RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 10:35:51)

Sve mislim manja guzva... Bice lakse...A kod mene mama jel me nema online na viberu, odmah misli ja otisla da se porodim. Hehehe. Ja ne planiram jojmgovoriti kada krenem, da se ne sikira dzabe, a i kazu da ne valja. Kao sto manje svijeta zna, lakae se zena porodi. Nisam sujevjerna, ali sqd vjerujem u sve. Da mi kazu da pojedem g da se lakse porodim, pojela bih. Hahahah

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 10:37:36)

Farah pa to je uzas, ne daj Boze otici tako pa sta ako je stvarno krenuo porod, da je zena uveliko otvorena, da porodi na hodniku... ccc...

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 10:38:08)

Vidim, ovdje se zakuhava, sretno zene[sm=bravo.gif]

Mene jutros vratili iz DZ, kao nije smjena mog doktora, nema veze sto mi samo uputnice trebaju... Grozni su stvarno. A muka mi vise placati sve zivo, za sta onda imam ovo zdravstveno... Uh. Idem popodne opet, ali onda garant tu zuc necu snimiti do prekosutra... njima ocito "hitno" znaci "kad nam bude cejf"...

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 10:41:30)

IZVORNA PORUKA: Travelove

Sve mislim manja guzva... Bice lakse...A kod mene mama jel me nema online na viberu, odmah misli ja otisla da se porodim. Hehehe. Ja ne planiram jojmgovoriti kada krenem, da se ne sikira dzabe, a i kazu da ne valja. Kao sto manje svijeta zna, lakae se zena porodi. Nisam sujevjerna, ali sqd vjerujem u sve. Da mi kazu da pojedem g da se lakse porodim, pojela bih. Hahahah

Ja ne vjerujem u sujevjerja i bas me znaju iznervirati zene kad pocnu s pricom NE TREBA OVO NE TREBA ONO U TRUDNOCI , fujj,, ja lijepo kazem NEMOJTE ME MOLIM VAS S TOM PRICOM. i one usute. ha ya. Ali sto se tice tog javljanja npr. mami ili bilo kome E KRENULO JE ODOH DA SE PORODIM , ne bih ni ja radi sebe, lakse bi se osjecala da ne znaju, kad sve prodje, kad vidim da je beba ok, onda poceti s pozivima [sm=smiley1.gif] u mene sveki svaku noc osluskuje, vec 2x mi govori ETO JA MISLILA TEBE ZABOLILO SINOC, pa opet kroz nekoliko dana JA MISLILA TEBE ZABOLILO NESTO STE HODALI NA SPRATU. cccc. mene takve sitnice nerviraju, sto ne legne i spava, opterecuje se bezveze, ja njoj kazem ja ustajem u wc svaki sat i po-2, ne spavam nikako zato hodam...

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 10:44:01)

IZVORNA PORUKA: Farah 00

IZVORNA PORUKA: ziel

Mozeeee, ja cu da sacekam jos malo. Ali vjeruj kada pomislih da bi moglo da pocne, uhvatime neka slabost u rukama, i mucnina neka. Ja planiram nekako da ce me to sve u noci zaboliti hihih. Mozda se samo beba spusta.

Pa dobro i mene bi trema malo uhvatila, idemo u nepoznato, ali s druge strane ipak bih imala osmijeh na licu sto se roda napokon sjetila da i meni donese jednu bebu [sm=smiley36.gif] i ja bih voljela da krene porod nekad poslije 18:00, pa da se navecer porodim... ne znam zasto ali eto...

Pa to je horor, ccc, svasta. Mislim otkud to da zakljucavaju bolnice. Boze svasta!
Ja jedino ne bi voljela da odem u bolnicu npr oko 2 ujutro, drugarica mi pricala da joj je u ta doba pukao vodenjak, otisli do bolnice, tamo sve zakljucano, lupali na vrata, niko da otvori, otisli iza zgrade i nasli cuvara pa on zvao telefon sestru da otvore, a ona sva nervozna i neljubazna uvela ih unutra 😂😂😂

NandaT -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 10:44:54)

Travelove i ja nesto mislim da je bolje poslijepodne kad nema one trke frke kao u prvoj smjeni. Nekako budu svi mirniji, i sestre i dezurni doktori. Mene samo strah da necu biti otvorena pa da me forsiraju [sm=smiley19.gif]

Ziel kod mene moja mama spava vec dva dana, mm joj ne da da ide kuci hahaha, on sav isprepadan, kao da se on treba porodit [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. A svejedno bih morala zvati roditelje jer nemamo auto. I da imamo ne bih se usudila sjesti sa ovim svojim panicarom. I ja budem mirnija kad mama ide samnom jer je radila na gradini pa zna uposlenike hahaha uvijek super prodjem kad idem s njom [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 10:47:33)

Ja ne vjerujem u sujevjerja i bas me znaju iznervirati zene kad pocnu s pricom NE TREBA OVO NE TREBA ONO U TRUDNOCI , fujj,, ja lijepo kazem NEMOJTE ME MOLIM VAS S TOM PRICOM. i one usute. ha ya. Ali sto se tice tog javljanja npr. mami ili bilo kome E KRENULO JE ODOH DA SE PORODIM , ne bih ni ja radi sebe, lakse bi se osjecala da ne znaju, kad sve prodje, kad vidim da je beba ok, onda poceti s pozivima [sm=smiley1.gif] u mene sveki svaku noc osluskuje, vec 2x mi govori ETO JA MISLILA TEBE ZABOLILO SINOC, pa opet kroz nekoliko dana JA MISLILA TEBE ZABOLILO NESTO STE HODALI NA SPRATU. cccc. mene takve sitnice nerviraju, sto ne legne i spava, opterecuje se bezveze, ja njoj kazem ja ustajem u wc svaki sat i po-2, ne spavam nikako zato hodam...

Ma ne vjerujem ni ja, al ako mislim da ce mi olaksati sto da ne. Inace nikada ne volim ni da govorim ni kada cu na kontrolu, ni prije ispite kada imam, to mi nekako stvara samo dodatni pritisak.
Jesul Tuzlanke nasle patronaznu koja ce im dolaziti kuci? Ja evo planiram sad bas da pozovem po preporuci.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 10:48:56)

IZVORNA PORUKA: Leena

Vidim, ovdje se zakuhava, sretno zene[sm=bravo.gif]

Mene jutros vratili iz DZ, kao nije smjena mog doktora, nema veze sto mi samo uputnice trebaju... Grozni su stvarno. A muka mi vise placati sve zivo, za sta onda imam ovo zdravstveno... Uh. Idem popodne opet, ali onda garant tu zuc necu snimiti do prekosutra... njima ocito "hitno" znaci "kad nam bude cejf"...

Eh Leena moras imati zivce debele ako ces ici po nasim Zdravstvenim Ustanovama gdje idemo na knjizicu, nazalost, i guzve su i nema sredstava, aparata, onda ni osoblje nije ljubazno sigurno jer i pacijenti njih znaju smarati pa se to nakupi psihicki. znam po sebi... A i ja neki dan na kontroli kad sam bila, dr. me poslao u prijemno da mi urade CTG, dosla dole kaze NEMAMO MI CTG-a, samo u radjaoni ima i na GAK B gdje zene cuvaju trudnocu, zar je dotle doslo... jos kaze sad im naredjeno da samo 1 traku pustaju na jednu zenu na CTG , one listove sto CTG printa stede, mozes misliti... vracamo se u neko prastaro doba.

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 10:50:26)

I mene je toga strah! Pogotov ako ne bude mi dovoljno plodove vode, dr mi je rekla bolnica i porodjaj. A obzirom da mi je pregled bio bolan, dr me uplasila kao kako ce se poroditi, samo sam ti prst stavila, a znas kolika je glava kod bebe, a nwce te niko na carski gore poroditi zbog toga.

blue moon -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 10:51:51)

Pcelica otvorila novembar ekspresnim porodom, cestitam sve naj naj naj tebi tvom bebacu.

UmmuHamza, Ziel sretno sa porođajnim simptomima, sve su prilike da ste vi sljedeće, ocito da ovaj novembar ide malo zbrda malo zdola al da nam svima aBd bude brz i lagan porod.

Farah sretno na ctg, javi kako je proslo, sta bi sa tvojim brisevima jel sve ok, ne upratih jesi dobila nalaze

Ja u ponedjeljak bila samo na ctg, a u petak aBd imam ctg i pregled, i dalje nemam nikakvih simptoma, mada vidim spominjete rijetku stolicu, kod mene isti slucaj zadnjih mozda sedam dana, al neko rece da se organizam cisti i sprema za porod.

Novim trudnicama koje su nam se pridruzile puno pozdrava i laganu trudnocu želim.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 10:52:59)

Travelove ja pripadam Opstini Zivinice, pa nazalost u mom D.Zdr. nema patronaznih koje obilaze porodilje na terenu... Ali i ja sam sama med.sestra i mama mi isto tako, ima 20 god. radnog staza pa mi nece ni trebati patronazna

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 10:57:19)

IZVORNA PORUKA: blue moon

Pcelica otvorila novembar ekspresnim porodom, cestitam sve naj naj naj tebi tvom bebacu.

UmmuHamza, Ziel sretno sa porođajnim simptomima, sve su prilike da ste vi sljedeće, ocito da ovaj novembar ide malo zbrda malo zdola al da nam svima aBd bude brz i lagan porod.

Farah sretno na ctg, javi kako je proslo, sta bi sa tvojim brisevima jel sve ok, ne upratih jesi dobila nalaze

Ja u ponedjeljak bila samo na ctg, a u petak aBd imam ctg i pregled, i dalje nemam nikakvih simptoma, mada vidim spominjete rijetku stolicu, kod mene isti slucaj zadnjih mozda sedam dana, al neko rece da se organizam cisti i sprema za porod.

Novim trudnicama koje su nam se pridruzile puno pozdrava i laganu trudnocu želim.

BlueMoon , otisla nam je UMMUHAMZA da se porodi, jutros nekad poslije ponoci joj pukao vodenjak, cekamo vijesti [sm=smiley1.gif] A kod mene nista, zaboli i mene nekad po dnu ledja, al ne obracam paznju , da se ne nadam bezveze , dok ne krenu jaci bolovi [sm=smiley36.gif] mada cisto sumnjam, u ned. cu ja na kontrolu docekati

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 11:01:54)

IZVORNA PORUKA: NandaT

Travelove i ja nesto mislim da je bolje poslijepodne kad nema one trke frke kao u prvoj smjeni. Nekako budu svi mirniji, i sestre i dezurni doktori. Mene samo strah da necu biti otvorena pa da me forsiraju [sm=smiley19.gif]

Ziel kod mene moja mama spava vec dva dana, mm joj ne da da ide kuci hahaha, on sav isprepadan, kao da se on treba porodit [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. A svejedno bih morala zvati roditelje jer nemamo auto. I da imamo ne bih se usudila sjesti sa ovim svojim panicarom. I ja budem mirnija kad mama ide samnom jer je radila na gradini pa zna uposlenike hahaha uvijek super prodjem kad idem s njom [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Eh to je druga stvar, dobrodosla ti mama pogotovo u tom slucaju kad krene porod [sm=bravo.gif] bas su vam muzevi neki slabici hehehe, mozda je i moj al ne pokazuje jos, a kad smo bili neki dna kod drugarice pa oni pricaju kad su im saopstili da beba mora na operaciju, on se sav zacrvenio dosla mu muka, haman zamislio sebe... kasnije mi kaze JA KAD VIDIM NASEG RIKIJA PRVI PUT JA CU PLAKATI KO MALO DIJETE [sm=smiley1.gif]

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 11:02:59)

Ziel, ja planiram da uzmem privatno patronaznu, dok pupak ne otpadne, jer od mojih niko ne smije ni prici. A obzirom da je pupu bas osjetljivo podrucje i ne do bog kakve infekcije.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 11:05:47)

Ziel, ja planiram da uzmem privatno patronaznu, dok pupak ne otpadne, jer od mojih niko ne smije ni prici. A obzirom da je pupu bas osjetljivo podrucje i ne do bog kakve infekcije.

Pa dobro, bolje ti je tako ako vec niste nikad ni gledali obraud pupka, lakse cete spavati kad znate da je to strucno ocisceno... Ako si u grupi onoj MLADE MAME TUZLA nesto tako, mozes tu postaviti pitanje, ili nadji prije sto su zene pitale, mislim da ima u grupi cak med.sestara koje izlaze na teren tako za novac [sm=smiley1.gif]
https://www.facebook.com/groups/699550706837813/

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 11:05:57)

IZVORNA PORUKA: Sanjalica 85

IZVORNA PORUKA: mom2B

IZVORNA PORUKA: Sanjalica 85

mom2B, vjerujem ja doktoru i u pitanju minimalna doza lijekova ali ipak postoji mala doza straha, ali bolje regulisati sve sada nego cekati da nastane veci problem u sestom, sedmom mjesecu...ne znam kako cu izdrzati do kontrole koja je tek za mjesec dana[sm=smiley13.gif], da se uvjerim da bebac fino napreduje.
Koliko mi se cini nas dvije smo se vec dopisivale, dala si mi fine upute kada sam se spremala za laparaskopiju, umjesto koje na kraju dodje bebica [sm=bravo.gif] [sm=smiley1.gif]

Jeste jeste u pravu si [sm=smiley20.gif]

Drago mi je ako sam mogla pomoci... i mene je jedna forumasica tako lijepo uputila za laparatomiju i GAK da mi je onih 6 dana gore super proslo...
Ne upratih, kad je tebi termin???

Na srecu ja na kraju ne odoh na lapa, u svoj pripremi, frci, nalazima, cekajuci da dobijem pa da idem snimati pluca, vjestice ni na vidiku, kad ono [sm=rozacrtici.gif] . Termin je 12.05.[sm=bravo.gif], sutra ulazim u cetvrti :) Vidim ti si januar, super, da ti ovaj ostatak lagano prodje :)

ispade tebi na kraju super [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
da znas da mi je jako drago sto se tako zavrsilo... i ja tebi sanjalice zelim puno srece i da polako sve lijepo privedes kraju [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] i mozda mi rodis buducu snahu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

blue moon -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 11:06:54)

IZVORNA PORUKA: blue moon

BlueMoon , otisla nam je UMMUHAMZA da se porodi, jutros nekad poslije ponoci joj pukao vodenjak, cekamo vijesti [sm=smiley1.gif] A kod mene nista, zaboli i mene nekad po dnu ledja, al ne obracam paznju , da se ne nadam bezveze , dok ne krenu jaci bolovi [sm=smiley36.gif] mada cisto sumnjam, u ned. cu ja na kontrolu docekati

Nisam skontala da je vec u bolnici, mozda se i porodila u međuvremenu [sm=bravo.gif] drzimo joj fige

Ja nemam bas nikakvih bolova, jedino po noci kad se okrecem s boka na bok kad skontam da moram u wc me zna zaboliti stomak, odem u wc i prodje, preko dana sve ok, raduckam po kuci, iziđem van, kao da mi termin nije za par dana nego za mjesec. Možda nakon ovog pregleda u petak bude nekih naznaka.

NandaT -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 11:07:27)

Ziel vjeruj da su svi oni slabici kad dodje 5 do 12 [sm=smiley36.gif]. Moj se isprepadao kad sam bila u bolnici, jos sebi ne dolazi [sm=smiley36.gif]
Travelove ja nisam mislila uzimati tu patronaznu privatno, vidjecu kakva ce biti ova sto ce doalziti po duznosti. Ako ne bude valjala zvat cu onda ovu sto je dolazila mojoj sefici kad se porodila, kaze da je zena fantasticna

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 11:10:59)

IZVORNA PORUKA: NandaT

Ziel vjeruj da su svi oni slabici kad dodje 5 do 12 [sm=smiley36.gif]. Moj se isprepadao kad sam bila u bolnici, jos sebi ne dolazi [sm=smiley36.gif]
Travelove ja nisam mislila uzimati tu patronaznu privatno, vidjecu kakva ce biti ova sto ce doalziti po duznosti. Ako ne bude valjala zvat cu onda ovu sto je dolazila mojoj sefici kad se porodila, kaze da je zena fantasticna

Pa sigurno jesu, jos kad kazu neke, bas procita u onoj grupi za Tuzlu, kao SAMO VI MUZEVE POVEDITE NA POROD NEKA VIDE KAKO JE TO, ma ne bih svog povela nema sanse, da me gleda u onom stanju, da mu se zgadi zensko za citav zivot, da prijedje u gejeve haha [sm=jezicek.gif]

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 11:13:24)

Mene je neko iz te grupe izbacio, bez razloga. Nisam nikad nista ni pisala ni komentarisala. Mada su se nesto djevojke non stop prepucavale i o nekim dzemovima pisale, nikakve veze sa bebama! Sada sam u ovoj grupi iz Sarajeva, cak sam i postavila pitanje tamo [sm=smiley36.gif]

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 11:13:28)

I mene je toga strah! Pogotov ako ne bude mi dovoljno plodove vode, dr mi je rekla bolnica i porodjaj. A obzirom da mi je pregled bio bolan, dr me uplasila kao kako ce se poroditi, samo sam ti prst stavila, a znas kolika je glava kod bebe, a nwce te niko na carski gore poroditi zbog toga.

Ma draga, glupa joj je prica, da prostis... Kad bebi glavica prolazi toliki te adrenalin udari da vjeruj mi da nije ni blizu tog njenog prsta ili koliko god da ih je. Niđe veze stvarno komentar. Boli porod, necu te lagati, prvi posebno, ali ta prica je smijesna... Mene je na prvom porodu boljelo otvaranje, sivanje i kiretaza posteljice (to se ne radi inace, nego meni ostao dio posteljice), a izlazak njen osjetila nisam... A oni mogu biti njezni pri pregledu samo ako hoce, provjereno, isti dan me dva doktora gledala, od jednog oci ispadale, drugog osjetila nisam.. Na drugom porodu me boljelo samo odgađanje poroda, naponi koje sam morala predisati. I sivanje, opet [sm=jezicek.gif]

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 11:23:47)

I ja sam cula od nekoliko trudnica i jucer u Domu Z da se dijareja pojavljuje pred porodjaj,Ja sam i sinoc imala i jutros po jednom opet i presjecao me stomak,ima sigurno malo i prehlade...
Kako god mozda je i bolje da se crijeva ociste pred porod nego da nam se desi kakva neprijatna situacija na porodjaju,iskreno ja imam fobiju od toga da mi se ne desi to na porodjajnom stolu u neznanju,kao sto sam cula slucajeva...ja bih u zemlju propala.
Sto se tice patronazne znam da dolazi jednom patronazna a nisam jos kontala nekog posebno angazovati jer bit ce tu i mama,i tetka koja ima iskustva puno s malim bebicama a i rodica radi u porodilistu gore pa bit ce pomoci,a ako zatreba imam neku preporuku,dolazak ove patronazne kosta 20KM jel to inace otprilike ta cijena.

Travelova i moja mama tako cim me ne cuje koji sat odmah zove provjerava,zena u trncima samo pije nesto za smirenje,meni zao ..i ja nisam planirala svojoj reci da se idem poradjati ako mognem sakriti.

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 11:23:50)

Hej, sve ja to znam, al opet me isprepada zena, a i ja se nisam fino pomjerila dole guzom sam malo zategnula i onda ona fuuuu. Zato je muz navece, prilikom masaze medjice rekao, evo vidis, veci je moj prst hehehhehe, a ne boli te. I onda one price, sta si se zgrcila, kako ces se porodit.

Amani12 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 11:37:10)

Trudnjacice kako ste mi ?

Stizu nam Novembarske bebe, pcelica je otvorila krug. [sm=bravo.gif]

Eh da, mene su boljele kontrakcije i otvaranje,sam izgon me nije bolio,odnosno nisam osjetila,vec sam dosegla max prag boli,valjda.

Sivanje osjetila nisam ,dr.Drljevic je super odradio posao.

Uglavnom,sve bude i prodje. Ne brinite,to stvarno jeste najveca bol koja se pretvori u najvecu radost koju cete dozivjeti.

Isplati se, moramo se i namuciti za najvecu Ljubav ikada. [sm=smiley1.gif]

Logica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 11:40:03)

cestitam pcelici i zelim ti sto brzi oporavak :) [sm=bravo.gif]

Ummuhamzi takodjer da Allah olaksa porodjaj i da sve hairli prodje :)

ostalim nestrpljivim trudnicama zelim sabura i pozitivne misli :)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>