|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Svinjska gripa!!!!
11.11.2009 19:20:03   
Golubica
Uh i mene svakim danom sve vise i vise hvata panika, posebno jer mm radi sa narodom, a i ja sa djecom koja i ne vode previse brigu o higijeni, pa sam na ratnoj nozi sa pojedinim roditeljima.

Nadam se da nam mediji prenose stvarno stanje. Strah me da u BiH ima mnogo vise slucajeva nego sto je poznato. user posted image

Asja, 02. 08. 2008.

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 176
11.11.2009 19:25:47   
maminsin
Golubice ovde u SAD su mediji prenosili sve zivo tih prvih nekoliko mjeseci - april, maj, juni.  Sada mozes da procitas nesto tu i tamo ali nije ni blizu kako je bilo na pocetku.  Svi se bore da izjave PRVE ZRTVE.  A za ostale ih "nije briga", mislim mnogo primamljivije zvuci naslov PRVA ZRTVA U BIH (ili bilo gdje drugo), nego nesto kao "umrla 137 zrtva".  Kao sto neko rece, mislim da je to sve prenaduvano ali uvijek postoji ono ALI.

(odgovor članu Golubica)
Neposredna veza do poruke: 177
11.11.2009 20:13:37   
Anoniman
Ja kontam otici po maske u apoteku dok ih jos ima.

http://www.svinjskagripa.com/

A ovdje ima dosta informacija

(odgovor članu maminsin)
  Neposredna veza do poruke: 178
11.11.2009 20:37:34   
dina_89
ja licno mislim da je sve to samo propaganda , da se prodaju vakcine, mada mozda se ja samo tjesim na takav nacin jer mm radi u "rizicnoj zoni"

08.06.2009 godine -nasa princeza & Sarah &

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 179
11.11.2009 20:41:32   
malaaaa
neznam sta bi rekla za ovu gripu mene isto hvata strah zasto zatvaraju skole neke i zasto doktori nosaju maske ako nije opasnouser posted image

(odgovor članu dina_89)
Neposredna veza do poruke: 180
11.11.2009 21:12:35   
malaaaa
http://www.opera-17.com/pop/2009/11/11/jk-u-borbi-protiv-svinjskog-gripa/

mozda bi ija trebala vakouser posted image user posted image

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 181
12.11.2009 16:19:12   
delly
sve je to politika da to da je jeste,propaganda da i to je ALI LJUDI UMIRU pa sta god da je tu je..

ovdje se prosirilo po cijeloj drzavi 1 od 6 ih je bolesno 16 umrlo do sada,...
a ovdje se maske nose zbog virusa da.... prenosi se disnim putem ...

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 182
12.11.2009 17:05:13   
meli
nekad mislim da je to previse napuhano, nekad ne. ne znam sta vise da mislim. jedni kazu da nije nista strasno, drugi opet nesto sasvim drugo. pravo me strah, moglo bi se reci da me hvata prava panika. ko luda perem ruke i sebi dijetetu. doslo mi je da ne izlazim nigdje. non-stop gledam na netu kako se situacija odvija i kod nas i u svijetu.
a kad dodju vakcine ( ako do tada budemo zivi i zdravi aBd ), ne znam uopce da li da se vakcinisem ili ne. a imam sina koji ima 20 mjeseci pa ne znam ni s njim sta bi.
nek nam je dragi Bog na pomoci.....

Wenn aus Liebe Leben wird, dann bekommt das Glueck einen Namen : EMAN!!!!!

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 183
12.11.2009 17:11:45   
delly
ja uvijek sa sobom u torbi nosim Antibac i s time namazem ruke pogotovo vani a kuci kad dodem ,umivanje i odma pranje ma u stan se neulazi nego prvo u wc pa onda dnevni ,sobe kuhinja, i obavezno ruke tad namazati antibac-om. to ima kupiti u apoteci > nigdje ni toliko neidemo,goste neprimamo samo najuze koji moraju ruke oprat a ako kisu ili nesto mi nedolaze jer mi to nepustimo . imam i ja mau user posted image i zelim ju paziti ,... naime zene koje doje bebe njihova djeca nece pokupit tu gripu,a ako pokupe bit ce slaba, stavim clanak

(odgovor članu meli)
Neposredna veza do poruke: 184
12.11.2009 17:13:23   
delly

Dojenje može spriječiti zarazu svinjskom gripom kod većine beba

Zdravstvene organizacije objavile su upute o dojenju i virusu H1N1. Savjetuje se nastavak dojenja i po potrebi povećanje učestalosti podoja. Majčino mlijeko višestruko štiti djecu od virusa. Iako se dojenčad može zaraziti virusnom infekcijom, jedinstvena zaštita koju dojenčetu nudi majčino mlijeko može prevenirati infekciju ili ublažiti simptome kod većine djece.

Majčino mlijeko nije izvor zaraze dojenčadi virusnom infekcijom. Dojilje treba poticati da nastave s dojenjem, čak i ako se zaraze virusom H1N1 ili ako se posumnja da su zaražene tim virusom. Majke koje su zaražene tim virusom mogu nositi masku na ustima i nosu tijekom podoja, ili mogu izdojiti mlijeko koje će potom nezaražena osoba dati djetetu.

Majke koje kombiniraju dojenje s dohranjivanjem mliječnom formulom treba poticati da povećaju količinu majčina mlijeka koje dijete dobija.

Dojenje je značajna komponenta zaštite djece od virusa H1N1.

Virus se ne prenosi majčinim mlijekom, a nastavak dojenja najbolja je zaštita za dijete. Majčino mlijeko sadrži antitijela koja štite od virusa i bakterija kojima je majka izložena. Ukoliko majka i/ili dijete obole od virusa H1N1, dojenje se može nastaviti. Majčino mlijeko dojenčetu pruža i pasivnu (nespecifičnu) i aktivnu (specifična antitijela) imunizaciju.

Obratite pažnju na sljedeće:

• Prilikom kihanja ili kašljanja pokrijte usta maramicom, te potom bacite maramicu i operite ruke. Ne preporučuje se prekrivanje ustiju rukom ili laktom prilikom kihanja obzirom na položaj djeteta dok sisa (lice je blizu nadlaktice).

• Pokušajte izbjeći kihati ili kašljati prema djetetu, naročito ako vam je potvrđena zaraza virusom H1N1. Možete razmotriti nošenje maske tijekom podoja (dokazano je da maska smanjuje širenje zaraze od već zaražene osobe, ali ne i da štiti zdrave osobe od zaraze).

• Ako ste previše bolesni da biste se brinuli o djetetu ili ga dojili, možete mlijeko izdajati kako bi netko drugi nahranio dijete. Pritom treba paziti da se ne kontaminiraju dijelovi izdajalice, a naročito ne dijelovi koji dolaze u kontakt s mlijekom. Temeljito operite ruke prije izdajanja.

• Antivirusna terapija sigurna je za korištenje tijekom trudnoće i dojenja.

Ne zaboravite, majčino mlijeko sadrži antitijela i druge zaštitne elemente koji pomažu u sprečavanju zaraza kod dojenčadi i djece. Dojenje je značajna komponenta zaštite djece od virusa H1N1.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 185
12.11.2009 17:39:18   
maminsin
Rekla sam da necu vise citati o ovome al' evo me opet.  Danas sam dobila ovaj e-mail pa reko da podijelim s' vama.

Ideja je toliko je prosta i realizacija jeftina, da ne vidim razloga zašto ne bi probali. Ovako ide priča:

Dok je vladao veliki grip 1919. koji je ubio 40 miliona ljudi, bilo je porodica čiji nijedan član nije oboleo. Neki doktor je zapisao da su te kuće imale jedan zajednički faktor: u svim sobama gde su se ljudi okupljali su imali korpe u kojima su držali po nekoliko glavica neoljuštenog crnog luka. Neko je otkrio ovaj zapis i kasnije testirao tokom neke velike epidemije. Pošto je uspešno delovalo, odneli su jednu glavicu korišćenog luka na laboratorijsku analizu. Unutra su otkrili niz različitih bakterija i virusa. Zaključeno je da je crni luk služio kao prečišćivač vazduha, mamac za mikroorganizme, tako da je prosto usisao sve njih u sebe i tako zaštitio ljude.

Pominje se vlasnica frizerske radnje, čije radnice nikada nisu obolele od nikakve zarazne bolesti, a mnogo puta su služile bolesne klijente. U uglu salona je uvek imala ukrasnu korpicu sa nekoliko glavica luka.

Pretpostavljam da ga ponekad treba promeniti i pri tome koristiti rukavice, odneti ga direktno do kontejnera izvan kuće.

Ne treba se nadati da će o ovome ikada pisati u novinama, da će biti preporučeno od lekara, a još manje od apotekara. Suviše je jeftino i nikome ne donosi pare.

Neki ljudi više vole vakcine, ali ja sam već postavila novu dekoraciju na tri mesta. Ne može da smeta.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 186
12.11.2009 17:50:00   
meli
delilah, ovaj tvoj clanak me oraspolozio. mom sinu je 20 mjs a jos ga dojim. nadam se da ce nam to makar malo olaksati .

Wenn aus Liebe Leben wird, dann bekommt das Glueck einen Namen : EMAN!!!!!

(odgovor članu maminsin)
Neposredna veza do poruke: 187
12.11.2009 18:34:29   
acudesa
Članak je za 10, ohrabrujući i za one mame koje su se bojale informirajućiuser posted image user posted image user posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu meli)
Neposredna veza do poruke: 188
12.11.2009 22:47:12   
teta berta
Suoer clanak-- recite mi vodite i vi djecu vani redimo u trzne centre na kavu ili slicno... mi skoro svaki dan negdje setamo pa me bas zanima... 

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 189
12.11.2009 22:51:15   
acudesa
IZVORNA PORUKA: teta berta

Suoer clanak-- recite mi vodite i vi djecu vani redimo u trzne centre na kavu ili slicno... mi skoro svaki dan negdje setamo pa me bas zanima... 

mi smo danas šetali-ja sam svaki čas brisala malom ruke maramicom za dezinfekciju, ljepše bi mi bilo kod kuće, baš me strah

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 190
12.11.2009 23:11:20   
mamma mumi
ne u trzne centre inace zimi nevodima djete, a pogotovo sada kada je virusa puno.Gledate li emisiju na Pinku o H1N1?

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 191
13.11.2009 8:50:56   
malaaaa
sinoc mi muz prica kod njega na poslu bio glavni doktor iz ove bolnice gdje sam se ja porodila pa ga mm pitao za ovu gripu i on mu je rekao da djeca se nemogu zarazit i stariji od 50 godina a za ove vakcine kaze da kad se udare pocnu djelovat tek 3 do 4 hevte tako da je necu ni uzeti bezveze jest da se umire od gripe ali necu ni izlazit  sjedicu s dijetom kod kuce samo kad moram bas izaci negdje tad cu ici i tako sam sigurnauser posted image nemoram strahovati jedino mm frizer pa u dodiru sa narodom po cijeli danuser posted image jojj

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 192
13.11.2009 10:10:59   
bebano
IZVORNA PORUKA: malaaaa

sinoc mi muz prica kod njega na poslu bio glavni doktor iz ove bolnice gdje sam se ja porodila pa ga mm pitao za ovu gripu i on mu je rekao da djeca se nemogu zarazit i stariji od 50 godina a za ove vakcine kaze da kad se udare pocnu djelovat tek 3 do 4 hevte tako da je necu ni uzeti bezveze jest da se umire od gripe ali necu ni izlazit  sjedicu s dijetom kod kuce samo kad moram bas izaci negdje tad cu ici i tako sam sigurnauser posted image nemoram strahovati jedino mm frizer pa u dodiru sa narodom po cijeli danuser posted image jojj

Kako misli da se ne mogu zaraziti djeca i stariji kada u Hrvatskoj imaju slucajevi kada je umrlo djete od 3 godine i muskarac od 61 godinu?

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 193
13.11.2009 10:15:10   
malaaaa
IZVORNA PORUKA: bebano

IZVORNA PORUKA: malaaaa

Kako misli da se ne mogu zaraziti djeca i stariji kada u Hrvatskoj imaju slucajevi kada je umrlo djete od 3 godine i muskarac od 61 godinu?
vjeruj da neznamuser posted image tako je ovaj mu rekao mozda sto jos nije bio taj slucaj ovdje nemam pojma samo znam da me strahhhhhhhh

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 194
13.11.2009 10:21:03   
HanaBana
Najrizicnija grupe su upravo djeca do 5 godina, trudnice i stariji ljudi! A ta spika da djeca ne obolijevaju je suplja prica. Ovo vam pisem jer malo sma vise upucena u sve ovo zbog posla u kojem radim.
Vakcina nema. Federalno Ministarstvo zdravlja je narucilo 30000 i sta je to na 3,5 miliona ljudi BiH. To vam je samo za ministre. Vakcina nece biti osim za njih. To nikeo nije spomenuo i to je najveca tuga. Svi pricaju je li vakcina opasna ili ne, da li je primiti ili ne ali niko ne spominje ima li vakcina za BiH populaciju.
Zastitite djecu i sebe i sto manje hodanja i obilazenja trznih centara i mjesta okupljanja. Bolje Vam je po planinama hodati nego po gradu.

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 195
13.11.2009 10:27:51   
elkina_mala
i ja nekad mislim ovako nekad onako....ali vishe tezim onome da i kad bi mogla nebi se cjepila;...shta ja znam sta je u tim vakcinama???samo jedan proizvodzac ih proizvodi i samo on zna....plus ima ona cura u americi koja je bila zdrava ,navijacica i kad se vakcinisala vishe nije mogla da hoda,nit da govori normalno,moze trcat,moze hodat unazad ali naprijed no....tako da ja bi ostalo ovako,i nebi se vakcinisala....

25.08.2010
Selina, pile moje malo

Tako ti je to, prijatelju znaj
danas ili sutra svemu dodje kraj
nema vise nade srce da je nadje
sve su moje druze, potonule ladje...
01.04+++29.04---- :(

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 196
13.11.2009 10:29:57   
delly
ma svako nesto kaze ljudi moji ONI NEZNAJU NISTA O GRIPI i to su samo pusta nagadanja a mi kunici njihovi , kod njih je ma mozda ovo ono ,... kako god umiru ljudi koji su bolesni i slabog imuniteta i visoke kilaze .

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 197
13.11.2009 10:33:31   
HanaBana
Elkina_mala nisi u pravu. Postoje tri proizvodzaca vakcina i ja veoma dobro znam stza je u njoj i cim imadnem priliku obavezno cu vakcinisati i sebe i svu familiju.
Nemojmo tako pisati ako nismo informisani i slusati svaku zabludu medija.
Takodjer svaka vakcina i sve tablete ima nus pojava. Procitaj samo na andolu sta pise pa ih nikad vise nece htjeti uzeti. Sve vakcine koje nasa djeca primaju imaju nus pojava i djeca umiru od toga pa svi vakcinisemo djecu.
Sve nus pojave su u jako malom procentu. I svaki lijek koji se koristi i svaka reklama koja postoji na TV-u za lijekove ima natppis o nus pojavama posavjetujte se savojim ljekarom. O djevojci koja hoda unazad ne bih koemnatrisala.
Ne zelim nikome reci vakcinisi se jer svako ima svoje pravo izbora, ali svaku medijsku informaciju treba dobro ispitati pa onda siriti.

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

(odgovor članu elkina_mala)
Neposredna veza do poruke: 198
13.11.2009 10:35:57   
delly
aj mi reci dali je nuspojava da ti natekne glava i cijeli jezik ok ??? dali je normalno da od te iste vakcine covjek umre?? djevojka ovdje u oslu ,koju znam ,umrla je od vakcine pa ne to su male nuspojave,.... joj sve je to neispitano ma sve ,i jos i napuhano ...

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 199
13.11.2009 10:37:08   
elkina_mala
hanabana nezznam...mah shta god da bude nemoze se protiv sudbine,kad mi je dragi Bog odredio kad cu umrijeti,ellhamdulilah...ma ja:)

25.08.2010
Selina, pile moje malo

Tako ti je to, prijatelju znaj
danas ili sutra svemu dodje kraj
nema vise nade srce da je nadje
sve su moje druze, potonule ladje...
01.04+++29.04---- :(

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *