RE: Čekaonica - april (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

BubaDara -> RE: Čekaonica - april (12.4.2016 15:00:56)

Leptirice13 ako Bog da jedva čekam da nam se javneš poslije kontrole [sm=smiley1.gif][sm=zz_twins.gif]
I ja jedva čekam nove prijave plusića hihihihihihi a proljeće je idealno vrijeme za nove [sm=duda.gif][sm=bravo.gif]

aidicaa -> RE: Čekaonica - april (13.4.2016 8:31:23)

Leptirice jesil bila na kontroli?

Leptirica13 -> RE: Čekaonica - april (13.4.2016 8:43:41)

Kontrola nam je sljedeci utorak,aBd..jedva cekam..

aidicaa -> RE: Čekaonica - april (13.4.2016 8:45:08)

A sledeci utorak. Mogu da zamislim kako se osecas.
Imal kakvih slatkih muka?

Lejni -> RE: Čekaonica - april (13.4.2016 10:11:59)

Aidice kakva je situacija?

BubaDara joj draga kad se sjetim. Uletimo po malo da vidimo dokle je koja stigla i cekaj. Ali eto sve prodje. Ma ja ne znam ni jednu trudnocu koja nije nestrpljiva. Ja kud sam ja nestrpljiva tud muz jos gori od mene. Svaki dan kad dodje sa posla racuna koliko do kontrole kaze pozelio sam da ga malo vidim. I nasloni uho na stomak kaze da ga slusa. Ja mu kazem ne mozes tako cuti cuces crijeva samo i moje srce, kaze mogu cujem ja kad se pomjera-hajd nek mu bide. Milo mu tako da mu ne uskracujem to dok ne pocne da se osjeca pokret pod rukom.
Nama jos 7 dana do kontrole i osmi ujutru abd idemo na "sastanak"

Leptirice brzo ce to proci pa kad cujes srculencad kako ces se dovno osjecati.

Anandi, kuda si ti sa svim, jos koliko cekamo da bude sta konkretnije?

Ostale zenice jeste li sve dobro?

Bubule82 -> RE: Čekaonica - april (13.4.2016 11:48:35)

Pozdravljam vas sve i želim svima [sm=modricrtici.gif][sm=rozacrtici.gif], kod mene čekanje do [sm=hudicek1.gif] pa nemam šta za prijavit. Al haj da vam mahnem sa posla makar!![sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Lejni -> RE: Čekaonica - april (13.4.2016 12:58:32)

Ne znam sjecate li se Logica sa nase teme sto je bila pa otisla na veselije, porodila se danas. Tamo se lista prazni i puni a ja zelim da se sve tamo prebacite sto prije

elvy -> RE: Čekaonica - april (13.4.2016 18:43:31)

Dancek zene moje ja samo da vam se javim i da vam kazem da sam se porodila i da smo moja cura i ja kod kuce.Hvala Bogu sve je uredu.Zelim vam svima da ubrzo i vi docekat.😍

Lejni -> RE: Čekaonica - april (13.4.2016 18:57:21)

Cestitam od srca, tebi brz oporavak a malenoj dug i srecan zivot uz roditelje. Ljubi malenu

anandi -> RE: Čekaonica - april (14.4.2016 8:41:50)

Jutro curke
Vidim bas lijepih vijesti [sm=bravo.gif] Znaci nasa stara cekalica Logica se porodila, bas lijepo da se brzo oporavi a bebica da ima dug i sretan zivot
elvy takoder cestitam, brz oporavak zelim a cura da bude zdrava i ziva dugo godina
Bubule samo masi ako vec nemas sta prijavit [sm=smiley36.gif]
Lejni pa i ja sam kao i Bubule cekam [sm=hudicek1.gif] vec me neka jeza prolazi sto znaci da mi mogla uskoro i dobiti. Nabavila sam estrofem sad samo jos da [sm=hudicek1.gif] dode i da pocnem piti. Za 10 dana je uz.... Muz ti je divan [sm=bravo.gif] pusti ga da osluskuje, i za njih je to nevjerovatno iskustvo.

Ja sam vam slomljena, jucer sam digla stan da se okreci...eto zavrsila se vecina al ona sica za brisanje je uzas, sve prasnjavo. Koliko sam jedva cekala da otopli sad zelim da zahladni i da ne otvaram i da ne ulazi prasina [sm=smiley36.gif] Abd dok budem cekala betu sve ce da bude cisto a ja cu moci na miru da skitam[sm=smiley36.gif]

BubaDara -> RE: Čekaonica - april (14.4.2016 9:08:45)

elvy čestitam od srca![sm=smiley1.gif] Da vam bude zdrava i sretna i da se brzo oporaviš ako Bog da! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Lejni bitno je da smo mi dočekale, ali nevjerovatno mi je da sam se s tobom prvo zbližila na forumu i praktično na temi ostale same i bodrile se i da nam je Bog dao da u dan ugledamo svoje [sm=rozacrtici.gif] [sm=smiley1.gif]
Anandi draga, svaka ti čast, mene to tek čeka, nikako da se nakanim da krečimo, ali uskoro ćemo, bolje dok nije puno ugrijalo sunce! O prašini mi ne govori, ne znam kako stigne tolika na četvrti sprat zgrade! [sm=zmeden.gif][sm=jezicek.gif]
Super da si se naoružala već lijekovima pa ovaj put ako Bog da da uspije, od srca jedva čekam dan kad ćeš nas obradovati! [sm=bravo.gif]
Ostale ženice mahanje i vama i sretnoooooo [sm=bravo.gif]

anandi -> RE: Čekaonica - april (14.4.2016 9:15:41)

BubaDaro i ja sam odlucila sad da se to rijesi, hem je ugodno vrijeme za radit a poslije transfera ne bih smjela. Mogu ti reci ovo je prvi put odkako sam udata da prvo sredujem sebi [sm=smiley36.gif] inace sreduje se kod sveki pa kod mojih a ja kad dodem na red....ove godina prvo ja a ostali ako stignu [sm=smiley36.gif]

Lejni -> RE: Čekaonica - april (14.4.2016 9:34:24)

BubaDara jesmo bile same tamo, nekad neko uleti na temu i vise se ne javlja hehe. I eto zajedno se obradovale.

Anandi, to ti je pametno. Sad sve sredi da posle ne doras nista. Meni je bio uzasan osjecaj, taman oko nove godine ono muz nije par dana radio, radio samo na bebi [sm=smiley36.gif] i samo se izlezavali i setali nije mi dao nista da dohvati. Malo posle nismo bili tu i posle saznam za trudnocu i za hematom i svasta i kaze dr mirovanje nikakav napor. I sve tako stan bio u haosu, samo gladila. A inace sam bolesna da sve bude cisto, to mi majka prenijela bolest haha sve sam nju kritikovala a ja gora.
Sad kako je otoplilo a ja nemam mucnine mislila mogu ja sad sve kao supermen i kad muz ode ja navalim da sve cistim i perem itd. I zaboli pupa. Sad ne smijem vise.

Mi cemo na krecenje mozda u avgustu ne znam a mozda ranije, nego ce biti ove familije od preko grane pa ce nam se zaprljati opet. A hocu da bude taze svjeze kad se sunce majkino rodi.

Sad sve obavi i posle ne pipaj nista. Uzmi vrijeme za sebe. Lezi i odmaraj, prosetaj. Sjecam se i prosli put u tom periodu si digla velika neka ciscenja i spremanja. Sad nema.

Zene ljubac. Odoh malo da se tusnem pa da se presvucem iz pidzame konacno vise

BubaDara -> RE: Čekaonica - april (14.4.2016 10:59:54)

Ja onda imam ludu sreću sa sveki [sm=smiley36.gif]
Meni moja ništa ne da da radim, pogotovo sad, kad hoću da joj usisam bar i izbrišem podove i prašinu ona kaže "neka, ja sam to prije dva dana sredila, samo ti odmaraj i čuvaj mi dijete" a ja jedva i dočekam hahahahahahaha tako da kad idemo kod njih ja rahat [sm=smiley1.gif]
Inače, kako žene imaju problema s tim svekrvama, meni moja Allaha mi bolja od mame [sm=smiley36.gif] mama mi je vazda čangrizala a i sad, samo "pazi ovo, pazi ono, nemoj da bi rekla ovo, nemoj ono...." isprepadala me svekrvom prije braka pa sad joj kažem nekad u šali da je bolja od nje same, ali naravno da nije, mami je mami uvijek i to sad znamo cijeniti mnogo više nego prije![sm=smiley1.gif]
Žene drage, ja se ubila grahom na poslu, stomak mi je k'o da sam bar sedmi mjesec a tek peti hahahahahaha Ne mogu da dišem kako treba [sm=smiley13.gif] Odoh prošetati pa se čujemo...

