RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 9:42:55)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

IZVORNA PORUKA: samy_lo

Hvala vam zenice moje...bas ste me ohrabrile,ili cu danas ili sutra doktoru pa cu mu se pozaliti..nadam se da cu vidjeti kako malo srculence kuca

samy_lo mila samo sam uletila ko padobranac[sm=smiley36.gif] da ti cestitam od srca[sm=bravo.gif][sm=rozica.gif][sm=smiley31.gif]

Trudnice drage da vam sto prije proleti vrijeme cekanja,i da sto prije zagrlite svoje smotuljke [sm=zz_playfull.gif]

Hvala ti draga punoo

manka -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 9:59:24)

Jutro :)
Kad vec spominjete u cemu iznijeti bebicu, da li je moguce postaviti korpu u auto...a bebu iznijeti u dekici iz bolnice do auta? Nesto mi je ogromna ova korpa za nositi?

ney75 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 10:42:00)

jutro zenice :)

Cauchy, ja ti mogu ovo reci, sa bioloske strane, a znam jer sam zavrsila genetiku i bioloske nauke, za bebu je zdravije i vece su sanse da prezivi ako se rodi u 7om mjesecu, nego u osmom, ima puno dokaza i primjera oko nas, ali naravno sve je u Allahovim rukama, ja dovim da budete dobro i da za 2 mjeseca uzivas kuci sa svojim smotuljkom in shaa Allah :)

terminuse, kako ste vi, ima li kakvih promjena Isha, Andjela, Skorpija?

mene vec par dana boli donji dio stomaka po par puta dnevno, kao menstruacijski bolovi, traje pola minute-minutu, jel to normalno?

ostalima velimi [sm=smiley31.gif]

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 11:12:04)

Kako ste mi? Cini mi se da cu ja morati biti hospitalizirana zbog moke stitne,samo da vam navedem vrijednosti TSH 0.005,anti tg 564..anti tpo 233 to su samo ove sto su previse povisene

Vrtni patuljak -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 11:26:11)

Samy_lo ja sam skoro 2 mjeseca imala bolove u donjem dijelu stomaka, kao da cu dobiti, a u prvim danima su bili izrazajniji. Svakako reci doktoru, a ja sam procitala da je to uobicajeno u trudnoci, pa se nisam brinula, jer nije bilo iscjetka, krvi, a stvarno sam se cuvala da ne dizem tesko i tako to. Duphaston i ja pijem i nemam vise bolove.

Isha sta meni prognoziras, hoce li biti djecak ili djevojcica? Ja cu do kraja sedmice znati, pa necemo dugo cekati da provjerimo tvoje prognoze [sm=smiley36.gif]

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 12:13:08)

Bila sam na UZV na Jezeru,moja trudnoca je manja,tj.ne odgovara zadnjem menzesu,CRL=9.5, i culi smo malo srce kako kuca..vidjez cemo sta ce dalje biti,samo da me ne ostave da lezim,ja to ne mogu

Lejni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 12:26:01)

Samy_lo ima li divnijeg zvuka? Sto se nalaza tice, ne bih ti znala reci ali ti zelim puno srece. A za to da je trudnoca manja, najbitnije da se fino razvija. I meni je mogao da kaze trudnoca je manja ako racuna od zadnje m ali kaze racunacemo od stoperice kad vec znamo. Tako sam sad umjesto deveta, sedma sedmica.

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 12:54:00)

LEJNI i ja sam 7 sedmica umjesto 8 na 9

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 13:07:42)

Vrtni patuljak, djecak [sm=jezicek.gif].

Evo mene jos uvijek cekam na skidanje serklaze.

Ney, mislim da je sve to normalno, imam i ja i probadanja i lazne kontrakcije.

mala_sa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 13:28:07)

Mahanje [sm=smiley1.gif], mi rucali, jos malo da se djeca proigraju pa onda na kolektivni popodnevni odmor [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Samy_lo mashAllah za malo srculence [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], to sto je T manja nego sto bi trebala biti po mengi nek te ne brine, moja ova T je mladja 3 sedmice u odnosu na zadnju mengu, nikad se ne zna kad je tacno ovulacija bila [sm=smiley1.gif]. Sto se tice markera stitne, ja se stvarno ne razumijem, ali mislim da ima terapija koju ces piti pa mozes i kuci da lezis.

Ney to su laznjaci, polahko se tijelo priprema [sm=bravo.gif]

Manka mislim da moze i tako, sto ne bi mogla iznijeti bebicu onako kako tebi odgovara.

Isha sretno, nadam se da nije previse bolno to skidanje serklaza [sm=zmeden.gif]

Andjela ako nam se ne javis do vcrs, mi racunamo da je krenulo [sm=smiley36.gif][sm=smiley1.gif]

Lejni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 13:34:28)

Isha sretno, da fino prodjes. Joj meni to nekako strasno izgleda isto i stavljanje i skidanje a obzirom da sam radila konizaciju i da mi je grlic "rezan" imam malo vece sanse da i mene saceka to.

Samy_lo pa i ja se nadam da ima neka terapija pa da lezis kuci i koristis je jer bi ti lakse bilo. Eto znaci na istom smo sada, da zajedno guramo [sm=bravo.gif]

Terminuse sretno

Ja sam dobila canesten 3 puta za tri noci, ispiranje sodom, da izbacim slatko itd pa za tri sedmice na kontrolu, odnosno 4 sedmice od zadnjeg pregleda a mislila sam da cu ici na dvije sada zbog hematoma bar i ostalog. Mozda mi se doca zbunio ali valjda zna sta radi.

škorpija -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 14:26:37)

ja danas uradila briseve i uzela veliku uputnicu ua porodilište, u četvrtak ili petak idem na prvi CTG, nej75 jel ono s velikom upitnicom mogu na ctg, hoće li mi je vraćati,onače ništa specijalno ne osjećam, samo je beba puuuno mirnija nego ranije, valjda nema više mjesta za disko party kao što je dosad imala.

jučer spakovala torbu za porodilište, danas ću aBd stvari za iznošenje bebe, krevetić skalpamo ove sedmice i onda čekaaam [sm=smiley1.gif]

dr. Mašić mi jutros samo preproručio da ne dozvolim da me navuku na inducurinai porod i da ne idem u porodilište dok bolovi ne budu na 7-8 minuta (ja ću rizikovati i čekati na 5) jedino su slučaju pucanja vodenjaka ili ne daj bože krvarenja da idem ranije. Eto nek nam je hairli svima [sm=smiley1.gif]

cauchy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 14:36:39)

Hvala vam svima na riječima utjehe, posebno na brojnim primjerima da su se bebe male kao moja izvukle.
To mi daje snagu i novu nadu.
S mojom mrvicom je isto stanje, dakle diše na aparate i ima jedan dren u lijevom plućnom krilu od prvog dana. Dalje je cijelo vrijeme stanje stabilno i dok je tako pedijatar kaže šanse postoje. Ima li su kaže i težih slučajeva, pa su se bebe spasile.

I kod mene je stanje s dojkama bolje, pločice su gotovo nestale, mogu lijepo izmuzati mlijeko. Nevjerovatno je koliko mi je kupus pomogao.

škorpija -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 14:37:53)

IZVORNA PORUKA: cauchy

Hvala vam svima na riječima utjehe, posebno na brojnim primjerima da su se bebe male kao moja izvukle.
To mi daje snagu i novu nadu.
S mojom mrvicom je isto stanje, dakle diše na aparate i ima jedan dren u lijevom plućnom krilu od prvog dana. Dalje je cijelo vrijeme stanje stabilno i dok je tako pedijatar kaže šanse postoje. Ima li su kaže i težih slučajeva, pa su se bebe spasile.

I kod mene je stanje s dojkama bolje, pločice su gotovo nestale, mogu lijepo izmuzati mlijeko. Nevjerovatno je koliko mi je kupus pomogao.

supeeer [sm=bravo.gif], samo pozitivno razmišljaja draga moja, izvući će se bebac [sm=smiley1.gif]

*andjela* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 14:45:35)

Hahhaa tu sam ja...provela citavo jutro na kontroli..pa onda isla po V.bio kod mojih jutros,pa dok smo se raspremili,njega uspavala,rucali,sad tek uhvatila vremena da pisem...
Nema nista znacajno sto se tice pregleda...CTG uredan,mada mi je ona volonterka ganjala prvo pola sata bebu po stomaku ,da me vec bila zabrinula,al dobro bitno da je uredan a i ona nema iskustva..
Uzv uredan,plodne vode dovoljno ,posteljica 1 stepen idalje...Beba oko 3,570[sm=zmeden.gif]

Otvorena 1,5 cm kao i prosle sedmice,grlic smeksan al jos nije nestao,ona kaze dok ga god ima da nece krenuti bolovi...beba se namjestila pa me zato i pritiska,al nema tu sad pomoci ,dok se god ne porodim..i da imam 10 dana do termina,da se ne zurim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Mada i ona kaze,da to nista ne znaci i da se stanje moze promjeniti za 2 sata,da mi pukne vodenjak,dobijem bolove,pogotovo jer nije prva trudnoca..za 7 dana opet na kontrolu

Sad sam svojima rekla da me puste da odmaram ovih 7 dana,i da me vise niko ne pita kako sam[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]..imali nekih promjena ,simptoma [sm=jezicek.gif]

isha jesi ti zavrsila pregled,kako si prosla

cauchy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 15:00:32)

Kako čitam, većina vas otvorena prst, dva i kod kuće je, bez bolova, ja ne znam onda kakav je kod mene porod bio [sm=zmeden.gif]
Ujutro zatvorena, a imala mrtvačke bolove. I tako se bolovi nastavili bez prestanka, da bi u 15.00 bila skroz otvorena i porodila se, bez gela bez indukcije. Izgleda da je moj maleni baš gurao da izađe, da se spasi, budući da mi je noć prije sva voda iscurila.

Vrtni patuljak -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 15:24:47)

samy_lo bas su ti niske vrijednosti TSH, ja gledala na mojim nalazima granice. A antitijela visoka... Bice to dobro ako Bog da, samo da ti ukljuce terapiju, pa ako to znaci i malo bolnice, samo hrabro!! Moja antitijela su bila i visa, ali mi je i TSH bio visok, a to ide uz dijagnozu Hasimoto syn.

Lejni imam jako dobru prijateljicu koja je prije trudnoce imala konizaciju, prosla bez serklaza, ali je morala mirovati i cuvati se, beba super!

Isha nadam se da si dobro, da je pregled dobro prosao? I ja isto mislim da je djecak, ne znam zasto, ali vidjecemo, samo da nalaz uredan bude [sm=smiley1.gif]

ney75 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 15:25:26)

Moze draga na veliku, pitala sam prosli put, vrate ti je svaki put odmah :) i meni je Puzic rekao kad budu kontrakcije na 10 minuta, da krenem, jer se to za kratko vrijeme smanji.. nek nam je samo na hajr :)

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 15:44:12)

Nadam se da ce sve biti ok,vidjecu sutra sa svojom doktoricom

*andjela* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 16:31:37)

Spisak aktivnih trudnica u 2016

FEBRUAR 2016

31.01. Mom2b [sm=modricrtici.gif] porodila se 01.02.[sm=bravo.gif]
05.02. _ayla_[sm=modricrtici.gif] porodila se 09.02.[sm=bravo.gif]
25.02. Andjela [sm=rozacrtici.gif]
28.02.Isha [sm=rozacrtici.gif]

MART 2016

01.03. Ney75 [sm=modricrtici.gif]
04.03. Skorpija [sm=rozacrtici.gif]
09.03. Bebabu [sm=rozacrtici.gif]
21.03. Manka [sm=rozacrtici.gif]
26.03. Choopy [sm=modricrtici.gif]

APRIL 2016

06.04. Arya [sm=rozacrtici.gif]
08.04. Suncica15
15.04. Logica [sm=modricrtici.gif]
18.04. maya 25 [sm=modricrtici.gif]
20.04. *Sun*

MAJ 2016

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie [sm=modricrtici.gif]
10.05. Cauchy [sm=modricrtici.gif]
12.05. Sanjalica 85 [sm=rozacrtici.gif]
16.05. blossom [sm=modricrtici.gif]
20.05. Daliyah92 [sm=rozacrtici.gif]

JUNI 2016

24.06 felix [sm=rozacrtici.gif]

JULI 2016

01.07. Mama3333 [sm=rozacrtici.gif]
02.07. mala_sa
20.07. Arijana2

AVGUST 2016

03.08. nudzejma
14.08. Angelica

SEPTEMBAR 2016

03.09. Vrtni patuljak
26.09. Lejni [sm=rozacrtici.gif] [sm=smiley36.gif]

Lejni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 16:41:43)

Samy_lo sretno pa nam javi sta kaze dr.

Vrtni patuljak, moguce je, dr koji mi je radio kaze da mogu ovako iznijeti trudnocu, to mi je rekao odmah na kontroli valjda zna koliko je skinuo i koliko utice pa zbog toga. Ali svejedno. Sve se pregura za malo slatko bice.

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 17:16:50)

Evo i mene, cetiri sata cekanja gore su me smorila.

Andjela, nema ni kod mene nists znacajno- tijesno otvorena za jedan prst. Imam ove laznjake samo i probadanja dole.

Vrtni patuljak, gotovo skidanje serklaze, nekako je neugodno i ruzno.

Nemam snage ni da pisem...

Angelica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 17:28:55)

IZVORNA PORUKA: škorpija

dr. Mašić mi jutros samo preproručio da ne dozvolim da me navuku na inducurinai porod i da ne idem u porodilište dok bolovi ne budu na 7-8 minuta (ja ću rizikovati i čekati na 5) jedino su slučaju pucanja vodenjaka ili ne daj bože krvarenja da idem ranije. Eto nek nam je hairli svima [sm=smiley1.gif]

e bas tako ispatili su nas prvi put[sm=hudicek1.gif], al kakva sam ja paničar ne znam hoću li biti karakter pa izdržat...

Cauchy da sve bude ok, drago mi je sto si riješila problem s dojkama, ne daj se...

Ja sam vam danas roknula u nesvjest u konzumu, uspjela sam sjest na neke gajbe, obezbjeđenje je zvalo hitnu naravno neće oni doć na te "bezveze" pozive nego me je taxi odvezao, primila sam infuziju, dobro se osjećam ne znam sta mi je bilo u tom trenutku, možda sam iscrpljena od silnog povraćanja u januaru pa me sad sve to stiže

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 20:26:43)

Angelica, cuvaj se, mozes li pomalo jesti ali cesce? Bas je nezgodno, meni se nekad samo zavrti, pa mi nije dobro.

cauchy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (15.2.2016 20:40:58)

Drage, treba mi savjet. U kakvim posudicama da čuvam mlijeko i gdje da ih kupim? Jel postoje kakve posebne posude za smrzavanje mlijeka?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>