Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 17.6.2016 9:48:25
mala_sa
Mahanje, kod mene sve isto , kazu da se najveci br beba rodi na pun mjesec, tako da se ne nadam jos , inace i ovo 2 su se rodili bas u sedmici punog mjeseca
Sto se tice sexa (rado ga se sjetim ), mi se cuvamo do 12 sedmice, onda smo aktivni do 8og mjeseca i onda zatisje , mm kaze kad je beba veca njega strah
Saro mashAllah za urednu kontrolu
Midnight i Lejla kod vas bas promjena vremena, a kod nas hladnoooo i kisa, ne prelazi 13-14 stepeni po danu.
Eh pitanje, zene koje hodaju po radnjama bebi opreme, je li neka u Azelu vidjela mozda navlake za as jaje? Ja sam sa A to bila kupila u azelu i platila do 5KM, a predobra je bila, i sad nigdje ne mogu da je nadjem
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 17.6.2016 10:31:48
lejla80
mala_sa ti ga se barem sjetiš a ja sam haman i zaboravila kako to izgleda Doduše i doktor mi je rekao sex zaboravi, a ja poslušna. Muz mi se zato uskukao jadničak
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 17.6.2016 10:32:38
Leptirica13
ja sam dugo bila kod njega I prezadovoljna sam... jedino me nervirala guzva, ali nisam nikad dugo cekala jer sam bila na folikulometrijama I sl stvarima.. nazalost, morali smo otici na ivf, ali dr dzuderija je I dalje ostao u toku svega sto se nas tice. maloprije me nazvao da pita kako smo, kako ide..i cesto se cujemo., prije svega je veliki covjek...mojoj drugarici je vodio obje trudnoce I zvao je I kad se porodila da pita kako je...
samo je steta sto radi u domu zdravlja I sa starom opremom...
IZVORNA PORUKA: Saraa...
Hvla eskimka, bila sam na pregledu otkucaji srca se čuju sve je uredu, ali s obzirom da smo na ovo čekali 3,5 godine doktorica je predložila da sačekamo još malo. Ima li neka od ena da ide kod doktora Murata Duderije u Hadićma?
< Poruku je uredio Leptirica13 -- 17.6.2016 10:33:21 >
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 17.6.2016 11:03:11
ema08
Jutro bebele ,
Ja jedva izdeverah noć 🌃, kakva je ono vrućina? U dva se probudila sva mokra. Presvukla se, sve pozatvarala, uključila klimu i tek sam zaspala kad se malo rashladilo...jutros začepljen nos
BubaDaro, nek si se vala javila , nekako pusto na ovoj temi bez tebe . Ti odmah pa 25 Kg visanja... Ima da bude željezo na gornjoj granici .Nek si uživala sa majkicom svokom. Nema ništa ljepše. Jos kad vam se pridruži i princeza ma nigdje vam kraja nema .
MalaSa, kakva ti je to navlaka? De stavi sliku pa kad budem ja izlazila mogu ti pogledati ima li i koliko je pa ako bude mogu ti i kupiti i nekako ćemo ti dobaciti .
Lejla, Jel kod tebe ugrijalo ?
Sjetila sam se sinoć Tackice kad me je uhvatio skelet u nogama, pa u kadu hladi noge . Nije ba to lahko
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 17.6.2016 12:07:31
mala_sa
Ema ovo je navlaka, frotirna je sva i moja je bila skroz svijetlo roza, bas se skecam da sam je u Azelu kupila. A super je jer se bebe ne znoje kad ima ova navlaka jer svaki materijal od ovih as je nekakav pomalo najlonski i sonteticki i bas se ljeti puno znoje u njima. Hajd ako ti bude usput neki Azel vidi ima li ih jos, pa cu ja poslati mamu il seku da kupe, svakako ce mi jos malo aBd seka ovamo i taman da mi ponese. Hvala ti sto si se ponudila .
BubaDaro zaboravih se zahvaliti na divnom komplimentu za moju malu porodicu . I veliko za sok od visanja, jos ce sladji boti jer je pravljen sa mamom
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 17.6.2016 12:38:26
tačkicaa
Pozdravljam Evo ja se sa bratom u mene družim, bebać se vrcka i tako Nešto nemam inspiracije da vam pišem svoje mudre misletine, pa ću samo ovako kratko, da znate da smo još tu neđe Primijetih, pričate o sexu, pa to brate ne mogu zaobić' Kod nas sve kao i ranije, od početka Doktorica rekla da je to drugo stanje, a ne neka bolest, samo se treba prilagodit', a ponašat' se normalno Doduše, zaštekam po nekad zbog kojekakvih bolova u želucu, ovdje, ondje, ali ne 'čuvamo se' Samo brate nemojte neke sado-mazo igrice, ispojstiha to žene Šalim se, kome je doktor rekao da stane s aktvnostima, mislim da treba od doktora tražit' zeleno svjetlo i za nastavak Joj Ema meni sad vruće, odo' da se perem Kako li će biti kasnije, nemam ni klimu u stanu, moraću ići mužu na pos'o, kod njega je hladovina Ja sam skontala, što se šopingovanja se bebče tiče, neću ništa kupit' dok ne krenem na trudničke vježbe, jer znajući sebe, ili će biti premalo ili preveliko A ne znam ni sve te gedore što trebaju Et' zablokira' mi mozak od kihanja, 'bem ti nos i alergije
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 17.6.2016 13:21:42
lejla80
Ema ma ne da je vruće, evo hoće mi nešto bit, sva sam se uspuhala po kući. Vani još gore. Kontala malo prohodat al odusta od te ideje čim izađoh na balkon. Jedva dijete ubijedih da trebamo kući ostat, moradoh ga sladoledom podkupit, sreća pa imam u frižideru
Mala_sa imam i ja tu presvlaku al to je bilo čini mi se dok su u Azellu prodavali Zarinu robu. Predobra stvar. Razgledat ćemo malo i u Zari, mozda sad tamo imaju.
Tačkice samo udri, kad mi već ne možemo
Odoh da uspavam đetića, a usput ću garant i sebe, ovo nam je termin
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 17.6.2016 13:35:46
Saraa...
IZVORNA PORUKA: Leptirica13
ja sam dugo bila kod njega I prezadovoljna sam... jedino me nervirala guzva, ali nisam nikad dugo cekala jer sam bila na folikulometrijama I sl stvarima.. nazalost, morali smo otici na ivf, ali dr dzuderija je I dalje ostao u toku svega sto se nas tice. maloprije me nazvao da pita kako smo, kako ide..i cesto se cujemo., prije svega je veliki covjek...mojoj drugarici je vodio obje trudnoce I zvao je I kad se porodila da pita kako je...
samo je steta sto radi u domu zdravlja I sa starom opremom...
IZVORNA PORUKA: Saraa...
Hvla eskimka, bila sam na pregledu otkucaji srca se čuju sve je uredu, ali s obzirom da smo na ovo čekali 3,5 godine doktorica je predložila da sačekamo još malo. Ima li neka od ena da ide kod doktora Murata Duderije u Hadićma?
Slažem se ja kod njeg idem već pravo dugo, i mene je jutros nazvao da vidi jesam li bila na pregledu jer je on na godišnjem. Baš me iznenadio. Obišla sam sve privatnike u Sarajevu u ove 4 godine ni jedan me nikad nije nazvao. Mene isto nervira gužva ali samo njemu vjerujem ne znam kako bi kod nekog drugog uopste. Milsila sam otići kod Dr. Mašića čisto jer je ovamo baš loš ultrazvuk, treba kupiti film za ultrazvuk a ja pojma nemam gdje se to uzima :S
Ljubim vas sve, ja idalje nemam mučnina Bogu hvala :)
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 17.6.2016 13:46:19
Leptirica13
dobar je dzuderija.. sto se tice filma za uzv, kad dodjes do onog semafora u hadzicima (na kojem skrenes desno prema d zdravlja,ma kao mostic), sa lijeve strane je apoteka.znaci, preko ulice, ne mozes fuliti..samo nemoj skretati..to ti je tacno na semaforu samo sa druga strane ulice.. kosta 50 km. ocito je danas zaredao da se svima javi.. :)
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 17.6.2016 15:12:36
BubaDara
mahanje ženice od nas Danas ste nešto slabo pisale Ja evo još malkice na poslu, pa ako Bog da put pod noge za TK opet Ovdje danas neka sparina ubi, a meni smeta klima u kancelariji, a ne mobu ni bez nje, pa sam sva nešto u nervozi, k'o u tačkice noge što su nervozne hehehe Mene moje bole, gore mi stopala od neke vreline, otekline tu kao i svaki dan, ma milina od života Da se ne žalim više, dosta vam je mene za danas Uživajte mi u vikendu sve, pazite se jakog sunca, vjetar vam sigurno ne može ništa, trbusi su garantni givit
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 17.6.2016 15:35:10
BubaDara
ih ja tek sad kad posla poruku vidim da ste pisale i ema i mala_sa i tačkica i lejla80 i saraa mala_sa super su ove navlake, morat ću i ja vidjeti kod nas u azelu ima li slučajno mada je ovdje mali azel, ali kako da to nema u Njemačkoj??? U Njemačkoj sve ima Kod mene isto jedna komšinica trudna i ima nanu u Njemačkoj i ubiše žene s pričom kako ovdje ništa nije isto k'o u Njemačkoj i kako je njoj nana kupila sve u NJEMAČKOJ za bebu, od kupaćeg do skafandera Luda naroda na sve strane ema08 ja ti ništa ne znam malo a čitala sam kako je sok od višnje extra za temeperaturu pa nek se nađe, priroda je priroda Uživale smo mami i ja pravo Morat ću vam poslati sliku haljinice što je heklala za unukicu, pa ako neka još bude željela, rado ću vam poslati na poklon samo dok uslikam saraa za malo srculence drago "sexy time" smo zaboravili kako izgleda hahahaha Pazili smo do 12.sedmice pa onda smo malo akcijali i mogu reći da je to bio dobar period, nekako "jači" doživljaj, ne znam je li do hormona ali i neke moje prijateljice kažu da je u trudnoći malo bolje i onda u petom doktorica na pregledu kaže grlić otvoren s vanjske strane i nema više sexy time ali ima shopping time hhahahahahahahahaha Bitno da se ni mm ne žali puno, sve ima svoje čari, sad uživamo kad se izvrnemo i beba se vrti Nalupah se svega, odoh dok još nisam šta a lijepi je ramazan
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 17.6.2016 18:12:57
mala_sa
BubaDaro nasmija ti mene sa ovim njemacka roba , bas ludog naroda na sve strane! Nasla sam ja ovdje al mi vala puno 30€ da dajem za nesto sto znam da sam kupila za 5KM, pa reko mozda opet budem imala srece i naletim u Azelu; a mozda mi je i kod mojih u Sarajevu odtala ta stara, rekla sam mami da prerovi
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 17.6.2016 21:22:13
minie
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Ema ovo je navlaka, frotirna je sva i moja je bila skroz svijetlo roza, bas se skecam da sam je u Azelu kupila. A super je jer se bebe ne znoje kad ima ova navlaka jer svaki materijal od ovih as je nekakav pomalo najlonski i sonteticki i bas se ljeti puno znoje u njima. Hajd ako ti bude usput neki Azel vidi ima li ih jos, pa cu ja poslati mamu il seku da kupe, svakako ce mi jos malo aBd seka ovamo i taman da mi ponese. Hvala ti sto si se ponudila .
BubaDaro zaboravih se zahvaliti na divnom komplimentu za moju malu porodicu . I veliko za sok od visanja, jos ce sladji boti jer je pravljen sa mamom [/quotKM.
Draga ja sam "visila" u Azelu u Titovoj, bila mi radnja preko puta posla i nikad nista slicno ne vidjeh, a u toj radnji uvijek najbolje izloze. Ali imas Babysaurus, ona sije.podloske za AS i kolica, u preslatkim dezenima. I ja cu jednu podlosku za AS naruciti, a na proljece i za kisobran kolica aBd. Kostaju oko 20ak KM
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 17.6.2016 21:35:41
ema08
NARI, dobro nam došla. Želim ti sto lakšu trudnoću . Masalla treće, svaka čast. Ja sam uvijek maštala o troje djece al eto sto se kaze čovjek snuje, Bog odlučuje. Uglavnom, mi smo ti preko vikenda uglavnom malo manje aktivne...razbjeze se žene u hodnju ili uživaju kući sa muževima, al zato smo u toku radne sedmice prave pčelice 🐝.
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 18.6.2016 10:28:33
lejla80
Trblice jeste li se razbježale već? Vama koje radite je vikend a nama koje odmaramo, svaki dan je takav.
Mi inače slabo hodamo kad je ramazan a još vruće. Izađemo preko dana da malo prošetamo i kupimo šta za pojest i bježi kući. Ovih dana mm još i sprema neki ispit, pa je to dodatni razlog da se ostane kući. Tak da, kako god se okrene, ja ću biti dezurna za vikend
Mi smo danas malo kasnije ustali, uključujući i mališu Sinoć smo svi kućile bili u gradu na iftaru sa prijateljima pa smo se malo duže zadržali vani. Dok jedeš, dok prošetaš i popiješ negdje kafu, ponoć a čaršija puna, baš je lijepo.
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 18.6.2016 15:01:49
ema08
Lejla, nema nikoga ni za kafu popiti , sve se to rasputilo... kud koji mili moji hehehe. Čaršija je bas lijepa ljeti, a najpotrebnija je bas u ramazanu. Valjda se i raja koliko toliko pridržava nekih pravila u ramazanu tj. manje se pije, svađa, ljuti...i odmah sve ljepše .
Ja se isto navodila od jutros. Sad došla i evo pravim pana cotu za iftar dragom. MalaSa, u Azelu na Grbavici nema presvlaka za as. Doduše mali je Azel pa kad mi bude na ruku pogledat ću i u nekom većem.
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 18.6.2016 15:03:21
NARI
Hvala na dobrodošlici! Nadam se ugodnoj trudnoći i još ljepšem druženju, opuštenim tema, bez velikih briga. Ispred mene je još dug put. Bebica stiže aBd početkom januara. Jeste treća bebica, ali se nekad osjećam kao da je prva. Sve nešto pazim i previše, čini mi se.
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 18.6.2016 16:33:45
lejla80
Sad mi pade na pamet, ako ima tih presvlaka u Azellu onda ih mora biti u onom kids u Hrasnom. Ja sam se nakupovala tih dječjih stvari, tipa dekica, carsafa sa gumom, peskira za kupanje dok je bila ta marka, čini mi se nešto sa S se zove.
RE: Razgovori o očekivanju beba - Juni m 18.6.2016 17:41:54
mala_sa
Samo da se tuspasimo da smo jos 2u1 , u hodnji smo citav dan
Mini super si me podsjetila na bebisaurus, taman ako ne nadjem mogu naruciti kod nje
Ema hvala za info, poslat cu ja seku u ovaj u Hrasnom, sto kaze Lejla ako ima igdje onda tu u djecijem. Al ne mslm ni ja vise da toga ima, davno su oni prodavali tu robu.
Nari dobro dosla , mi smo u istom sosu, meni je takodjer treca beba i svaki dan je iscekujemo
Samy_lo basum sagosum mila, zao mi je zbog tvog gubitka budi jaka zbog svoje mrvice...