|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Svinjska gripa!!!!
17.11.2009 11:14:16   
meli
mene malo tjesi sto sam sinoc na dnevniku cula da se epidemija malo usporila prema podacima WHO. nadam se da je zaista tako. vec sam psala da se pravo bojim. nigdje vise ne hodamo. emana odvedem djevojci koja ga cuva i nazad kuci. to je sve. 

Wenn aus Liebe Leben wird, dann bekommt das Glueck einen Namen : EMAN!!!!!

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 276
17.11.2009 11:21:13   
mivica
Nedavno je moj rođak došao iz Londona i baš ga pitam za svinjsku gripu kod njih On kaže da nema potrebe paničiti. Kod njih se ta gripa spomenula nekad ljetos i više se nigdje ne spominje. Čak je kod njega u firmi dosta naroda odbolovalo tu gripu a da nisu ni znali da imaju svinjsku gripu. Kada je narod vidio da nije toliko opasna, da veći broj ljudi umre od obične gripe, naravno ako se zapusti, mediji su prestali to i spominjati. Treba pristupiti liječenju kao kod obične gripe, a u slučaju da se nakon dva - tri dana situacija ne poboljša, otići ljekaru. Nipošto se cijepiti jer vakcina nije dovoljno ispitana! Jedino što čovjek može napraviti je nastojati se odbraniti prirodnim putem, sa puno vitamina i higijenom, a ako neko i oboli, barem da jačim imunitetom lakše prebrodi gripu.

Bakir, 21.06.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 277
17.11.2009 11:21:42   
bebacha
pa naravno smanjuje se broj oboljeli al ce vjerovatno opet na proljece biti epidemija.nemogu vjerovat koliko plase naroduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a sto se tice vakcina protiv obcne gripe moram da se nadovazem na Amrino.Moja svekrva je dijabeticar i transplantirana,u bit tezak bolesnik,i njoj se svake godine preporucuje da se vakcinise jer je imunitet jako slab i mogla bi umrijet od obicne gripe,nikad nije imala gripu al eto na nagovor prijatelja ljekara prije 4 godine se vakcinisala.i dobila gripu.oni su mislila da ce zena nece prezivjet.danima nije mogla ustat iz kreveta.vise je nikad nije primila i nikad nije imala gripu.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu meli)
Neposredna veza do poruke: 278
17.11.2009 12:40:48   
Nanica Sarajevo

RAZLIKE MEĐU SIMPTOMIMA
PREHLADE, SEZONSKE GRIPE &
H1N1

1. PREHLADA

TEMPERATURA - rijetko
KAŠALJ - produktivni
BOLOVI - Mogući lagani bolovi u kostima i mišićima
ŠMRKAVOST - česta i prođe sama od sebe za 7 dana
TRESAVICA - nije česta
UMOR - neznatan
KIHANJE - često
NAGLI SIMPTOMI - Simptomi se razvijaju kroz nekoliko dana
GLAVOBOLJA - nije česta
GRLOBOLJA - vrlo česta
BOL U PRSIMA - blaga do umjerena 

2. SEZONSKA GRIPA

TEMPERATURA - česta
KAŠALJ - Suhi, nadražajni kašalj
BOLOVI - Umjereno jako bolovi u mišićima.
ŠMRKAVOST - vrlo česta u sezonskoj gripi
TRESAVICA - blaga do umjerena
UMOR - umjeren (gubitak snage)
KIHANJE - dosta često
NAGLI SIMPTOMI - Simptomi se razvijaju kroz par dana (zažarenost lica, gubitak apetita, vrtoglavicu i/ili mučnina/povraćanje). Obično traju 4-7 dana. Proljev je čest
GLAVOBOLJA - česta
GRLOBOLJA - dosta česta
BOL U PRSIMA - umjerena. Ako se pojača, odmah zatražiti medicinsku pomoć

3. H1N1

TEMPERATURA - prisutna u do 80% svih slučajeva >39°
KAŠALJ - neproduktivan (suhi) kašalj *
BOLOVI - Jaki bolovi u mišićima česti *
ŠMRKAVOST - Hunjavica nije česta
TRESAVICA - Kod 60% oboljelih
UMOR - umjeren do težak *
KIHANJE - nije uobičajeno
NAGLI SIMPTOMI - Nagli početak unutar 3-6 sati. Napada snažno, iznenadna pojava simptoma (visoka temperatura, bolovi) koji obično traju 4-7 dana. Proljev je čest
GLAVOBOLJA - vrlo česta, prisutna u 80% oboljelih
GRLOBOLJA - nije česta
BOL U PRSIMA - česta

SAVJETI ZA PREVENCIJU

- peri ruke sapunom i toplom vodom kroz najmanje 15-20 sekundi

- koristi dezinfekcijska sredstva kad ti voda i sapun nisu dostupni

- izbjegavaj dirati oči, nos ili usta ukoliko prije nisi oprao ili dezinficirao ruke

< Poruku je uredio Nanica Sarajevo -- 17.11.2009 12:55:03 >

Mamin život - Naida se rodila 19.12.2008. godine....
Mamina radost - Adi se rodio 08.07.2010. godine.
“Good children make good mothers.”

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 279
17.11.2009 13:08:42   
jabuka28
IZVORNA PORUKA: tea lana

U Njemačkoj i Kini preminule prve žrtve svinjske gripe nakon cijepljenja

PREMA pisanju njamačkog lokalnog dnevnika preminula je prva žrtva koja je bolovala od svinjske gripe i to nakon primljenog cjepiva. U mjestu Leinefelde 55-godišnji muškarac cijepio se u četvrtak protiv H1N1, međutim sljedećeg dana je preminuo.
Ministrica zdravstva Heike Taubert priopćila je da se slučaj preminulog muškaraca istražuje. "Nakon obdukcije više ćemo znati", kazala je.
Kineski glasnogovornik ministarstva zdravstva priopćio je u petak da su dvije osobe preminule nakon što su primile cjepivo protiv nove gripe.
Obdukcija jedne žrtve pokazala je da je muškarac preminuo od infarkta dok je igrao košarku te je ministar objavio "kako je ovo slučajnost i da smrt muškarca nije povezan sa cjepivom kojeg je primio nekoliko sati ranije". Za sada su detalji smrti druge osobe nepoznati, prenosi China Daily.
"Iako je cjepivo rigorozno testirano i zadovoljava sve postavljene standarde, kod nekih osoba može uzrokovati nuspojave pa čak i smrt", priopćili su iz ministarstva

Cjepivo moze poceti djelovati nakon 7 dana pa cak nakon i 3-4 sedmice...Znaci ako si primila vakcinu nemora znaciti da si odma dobila stit protiv svinjske gripe....
Interesantan clanak...i cudno da covjek bas umre poslije vakcine....dali je od vakcine dobio infrakt ??user posted image Cudno!

< Poruku je uredio jabuka28 -- 17.11.2009 13:11:56 >

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 280
17.11.2009 21:50:00   
mamma mumi
Da se nadovezem na jabuku28 i njen clanak. Evo sta sam ja nasla
Vakcine protiv A(H1N1) rizične za trudnice i djecuPredsjednik Njemačkog društva za opću i porodičnu medicinu, Michael Cohen, preporučio je ljekarima da ne daju vakcine protiv novog virusa gripe A (H1N1), naročito ne trudnicama i djeci, jer je rizik veći od koristi.

12345

U tekstu Pobuna protiv vakcine, sedmičnik Der Spiegel ističe, pred početak masovne vakcinacije, da ljekari i farmakolozi upozoravaju na riskantne dodatne supstance koje vakcine sadrže. Kritičari strahuju da farmaceutska industrija namjerno sprovodi ogroman farmakološki eksperiment. 

Savezna vlada, ministarstva i službenici višeg ranga dobit će vakcinu koja se razlikuje od one koja je naručena za obične građane u Njemačkoj. Njihova vakcina se bolje podnosi, nema neželjnih sporednih efekata - jer nema boostera (supstanci koje pojačavaju djelovanje vakcine), a ni konzervansa.  To sigurno nije ohrabrujuća vijest za građanstvo, koje ionako nije sigurno da li da se vakciniše ili ne.
To je opasan signal koji nam otkriva da u zemlji postoje dvije klase. To nas podsjeća na Orvelovu Životinjsku farmu - mjesto gdje su svi jednaki... samo neki malo više, prenosi Spiegel.  

