|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Svinjska gripa!!!!
3.11.2009 23:17:37   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: Happy

Izvini Ilhana, ali nisam razumjela sto boli ruka???

Simptomi nakon cjepiva su temperatura dan dva, povracanje i bol u ruci gdje se primi vakcina... ali svak to nedobiva... kod nas u bolnici je bilo 10 posto od ovih sto su primili cjepivo koji su imali 1 od simptoma...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 126
3.11.2009 23:35:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: teta berta

Maida ovo su isti simptomi kao i obicne gripe.... Ja sam cula da se javlja povracanje i proljev........

Da, a kad sam ja ovo objavila, skinula sam sa neta, bili su objavljeni samo ovi simptomi.

(odgovor članu teta berta)
  Neposredna veza do poruke: 127
4.11.2009 10:19:17   
HanaBana
E ovako:)
simptomi su isti kao i kod obicne gripe samo sa jacim inzetitetom. Rizicna grupa su trudnice, djeca do 5 godina i osobe starije dobi.
Postoje tri proizvodjaca ove vakcine. Kod nekih proizvodjaca su potrebne dvije doze a kod drugih daje se samo po jedna doza jer je u jednoj isto ono sto i u dvije.
Cjepiva jos uvjek nema u BiH i nece ih vjerovatno biti do janura-februra. Mediji inace daju pogresen informacije da ce ih biti krajem godine.
Treba jacati imunitet i veci je procenat onih sto su obeljeli od blazeg oblika, a opet sa druge strane veci je procenat onih osoba koje su bile potpuno zdrave do oboljenja.
Neka nam je Bog na pomoci.

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 128
4.11.2009 10:46:30   
milomoje
I ja sam prije 2 sedmice primila prvu dozu vakcine, iako sam se brinula jer je bilo puno polemike oko toga da li je dobro za trudnice, ali eto testovi su valjda izvrseni na dovoljnom broju pa je odobreno i trudnice su prioritet... jos sam sedmicu prije primanja bila malo prehladjena ili nazeb, nista strasno smrcanje bez temp, pa sam i zbog toga bila u nedoumici da je primim ali dr kazu da nema to veze nikakve... prva dva dana nakon primanja vakcine me bolila ruka, nisam mogla spavati na toj strani i malao malaksalost a ostalo nista... slj sedmice idem da primim drugu dozu brrrr... ne volim igle...
a evo i malo savjeta koje svi mi znamo, koji vrijede i za obicnu gripu, al eto vrijedi napomenuti opet...

Spriječite svinjsku gripu -

Dr. Vinay Goyal, svjetski autoritet na području nuklearne medicine s više od 20 godina iskustva podijelio je nekoliko efikasnih uputa o kojima se nedovoljno govori.
Savjeti dr. Vinaya izuzetno su korisni s obzirom na prirodu globalne epidemije u kojoj je jednostavno nemoguće spriječiti doticaj s virusom H1N1. Koje god mjere opreza poduzmete, vrlo ćete vjerojatno ipak doći u kontakt s virusom. Sam kontakt nije toliki problem - veći je problem spriječiti ga da oživi u tijelu i učini nas bolesnima.

Vrata na koja virus ulazi u naše tijelo su nosnice i usta. Dok ste još uvijek zdravi i nemate nikakvih simptoma infekcije H1N1 virusom, kako biste spriječili njegovu aktivnost i pojavu simptoma i razvoj sekundarnih infekcija, možete poduzeti neke izuzetno jednostavne korake o kojima se ne govori dovoljno u službenim uputama. Korisnost preventive naglašava se, nažalost, puno manje od "korisnosti" pravovremenog liječenja Tamifluom.

Dakle,
1. Često perite ruke (o tome se dovoljno govori, ali nije na odmet ponoviti).
2. Hands-free pristup. To jest, suzdržite se napasti da dirate bilo koji dio lica. Pokušajte što manje ruke prinositi licu (naravno osim kad jedete, perete se ili spavate).
3. Promućkajte u ustima i grgljajte dva puta dnevno toplu vodu u koju ste stavili malo soli. Naime, virusu H1N1 treba dva do tri dana od prvotne infekcije grla ili nosa da zaživi u tijelu i počne pokazivati karakteristične simptome. Obično grgljanje stvarno može spriječiti razvoj bolesti. Taj postupak sa slanom vodom imat će jednak učinak na zdravog pojedinca kao što će Tamiflu imati na bolesnoga. Nemojte podcjenjivati ovaj jednostavan, jeftin i moćan način prevencije bolesti.
4. Slično kao što to treba činiti s ustima, čistite barem jednom svakoga dana nosnice s otopinom tople slane vode. Ne morate biti vješti kao praktikanti Yoge kojima je ovaj postupak rutina, ali snažno ispuhavanje nosa i brisanje (tj. struganje) obje nosnice smotuljcima vate koje ste umočili u slanu vodu lako je učiniti i vrlo je učinkovito.
5. Dajte poticaj prirodnom imunitetu hranom koja je bogata C vitaminom. Prvenstveno se to odnosi na citrično voće. Ako uzimate C vitamin u tabletama, pazite da uzimate onaj pripravak koji ima cinka kako bi poboljšali apsorpciju.
6. Pijte što veće količine toplih napitaka (čajeva, kave, kakaa). Pijenje toplih napitaka ima jednak učinak kao grgljanje samo u suprotnom smjeru.Ono ispire zivuce viruse iz grla u zeludac gdje ne mogu prezivjeti I uciniti nas bolesnima.

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 129
4.11.2009 10:51:04   
milomoje
Da i najavili su da se ocekuje novi veliki val sv.gripe u januaru, tako da je i to bilo presudno za mene da je primim, jer ocekujem svoju bebicu tada..

(odgovor članu milomoje)
Neposredna veza do poruke: 130
5.11.2009 10:49:20   
jabuka28
VITAMIN D KILLS H1N1 and NO SCIENTIFIC PROOF FLU VACCINES WORK

http://www.youtube.com/watch?v=rCadkv_8_5Q&feature=related

Dr Oz's Children Will NOT be Receiving H1N1 Vaccine!
http://www.youtube.com/watch?v=M_rKKawZx0I&feature=related

(odgovor članu milomoje)
Neposredna veza do poruke: 131
5.11.2009 10:50:06   
jabuka28
http://www.youtube.com/watch?v=M_rKKawZx0I&feature=related

(odgovor članu milomoje)
Neposredna veza do poruke: 132
5.11.2009 10:55:46   
jabuka28
Swine flu vaccine could have major medical side effects

http://www.youtube.com/watch?v=56wuIgJGvrM

(odgovor članu jabuka28)
Neposredna veza do poruke: 133
6.11.2009 23:28:18   
dana3
Ja sma svoju primila danas i jos nikakve posebne reakcije nema
nisam bas odusevljena sto sam je primila ali me strah zbog djeteta.ionako skoro nikud ne idemo kako se gripa pojavila.
Sad javljaju da je jedna doza dovoljna a za nas rizicne da cemo primiti dvije

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu jabuka28)
Neposredna veza do poruke: 134
6.11.2009 23:29:25   
acudesa
IZVORNA PORUKA: dana3

Ja sma svoju primila danas i jos nikakve posebne reakcije nema
nisam bas odusevljena sto sam je primila ali me strah zbog djeteta.ionako skoro nikud ne idemo kako se gripa pojavila.
Sad javljaju da je jedna doza dovoljna a za nas rizicne da cemo primiti dvije

da tako i ostane, aBd

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 135
6.11.2009 23:32:37   
dana3
draga acudesa vidjecemo-obicno ruka boli i malaksalost,nadam se da ce ostati ovako.ovde panicare pravo kazu cetiri slucaja smrti,u Stokholmu trogodisnje dijete umrlo zato sam najvise i otisla da je primim.

Da li ima u Bosni ista za ovu gripu?

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 136
7.11.2009 10:03:33   
acudesa
IZVORNA PORUKA: dana3

draga acudesa vidjecemo-obicno ruka boli i malaksalost,nadam se da ce ostati ovako.ovde panicare pravo kazu cetiri slucaja smrti,u Stokholmu trogodisnje dijete umrlo zato sam najvise i otisla da je primim.

Da li ima u Bosni ista za ovu gripu?

ima, i ovdje nude besplatno vakcinisanje za ugrožene grupe građana (djecu, starce i one koji su u kontaktu sa mnogo ljudi-ljekari, nastavnici, ...)
???? ne znam šta bih ti rekla, nezgodno je i pomalo me je strah, valjda će ovo proći brzo-eksperimentišu na nama, sigurna sam

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 137
7.11.2009 10:39:39   
delly
ja neznam kako vi dobivate obje doze tako brzo malo mi ovo sve smrdi ????user posted image user posted image ovdje dobis prvu dozu i za drugu se mora cekati pola godine i da nakon cjepljenja cijepivo vam djeluje tek poslije 3 sedmice ,... i ko je reko da se nece biti bolestan nakon cijepiva??? ??? ??? ovako ,cijepivo nije ispitano ,s time se nije igrati , ovdje u oslu cura od 19 god se isla cijepiti ,danas je dva metra pod zemljom od cjepiva.... ja sam se odlucila ne cjepiti ,imam malu bebu i dojim pa mi nije to pametno user posted image mm isto nece ,prerizicno je uzimati neko cijepivo koje ni oni neznaju sta je ,. cjepit se treba s cijepivom protiv obicne gripe i paziti se , nerukovati se s nikime i ograniciti posjete... kod mene nitko nedolazi , mm 2 dana smrco nije bio sa nama ,danas je dobro hvala bogu ali bojim se jer kod njega na poslu je vec pocelo obolijevanje od svinjske gripe ...

mislim da za cijepivo se mora dobbbrrroooo razmisliti ,. ja sam odlucila da se cijepiti necu ..
evo u swetskoj je da se djeca od 3 godine idu cjepiti ako se nevaram??? ovdje od 6 mjeseci ?? ja mislim da ni oni neznaju sta ni kako , samo pokusavaju ali neuspjevaju kako ja vidim .. user posted image

jesam li samo ja skepticna za cijepivo ili user posted image

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 138
7.11.2009 10:49:17   
Happy
Ako mogu da se ukljucim i ja user posted image Ja mislim da je ovo se farmaceutska mafija... I ove gripe, mutrisani virusi... Nije to sada ni bitno alieto ljudi umiru od toga. Ja za cjepivo nisam, upravo kako rece delilah, sve je to neispitano i ne znamo kako ce ciji organizam da reaguje. Znaci oni nuspojave od cjepiva ne znaju i ja zaista ne bih da se na meni ispituje, ali naravno to je samo moje misljenje....
Nisam se nikada cjepla ni protvi ove obicne gripe, eto kazu da to i nije losa stvar...
user posted image sam, cuvam se koliko mogu, radim na poboljsanju imuniteta i sto koliko mogu, znaci sto vise meda, mesa, supica, vitamina... Koliko se covjek moze da ucuva... A ono kad je sudeno da bude bice user posted image
A da me nije strah, slagala bihuser posted image

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.

Naš dječak je došao 04.01.2010.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 139
7.11.2009 11:10:27   
acudesa
Ma, iskreno-ako se cijepiš dobijaš mikroorganizme 100%, ne bih se igrala ako ne moram, bar tako mislim da je najpametnije, a ako se ne cijepiš-malo rizikuješ, što znači da te može i zaobići, nadam se da će nas sve zaobići,...jest me malo strah
Dano, želim ti da to sve prođe kako treba, aBd, a navela si razloge koji su razumljivi za primanje vakcine, ljubim teuser posted image

< Poruku je uredio acudesa -- 7.11.2009 11:15:26 >

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 140
7.11.2009 11:18:39   
dana3
zene-jedno da nam svima bude jasno:svinjska gripa,kravlje ludilo,pticija gripa,jos sida i da ne nbrajam su laboratorijske bolesti-biolosko oruzje,zovite to kako hocete,nista to nije nastalo samo od sebe!!!!
Nisam ni ja bila za vakcinu niti MM ali kako nas narod kaze :Kud svi tu i mali Mujo!
Sta ako bude gore,sta ako ovo ili ono-hiljadu pitanja nigdje odgovora.Mi jesmo pokusni kunici i to je tacno ali sta raditi?!
U svedskoj se druga doza dobija nakon tri sedmice a zastita djeluje nekih godinu dana-znaci nije za cijeli zivot.
Kazu da se mogu cijepiti djeca od 6 mjeseci starosti ali ako smo mi dobili i ne idem nikud sa bebom ,ne vjerujem a cu pristati jer je to dobrovoljno.

Ovdje covjek ne moze da bude pametan ali kad cujes da je neko umro,podlijezes panici direktno!

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 141
7.11.2009 11:20:41   
delly
nekome nije nista a nekog pogodi nakon cjepivA,,I CIJEPIVO kao sto rekoh nedjeluje odma :(( neko ga dobro podnese netko ne ,..znam da je zeni jednoj i jezik i glava otekla od cjepivai da je imala jakee glavobolje

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 142
7.11.2009 11:22:46   
delly
kao da ce ta gripa nestati user posted image ma nece , .. reci koliko ih je ukupno umrlo u swe?? ovdje u nor oko 15 user posted image

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 143
7.11.2009 11:23:40   
Anoniman
i za tetanus su nekada davno neki ljudi bili pokusni kunici a danas je to pod mus...uvijek i svugdje ima nuspojava...pitanje je samo sta je opasnije

gledala sam neki dan na discovery apropo user posted image apciha....koliko sam mogla zakljuciti nisu ni oni pametniuser posted image ...barem ne jos

(odgovor članu dana3)
  Neposredna veza do poruke: 144
7.11.2009 11:24:02   
Private
Evo sad citam u jednim novinam da imunost po cjepljenju protiv nove gripe nastupa po jednoj sedmici do deset dana.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 145
7.11.2009 11:26:45   
delly
dali mislite ako se osoba cijepi da ce ju gripa zaobici ??
ja mislim da nece jer ovo kao sto znamo nije cijepivo za svinjsku gripu

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 146
7.11.2009 11:26:54   
acudesa
nezgodno, pa hajde...ja ipak ne želim vakcinisanje..

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 147
7.11.2009 11:32:26   
Private
Citam jos da je americki predsjednik izjavio na CNN da se protiv nove gripe cjepila cijela njegova porodica,takoder i Angela Merkel.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 148
7.11.2009 11:33:10   
Anoniman
kod nas jos nije tolika frka...nemamo toliko naroda koji putuje, pa se ne siri tom brzinom

(odgovor članu acudesa)
  Neposredna veza do poruke: 149
7.11.2009 11:34:47   
acudesa
kad bih zsigurno znala da se ovi vodeći cijepe možda bih i vjerovala u vakcinisanje, ovako user posted image

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *