RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (20.11.2015 13:23:25)

Joj, ja onu temu svaki put procitam -Zapisavanje maternice [sm=smiley36.gif]

Logica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (20.11.2015 13:32:12)

Hahah a ja citam zaplasivanje maternice reko kakvo crno zaplasivanje :) helem samo nek je bebica :)

Cestitam novoj clanici i dobro nam dosla :)

Ja ne znam kakva su vasa htijenja u trudnoci al ja bi cini mi se mogla zivjeti na hamburgerima i koli..toliko mi pase..a prije trudnoce nisam casu kole sve ukupno popila..a za brzu hranu da ne pricam apsolutno je izbjegavam..a sad..osjecam se kao Phoebi iz prijatelja kad jede ono meso u trudnoci :)

maya25 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (20.11.2015 13:37:43)

pozz.. zna li neka od vas gdje mogu kupiti baldahin za krevetac u Sarajevu...

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (20.11.2015 13:47:50)

Farah, da ostadosmo samo nas dvije za novembar, nur se ne javlja, iskreno se nadam da je sve ok. Mene je toliko strah, kako cu to sve....a i voljela bih da me prirodno zaboli, i da budu moja babica i dr uz mene...da me Bog pogleda.

Ziel, nadam se da ces uskoro izaci iz bolnice, i uzivati u svom domu, sa svojim smotuljkom.

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (20.11.2015 14:25:17)

IZVORNA PORUKA: maya25

pozz.. zna li neka od vas gdje mogu kupiti baldahin za krevetac u Sarajevu...

Imas kupiti u CM u gradu na drugom spratu, bas sam neki dan vidjela, ali ne znam da li se kod njih moze kupiti i onaj drzac sto ide na krevetac za baldahin. Zatim imas kupiti u onoj radnji na socijalnom, kod Azela, imas u radnji Daani na Stupu, a vjerujem da ima i u drugim radnjama.

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (20.11.2015 14:26:49)

Isha nisam znala da i tebi trudnocu vodi Dekovic ☺ Jest na odmoru je, koliko sam ja zapamtila rece da se vraca 10.12, pa eto da mozes planirati kontrolu.

minie -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (20.11.2015 14:37:44)

Cao drage moje,

Ja cekam 4 sata, hehe, pa cu malo prosnjuhati po radnjama u SCC-u, da nadjem sebi kakvu jaknu i pantole. Bas tesko naci za trudnice velicinu osim S :(

Inace, sve dobro, zdravo?

Uzivajte u vikendu, za koji se nadam da nece niti kisovit i snjegovit :*

maya25 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (20.11.2015 15:03:24)

Hvala draga Farah...

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (20.11.2015 15:33:59)

IZVORNA PORUKA: minie

Cao drage moje,

Ja cekam 4 sata, hehe, pa cu malo prosnjuhati po radnjama u SCC-u, da nadjem sebi kakvu jaknu i pantole. Bas tesko naci za trudnice velicinu osim S :(

Inace, sve dobro, zdravo?

Uzivajte u vikendu, za koji se nadam da nece niti kisovit i snjegovit :*

Waikiki u SCC-u ima odjeljenje za trudnice

Beba_Bu -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (20.11.2015 17:36:45)

IZVORNA PORUKA: Logica

Ja ne znam kakva su vasa htijenja u trudnoci al ja bi cini mi se mogla zivjeti na hamburgerima i koli..toliko mi pase..a prije trudnoce nisam casu kole sve ukupno popila..a za brzu hranu da ne pricam apsolutno je izbjegavam..a sad..osjecam se kao Phoebi iz prijatelja kad jede ono meso u trudnoci :)

OmG , s kolom sam isto tako,mislim sa sviiim baš svim gaziranim sokovima..Ali krofne *__* ..Krofne mogu svaki dan,sa dzemom :D [sm=smiley36.gif]
A čula sam da i dosta trudnica lude isključivo za KOLOM :D

-Isha , mene su "babe" isprepadale s tim čajevima, jedne govore :"Ne pij,rodiće se vako-nako." Jedne govore :"Pij."
Ne znam gdje izvuku sve te bapske priče :)
A što se tiče probave,ja sam samo jednom imala problem sa zatvorom i kolegica mi dadne CEDEVITU , nakon dvije čaše malo rijeđe sam zamutila,prošlo me..I nikad više se nije ponovio zatvor.Probaj Cedevitu :) Razgrađuje. (Ako misliš na zatvor)[sm=smiley9.gif]

škorpija -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (20.11.2015 18:00:31)

Ženeeee znate li gdje je preselima teta sa sarajevske pijace Sirano sto je drzala kvalitetnu bebi i dječiju garderobu, bila je u zgradi preko puta tete s carapama, drzala i H&M stvari.

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (20.11.2015 18:37:48)

IZVORNA PORUKA: škorpija

Ženeeee znate li gdje je preselima teta sa sarajevske pijace Sirano sto je drzala kvalitetnu bebi i dječiju garderobu, bila je u zgradi preko puta tete s carapama, drzala i H&M stvari.

Ne radi vise nigdje. Isla moja prijateljica i one dr tete joj rekle da nigdje drugo nije otvorila radnju.

Samo da vam mahnem i vidim kako ste?
Mi hodamo ovih dana. Koristimo lijepo vrijeme. Jos danas i gotovo. Eto nam snijega [sm=smiley36.gif]

zielizdrzi jos malo. Uvijek me to cudilo kako nemaju obzira. Sto kazes deru se i dovikuju
leena kako ledja?

škorpija -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (20.11.2015 19:13:13)

IZVORNA PORUKA: ninuska

IZVORNA PORUKA: škorpija

Ne radi vise nigdje. Isla moja prijateljica i one dr tete joj rekle da nigdje drugo nije otvorila radnju.

E hvala puno na info [sm=smiley1.gif]

Pufnicaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (20.11.2015 21:04:41)

Nisam stigla sve procitati..Vidim dosta se porodilo Pa mamice cestitam vam od srca da vam bebice budu zive i zdrave zajedno s vama punooo godina..:)

Neko pita za baldahin,ja sam isto trazila,i stvarno su preskupi,najeftinije sam nasla u Danni na stupu u tibrinim zgradama,inace sam kod njih kupila i krevetac..Nisam jos baldahin al sam zvala za cijenu i kosta 30km,a sipka je 18..Inace po ostalim radnjama sipka je 20 a baldahin od 39 do 50km,zavisi u kojoj...ma neznam sta pretjeruju..

Novim clanovima dobrodosle :D

Eh sad sta sam jos citala...neko je spominjao odjecu,uh koma,ali waikiki ima finih stvari i velicina,a cijene su skroz ok,ja sam uzela super toplu trenerku za 23 km,duksericu za 25km i pantalone cini mi se 30 km,sve za trudnice:)

Ja sam isto tako luda za coca colom i hamburgerima i kojekakvim glupostima,ali sad me to vec sve popustilo,nekad nemam ni apetita...Bas mi jetrva govori da je bila na kontroli i udebljala se ukupno 11kg,a ona je trudna 24sedmice,a ja skoro 31 sedmicu i isto toliko dobila,pa ona kuka kako me stize hahah inace sam ja punija uvijek bila :D

mala_sa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (20.11.2015 22:18:58)

Hvala na cestitkama i dobrodoslici [sm=smiley1.gif]

Sto se tice apetita, moj je ravan 0, ja povracam bukvalno i dan i noc i tako je evo sva 3 puta [sm=smiley13.gif].
Jedino sto mi se ponekad jede je tunjevina, a ona bas nije ni toliko preporucena pa je izbjegavam...

Zene znate li smijem li ja sada uvesti sok od aronije, zeljezo mi je bas nisko, a ne smiju mi jos uvijek dati nikakve hemijske dodatke; pa ja mislila probati sa ovim sokom? [sm=zmeden.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (20.11.2015 23:23:51)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Sto se tice apetita, moj je ravan 0, ja povracam bukvalno i dan i noc i tako je evo sva 3 puta [sm=smiley13.gif].
Jedino sto mi se ponekad jede je tunjevina, a ona bas nije ni toliko preporucena pa je izbjegavam...

Zene znate li smijem li ja sada uvesti sok od aronije, zeljezo mi je bas nisko, a ne smiju mi jos uvijek dati nikakve hemijske dodatke; pa ja mislila probati sa ovim sokom? [sm=zmeden.gif]

Meni je aronija ukljucena tek od drugog trimestra. No, uvijek mozes napraviti kombinaciju rendane cvekle, jabuke i mrkve i sve to zaciniti sa sokom od pola limuna.

ananas_ze -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (20.11.2015 23:37:52)

Mala_sa iskrene cestitke i hairli trudnoca da ti bude!

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (21.11.2015 0:45:39)

IZVORNA PORUKA: mom2B

Meni je aronija ukljucena tek od drugog trimestra. No, uvijek mozes napraviti kombinaciju rendane cvekle, jabuke i mrkve i sve to zaciniti sa sokom od pola limuna.

Moze i jabukov pekmez, kakao-samo ne znam kako ga uzimati, jer mlijeko sprjecava apsorpciju zeljeza, mozda samo onako na kasiku.

cauchy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (21.11.2015 8:53:15)

Jutroo svima, kako ste mi danas? [sm=kava.gif]

Vani je baš nešto tmurno, depresivno, bar u Tz je tako [sm=smiley13.gif]

Beba_Bu -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (21.11.2015 9:01:30)

Mornin' :)

cauchy - I u mene je tmurno,kao pred kišu.ali neka nije padala odavno.

Piše za željezo,samo poslušaj me NI SLUČAJNO onaj ferumlek i sl. Zubi budu BUKVALNO crni, ne možeš vratiti normalnu boju ni poslije poroda. :(

Isha upravu tako, ja sam pri prvom vađenju nalaza imala ODVRATAN (kako kaze doc.) krvnu sliku i zeljezo.I doktorica mi rekla samo da pijem jebukov pekmez, i uzela sam litru (kg) i jela svako jutro na cesrce ,ali u pocetku trudnoce sam non-stop povracala i za divno cudo odgovarao mi pekmez malo je kisio i bio gorak u isto vrijeme,i nalazi komplet su mi se popravili..Zeljezo Hemoglobin.Krvna slika,leuokociti..Sve :)

[sm=bravo.gif]

Najbolje alternativa ^_^

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (21.11.2015 9:26:00)

Dobro jutro [sm=nosecka.gif]

Nekako se uvijek iznenadim kad nasi meteorolozi "pogode" kakvo će vrijeme biti [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Kisa je sinoc padala, srecom sad je nema...
Ja spavala od 1-3 i sad sam kao zombi... Cijelu noc gledala filmove i sad cekam da mm ustane, da popijemo čaj i kafu pa onda laganini u setnju.

E to za jabukov pekmez nisam znala. Hvala za info... Do sljedece kontrole moram izvaditi nalaze, pa cu nabaviti i taj pekmez ne bi li mi KS bila bolja [sm=smiley1.gif]

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (21.11.2015 10:59:08)

IZVORNA PORUKA: Isha

IZVORNA PORUKA: mom2B

Moze i jabukov pekmez, kakao-samo ne znam kako ga uzimati, jer mlijeko sprjecava apsorpciju zeljeza, mozda samo onako na kasiku.

Jabukov pekmez na kasiku 2-3 puta dnevno dokazano povecava zeljezo, al uzimati i vitamin C dodatno. Sto se tice ishrane crveno meso ima dosta zeljeza i npr jaja, meni je dr rekao da je puno veca apsorpcija zeljeza iz zivotinjskog nego iz biljnog porijekla. A pekmez je koncentrat jabukovog soka, jer nastaje ukuhavanjem soka, zato je on puno jak i poboljsava imunitet i krvnu sliku.

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (21.11.2015 11:25:19)

Jutro ☺
I u Sar je tmurno, padala je kisa, za sad ne pada... sutra i naredne dane su najavili snijeg, izgleda da ce moja curica po snijegu izaci iz bolnice 😊😊

Hocemo evo da doruckujemo pa cemo u neki trzni centar da malo prosetamo, kad je vec tmurno vrijeme pa nemamo puno izbora.

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (21.11.2015 11:32:03)

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Jutro ☺
I u Sar je tmurno, padala je kisa, za sad ne pada... sutra i naredne dane su najavili snijeg, izgleda da ce moja curica po snijegu izaci iz bolnice 😊😊

Hocemo evo da doruckujemo pa cemo u neki trzni centar da malo proset_amo, kad je vec tmurno vrijeme pa nemamo puno izbora.

Kako si ti? Nije frka ako zivis na ravnom [sm=smiley36.gif]
Ti se znas sa carobnicom? Kako su ona i cura? Ne javlja se a cesto mi oadne na pamet :).

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (21.11.2015 12:06:10)

Kako ste mi danas?
Meni nesto muka, sva sam bljak...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>