Pogubno je, kako se navodi, to što je naručeno 200.000 vakcina za izabrane, najviše službenike. Tako građani neće povjerovati, mada ih u to stalno uvjeravaju, da je vakcina protiv tzv. svinjske gripe koju treba da prime - bezazlena. Ionako je zbog sumnji u vakcinu,  samo četvrtina stanovništva uopće izrazila želju da se vakciniše. Sada je poruka jasna - ta vakcina uopće nije tako bezazlena i zbog toga će ljudi, važni za zemlju, dobiti drugačiju, bolju vakcinu. 

Za razliku od Baxter vakcine koju će dobiti oni koji su odgovorni za red i mir u zemlji, stanovništvo će se masovno vakcinisati proizvodom firme GlaxoSmithKline, koja ima pojačivače (takozvane adjuvants). 

Predsjedavajući komisije za lijekove udruženja njemačkih ljekara Wolf-Dieter Ludwig, ocijenio je da je to skandalozno i da je čitava kampanja oko masovnog vakcinisanja nesrećna stvar. 

-Koristi od masovnog vakcinisanja su neizvjesne, a problemi su svakako prisutni. Zdravstvo u Njemačkoj je palo pod utjecaj farmaceutskih koncerna, koji žele samo da zarade novac, izjavio je Ludwig. 

Osim toga, kako vakcina koja je predviđena za masovno vakcinisanje,  nije testirana na trudnicama - i one će morati da prime bolju vakcinu, bez pojačivača.
Vakcina, također, nije testirana ni na djeci mlađoj od tri godine, s obzirom na veliki rizik.

(odgovor članu jabuka28)
Neposredna veza do poruke: 281
17.11.2009 22:47:29   
dinaa
Gledam veceras na dnevniku da se kod nas prodaje Tamiflu kojemu je istekao rok,ali eto kao moze se koristiti jos dvije godine po isteku roka,ma stvarno ne znam vise sta da mislim.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 282
18.11.2009 2:24:19   
Lalana
http://www.youtube.com/watch?v=OgLgLrBtYRc

Pogledajte posljedice djevojke koja je uzela vakcinu protiv svinjske gripe, vjerodostojnost ovog klipa ne znam ali eto nije mi bas bilo jednostavno gledati

Moje tri srece...

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 283
18.11.2009 7:10:02   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: dinaa

Gledam veceras na dnevniku da se kod nas prodaje Tamiflu kojemu je istekao rok,ali eto kao moze se koristiti jos dvije godine po isteku roka,ma stvarno ne znam vise sta da mislim.

da rok istekao jos u septembru user posted image a vakcine su narucene ali ce doci tek u januaru user posted image
a najtuznije je sto lazu za mali broj oboljelih...
samo u Internacionalnoj skoli (Vogosca) do juce je bilo 7 oboljelih... znam iz provjerenih izvora...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 284
18.11.2009 7:30:49   
jabuka28
Doctors speak out about H1N1 VACCINE DANGERS

http://www.youtube.com/watch?v=l1K74Tnrrok&feature=related

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 285
18.11.2009 7:32:45   
Ex Yu
neznam meni je ova  gripa dobila toliki marketin da to vise nije normalno sida u svoje vrjeme nije imala ovaku propagandu ... mislim da je previse napuhano i napravljen bum od svega u cijelom svijetu ... gripa ko gripa je uvijek bila smrtna za srcane bolesnike ljude sa slaim raspiratornim ili vitalnim organima,  leukemija i ostalo ... jer je organizam preslab i podju otkazivati organi ... kod mene je majka imala leukemiju a umrla je od upale pluca prije 5 godina koja je dosla od obicne gripe al je organizam bio preslab, a dido je umro od gusenja i otkazivanja bubrega isto radi prehlade obicne i temperature ...

naravno gripa ko gripa kad je sezona treba izbjegavati masovne zatvorene prostorije, bolnice,domove zdravlja, skupove i sve ostalo pogotovo sa malom djecom al ovaj marketing nemoze ni coca-coli parirati sta je ovo ...

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 286
18.11.2009 7:55:38   
mala mu
e sad čovjek više ne zna šta da misli..ja se iskreno bojim ove grozne gripe,ne zbog sebe već zbog svog pileta.
a i ta vakcina i sve što se riča i piše o njojuser posted image user posted image ....
DAO BOG DA NAS SVE OBIĐE!!!!!!

Ahmed -11.07.2009.
mrvica mamina

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 287
18.11.2009 8:02:30   
jabuka28
Ja sam odvela svoju malu i dobila je pola doze...Sad razmisljam da ne vodim je vise da ne dobiva citavu dozu jer bojim se ti sastoja u vakcini i hoceli  nauditi u buducnosti...user posted image user posted image

< Poruku je uredio jabuka28 -- 18.11.2009 8:05:38 >

(odgovor članu mala mu)
Neposredna veza do poruke: 288
18.11.2009 8:29:50   
Ex Yu
ja sam juce u setnji srela jednog starog doktora u penziji kojeg dugo poznajemo i pita kako je mali ovo ono i kaze da ga sad nevodim ni na redovne vakcine niti uopste u domove zdravlja da svoju doktoricu zovem u kucnu posjetu (privatnik je ona) ako bebi bude bolesljiv ili da je nazovem na telefon ... nisam ga vodila ni na redovnu vakcinu a protiv gripe mi je rekao da ni slucajno mu nedajem jer se gripa pojavila prije mjesec dana i da nema teorije nikakve da su ispitali tu vakcinu koju su napravili i neznaju posljedice

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu jabuka28)
Neposredna veza do poruke: 289
18.11.2009 8:32:31   
Nedi
IZVORNA PORUKA: maminsin

Rekla sam da necu vise citati o ovome al' evo me opet.  Danas sam dobila ovaj e-mail pa reko da podijelim s' vama.

Ideja je toliko je prosta i realizacija jeftina, da ne vidim razloga zašto ne bi probali. Ovako ide priča:

Dok je vladao veliki grip 1919. koji je ubio 40 miliona ljudi, bilo je porodica čiji nijedan član nije oboleo. Neki doktor je zapisao da su te kuće imale jedan zajednički faktor: u svim sobama gde su se ljudi okupljali su imali korpe u kojima su držali po nekoliko glavica neoljuštenog crnog luka. Neko je otkrio ovaj zapis i kasnije testirao tokom neke velike epidemije. Pošto je uspešno delovalo, odneli su jednu glavicu korišćenog luka na laboratorijsku analizu. Unutra su otkrili niz različitih bakterija i virusa. Zaključeno je da je crni luk služio kao prečišćivač vazduha, mamac za mikroorganizme, tako da je prosto usisao sve njih u sebe i tako zaštitio ljude.

Pominje se vlasnica frizerske radnje, čije radnice nikada nisu obolele od nikakve zarazne bolesti, a mnogo puta su služile bolesne klijente. U uglu salona je uvek imala ukrasnu korpicu sa nekoliko glavica luka.

Pretpostavljam da ga ponekad treba promeniti i pri tome koristiti rukavice, odneti ga direktno do kontejnera izvan kuće.

Ne treba se nadati da će o ovome ikada pisati u novinama, da će biti preporučeno od lekara, a još manje od apotekara. Suviše je jeftino i nikome ne donosi pare.

Neki ljudi više vole vakcine, ali ja sam već postavila novu dekoraciju na tri mesta. Ne može da smeta.

U mom dnevnom boravku stoji novi detalj - pletene korpica sa tri glavice luka

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu maminsin)
Neposredna veza do poruke: 290
18.11.2009 8:37:36   
Ex Yu
hehe i ja vjerujem u to a na kraju nemoze stetiti ... nisam stigla sve napisati jer je bebi plakao ... uglavnom nisam ga vodila na redovnu vakcinu nisam jedna od onih "peka" mama da sve mora bit po PSu al zasto bi ja deverala sa bolesnim djetetom od bilo cega radi toga sto je nekome tamo mrsko odvojit posebnu prostoriju za vakcinaciju i savjetovaliste od bolesne djece i ond aga pregleda istim rukama na istom kreveticu na istoj vagi il neznam ni ja cemu poslije neznam ni ja kojeg djeteta ... nepada mi na pamet

a vakcinu protiv gripe mu isto nebi davala ... neznam to mi nije prirodno pa svi smo mi prebolovali "gripu" nek se sam imunitet bori sad ga trebam od svega zastiti pa kad krene u vrtic ili skolu da sam 360 dana na bolovanju ... neznam

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 291
18.11.2009 9:51:29   
Anoniman
U ponedjeljak na GAK-u se porodila inficirana trudnica iz Sarajeva, i ona i beba su dobro. Majka je na infektivnoj klinici a beba na pedijatriji u inkubatoru. Posle ovog porodjaja sala je dezinficirana, tako da ostale porodilje nemaju razloga za zabrinutost.

(odgovor članu Ex Yu)
  Neposredna veza do poruke: 292
18.11.2009 10:14:21   
HanaBana
Koju paniku je izazvala ova gripa da to nije humano da samim stresom covjek slabi svoj oragnizam i biva podlozan ovom virusu. Da samo imamo manje tih medijskih izjava i gluposti.
Bitno je da jacamo imunitet, ko kako zeli nek se vakcinise ili ne.
Ja cu se sigurno vakcinisati i svu svoju familiju.
Za Tamiflu, nisma pametna, nabavicu jer zlu ne trebalo ali ne bih ga volila nikad upotijebiti ako bas ne budem moralauser posted image user posted image

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 293
18.11.2009 10:31:59   
marinčii
iskreno rečeno ja više nisam pametna...ovo je stvarno užasno..pa kako kod nas vakcine mogu biti obavezne a skoro svugdje u svijetu je na izbor...joj ma neću više ništa ni čitati samo se svaki put prepadnem još više..a i ove bolesti protiv kojih cjepimo svoju djecu sumnjam da imaju puno šanse i da ih dobiju

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 294
18.11.2009 10:33:00   
HanaBana
IZVORNA PORUKA: marinčii

iskreno rečeno ja više nisam pametna...ovo je stvarno užasno..pa kako kod nas vakcine mogu biti obavezne a skoro svugdje u svijetu je na izbor...joj ma neću više ništa ni čitati samo se svaki put prepadnem još više..a i ove bolesti protiv kojih cjepimo svoju djecu sumnjam da imaju puno šanse i da ih dobiju

Ko kaze da su vakcine kod nas obavezne????????????

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 295
18.11.2009 10:34:46   
marinčii
pa zar nisu???ja kolkio znam jesu i bez njih ne možeš upisati djete ni u školu ni u vrtićuser posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 296
18.11.2009 10:40:26   
almai
IZVORNA PORUKA: HanaBana

Koju paniku je izazvala ova gripa da to nije humano da samim stresom covjek slabi svoj oragnizam i biva podlozan ovom virusu. Da samo imamo manje tih medijskih izjava i gluposti.
Bitno je da jacamo imunitet, ko kako zeli nek se vakcinise ili ne.
Ja cu se sigurno vakcinisati i svu svoju familiju.
Za Tamiflu, nisma pametna, nabavicu jer zlu ne trebalo ali ne bih ga volila nikad upotijebiti ako bas ne budem moralauser posted image user posted image

JA def. necu,jos nisu dovoljno ispitali kakve posljedice donosi vakcinacija.U Njemackoj je prije 3dana u Baden Wuttenburg-u umro 40ogodisnji covijek od vakcine.Prije podne je primio vakcinu,a poslije podne je preminuouser posted image .Isti slucaj je zabiljezen isto u Njem. stim da je ta druga osoba sutra dan nakon vakcine umrlauser posted image user posted image

moja su djeca zlatna...
kad spavaju:))

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 297
18.11.2009 10:43:59   
dinaa
Ni mi se necemo vakcinisati,nek nam je Bog svima na pomoci.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu almai)
Neposredna veza do poruke: 298
18.11.2009 10:47:13   
malaaaa
IZVORNA PORUKA: dinaa

Ni mi se necemo vakcinisati,nek nam je Bog svima na pomoci.
user posted image

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 299
18.11.2009 10:47:30   
HanaBana
IZVORNA PORUKA: marinčii

pa zar nisu???ja kolkio znam jesu i bez njih ne možeš upisati djete ni u školu ni u vrtićuser posted image

Ja za ovo stvarno nisma cula, a Hanu sam bez problema upisala u vrtic i niko mi nije trazio te podatke o vakcinama.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *