Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar (4.11.2015 11:43:01)
|
IZVORNA PORUKA: Leptirica87 I ja sam cula od nekoliko trudnica i jucer u Domu Z da se dijareja pojavljuje pred porodjaj,Ja sam i sinoc imala i jutros po jednom opet i presjecao me stomak,ima sigurno malo i prehlade... Kako god mozda je i bolje da se crijeva ociste pred porod nego da nam se desi kakva neprijatna situacija na porodjaju,iskreno ja imam fobiju od toga da mi se ne desi to na porodjajnom stolu u neznanju,kao sto sam cula slucajeva...ja bih u zemlju propala. Sto se tice patronazne znam da dolazi jednom patronazna a nisam jos kontala nekog posebno angazovati jer bit ce tu i mama,i tetka koja ima iskustva puno s malim bebicama a i rodica radi u porodilistu gore pa bit ce pomoci,a ako zatreba imam neku preporuku,dolazak ove patronazne kosta 20KM jel to inace otprilike ta cijena. Travelova i moja mama tako cim me ne cuje koji sat odmah zove provjerava,zena u trncima samo pije nesto za smirenje,meni zao ..i ja nisam planirala svojoj reci da se idem poradjati ako mognem sakriti. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] nije mi se desilo, prvu put srecom, a drugi pu jer su klistir radili, ali vjeruj mi da ne bi propala u zemlju. Nekako kad krene porod, te vrste stida nestanu. Meni drugi put ubacili neku cjevcicu da isprazne mjehur, ne znam kako je bio pun, i to dok sam na porođajnom stolu bila, uopste me nije bilo stid, samo mi bilo lakse kad to uradise[sm=jezicek.gif]
|
|
|
|