RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

MersijaOmar -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (17.11.2015 22:45:01)

ziel cestitam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (17.11.2015 22:56:47)

IZVORNA PORUKA: MersijaOmar

ziel cestitam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Kako si ti?

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (17.11.2015 22:58:19)

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA [sm=nosecka.gif] [sm=duda.gif]
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) [sm=wink.gif]

NOVEMBAR
08.11. Blue moon [sm=rozacrtici.gif] porodila se [sm=bravo.gif]
15.11. Leptirica 87 [sm=rozacrtici.gif] porodila se [sm=bravo.gif]
15.11. MersijaOmar
19.11. Ziel [sm=modricrtici.gif] Porodila se [sm=bravo.gif]
22.11. *nur* [sm=modricrtici.gif]
26.11. Farah 00 [sm=rozacrtici.gif]
28.11. Travelove [sm=rozacrtici.gif]

DECEMBAR

07.12 Elastigirl [sm=modricrtici.gif]
14.12. Leena [sm=modricrtici.gif]
15.12. Demira [sm=modricrtici.gif]

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri [sm=rozacrtici.gif]
17.01. Sunce mojee [sm=rozacrtici.gif]
25.01. Amani12 [sm=modricrtici.gif]
28.01. Pufnicaa [sm=modricrtici.gif]
31.01. Mom2B [sm=modricrtici.gif]
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela [sm=rozacrtici.gif]
28.02. Isha[sm=rozacrtici.gif]

MART 2016.

01.03. Ney75 [sm=modricrtici.gif]
04.03. Škorpija [sm=rozacrtici.gif]

APRIL 2016.

06.04. Arya [sm=rozacrtici.gif]
08.04. Suncica15
15.04. Logica [sm=modricrtici.gif]
18.04. Maya25 [sm=modricrtici.gif]
20.04. *Sun*

MAJ 2016.

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie
10.05. Cauchy [sm=modricrtici.gif]
12.05. Sanjalica 85

JUNI 2016.

24.06. Felix

JULI 2016.

01.07. Mama3333
07.07. Jaculi

MersijaOmar -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (17.11.2015 23:17:48)

Ja sam u ponedjeljak izasla iz bolnice. Izasao mi sluzni cep jos u nedjelju, ali nista se ne desava, tj.nista dovoljno jako da porod krene. Jedva se vucem po kuci. Imam velike bolove u preponama.

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (17.11.2015 23:46:59)

IZVORNA PORUKA: MersijaOmar

Ja sam u ponedjeljak izasla iz bolnice. Izasao mi sluzni cep jos u nedjelju, ali nista se ne desava, tj.nista dovoljno jako da porod krene. Jedva se vucem po kuci. Imam velike bolove u preponama.

Jesi li popila ricinusovo ulje? Opet kuci cekas bolove? Jesu li te pregledali kada si bila u bolnici, uzv i vaginalno?

MersijaOmar -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (18.11.2015 0:45:55)

Nisam popila ulje. ipak sam odlucila da ide sve bez sile jer i prvi porod je bio pa se nafam da ce i ovaj. Sve su pregledali. kontrakcije imam, ali i dalje 3 cm otvorena. beba je ok. plodna voda isto tako da nema potrebe da lezim u bolnici. draze mi je biti kod kuce sa sinom [sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (18.11.2015 3:08:58)

Zene evo uzivo javljanje iz bolnice heh, vodenjak pukao u 2 dok sam se spremila otisla do hitne po uputnicu primljena u bolnicu u 3:20. Nisam smjela ustajaati citavih 5 sati jer bebina glava nije bila nalegla, bolovi se javljali ali izdrzljivo svakih 5 min.ujutro moj dr dosao u pola 8 kaze 2 prsta otvorena, uklj.mi indukciju u pola 10,poceli jaci i dugotrajniji bolovi ali opet izdrzljivi... do nekih 15:00 bila otvorena 5prstiju, ne daju ustati sva sam se ukocila bila,i pice nista... to u 15:00 kad mi je CTG uklj.bebini otkucaji bili nesto slabiji i dr mi urade Ph-metriju uzimanje krvi malo iz glave bebe da se vidi dal.beba pati...i nalaz smo.cekali pola sata da bi dosao neuredan i da mora se sto prije roditi a ja se.prirodno.ne.bi porodila u iducih 3 sata pa su me na CR poslali iza 16:00 nezz tacno vrijeme, izasla iz sale iza 17;00, kad sam.se.probudila bolovi poceli ranaa i sad uzasno boli,samo na ledjima lezim a trebala bi na strani al previse tako.boli... donosili mi bebu na 5 min.sinoc al se ja ne mogu maknuti, pa cu sutra ustati i donijece bebu kraj mene da bude... uglavnom oboje smo dobro sad...rana ce proci nije smak svijeta :-)
Nije tezak kao sto.smo.mislili heh, 3650 a dug 55 cm :-) mrvica mala kako lijepo mirise sinoc kad su ga na kratko.donijeli...

U sub.vjerovatno kuci ako bude sve ok...
Hvala na cestitkama :-).

Logica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (18.11.2015 5:49:45)

Cestitam ziel ma sha Allah da bude hairli sve s bebom,a taman je i ta gramaza,zlatna sredina :) tebi brz oporavak zelim :)

cauchy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (18.11.2015 8:01:11)

Ziel, čestitam na bebici. [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]

Žao mi je što si se napatila, ali važno je da je sve dobro prošlo i da ste oboje dobro.
Pozdravčić [sm=smiley1.gif]

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (18.11.2015 8:51:02)

Ziel Cestitam, MashAllah Riki ima finu kilazu i duzinu, bas taman. Da vam je ziv, zdrav i sretan 100 godina ☺
Zao mi je sto sada imas ranu i sto te boli, ali prosao je cr, proci ce i rana, bitno je da ste ti i Riki dobro. 😗😗😗

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (18.11.2015 9:02:19)

Draga Ziel, zelim ti da se aBd sto prije oporavis i sto vise mirises svog Rikija. Zao mi je sto si na kraju morala na CR, uvijek mi bude zao kad nije zakazan cr, nego zena prode i pola prirodnog i onda zaglavi na cr... Ali desava se i hB da moze, pa se tako spase mnoge bebice i mame. Ljubac za vas dvoje

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (18.11.2015 9:14:51)

Ziel, cestitam jos jednom [sm=bravo.gif]
Drago mi je sto je dobro na kraju bilo, da se bebi ne pati, a ni ti. Nadam se da ces se brzo oporaviti kako bi mogla uzivati sa bebicom.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (18.11.2015 9:39:30)

Hvala svima da vas ne nabrajam :-)
Donosili mi bebana jutros na pola sata pa ce opet kasnije malo, mirnica je ,ja mu tepam i pricam a on samo razgleda, malo je nesto i sisao al tek sutra ce mlijeko nadoci vjerovatno...
Ja gladna ko vuk haha, ne sjecam se kad sam zadnji put jela, prekjuce nekad, vcrs tek neka supica... cuvajte se zenice i nisu strasni bolovi ono dokle sam ja stigla na 6cm prije samog CR, e nakon tih 6cm, ne znam...

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (18.11.2015 10:46:14)

IZVORNA PORUKA: ziel

Hvala svima da vas ne nabrajam :-)
Donosili mi bebana jutros na pola sata pa ce opet kasnije malo, mirnica je ,ja mu tepam i pricam a on samo razgleda, malo je nesto i sisao al tek sutra ce mlijeko nadoci vjerovatno...
Ja gladna ko vuk haha, ne sjecam se kad sam zadnji put jela, prekjuce nekad, vcrs tek neka supica... cuvajte se zenice i nisu strasni bolovi ono dokle sam ja stigla na 6cm prije samog CR, e nakon tih 6cm, ne znam...

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]Cestitam jos jednom,da vam bude ziv i zdrav zajedno sa vama,sad uzivaj u malom smotuljku[sm=love.gif][sm=zz_showoff.gif] a tebi zelim sto brzi oporavak

Miss_Mia -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (18.11.2015 11:31:24)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Cestitke i od mene! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

PS - samo da javim - kod mene je dječak, prekjucer smo saznali [sm=modricrtici.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (18.11.2015 11:52:53)

ziel nek ste zivi i zdravi [sm=smiley1.gif] aBd da se ubrzo oporavis [sm=smiley1.gif]

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (18.11.2015 12:13:54)

Žene, da vas poselamim i pozdravim
Ziel tebi da čestitam, želim ti brz oporavak ,in shaa Allah.. Žao mi je što si sve prošla i na kraju na carski, ali bitno je da ste vas dvoje dobro,elhamdulillah
Jel' se još ko porodio? Leptirica?

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (18.11.2015 13:44:44)

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Žene, da vas poselamim i pozdravim
Ziel tebi da čestitam, želim ti brz oporavak ,in shaa Allah.. Žao mi je što si sve prošla i na kraju na carski, ali bitno je da ste vas dvoje dobro,elhamdulillah
Jel' se još ko porodio? Leptirica?

Porodila se i Leptirica, ne sjecam se koji dan je bio, mozda nedjelja ☺

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (18.11.2015 13:51:17)

Travelove kako se ti osjecas, ima li kakvih simptoma? Ispred mene ima samo nur, pa kontam nije jos red na mene😀😀😀, mada se ona ne javlja, nadam se da je dobro.

Moj doktor od danas na godisnjem, u ponedjeljak ili utorak trebam na ctg i kod dr Katice na pregled, al moram ga zvati u nedjelju za termin, moj doktor mi dao njegov broj. A do tad se mozda i porodim, evo bas gledam na spisku koji doktori su dezurni narednih dana 😊
Ja nemam nikakvih naznaka, osim sto mi je danas dok sam bila u gradu malo jaci pritisak prema dole.

Arijana2 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (18.11.2015 14:56:57)

Pozdrav drage mame [sm=smiley1.gif] Evo da vam se pridruzim.Danas sam uradila test i bio je plusic.S obzirom da je treci cr,pomalo se brinem,i ako sam uradila sve potrebne nalaze prije trudnoce.Nadam se da ce aBd biti sve u redu i da cemo se druziti ovdje zajedno.

Sanjalica 85 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (18.11.2015 15:01:41)

Ziel cestitam od srca, nek vam je ziv I zdrav[sm=bravo.gif]. Zelim ti brz oporavak. Zao mi je sto se zakomplikovalo, Ali bitno je da ste vas dvoje dobro[sm=smiley1.gif]. Mogu misliti kako mali smotuljak lijepo mirise[sm=duda.gif]
Ostale zenice kako se osjecate?
Cauchy jesi li malo dosla sebi? Tesko je biti veseo I ne depresivan kada so vezan za kucu i krevet, evo I ja sam do daljnjeg na bolovanju, samo cekam kada ce zivci poceti da rade. Smijes li se imalo kretati?
Veliki [sm=smiley31.gif] svima [sm=smiley1.gif]

Sanjalica 85 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (18.11.2015 15:05:54)

IZVORNA PORUKA: Arijana2

Pozdrav drage mame [sm=smiley1.gif] Evo da vam se pridruzim.Danas sam uradila test i bio je plusic.S obzirom da je treci cr,pomalo se brinem,i ako sam uradila sve potrebne nalaze prije trudnoce.Nadam se da ce aBd biti sve u redu i da cemo se druziti ovdje zajedno.

Dobro dosla[sm=bravo.gif] I cestitam. Ima nas dosta koje jos dalek put ceka tako da cemo se druziti[sm=smiley1.gif].

tajra26 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (18.11.2015 15:28:01)

Prije svega četitke svim novim mamicama da su zive i zdrave bebice zajedno sa njima. [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] ja imam pitanje za mamice koje vode trudncu kod privatnih ljekara da li se njihov nalaz priznaje za bolovanje ili moram ici kod drzavnog doktora a stvarno mi se neda cekati? i gdje uopste moras otici na gak ili...

Ja sam ovih dana toliko iscrpljena posto mi je maleni operisao krajnike i trnutno sam na ovom djecijem bolovanju ali sad kontam otvoriti i ovo bolovanje pa lagano do kraja gurati posto imam te neke lagane kontrakcije pa ne bih dalje da nesto prouzrocim. Moja dr kaze da nije strasno i da je od stresa ( da li je to ko zna posto u prvoj trudnoci nisam imala nikakve komplikacije) ali ja ne bih da nesto izazivam ako ne moram. eto nadam se da ima neko da ce mi moci odgovoriti.

ljubim pupe i cuvajte se

Daliyah92 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (18.11.2015 16:50:05)

Cestitke novim mamicama [sm=bravo.gif]

IZVORNA PORUKA: Isha

Daliyah, je li to oni tamo ne insistiraju na ponovnom carskom?

Ovdje bi sigurno bio cr, izuzev da se zena prije porodi , da samo krene.

Da odgovorim, tek sad [sm=smiley36.gif]
Pa nije mi dr. nista rekla, pitat cu je. Ja se nadam, ako ne bude problema, da cu moci prirodno [sm=zmeden.gif]
Kako sam citala i slusala drugi porod ne mora biti carski osim ako se sta zakomplikuje. A mozda i ako se predje termin [sm=zmeden.gif]

Sanjalica 85 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (18.11.2015 16:57:44)

IZVORNA PORUKA: tajra26

Prije svega četitke svim novim mamicama da su zive i zdrave bebice zajedno sa njima. [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] ja imam pitanje za mamice koje vode trudncu kod privatnih ljekara da li se njihov nalaz priznaje za bolovanje ili moram ici kod drzavnog doktora a stvarno mi se neda cekati? i gdje uopste moras otici na gak ili...

Ja sam ovih dana toliko iscrpljena posto mi je maleni operisao krajnike i trnutno sam na ovom djecijem bolovanju ali sad kontam otvoriti i ovo bolovanje pa lagano do kraja gurati posto imam te neke lagane kontrakcije pa ne bih dalje da nesto prouzrocim. Moja dr kaze da nije strasno i da je od stresa ( da li je to ko zna posto u prvoj trudnoci nisam imala nikakve komplikacije) ali ja ne bih da nesto izazivam ako ne moram. eto nadam se da ima neko da ce mi moci odgovoriti.

ljubim pupe i cuvajte se

Zdravo, zdravo [sm=smiley1.gif]
Ja bas sutra idem da otvorim bolovanje, a trudnocu vodim privatno. Upravu sam to pitala kada sam zakazivala termin I rekose mi da samo kopiram nalaz od svog dr I da ce to biti dovoljno. Ako mi sutra kazu nesto drugo, javim ti. Ja sam do sada I sve uputnice dobijala preko nalaza privatnika.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>