RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

cauchy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (16.2.2016 14:42:51)

Poslušala sam vaše savjete, uzela sam sterilne bočice za urin u apoteci i dvije su već pohranjene.
A što se izdajanja mlijeka tiče, izdajam tačno svaka tri sata, čak i po noći. U međuvremenu još stavljam kupusne liske, a neposredno prije izdajanja masiram toplim gazama, rekla mi patronažna da od toga bolje izlazi mlijeko.
Za sada bebici ne mogu nositi mlijeko, hrane ga oni, a nadam se da će za izvjesno vrijeme moći piti moje mlijeko, da će mi se uspjeti izboriti mališan.
Sutra moramo ići da ga upišemo, jer rok je 10 dana.
pozdrav svima i hvala za savjete.

Lejni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (16.2.2016 15:08:44)

Jos malo samo Cauchy i ojacace ako Bog da. Izborice se on. Izdrzao je taman koliko da moze da opstane van.
Neka ti Bog da strpljenja a njemu snage i da se uskoro druzite u zdravlju vasoj kuci.

minie -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (16.2.2016 15:45:38)

IZVORNA PORUKA: cauchy

Poslušala sam vaše savjete, uzela sam sterilne bočice za urin u apoteci i dvije su već pohranjene.
A što se izdajanja mlijeka tiče, izdajam tačno svaka tri sata, čak i po noći. U međuvremenu još stavljam kupusne liske, a neposredno prije izdajanja masiram toplim gazama, rekla mi patronažna da od toga bolje izlazi mlijeko.
Za sada bebici ne mogu nositi mlijeko, hrane ga oni, a nadam se da će za izvjesno vrijeme moći piti moje mlijeko, da će mi se uspjeti izboriti mališan.

Samo ti draga tako nastavi, mali je to borac i lav, uskoro ce on biti u maminom narucju.

Jeste li izabrali ime?

mama3333 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (16.2.2016 15:51:54)

pozdrav zenice,citala sam da je neka od nasis trudnica imala reduciranu plodnu vodu,pa me zanima da li se nekako moze poboljsati,mada dr kaze nije opasno samo treba malo vise paziti i cesce kontrole..ako nesto znate pisite..

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (16.2.2016 16:24:44)

Moje zene ja cu morati ipak lezati na endokrini[sm=smiley19.gif]

cauchy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (16.2.2016 16:29:44)

IZVORNA PORUKA: minie

Samo ti draga tako nastavi, mali je to borac i lav, uskoro ce on biti u maminom narucju.

Jeste li izabrali ime?

Kako koji dan prolazi imam više nade daćemo uspjeti izboriti se. Moram vjerovati da će se maleni izvući, inače ne bih mogla funkcionisati.
Da, izabrali smo ime, Emrah.

*andjela* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (16.2.2016 17:01:54)

cauchy uz vas smo i samo napred [sm=bravo.gif]...razmisljaj samo pozitivno...bitno da beba nema nikakvih dijagnoza...i da krene polako dobijati na kilazi...jel obilazis bebicu svaki dan,neznam kako ide to...

mala_sa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (16.2.2016 17:30:36)

Cauchy ime je divno, samo pozitivne misli, bit ce malisa aBd dobro, a treba mu jaka i zdrava mama zato misli i na sebe u ovim trenutcima [sm=smiley1.gif]

Mini joj muskarci i doktor [sm=smiley36.gif]. Probaj mu nesto obecati pa mozda i upali, nikad ne znas sa tim malim glavicama [sm=smiley1.gif]

Samy_lo zao mi je sto vec na pocetku krece sa bolnicom, ali ne daj se, sve se izdrzi za malu mrvicu [sm=smiley1.gif]

Odoh sad kuhati pitu, mora se nesto i vecerati [sm=smiley36.gif]

koka i po -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (16.2.2016 18:10:27)

cauchy....djecu meleci cuvaju...i vjerujem da ce na kraju biti sve u redu [sm=smiley1.gif]
sretno[sm=smiley1.gif]

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (16.2.2016 19:08:04)

Bolje da sam pod njihovim nadzorom,nego da strahujem

ney75 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (16.2.2016 19:40:41)

Vece zene, kako ste sve :)
Cauchy drzi se draga, je li ides bebi, daju li?
Skorpija, sjetih se da si ti pisala da si kupila virfix mrezicu za pupak, mozes li mi reci koji br? Ja kupila br 4, mislim tu je dala muzu u apoteci, a meni se cini da je previse uska i stegnuta..

cauchy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (16.2.2016 19:45:30)

Idem, ali ne svaki dan, jer nema smisla. Mogu je samo malo vidjeti u inkubatoru, a onda po cijeli dan plačem nako što je vidim onako bespomoćnu, sa cjevčicama. Osjećam se beskorisno, ne mogu joj nikako pomoći[sm=smiley19.gif]

škorpija -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (16.2.2016 20:07:26)

IZVORNA PORUKA: ney75

Vece zene, kako ste sve :)
Cauchy drzi se draga, je li ides bebi, daju li?
Skorpija, sjetih se da si ti pisala da si kupila virfix mrezicu za pupak, mozes li mi reci koji br? Ja kupila br 4, mislim tu je dala muzu u apoteci, a meni se cini da je previse uska i stegnuta..

kupila sam broj 7

cauchy
drži se, bit će to sve ok aBd, doći će vrijeme kad ćeš moći uzeti svog sina i maziti ga u bolnici

Arijana2 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (16.2.2016 20:19:55)

cauchy drži se sve ce to aBd brzo proći a ti i bebica zajedno kući da se mazite i vojite

ney75 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (16.2.2016 20:20:28)

Dovi draga, sve prodje, pa i ovo, jos malo se strpi pa cete se maziti in shaa Allah :)
Skorpija i ja cu te uzmem onda, kad ides na ctg?

škorpija -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (16.2.2016 20:27:23)

Dovi draga, sve prodje, pa i ovo, jos malo se strpi pa cete se maziti in shaa Allah :)
Skorpija i ja cu te uzmem onda, kad ides na ctg?

kontala sam u četvrtak ili petak, ne znam još, a šta ću s brisevima kad ih dobijem,m jel nosim svom ljekaru ili?

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (16.2.2016 20:38:47)

Idem, ali ne svaki dan, jer nema smisla. Mogu je samo malo vidjeti u inkubatoru, a onda po cijeli dan plačem nako što je vidim onako bespomoćnu, sa cjevčicama. Osjećam se beskorisno, ne mogu joj nikako pomoći[sm=smiley19.gif]

Draga cauchy, najveca pomoc je to sto vec radis, cuvas ono najbolje za njega. Cjevcice moraju biti tu, jer bez njih ne bi mogao, a i to je jos malo aBd. Znas da je svakim danom blizi da dodje kuci, i ono sto je najvaznije, vas E. jd bebica razvijena i bez nedostataka.

ney75 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (16.2.2016 20:44:25)

Znam da briseve poneses sa sobom kad se poradjas, a ponesi ih i kad budes isla na ctg, pitace te jesi li radila, i onda on zapise na nalaz, i eventualno da neku terapiju.

škorpija -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (16.2.2016 21:01:04)

Znam da briseve poneses sa sobom kad se poradjas, a ponesi ih i kad budes isla na ctg, pitace te jesi li radila, i onda on zapise na nalaz, i eventualno da neku terapiju.

ok hvala puno na info, onda ću vjerovatno na ctg u petak jer će mi brisevi biti gotovi u četvrtak

minie -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (17.2.2016 8:09:06)

IZVORNA PORUKA: minie

Jeste li izabrali ime?

Kako koji dan prolazi imam više nade daćemo uspjeti izboriti se. Moram vjerovati da će se maleni izvući, inače ne bih mogla funkcionisati.
Da, izabrali smo ime, Emrah.

Divno ime sa divnim značenjem. Biće on aBd dobro, samo moras pozitivno razmisljati, jer treba mu snazna i zdrava mama [sm=smiley1.gif]

Jutro,
Danas malo bolja situacija, samo nevjerovatno toplo za ovo doba godine i nadam se da ce virusi stati sa sirenjem.

Mala_ sa kasnije zovem da ga narucim kod zubara, obecao je da ce biti hrabar djecak, pa vidjecemo [sm=smiley36.gif]

blossom -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (17.2.2016 9:36:08)

Jutric zene,

Cauchy, tvoja hrabrost inspirise. Tvoje pile ce se izvuci aBd, samo se jos malo strpi. Ime vam je prelijepo [sm=smiley27.gif]

Samy_lo, zao mi je sto ces morati u bolnicu, ali budi jaka. Nadam se da te nece dugo drzati [sm=smiley31.gif]

Minie, sretno kod zubara [sm=smiley1.gif]

Mi pijemo kafu pa cemo malo do posla svratiti, rekao mi dr da mogu na dva-tri sata otici... [sm=smiley1.gif]
Jucer smo usli u 7 mjesec, ja mislim [sm=bravo.gif]
Osjecam se nekako cudno. Vrucina me spopada, nekad ne mogu disati. Kontam valjda je normalno to, hormoni divljaju..
I nekako kao da mi se mucnine vracaju. Ponovo mi mirisi poceli smetati, i hrana mi gadljiva [sm=zmeden.gif]
Samo se nadam da je to do trudnoce a ne neki virus.
Vrijeme nam je bas divno za sirenje zaraza [sm=smiley13.gif]

mala_sa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (17.2.2016 10:20:13)

Jutro i od nas [sm=smiley1.gif], mi cemo danas malo do igraonice, uzasno je hladno vani (jucer smo se zaledili [sm=smiley36.gif]).

Mini ma hrabar je on djecak, a doktor nek suti i ne govori sta ce da radi samo nek odradi [sm=smiley36.gif]

Samy_lo jesu li ti rekli kad trebas leci?? Znas li otprilike koliko vremena ces biti gore??

Nadam se danas da cete uzivati u toplom danu, vratit ce se opet zima [sm=smiley1.gif]

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (17.2.2016 10:44:33)

Sutra rano idem leci,a ostalo nista ne znam,nadam se da necu vise od pet dana biti

minie -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (17.2.2016 11:25:08)

U 2 nam je termin, pa cu ja s posla, a njega ce dovesti. Kaze svekrva da je rekao da ce ici, obzirom da ga sad ne boli, pa cemo vidjeti.

Samy_lo zao mi je sto moras lezati, da sto prije izadjes iz bolnice i da sve bude super.

Vani je tako lijepo vrijeme, malo vjetar puse, ali nije hladan, cijelu pauzu sam presetala.
Gledam sad ovaj raspored dr na GAK-u i nema Nakasa na spisku [sm=zmeden.gif]

*andjela* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (17.2.2016 12:22:42)

Evo i mi danas u kuci,nemamo nikakvih obaveza,jos malo cu V uspavljivati,pa onda vidjeti sta bi za rucak...imam hrpu vesa za slagati a trebam i masinu ukljuciti...
Sutra ulazimo u 40 sedmicu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Juce sam se nahodala i vise nasjedila,isli kod kumova na babine,bebici tacno mjesec dana,mada se rodila mjesec ranije,al sve je uredu ...ima oko 3,5 kg sad,ko moja beba u stomaku [sm=smiley36.gif]...

Pa sa djeverom i njegovom curom na kafu,pa nam saopstili da je i ona trudna,iduci mjesec planiraju da se vjencaju i da predje ona kod nas ovamo ...tako da ce kod nas biti veselo ove godine...ja ih zezam super bice nam djeca isto godiste [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Zato navece od silnog hodanja i previse sjedenja sve me zivo probadalo i pritiskalo...jedva sam pretrpila samo da legnem

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>