RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (6.2.2016 17:25:36)

IZVORNA PORUKA: cauchy

Kako vi racunate ulazak u sedmi mjesec, da li sa pinih 27, kada se udje u 28 sedmicu ili sa punih 28?
Ja sam do sad racunala svakog 10. ulazak u novi mhesec, jer mi je termin 10.5., pa bi to znacilo da u sedmi ulazim sa 27+3 tt, ako ne grijesim?

Tako i ja racunam, po terminu, za par dana ulazis u sedmi aBd.

Beba_Bu -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (6.2.2016 17:49:28)

IZVORNA PORUKA: Isha

Ja sam dobila 12 kg do sada, danas sam 36+4, nije previse, a nije ni malo. Necu da se patim, ali i ne pretjerujem sa hranom.

Ja sam 35+5 (za3dana u9mj.) +10kg . Zadovoljna sam [sm=bravo.gif]
Logice bas sam cula drugacije misljenje, u 9tom mjesecu se ne deblja toliko,više žena otekne i sl. pa se čini da je debela, ali bebica dobija tad na kilaži najviše..Jer je sva hB spremna za ovaj vanjski svijet. :)

Imam neki nenormalni sekret,izađe kao kad tek dobiješ menzes.I sve mislim evo ga, a ono taj sekret zeleni fuj!
I meni je isto rekla doktorica ISHA , nadamo se da ce mala nagurati 3 kg do poroda,ali neka bolje tako za prvorotu,što sitnije lakše će se roditi..A neka mi je majušna ^_^ I ja sam 2800 imala kad sam se rodila :)

skorpija uloske samo naturella night maxy - MENI SU ONE ZAKON!

Dalijah u mene obratno , musko bas imam dosta na umu i sva nam se obostrano sviđaju :) A žensko imamo zasad samo dva i to slična su jako,pa bolje rečeno imamo samo jedno :)I to smo jednoglasno se slozili da cemo naditi aBD. :D

Tako je cauchy, i ja tako racunam :)

Samo mene potrefi na dan tacno :D

Utorak 9.februar - 36 sedmica , ulazim u 9 :D I tad mi i pregled :D
!

Arijana2 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (6.2.2016 18:09:59)

Pozdrav kako ste mi,ja samo jedem sve slano slatko samo metem[sm=bravo.gif] Da li je neka od vas imala iskustva sa doktorom Kenanom Drljevicem?

sprinter -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (6.2.2016 20:16:01)

izvinite što ja ko padobranac upadam.mene je s prvom bebom porodio u vojnoj i bio je malo mrzovoljan što sam se baš tad porađala ali je super odradio. beba je išla na zadak i baš je bio oprezan i cijeli porod je on vodio. tako,fino me zašio i sve 5. on sad samo privatno radi i kažu da je dobar dr.

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (6.2.2016 20:17:35)

BebaBu, ma voljela bih da barem ima 3 kg, prvi je bio 3650, drugi 2550, ali je rodjen sa 35 sedmica, eh sads cura mi nekakva sitna po uzv, ali je najvaznije da su ziva i zdrava, nadoknadit ce aBd.

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (6.2.2016 20:19:06)

Arijana2, nemam licno iskustva, ali moju prijateljicu je porodio s prvim, nije nikako zadovoljna bila.

škorpija -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (6.2.2016 20:23:29)

Isha kukuuu ove uloske sto sam kupila, ogromni suuuuu, izgleda kao pelena za inkontinenciju, ne znam kako ću ovo ugurati između nogu[sm=smiley36.gif]
Beba_bu i meni su naturela supet, ali eto ne znam koliko su dobre poslije poroda jer imaju neki balsam na površini , a zbog rane od epizetlmije preporučuje se da porodilje koriste sto prirodnije uloške, brz ikskvih dodataka

Angelica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (6.2.2016 20:41:34)

Pozz trudnice ja vas povremeno čitam, jeste li pile sta za apetit meni je maslaca preko glava
al ne mogu nista da jedem, ne povraćam u onoj mjeri kao u januaru al sam sad iscrpljena, smršala i nemam bas volje za hranom
čime da se vratim u život :)

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (6.2.2016 22:58:58)

IZVORNA PORUKA: škorpija

Isha kukuuu ove uloske sto sam kupila, ogromni suuuuu, izgleda kao pelena za inkontinenciju, ne znam kako ću ovo ugurati između nogu[sm=smiley36.gif]
Beba_bu i meni su naturela supet, ali eto ne znam koliko su dobre poslije poroda jer imaju neki balsam na površini , a zbog rane od epizetlmije preporučuje se da porodilje koriste sto prirodnije uloške, brz ikskvih dodataka

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ti su za prvih par dana najbolji [sm=jezicek.gif]. Je li duzina 37 cm?

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (6.2.2016 23:18:38)

IZVORNA PORUKA: Angelica

Pozz trudnice ja vas povremeno čitam, jeste li pile sta za apetit meni je maslaca preko glava
al ne mogu nista da jedem, ne povraćam u onoj mjeri kao u januaru al sam sad iscrpljena, smršala i nemam bas volje za hranom

Bas te iscrpi to. Stvarno ne znam sta da ti kazem, osim da ce proci, a to vec znas. Kod menevje obrnut problem bio-nenormalna glad.

*andjela* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (6.2.2016 23:33:24)

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Samo da se javimo ,danas bili malo u hodanju ,ja i MM isli sa njegovim bratom i curom na kafu i u kupovinu ...kupili neke trenerke u Juventi ,sve cetvero ,dobro ispraznili dzepove [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Citav dan sam nesto pospana,V mi spava a MM treca,pa odo i ja polako [sm=smiley1.gif]

Logica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (7.2.2016 6:31:42)

IZVORNA PORUKA: Angelica

Angelica koliko znam za apetit je dobar vitamin b6 i b12 al ja sam i od njih imala mucnine..mene su na zivotu prva tri mjeseca drzale banane..onako su site a neutralne..krompir takodjer ne mirise,puru sam znala cesto mada je ne volim al sam trazila sve sto nema mirisa ..sto kaze isha proci ce to drzi se jos malo pij dosta tekucine da ne dehidriras a i da se tijelo procisti i zamisljaj svoj smotuljak :)

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (7.2.2016 8:52:16)

Jutro zene[sm=smiley1.gif]

Naravno, nenaspavana sam i umorna, ali nos pocinje popustati, nije jaka viroza hB. Nadam se da ste dobro.

_ayla_ -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (7.2.2016 9:35:20)

jutro [sm=nosecka.gif]

mi smo jos 2u1 [sm=smiley1.gif] .... vjerujete mi da nisam imala vremena da se porodim [sm=smiley36.gif]
nazalost tetak od mm umro prosle sedmice, inace zivi u njemackoj pa dok su ga prevezli u bosnu juce tek bila dzenaza. meni opet kuca bila puna, svekijevci i muzev brat, doručci, ručci, večere... evo sad odose, a ja se bacih na odmor [sm=smiley1.gif]...
u petak bila na pregledu i ctg-u, otvorila se jos jedan prst, cervix skoro nestao, eto sutra opet narucena. da bar krene danas - sutra inshaAllah. osjecam se da je bas vrijeme da se upoznam s tom malom linguzom koja nece vani. danas znaci 40+2

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (7.2.2016 10:10:47)

Drage zene,ja sam jucer imala temperaturu 38,popila paracetamol spala na 37.8, stavljala sirce,spala na 37.4 i nije se micala do jutros,6 mi je tjedan trudnoce da li je neka imala slicno da li je plodu naskodilo

Logica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (7.2.2016 10:32:45)

da li je neko kod nas negdje vidio nesto slicno?

http://www.amazon.com/Baby-Delight-Snuggle-Discontinued-Manufacturer/dp/B005519GC2/ref=pd_rhf_dp_p_img_1?ie=UTF8&refRID=1H9XXQZ1NPETAPKXSXFX

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (7.2.2016 10:37:59)

Isha, ma kakva godina[sm=jezicek.gif] prva dva puta 42 dana, sada maaalo duze, u martu se vracam na posao. Tako mi je kako mi je, samo da uspijem odrzati dojenje, ali kontam ako sam prva dva puta uspjela, trebala bih i sada... I hvala Bogu sto mi ima ko cuvati E kad se vratim na posao.

škorpija -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (7.2.2016 11:57:03)

leena odmah se nasekiram kad skontam koliko ti imaš porodiljno [sm=smiley19.gif], ali što kažeš hvala Bogu da ih ostavljaš u sigurnom rukama[sm=smiley31.gif]

isha
ove što mi je muž kupio ološke su sa 8 kapi i dugi 47 cm[sm=smiley4.gif], a široki ko drvosječin dlan [sm=smiley5.gif]

samy_lo temepratura nije bila visoka, neće biti nikakvih problema, ali ako možeš izbjegavaj paracetamol do 12 sedmice, najnovija istraživanja pokazuju da mogu biti štetni za muški plod, zato ja ne bih rizikovala, ai snižavaj temepraturu bez sirćeta i rakije, najbolje tuširanjem i oblogama od vode, ali ne sekiraj se bebe su izdržljivije puno nego što mislimo

logica nisam nigdje vidjela taj hepek, ali ja imam onaj obični za presvlačenje sa podignutim stranicama i na to stavim dekicu, beba ne može ispasti i na tom je držimo na trosjedu ili gdje god treba

ja sam zasad odabrala tri outfita ua izlazak iz bolnice aBd, ali sigurno će iskrsnuti još koji [sm=smiley36.gif]

[img]http://www4.slikomat.com/13/0207/ti-outfit.jpg[/img]

[img]http://www4.slikomat.com/13/0207/zal-outfit.jpg[/img]

[img]http://www4.slikomat.com/13/0207/9mh-outfit.jpg[/img]

Daliyah92 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (7.2.2016 12:28:36)

Isha, bas se sad ne mogu sjetiti imena koja mi se svidjaju jer odavno nisam birala zenska imena. Meni najljepse je Dalia I to je ime ako Bog da moje princezice, odavno sam ga izabrala I ceka [sm=smiley36.gif]
Prije udaje su mi najljepsa imena bila Lamija i Samija, ali su ovdje to starinska imena pa ne bih ta imena. Lijepa su mi i Danija i Dunija (ili bez J).
Ma meni su skoro sva zenska imena lijepa, bas ima izbora.

Skorpija, nisam uzimala majice samo tajice ove, jer kontam da joj oblacim samo bodice i tajice. Bit ce vruce ali da bas nogice ne budu gole [sm=smiley1.gif] Ma one su jos sladje uzivo, malo su uze nego ove sa slike. I ja se nadam da je nece stezati [sm=zmeden.gif]
A outfiti su ti preslatki [sm=smiley1.gif] Ja sam za sad odabrala slican ovom sa druge slike.

Imam dva pitanja [sm=smiley36.gif]
Prvo, prije dva dana sam pred noc imala mucnine i povracalo mi se. Bas mi je bilo mucno toliko da mi se pocelo mantati. Sad, da li bi to moglo biti od hrane ili se tek tako desi u trudnoci [sm=zmeden.gif] Mislim, svi znamo da se to desava na pocetku ali ja sam pred kraj 6. mjeseca..
Drugo, krevetic koji sam kupila za bebicu je jako nizak, mislim morala bih se saginjati bas puno da spustim bebu. Pa smo kupili sva mala duseka debljine po 10 cm i sad gore do kraja ima samo oko 4 prsta, pa je li to previsoko? Ja bih to tako samo ispocetka dok se beba ne pomijera dok spava, pa bih kasnije izvadila jedan.

Daliyah92 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (7.2.2016 12:35:16)

Isha, pa koja si ti sedmica i koliko je bebica teska sad? Mozda i nece biti tako sitna.
Kod mene se mali rodio sa 3450 ali je nekako bio dugacak ili se meni cini [sm=smiley36.gif] Muz kaze da je bio 52cm a ja se eto nazalost ne sjecam [sm=zmeden.gif]
I sad ako se rodi bebica sa tom kilazom ja cu biti zadovoljna, a i ako bi malo manja bila ne smeta, lakse ce se roditi.
Meni je dr. pred sami porod rekla da ce beba imati oko 3kg, pa sam ja molila Boga da makar 3 bude imao, a on na kraju 3450 [sm=smiley1.gif]

Logica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (7.2.2016 12:37:51)

skorpijo ovo je sve preslatko al ja glasam za ovaj srednji nekako mi je najbebastiji a ovi su ostali curinski [sm=smiley36.gif]

daliyah kakva ti je krvna slika, pritisak? da se nije tu nesto poremetilo?

samy_lo -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (7.2.2016 12:37:53)

Skorpija samo sam 1 popila,a sto se tice sirceta-potapala sam carape u njega..
Sto se tice outfita meni se najvise svidja na drugoj slici

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (7.2.2016 13:54:43)

Daliyah, danas sam punih 37 sedmica, a sutra idem na pregled aBd, pa cemo vidjeti kolika je bebica.
Mozda ti nije odgovaralo nesto sto si pojela, a ovo je svakako drugo stanje.

Skorpija, ti su bas veliki [sm=jezicek.gif]. Ovi kod mene su 37 cm dugi i 6 mm debeli. Kompletici su preslatki, koji god da odaberes.

Samy lo, ne bi trebalo biti problema, ja sam s prvim se razboljela u tih 12 sedmica i popila sam 2 paracetamola. Izbjegavaj alkohol za skidanje temp.

Leena, to je opet malo svakako, ali barem ima s kim ostati kuci [sm=smiley1.gif].

blossom -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (7.2.2016 14:57:05)

skorpija, sto se ismijah za uloske [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
A kompletici su medeni. Ono na drugoj slici mi je ipak najsladje [sm=smiley27.gif]

Samy_lo koliko ja znam, blago povisena temp u trudnoci je normalna, to 37.5 nije strasno. Dobro pa je spala..

*andjela* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar (7.2.2016 16:03:30)

skorpija sve je preslatko,meni ovaj srednji nekako najbebastiji....[sm=smiley1.gif]

Isha ...i ti si sutra na kontroli ,i ja isto idem popodne....pa da vidimo da nema kakvih pomaka..[sm=smiley36.gif]...mada trebamo sacekati da ispratimo Aylu red je red [sm=smiley36.gif]

Meni se jutros komsinica porodila,termin joj bio sad 10 februara..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>