i nekad ga ima nekad nema, sad ti je sve jasno Lejla sretno na amniocintezi da se dobro prodje, i da rezultat bude uredan ako Bog da, a bit ce. Probaj se maksimalno opustiti, a znam da je tesko. Zelim ti da ne cekas dugo nalaz. A bude neki preliminarni za dva tri dana nakon punkcije pa se nemoj isfurati da nesto nije uredu kao sto sam ja.
"Vrane vade oči jedna drugoj, ali se razumiju, teško golubu koji se umiješa među njih, moj hakime! Obje će se okrenuti protiv njega i srediti ga, pa se onda opet obrušiti jedna na drugu. Ali golubu neće oprostiti, ni to što je golub, ni to što se umiješa
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 16.6.2016 10:56:07
tačkicaa
Hej haj baš nas briga, mi odosmo da se gledamo, moja curetina i ja Što se mjuze tiče, nas dvije se samo sa žestokim tonovima družimo, krenemo malo laganije sa Unforgven i onda pređemo na All nightmare long (ko ne zna Metallica-moj dobar drugar je u pitanju ) Dobro, ubacimo tu i malo Pušenja, da dijete zna i naše hitove I tako et' Lejla Pa eto pošto su mi nalazi bili loši, poslije antibiotika ponovila urin i sad idem s nalazom. Prošlo je jedno 15-17 dana. Idem svake 3 sedmice inače Ema Prekjuče kupila Magnezijum direkt, i brat mi uspio doć', tako da sam radije izbacila isti nego da slušam njegove pridike kako se ne smije ništa pit' 'na svoju ruku' Ja većeg paničara u životu ne sretoh, mada je i babo tu neđe I po nesreći, kobajagi popiju Mg i on i mm I zaglave na wc-šolji Jao kako mi je bilo smiješno Tako da moram sad pitat' doktoricu za dozvolu, da bi mi brat lakše disao Ali sinoć sam eto fino spavala, na sreću Ne mogu da se sjetim šta ste još pisale, a i trebam poći za minut-dva Eto imate mahanje, pa se čujemo kad promuhabetim koju sa šćeri mi u mene
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 16.6.2016 11:26:42
mama3333
Pozdrav moje druge...nije me dugo bilo jer smo imale problema..bile dva puta u bolnici svasta se desavalo...mi ipak nismo docekale termin porodila sam se 10. rodila se mala princeza...svim terminusama sto laksi porod...ljubimo vas nas dvije...
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 16.6.2016 11:32:26
Leptirica13
cestitamooooo na princezi....neka vam/nam je ziva I zdrava...
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 16.6.2016 11:33:57
Leptirica13
jel normalno da me boli ispod stomaka..citala sam da se materica siri...al, nekako mi neugodno...pregled je tek sljedece sedmice , u petak...necu da pravim paniku, al eto.. danas smo 15+6 sedmica...ima li ko iskustva?
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 16.6.2016 11:57:44
mala_sa
Maganje zene, al ste danas vrijedne . Ja evo hocu da napravim kolac, sutra aBd A ima dan skole pa da moze veceras predati uciteljici da se pocas_te sutra .
Kontrole mashAllah uredne , Nudzejma nogu misliti da ti je bas dojadilo, al jos 3 sedmice i aktiviraj se lagano aBd .
Tackice javi se sa hanumicom poslije kontrole aBd
Ema haman da je pored naj ocekivanija i naj ljenja beba za izaci, samo guzelja po stomi i ni habera
Agatha tebi sretno sa nalazima
Arijana ja sam pila neke trudnicke dodatke sa zeljezom, dobra 3mj i nalazi su svaki hB bili dobri i zeljezo cak, sto inace prije nije bio slucaj . Kretati se trudim , nekad sam bas lahka a nekad tenk mi nije ravan .
Leptirice mene je tako od 9 do 16-17 sedmice znao boliti donji dio stomaka, kazu da se materica rasteze; meni je bilo u intervalima ne konstantni bol. I ako nema nikakvih popratnih simptoma krvarenja i sl ja bih cekala kontrolu za pregled
Mama333 bas sam pitala za moju terminusu, eto mashAllah ti sebi svoju curu rodila . Kako ste prosle na porodu? Je li sada sve ok?
Ako sam sta zaboravila halalite, odoh zacas smutiti kolac pa opet citam kasnije
< Poruku je uredio mala_sa -- 16.6.2016 11:58:20 >