3_godine -> RE: Čekaonica - april (14.4.2016 11:45:50)

Ženice koje ste već prolazile kroz postupke vantjelesne oplodnje i imate iskustva, kako ste reagovale na terapiju? U sustini me zanima razlika izmedju gonala f i menopura. Gonal mi je primamljiviji jer ga mogu davati sama sebi, ali ako je menopur bolji ne bih rizikovala.

daduška -> RE: Čekaonica - april (14.4.2016 12:02:29)

Harmonika , ako želiš biti pokusni kunoć mojih slatkih delicija, pašće i taj suflee, ali rado tvoje sigurnosti ja bih te radije izlevela u dobru poslastičarnicu [sm=smiley36.gif]
Krečenje... MM već kuje planove, ali imam sreće pošto on to sam sve odradi , a sveki mi sve to lijepo oriba i sredi [sm=jezicek.gif]
Zavisi koju terapiju ti propiše doktor. Sve je to individualno. Ja sam koristila i menopur i gonal, i vjeruj da sam jednako reagovala na oba. Doduše u prvom postupku sam bila na dugom protokolu a u drugom postupku u kratkom protokolu. Samo slušaj doktora.

malena27 RR -> RE: Čekaonica - april (14.4.2016 12:03:29)

3 godine, gonal f je cisti fsh i samim tim je bolji...ja sam u prvom postupku koristila gonal, dobila 16 jc, u drugom merional dobila samo 6 jc...
Evo sad u trecem koristim gonal [sm=smiley1.gif] pa vidjecemo sutra kako sam reagovala...

3_godine -> RE: Čekaonica - april (14.4.2016 13:48:32)

Kod mene će biti kratki protokol, mada iskreno prema broju ampula i količini lijekova ja i ne vidim neku veliku razliku....
Hvala vam na informacijama u svakom slučaju. Malena želim ti veliki broj lijepih zrelih jć :)

harmonika -> RE: Čekaonica - april (14.4.2016 14:14:49)

Daduška lopužo nemoj da se izvlačiš. Ima da častiš,nije bitno gdje. Malena,počelo bockanje,juhuhu ;-) neka je sa srećo,da mali ljepotan dobije pojačanje aBd. Ja 30.sedmica,danas idemo po kolica,zvali nas iz radnje da su stigla. Eto pašće prva kupovina za bebana. A što se tiče krečenja i ja se spremam za tu avanturu.

anandi -> RE: Čekaonica - april (14.4.2016 14:41:36)

Curkeee kod mene slatka [sm=smiley36.gif] ribajuci vrata [sm=hudicek1.gif] pokuca na vrata [sm=bravo.gif][sm=sloncek.gif] Sad sam zvala ordinaciju i rekli su da sutra aBd pocnem s estrofemom 3x1 uhhhhh pocelo je [sm=sloncek.gif]

daduška -> RE: Čekaonica - april (14.4.2016 14:48:21)

Nema izvlačenja, naprotiv, samo smo kolači i ja još uvijek na "Vi" [sm=jezicek.gif]
Malena sretno sa bockanjem, pa da nas uskoro obraduješ [sm=bravo.gif]
3 godine kada počinje bockanje?

mama3333 -> RE: Čekaonica - april (14.4.2016 14:50:57)

pozdrav drage moje,nije me bilo malo duze ali tu sam i svaki dan mislim na vas iako nisam pisala...
ja sam polako pocela kupovat stvarcice jer su mi kontrole sad svako 14 dana i nemam predstave dokad cemo gurat,sve opcije su u mogucnosti,i da me porode na kraju sedmog i da pokusamo gurat do devetog nemam pojma,
naprimala sam se injekcija moze mi biti do kraja zivota,sada primam svako dva dana,a pokusacemo i na trimmozda mi se i posreci..
sve vas [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

daduška -> RE: Čekaonica - april (14.4.2016 14:51:43)

[sm=bravo.gif] anandi, naka je sa srećom. Počinje toliko iščekivani dio postupka [sm=jezicek.gif]

harmonika -> RE: Čekaonica - april (14.4.2016 14:58:32)

Anandi srećno. Uspjećeš ti,borac si. Mama333 ja se baš danas pitam šta je sa tobom. Biće to dobro,kraj si sedmog mjeseca tako da je i bebica spremna za život izvan maminog stomaka.

malena27 RR -> RE: Čekaonica - april (14.4.2016 15:02:36)

Hvala cure moje drage! Krenuli smo pa polako s Bozijom pomoci...
Anandi, sretno i ovdje jos jednom!
Harmonika, znaci beban se ponovio [sm=bravo.gif] Neka je sa srecom novo prevozno sredstvo [sm=smiley36.gif]
Kad ces na baklavu?

Mama3333, izdrzi jos malo, sto je duze beba u stomaku, bolje za nju/njega...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>