RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

Angelica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (7.2.2016 16:53:58)

Škorpija znači cura je sad[sm=bravo.gif], meni se sve sviđa ali et glasat cu i ja za srednji najpraktičniji je, prvi je za šetnju gradom a treći za goste

Vrtni patuljak -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (7.2.2016 17:33:29)

samy_lo uzimaj malo vise tekucine ako mozes-supu ili limunadu, meni doktor rekao kad sam bila bolesna da vecim unosom tecnosti mozes brze ozdraviti (kod temperatura nastupa dehidracija organizma pa nadoknada tekucina ima smisla, a ne moze ti skoditi)

Skorpijo i meni je onaj srednji kompletic presladak, mada i ostali su lijepi, al sto neko rece- nekako su mi ko za vecu djevojcicu [sm=smiley1.gif]

Ja sutra aBd idem na kontrolu, pa cu da vidim da li ce mi preporuciti double test, a ne znam ni da li da ga radim.... Sta vi mislite? Jeste li ga radile? Kontam, posto je vise statisticki nego dijagnosticki, ako sta bude da ne valja, bezveze cu se sekirati, a mozda nije nista.

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (7.2.2016 18:20:48)

Ehej samo da se malo tuspasimo [sm=smiley1.gif]

Mi smo vam super, zilavi smo i grlati... mrzimo presvlacenje i ciste pelene [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Jedva cekam da me mama presvuce pa da se lijepo i posteno pokakim [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ja sam zene moje imala problema sa mlijekom, tacnije ispostavilo se da imam preuske mlijecne kanalice i mlijeko nije moglo da potece... Patronazna mi je pokusala masazom pokrenuti curenje, ali bezuspjesno (samo su me grudi poslije boljele kao djavo)... Helem pocnu meni grudi bujati, beba ne moze da povuce jer nemam bradavica a ni silikonske nisu pomogle, pa sam na kraju morala uzeti Syntocinon sprej koji mi je malo otvorio kanalice samo da krene kolostrum. Sreca pa imam ovu elektricnu izdajalicu, ona me spasava [sm=smiley1.gif] Sad smo na kombinovanoj ishrani, moje mlijeko (kojeg nema dovoljno) plus NAN dohrana i za sada je sve super [sm=smiley1.gif]

Mene rana boli, a dobila sam i hemoroide... Sveki mi je kupila onaj djeciji slauf za more i to me spasava da mogu da sjednem normalno [sm=smiley1.gif]
Ali sve vrijedi zarad ovog malenog bica kojeg bih najradije pojela od dragosti [sm=zz_showoff.gif]

P.S. Iz nekog razloga ne mogu da prihvatim prijateljstva na RR. Zna li neko u cemu bi mogao biti problem??

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (7.2.2016 18:26:58)

m da me mama presvuce pa da se lijepo i posteno pokakim

Ja sam zene moje imala problema sa mlijekom, tacnije ispostavilo se da imam preuske mlijecne kanalice i mlijeko nije moglo da potece... Patronazna mi je pokusala masazom pokrenuti curenje, ali bezuspjesno (samo su me grudi poslije boljele kao djavo)... Helem pocnu meni grudi bujati, beba ne moze da povuce jer nemam bradavica a ni silikonske nisu pomogle, pa sam na kraju morala uzeti Syntocinon sprej koji mi je malo otvorio kanalice samo da krene kolostrum. Sreca pa imam ovu elektricnu izdajalicu, ona me spasava Sad smo na kombinovanoj ishrani, moje mlijeko (kojeg nema dovoljno) plus NAN dohrana i za sada je sve super

Mene rana boli, a dobila sam i hemoroide... Sveki mi je kupila onaj djeciji slauf za more i to me spasava da mogu da sjednem normalno
Ali sve vrijedi zarad ovog malenog bica kojeg bih najradije pojela od dragosti

P.S. Iz nekog razloga ne mogu da prihvatim prijateljstva na RR. Zna li neko u cemu bi mogao biti problem??

MOM2B Cestitam , da ste zdravi i zivi [sm=bravo.gif] sad nema bica na svijetu da ga volis vise od svog pileta jelde? [sm=smiley36.gif] moj R se sad smije bas lijepo a meni se srce topi [sm=zz_wub.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (7.2.2016 18:47:50)

IZVORNA PORUKA: ziel

MOM2B Cestitam , da ste zdravi i zivi [sm=bravo.gif] sad nema bica na svijetu da ga volis vise od svog pileta jelde? [sm=smiley36.gif] moj R se sad smije bas lijepo a meni se srce topi [sm=zz_wub.gif]

hvala draga Ziel... Eee sad nam je on No 1 ali i dalje mi je cudno sad kad je on tu... Sve se promjenilo iz temelja [sm=smiley1.gif] A tvoj je R sad veeeliki djecak... Ja vam zelim milione i milione prelijepih trenutaka s njim [sm=bravo.gif]

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (7.2.2016 20:02:35)

VRTNI PATULJAK jedino sta radim i jeste da unosim tekucinu,jer ne mogu da jedem,konstantno sam gladna,to mi je ujedno i jedini simptom trudnoce,cak me ni grudi ne bole,osim kad ih pritisnem.
Kada nesto hocu da pojedem uzmem 3 zalogaja i ne mogu,a gladna sam..mogla sam banane do neki dan,no kako mi je otac izasao iz bolnice svi donose banane i ogadile mi se..maloprije napravim pletenice punu tepsiju,pojedem jednu malu i ne mogu vise..

Lejni -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (7.2.2016 20:04:32)

Arijana ja sam isla kod dr Kenana privatno prije nekih godinu ipo, radila biopsiju grlica i sedmicu nakon toga lletz konizaciju. Meni je tada bio ok, nije neki da te utjesi, nije se previse cimao sto se plasim, ali mi je sve detaljno objasnio, prije zahvata. Na svaki mail odgovorio detaljno, cak i za neka nevezana pitanja za ono sto mi je on radio.

škorpija -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (7.2.2016 22:13:44)

angelica jeste cura je sada, uh uživam u svim nijansama roze [sm=9nebesa.gif], jedva čekam da se princeza s hajrom rodi [sm=smiley1.gif]

samy_lo
moja prijateljica je također na početku trudnoće i iste se razboljela, još veća temperatura nego kod tebe, ja sam joj preporučila domaću pileću supu kao prirodni antibiotiok i stvarbo joj je pomoglo, e problem je ako nemaš apetita, meni je vala početak trudnoće bio najgori period, bilo mi je muka ako sam i mrvicu gladna i stalno sam jela, a nije mi se jelo [sm=smiley13.gif]

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (8.2.2016 0:56:00)

Skorpija [sm=smiley31.gif] a stvarcice su diiivne! Ja glasam za prvu kombinaciju, mada koju god da uzmes bice super[sm=zz_inlove.gif]

Mom2b, maleni je diiiiiiiivaaaan[sm=smiley27.gif] tebi brz oporavak zelim. Kako se zove bebac? Ni ja ne mogu prihvatiti prijateljstva, nesto je do rr

trudnicaaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (8.2.2016 1:25:49)

Drage mame i trudnice, mozda pitanje i nije za ovu temu, ali me interesuje kako cu prepoznati prave kontrakcije?! Da li su to bolovi slicni menstrualnim samo sto su jaci (kao sto sam citala po netu) ili su drugacije? Inace, 38. sam sedmica :) hvala unaprijed na odgovorima [sm=smiley1.gif]

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (8.2.2016 6:07:44)

Jutro zene, jeste li se naspavale ?

Mene je mali nadigao u 5.30[sm=smiley22.gif].

Trudnicaa, prave kontrakcije obicno kada krenu nece ni stati, u pocetku su slabijeg intenziteta i veci je razmak izmedju, a onda jacaju i duze traju, a razmak izmedju njih se smanjuje. Kod laznih uglavnom osjecas veci pritisak u donjem dijelu stomaka, a kod pravih obuhvataju i ledja, dakle citav taj kruzni pojas. Izuzetaka uvijek ima, ali ovo je obicno ovako skolski.
Kada ti je termin?

trudnicaaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (8.2.2016 6:32:14)

22.02. :) hvala na [sm=smiley1.gif]

minie -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (8.2.2016 8:08:20)

Jutrica...

Ja naspavana, raspolozena, lijepo vrijeme, pa vidjecemo kakav ce biti ostatak dana [sm=bravo.gif]

Procitah sto ste pisale preko vikenda i sad ne znam kome sta napisati, postala sam zaboravna u trudnoci.

Skorpijo i ja glasam za outfit br 2, nekako mi najbebastiji za te prve dana. Ja sam isto nesto gledala, ali rekoh MM da on nesto kupi ili u CA ili u HM-u pa cu vdijeti sta ce izabrati. Nadam se da nece farmerke i duks [sm=smiley36.gif]

Deliyah i ja sam imala za curicu ime, za djecaka bas nikako da se odlucimo, ali ima jos vremena aBd.

Leena bas imas malo porodiljskog odsustva, ali eto bar znas gdje ce ti biti maleni, ja isto ne znam kako cu i sta cu. Voljela bih dobiti ovaj posao, pa cu im reci kad krenem na bolovanje da me mogu i ranije zvati [sm=zmeden.gif]

škorpija -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (8.2.2016 9:28:56)

A hvala ženice, uživam u pranju i slaganju robice, problem mi je sto je prvi outfit broj 50, a drugi 56, a ne znam kolika će beba biti, od toga će zavisiti odabir 😊. Nego interesuje me gdje se na forumu nalazi onaj spisak torba za porodilište, ja nesto imam osjećaj da će ova mala ranije krenuti pa kontam da se spakujem

škorpija -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (8.2.2016 9:44:14)

Nasla sam spisak na rr, ali na njemu ima ili mi se čini puno stvari koje nisu neophodne, trebalo bi ga apddejtovati [sm=smiley1.gif]

nudzejma -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (8.2.2016 9:50:53)

Jutrooo i od mene....
Ja jos uvijek slinava[sm=smiley13.gif] Neznam vise sta je ovo.Danas je 12 dana od kako me uhvatila viroza.Nisam imala temp.ne kasljem ali nos stalno zacepljen,pa onda malo curi i tako u krug.Bas me nervira.A glupo mi sad ici doktoru,neosjecam se bolesno[sm=zmeden.gif]
I kod mm ista situacija stim sto je on popio i turu antibiotika.
Ima li neko neki savjet ili iskustvo?

škorpija -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (8.2.2016 9:55:19)

IZVORNA PORUKA: nudzejma

Jutrooo i od mene....
Ja jos uvijek slinava[sm=smiley13.gif] Neznam vise sta je ovo.Danas je 12 dana od kako me uhvatila viroza.Nisam imala temp.ne kasljem ali nos stalno zacepljen,pa onda malo curi i tako u krug.Bas me nervira.A glupo mi sad ici doktoru,neosjecam se bolesno[sm=zmeden.gif]
I kod mm ista situacija stim sto je on popio i turu antibiotika.
Ima li neko neki savjet ili iskustvo?

Pileća domaća supa i čaj, nos napari kamilicom, kapi tipa operil nikako, mene je dr napala u prvoj trudnoći, nisam znala da mogu biti opasne za bebu, smijes samo aquamaris, brzo ozdravljenje želim

nudzejma -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (8.2.2016 10:10:14)

Skorpija,hvala ti...
Koristim samo Nisita sprej ali slabo djelovanje...

blossom -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (8.2.2016 10:40:33)

Jutro i od nas [sm=smiley1.gif]

I mi smo se fino naspavali. Vrijeme vani je, koliko vidim s pozora, prelijepo... Bas mami. Jedva cekam srijedu, idem na kontrolu aBd, pa da malo izadjem iz kuce [sm=smiley1.gif]

nudzejma, jesi probala bijeli luk? Ja sam tako vukla hunjavicu par dana i onda sam dva dana pila jogurt sa bijelim lukom i cini mi se da me to spasilo. Pa ako nemas neku veliku averziju, probaj.

Zna li neko da li se hurme jedu samo kada se udje u 9.? Znam da su dobre kao za laksi porod i to... Ne znam smijem li ih jesti ako mi je vec cerviks skracen odnosno kad je trudnoca rizicna...
A zovu me, evo gledam ih od sinoc [sm=smiley36.gif]

*andjela* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (8.2.2016 11:09:39)

joj kod nas je vrjeme suncano ,al sa vjetrom ,koji citavu noc duva,sinoc od njega nisam mogla zaspati do 1 ,sve mislim sta ce mi odletiti sa balkona...Ja i V doruckovali ,sad malo da posklanjamo po kuci ,pa kad ga uspavam icu se polako spemati ,u 2 mi kontrola

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (8.2.2016 11:11:15)

Trudnicaa, javi nam sr cesce sada pred kraj, ima nas jos krajem februara. Gdje ces se poroditi, ovo ti je prvo dijete?

Nudzejma, i meni je danima zacepljen, ne curi vise, ali se smjenjuju periodi kada je nos prohodan i kada nije.

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (8.2.2016 11:13:44)

Blossom, obicno kazu u 9., mada mislim da nece naskoditi par komada, npr.3, ako se mozes tu zaustaviti[sm=jezicek.gif]. Da to otvaranje ide ekspresno uz hurme jele bi to u bolnici, a ne primale drip.

Andjela, i meni je danas kontrola aBd, samo kasnije. Kako si ti?

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (8.2.2016 11:15:33)

Spisak aktivnih trudnica u 2016

FEBRUAR 2016

31.01. Mom2b [sm=modricrtici.gif] porodila se 01.02.[sm=bravo.gif]
05.02. _ayla_[sm=modricrtici.gif]
22.02 Trudnicaa
25.02. Andjela [sm=rozacrtici.gif]
28.02.Isha [sm=rozacrtici.gif]

MART 2016

01.03. Ney75 [sm=modricrtici.gif]
04.03. Skorpija [sm=rozacrtici.gif]
09.03. Bebabu [sm=rozacrtici.gif]
21.03. Manka [sm=rozacrtici.gif]
26.03. Choopy [sm=modricrtici.gif]

APRIL 2016

06.04. Arya [sm=rozacrtici.gif]
08.04. Suncica15
15.04. Logica [sm=modricrtici.gif]
18.04. maya 25 [sm=modricrtici.gif]
20.04. *Sun*

MAJ 2016

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie [sm=modricrtici.gif]
10.05. Cauchy [sm=modricrtici.gif]
12.05. Sanjalica 85 [sm=rozacrtici.gif]
16.05. blossom [sm=modricrtici.gif]
20.05. Daliyah92 [sm=rozacrtici.gif]

JUNI 2016

24.06 felix [sm=rozacrtici.gif]

JULI 2016

01.07. Mama3333 [sm=rozacrtici.gif]
02.07. mala_sa
20.07. Arijana2

AVGUST 2016

03.08. nudzejma

SEPTEMBAR 2016

03.09. Vrtni patuljak
26.09. Lejni [sm=rozacrtici.gif] [sm=smiley36.gif]

blossom -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (8.2.2016 11:24:45)

Hahah upravu si Isha [sm=jezicek.gif]

Joj citam ove porodjajne price na rr i samo sto ne placem, prelijepo.. Terminuse nase drage, da vam porodi budu bezbolni i brzi aBd [sm=smiley1.gif]

Angelica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (8.2.2016 11:49:12)

Dodajte i mene na listu 14.08. 2016
U srijedu idem na fetalni i biohemijski skrining, jedva čekam, ovako sam jos u grču, brinem se jel sve ok...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>