|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Svinjska gripa!!!!
13.11.2009 12:33:48   
new mama
IZVORNA PORUKA: skvo

IZVORNA PORUKA: teta berta

Nije tema, ai kad si vec spomenula tu mmr vakcinu, mozes li mi dati ikakav savjet sta da radim u vezi te vakcine... maloj je 15 mj.jos je nismo primili jer se uzasno bojim, a i sezona je gripe... kako znam sezona ce trajati do treceg mjeseca, je li ok do tada odgoditi vakcinu??? Ili stvarno ne znam sta da radim, ima li ikakva zamjena za mmr, pentaxim(neke od novih vakcina mada ih jos ne znam dobro) ili tako nesto???? Pitanje je za hanabanu...

Ni ja nisam vodila Umu...totalno mi bezzee...da je u ovakvoj situaciji vodim jos i na vakcinu!!!!

Ni ja nisam vodila Ajnu jos da primi tu vakcinu

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 226
13.11.2009 12:35:52   
HanaBana
IZVORNA PORUKA: marinčii

ma mislim da ovo nije tema za raspravu,pa svi imamo nešto zajedničko a to je da se bojimo te grozne gripe...moja prijateljica se prvi put cijepilaprotiv sezonske gripe i baš te godine ju je i prebolovala,..koliko znam sve vakcine mogu izazvati bolest koja emitira baš onu protiv koje se cijepi al bude baš u blažem obliku...a ja se osobno nebi cijepila protiv svinjske jer su mi nekako prebrzo našli to cijepivo pa mi je to sumnjivo

Cijenim to, ali moram samo nadodati vakcine za gripu postoje dugo godina samo se sojevi (vrsta virusa mijenja). Nisu nista novo oni izmislili nego samo soj sezonske vakcine promijenili pa dobili vakcinu protiv svinjske gripe. Vrlo jednostavno.

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 227
13.11.2009 12:37:49   
HanaBana
IZVORNA PORUKA: teta berta

Nije tema, ai kad si vec spomenula tu mmr vakcinu, mozes li mi dati ikakav savjet sta da radim u vezi te vakcine... maloj je 15 mj.jos je nismo primili jer se uzasno bojim, a i sezona je gripe... kako znam sezona ce trajati do treceg mjeseca, je li ok do tada odgoditi vakcinu??? Ili stvarno ne znam sta da radim, ima li ikakva zamjena za mmr, priorix(neke od novih vakcina mada ih jos ne znam dobro) ili tako nesto???? Pitanje je za hanabanu...

Ja cu ti samo reci da sam ja dala svom djetetu i dala bih svaku vakcinu koja je izanalizirana od strane WHO i bar jedne neovisne labaratorije. Tacnije svom djetetu sma dala Priorix i hvala Bogu nije imala problema.

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 228
13.11.2009 12:40:30   
HanaBana
IZVORNA PORUKA: dana3

Da jabuka28.kvicksilver je ziva i tako se na svedskom kaze.Ima je i u ribi iz Baltickog mora pa je ne preporucuju jesti.

Ovde ima masa informacija o gripi i vakcini.najgore je velika temperatura kao i otezano disanje sto dovodi ljude do respiratora je ne ne mogu da disu samostalno.
To da jdeca i stariji ne mogu da obole  -NIije istina jer u rizicnu grupu spadaju djeca i stariji kao i hronicni bolesnici te trudnice.
Od juce je dozvoljeno cijepljenje djece od 6 mjeseci starosti.Da li zato da se vakcina potrosi jer ostace oko 9 miliona viska ili nesto drugo- ne znam .ja sma cijepljena zbog mog djetea,mali u skoli isto tako a i muz ce kad ga pozovu.
I ja sam vikala da ne bih ai panika je jaca od razuma.Mi n e znamo sta se moze desiti ali je uvijek bolje sprijeciti nego lijeciti:Na svedskom forumu otac obojele porodice preporcuje cijepljenje jer njegovo dijete(2.god) je bilo i kriticnom stanju i jos uvijek nije najbolje a on,zena i dijete od 8 god starosti su bolje.

Dana3 ne bih rekla da cijepe sve ljude da bi potrosili vakcinu jer mi je u BiH uopste nemamo a radi se o istoj vakcini i istom proizvodzacu. Mislim da jednostavno je to potrebno ali opet neobavezno. Ako je mozemo nabaviti u svedskoj bilo bi extra. Imam tamo rodbinu i odmah bi trazila da kupe za mene i znam da je sva moja rodbina u svedskoj vec vakcinisana, a isto su me zvali da pitaju da li da rade to ili ne.

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 229
13.11.2009 12:45:19   
marinčii
znam da nije tema al jeli mi možemo nabaviti cijepivo di-te-per u našim ljekarnama jer ovo koje oni imaju kod nas nije acelularno,...pa bi ja volila kupiti ako se može

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 230
13.11.2009 12:52:13   
HanaBana
marincii poslala sam ti pp.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 231
13.11.2009 12:52:22   
jabuka28
U Svicarskoj nece davati vakcinu ispod 18 godina i narodu preko 60 godina jer misle da nemaju dovoljno podataka kako bi ljudi reagovali na vakcinu...isto tako nece davati vakcine trudnicama jer nemaju podatke kako bi trudnice reagovale....user posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 232
13.11.2009 12:53:38   
HanaBana
jabuka28 je li ovo negdje zvanicno izaslo? Bilo bi mi jako bitno da imam takav podatak ili web stranicu sa ovim informacijama. Hvala ti unaprijed

(odgovor članu jabuka28)
Neposredna veza do poruke: 233
13.11.2009 13:00:25   
jabuka28
moze nema problema..ali je na swe napisano..ponekada se moze prevesti sa kompijutera na razne jezike ali nisam sigurna dali se taj clanak moze...eto pokusaj

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6040954.ab

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 234
13.11.2009 13:00:54   
Tidzi
Hmmm...razna misljenja, razne price, razlicite informacije... Ne zna covijek kome i sta bi vjerovao.
Naime, ja sam prije mjesec dana bila sa svojom malom na redovnoj vakcini koju je primila napunivsi godinu dana. Pitali smo je za tu vakcinu protiv Svinjskog gripa. Zena nam je objasnila da je to kao i svaka druga obicna vakcina protiv gripa kada nastupi sezona gripa, s tim da je svakoj od njih samo nesto malo izmjenjeno u sastavu. Kaze, kako ta vakcina protiv obicnog sezonskog gripa nije bas previse djelotvorna da neces bolovati gripu, tako isto i ova protiv svinjskog gripa. Ovdje u CH jos uvijek nema vakcinisanja protiv svinjskog gripa. Kaze da je nedavno bila na nekom seminaru u vezi toga u Genevi i da nam samo moze reci da je to previse prenapuhano, nego sto u stvari i jeste.
Moj ginic isto kaze da nema potrebe da se vakcinisemo, a i da to ovdje jos nije pocelo, a vjeruju da nece u skorije vrijeme. Covijek kaze, da se on i njegova porodica nece vakcinisati zbog sastava koji sadrzi ta vakcina i da ako Bog hoce da se razbole od gripa ili bilo koje druge bolesti oni to ne mogu sprijeciti, samo posle nastanka mogu pokusati lijeciti.
Sad za sad nisam cula da se neko vakcinisao. Samo znam da u skolama, vrticima dijeca moraju na svakoj pauzi prati ruke i dezinfikovati. Koliko sam upoznata, a nisam bas nesto previse,uglavnom iz kontakta sa ljudima, ovdje se zivi uglavom normalno i jos uvijek nije zavladala panika medju ljudima.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 235
13.11.2009 13:07:06   
Tidzi

IZVORNA PORUKA: jabuka28

U Svicarskoj nece davati vakcinu ispod 18 godina i narodu preko 60 godina jer misle da nemaju dovoljno podataka kako bi ljudi reagovali na vakcinu...isto tako nece davati vakcine trudnicama jer nemaju podatke kako bi trudnice reagovale....user posted image

Mislim da jos nije pocelo vakcinisanje. Ustvari moje informacije su od prije mjesec dana. Nije mi jos niko rekao da se vakcinisao. Evo sad sam zvala prijateljicu u bolnici i pitala, a ona se smije kao da sam pala s Marsa i pita o cemu pricam. Ona nije upoznata da je pocelo vakcinisanje. U kojem si Kantonu?

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu jabuka28)
Neposredna veza do poruke: 236
13.11.2009 13:09:17   
HanaBana
IZVORNA PORUKA: jabuka28

moze nema problema..ali je na swe napisano..ponekada se moze prevesti sa kompijutera na razne jezike ali nisam sigurna dali se taj clanak moze...eto pokusaj

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6040954.ab

Hvala ti puno, trazicu od rodbine iz swe da mi prevedu:)

(odgovor članu jabuka28)
Neposredna veza do poruke: 237
13.11.2009 13:19:38   
*Seve*
IZVORNA PORUKA: Tidzi

Hmmm...razna misljenja, razne price, razlicite informacije... Ne zna covijek kome i sta bi vjerovao.
Naime, ja sam prije mjesec dana bila sa svojom malom na redovnoj vakcini koju je primila napunivsi godinu dana. Pitali smo je za tu vakcinu protiv Svinjskog gripa. Zena nam je objasnila da je to kao i svaka druga obicna vakcina protiv gripa kada nastupi sezona gripa, s tim da je svakoj od njih samo nesto malo izmjenjeno u sastavu. Kaze, kako ta vakcina protiv obicnog sezonskog gripa nije bas previse djelotvorna da neces bolovati gripu, tako isto i ova protiv svinjskog gripa. Ovdje u CH jos uvijek nema vakcinisanja protiv svinjskog gripa. Kaze da je nedavno bila na nekom seminaru u vezi toga u Genevi i da nam samo moze reci da je to previse prenapuhano, nego sto u stvari i jeste.
Moj ginic isto kaze da nema potrebe da se vakcinisemo, a i da to ovdje jos nije pocelo, a vjeruju da nece u skorije vrijeme. Covijek kaze, da se on i njegova porodica nece vakcinisati zbog sastava koji sadrzi ta vakcina i da ako Bog hoce da se razbole od gripa ili bilo koje druge bolesti oni to ne mogu sprijeciti, samo posle nastanka mogu pokusati lijeciti.
Sad za sad nisam cula da se neko vakcinisao. Samo znam da u skolama, vrticima dijeca moraju na svakoj pauzi prati ruke i dezinfikovati. Koliko sam upoznata, a nisam bas nesto previse,uglavnom iz kontakta sa ljudima, ovdje se zivi uglavom normalno i jos uvijek nije zavladala panika medju ljudima.

Bas ovako Tidzi..Bas sam citala skoro u novinama Le  Matin manjina ih je za,a vecina protiv...
I kada se dobije ta inekcija nemora da znaci da neces da dobijes gripu...
Ovdje samo puno apeluju za higijenu,pranje ruku u svakom momentu...

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 238
13.11.2009 13:35:20   
Tidzi
Bas tako Seve! Evo ja sam sad malo surfala internetom i zapazila sam da se dole kod nas, u nasim ex drzavama bazira sve na tome da se treba vakcinisati, a higijena se uopce ne smopinje. Dok se ovdje uglavnom apeluje na pojacavanje i higijene, kako u vrticima, skolama, radnim mjestima, kucama....

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

(odgovor članu *Seve*)
Neposredna veza do poruke: 239
13.11.2009 13:45:25   
hanabanana
Pa kod nas se obično kući skidaju cipele, oblaće pape, isto tako i u vrtićima.
To nije baš slučaj na zapadu.
valjda zato misle da ne moramo dizati higijenu na neki veći nivo.

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 240
13.11.2009 13:47:04   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: hanabanana

user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 241
13.11.2009 13:52:08   
Tidzi

Pa normalno, kada vise profitiraju od vakcinisanja!

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

Neposredna veza do poruke: 242
13.11.2009 13:55:52   
*Seve*

I kod mene se izuvaju cipele po ulazku u kucu...
Pokucnice su po zelji...A pranje ruku je obavezno izuvo se ti ili ne...
A sto se tice vrtica isto se dijecica izuvaju... 

Neposredna veza do poruke: 243
13.11.2009 14:13:30   
HanaBana

Ja vi e ni sama ne znam koliko cu puta ovo ponoviti, sama sam sebi dosadna. Nema vakcina kod nas niti ce biti za obicne smrtnike da tako kazem samo za guzonje, tako d anema potrebe da se sekiramo oko vakcineuser posted image

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 244
13.11.2009 14:18:36   
hanabanana
De reci im HanaBana....očito te ne konstatuju.
Drage moje,
u BiH će vakcine stići tek iza nove godine. A kada i stignu, u Federaciju dolazi 15 000 ( slovima: petnaesthiljada ) vakcina, a nas je kao što znamo oko 2 000 000. To je znači za manje od 1 % stanovništa.
Ja se ne bojim....nema šanse da uletim u tih 1 %. user posted image

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 245
13.11.2009 14:24:43   
Tidzi

IZVORNA PORUKA: HanaBana

Ja vi e ni sama ne znam koliko cu puta ovo ponoviti, sama sam sebi dosadna. Nema vakcina kod nas niti ce biti za obicne smrtnike da tako kazem samo za guzonje, tako d anema potrebe da se sekiramo oko vakcineuser posted image

Izvini, molim te, ali nemoj ovo svatiti licno!
Ako nema vakcina i nece ih biti za "obicne smrtnike", kako kazes, pa zasto onda samo pricaju o tome da se treba vakcinisati? Ako vec nece biti vakcina za sve, zasto onda ne bi malo pricali i o tome da se povede jos malo vise racuna o higijeni u skolama, vrticima, jer sam sigurna da tu stanje sa higijenom nije uopce na nekom zavidnom nivou. Umjesto sto te guzanje mlate praznu slamu, bolje da malo srede one bolnice i povedu malo vise racuna o higijeni u njima, jer bi to trebalo biti ogledalo higijene. Umjesto sto bacaju novac na razne gluposti i reklamiraju nesto od cega samo oni imaju dobit, bolje bi bilo da za te novce kupe osnovne higijenske preparate za bolnice. Bolje bi im bilo dosta toga drugoga da rade, umjesto sto tako unose strah i paniku medju narod. A ustvari, nista drugo i ne znaju.
P.S.
Kod mene se izuva u kuci, kao i kod svih mojih prijatelja pocevski od svih rasa koje dolaze kod mene i kod kojih idem ja. A i Sviceri kad ti dolaze, obavezno pitaju da li ce izuti obucu, a ja kad idem njima obavezno izuvam bez obzira sta oni praktikuju.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 246
13.11.2009 14:28:03   
HanaBana

De reci im HanaBana....očito te ne konstatuju.
Drage moje,
u BiH će vakcine stići tek iza nove godine. A kada i stignu, u Federaciju dolazi 15 000 ( slovima: petnaesthiljada ) vakcina, a nas je kao što znamo oko 2 000 000. To je znači za manje od 1 % stanovništa.
Ja se ne bojim....nema šanse da uletim u tih 1 %. user posted image

Tacnije, u BiH krajem januara stize 30 000 sto je 1 % na 3 000 000 stanovnika u BiHuser posted image  malo da razbijemo ovu netrpeljivost:)

Neposredna veza do poruke: 247
13.11.2009 14:31:11   
HanaBana

IZVORNA PORUKA: HanaBana

Izvini, molim te, ali nemoj ovo svatiti licno!
Ako nema vakcina i nece ih biti za "obicne smrtnike", kako kazes, pa zasto onda samo pricaju o tome da se treba vakcinisati? Ako vec nece biti vakcina za sve, zasto onda ne bi malo pricali i o tome da se povede jos malo vise racuna o higijeni u skolama, vrticima, jer sam sigurna da tu stanje sa higijenom nije uopce na nekom zavidnom nivou. Umjesto sto te guzanje mlate praznu slamu, bolje da malo srede one bolnice i povedu malo vise racuna o higijeni u njima, jer bi to trebalo biti ogledalo higijene. Umjesto sto bacaju novac na razne gluposti i reklamiraju nesto od cega samo oni imaju dobit, bolje bi bilo da za te novce kupe osnovne higijenske preparate za bolnice. Bolje bi im bilo dosta toga drugoga da rade, umjesto sto tako unose strah i paniku medju narod. A ustvari, nista drugo i ne znaju.
P.S.
Kod mene se izuva u kuci, kao i kod svih mojih prijatelja pocevski od svih rasa koje dolaze kod mene i kod kojih idem ja. A i Sviceri kad ti dolaze, obavezno pitaju da li ce izuti obucu, a ja kad idem njima obavezno izuvam bez obzira sta oni praktikuju.

Ma jok uopste se ne vrijedjam niti shvatam licno nego se zezamuser posted image user posted image Jer svi nesto melju valja li vakcina, ne valja li a uopste je nece moci primitiuser posted image user posted image
A sve ostalo si potpuno upravu. Svi smo mi cisti i vodimo higijenu ali u ovakvuj situaciji to sve treba troduplati svugdje u sopstvenoj kuci pa dalje. Ja to radim u svojoj kuci, peremo ruke stalno vise nego prije, odmah presvalcimo se cim dodjemo kuci a isto sma to naglasila i u Haninom vrticu. Ne hodamo nigdje osim kada bas moramo. O guzonjama i tome da se urede bolnice vjeruj moja Tidzi nema ti tu Hajra da pojedinci sta rade, nego kako nam je tako jeuser posted image

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 248
13.11.2009 14:34:28   
mube
mozete li mi reci da li je neka od vas trudnica primila vakcinu protiv svinjske gripe i da li je to vise korisno ili stetno,dobila sam poziv za vakcinisanje ali ni sama neznam sa da radim,bojim se i primit je a bojim se i ne primit je,hehe

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 249
13.11.2009 14:39:45   
acudesa
Nema vakcina-? a, onda će ih pustiti u promet, čista ekonomija...

Ono, kad opadne prodaja nekom proizvodu, proizvođač ga povuče sa tržišta par mjeseci, da poveća potražnju...i onda ga vrati, dobije veću prodaju...bljak...šta rade

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu mube)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *