|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Svinjska gripa!!!!
13.11.2009 10:38:19   
delly
ma kakva smrt o cemu ti pricas, hej opusti se ,gripa udara kao gripa samo jace na pluca udara .

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu elkina_mala)
Neposredna veza do poruke: 201
13.11.2009 10:42:59   
elkina_mala
unistit ce mi pluca bona hehehhe,shalim se ,mah samo kazem,shta god da se desi,nek se desi...imam i dr problema jos samo mi treba i o ovome da razmisljam ya sta cu::)

25.08.2010
Selina, pile moje malo

Tako ti je to, prijatelju znaj
danas ili sutra svemu dodje kraj
nema vise nade srce da je nadje
sve su moje druze, potonule ladje...
01.04+++29.04---- :(

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 202
13.11.2009 10:46:27   
HanaBana
IZVORNA PORUKA: delilah

aj mi reci dali je nuspojava da ti natekne glava i cijeli jezik ok ??? dali je normalno da od te iste vakcine covjek umre?? djevojka ovdje u oslu ,koju znam ,umrla je od vakcine pa ne to su male nuspojave,.... joj sve je to neispitano ma sve ,i jos i napuhano ...

Jeste. Evo ti smao jedan podatak da dijete od MMR vakcine moze dobiti paralizu i mrijeti. I to stoji u uputstvu te vakcine.
Evo od moje kolegice kcerka je primila tu vakcinu od najboljeg prizvodzaca i od sve djece to se desilo bas njenom djetetu da je dobila prve simptome paralize i da nisu na vrijeme reagovali dijete bi umrlo.
Isto tako moja svekrva je koristila Rhinostop i kad nije umrla jer nije citala uputstvo gdje pise da ga ne smiju koristiti srcani bolesnici..i da ne navodim dalje primjere...

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 203
13.11.2009 10:51:00   
marinčii
ma dajte žene molim vas nepišite svašta..samo nas još više plašite...pa kako onda ta vakcina može biti obavezna kad je tako opasna..ma to je užas

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 204
13.11.2009 10:51:52   
delly
ja nisam za vakcinu jer znam kakva je vakcina i odbila sam to , ma nema sanse da ja budem njihov pokusni kunic i da se uce koje su posljedice ,.. znamo kakvo je cjepivo i od cega i da nije za svinjsku gripu ,... a i ko je garantirao da se od svinjske gripe nece razboliti poslije cjepljenja??? to nitko nespominje ,,, muckaju na veliko

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 205
13.11.2009 10:53:13   
delly
marinci nije uopce obavezna ,ko hoce vakcinise se .... pa po meni je vakcina gora od gripe

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 206
13.11.2009 10:54:25   
teta berta
Sto se tice gripe, 100% sam ubjedena da su je proizveli oni koji su u vrlo kratkom roku proizveli i cjepivo i takozvani TAMIFLU... Meni samo nije jasno, nikad ama bas nikad nisu otkrili lijek niti za jednu vrstu gripe, koja je bila od pamtivjeka da se tako izrazim, a sad odjednom oni izmislili tamiiflu zacas!!! Pa zar to vama nije nimalo smrdljivo???

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 207
13.11.2009 10:55:57   
teta berta
IZVORNA PORUKA: marinčii

ma dajte žene molim vas nepišite svašta..samo nas još više plašite...pa kako onda ta vakcina može biti obavezna kad je tako opasna..ma to je užas

pa kako ne kontas, da se potrosi!!! nece je zar bacit...

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 208
13.11.2009 11:19:27   
marinčii
ja sam mislila na tu mmr,koju naša djeca trebaju primiti kad navrše godinu dana...pa užas a nas niko ne pita jeli želimo riskirati iako znamo da može izazvati paralizu...ma katastrofa..stvarno je sve na ovom svijetu sjuser posted image da se tako izrazim ...

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 209
13.11.2009 11:34:57   
marinčii
sorry

< Poruku je uredio marinčii -- 13.11.2009 11:35:35 >

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 210
13.11.2009 11:35:48   
malaaaa
mozemo mi pricati i nagadjati svasta bice nam kako bog dragi dauser posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 211
13.11.2009 11:37:18   
marinčii
IZVORNA PORUKA: malaaaa

mozemo mi pricati i nagadjati svasta bice nam kako bog dragi dauser posted image
upravo tako..i neka nam je svima na pomoći

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 212
13.11.2009 11:46:02   
HanaBana

ja nisam za vakcinu jer znam kakva je vakcina i odbila sam to , ma nema sanse da ja budem njihov pokusni kunic i da se uce koje su posljedice ,.. znamo kakvo je cjepivo i od cega i da nije za svinjsku gripu ,... a i ko je garantirao da se od svinjske gripe nece razboliti poslije cjepljenja??? to nitko nespominje ,,, muckaju na veliko

Ne bih da se raspravljam na ovoj temi jer samo zelim pomoci nasim hanumama sa informacijama, ali molim te nemoj govoriti da znas ts aje vakcina i jos pritom da nije za svinjsku gripu. Radim direktno sa vakcinama dugi niz godina i ne volim suplju pricu na ovako ozbiljnu temu. Ko hoce da se vakcinise u Bosni nece moci jer vakcina nema. Ko nece njegov izbor i taj izbor ne smatram nikako losim.
Sta je u toj vakcini isto dobro znam pa ne pricam okolo niti koga nagovaram da se vakcinise ili ne ali ne volim ni da se sire razne ruzne gluposti.
Izvini nemoj ovoj shvatiti licno.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 213
13.11.2009 11:47:38   
HanaBana
IZVORNA PORUKA: teta berta

Sto se tice gripe, 100% sam ubjedena da su je proizveli oni koji su u vrlo kratkom roku proizveli i cjepivo i takozvani TAMIFLU... Meni samo nije jasno, nikad ama bas nikad nisu otkrili lijek niti za jednu vrstu gripe, koja je bila od pamtivjeka da se tako izrazim, a sad odjednom oni izmislili tamiiflu zacas!!! Pa zar to vama nije nimalo smrdljivo???

Izvini teta berta ni ovo nije tacno. Tamiflu je odavno u proizvodnji u farmaciji dugi niz godina i koristi se za svaki tezi oblik gripe a ne za samo svinjsku gripu. To su mi inace konkurenti iako ih ne volim ne mogu kontra njih govoriti.

Neposredna veza do poruke: 214
13.11.2009 11:51:17   
delly

IZVORNA PORUKA: HanaBana

Ne bih da se raspravljam na ovoj temi jer samo zelim pomoci nasim hanumama sa informacijama, ali molim te nemoj govoriti da znas ts aje vakcina i jos pritom da nije za svinjsku gripu. Radim direktno sa vakcinama dugi niz godina i ne volim suplju pricu na ovako ozbiljnu temu. Ko hoce da se vakcinise u Bosni nece moci jer vakcina nema. Ko nece njegov izbor i taj izbor ne smatram nikako losim.
Sta je u toj vakcini isto dobro znam pa ne pricam okolo niti koga nagovaram da se vakcinise ili ne ali ne volim ni da se sire razne ruzne gluposti.

suplju pricu nazivaj nekome drugome ,zasto ti smijes reci a ja nesmijem ?? ma daj molim te , znam ,vidim i sta se desava i koji su uzroci svega,.. kako znas odakle potice vakcina?? koja su svojstva vakcine,.. ja sam samo rekla da to meni nije dobro i to je moje misljenje ja ga nenamecem nikome ja samo kazem pa ako je to ovdje zabranjeno onda ok ,a ako nekome nepase pa nek necita ,svatko ima pravo na svoje misljenje zar ne?? pa kakvo god ono bilo .
Izvini ali nemoj ovo sebi primiti licno ..

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 215
13.11.2009 11:55:47   
tajcika
nisam kompetentna da nesto kazem na ovu temu jer nisam ni medicinski radnik niti farmaceut,al znam pouzdano da je jedna priznata dr. iz SA odbila da se njenom djetetu da injekcija Tamiflu-a jer zna kakve posljedice izazivaju sastojci tog lijeka....znaci da ipak ima nesto u svoj ovoj prici....

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 216
13.11.2009 12:06:34   
jabuka28
Ja sam svoju kcerkicu jucer odvela pa je primila pola doze pa ce opet za 3 sedmice primiti pola...Svasta sam nacula i procitala...Danas smo dobili informacije da je otprilike 22 milijona ljudi u Americi oboljeli o te gripe a umarlo je samo nestp preko 3000 ljudi...To je vrlo malo...i od obicne sezonske gripe umre vise ljudi nego sto je umarlo od svinjske gripe...sta reci...Puno sam zabrinuta i nemam pravog odgovora sta je ispravno a sta ne..U vakcini ima kvicksilver(neznam na nase kako se kaze mozda ziva?) u Usa to nije dozvojeno da ima u vakcini ali s druge strane kvicksilver ima i u hrani i unese se ista kolicina samo nakon par dana...kazu tako...isto tako neko se plasi za dijete dali ce u buducnosti imati posljdice neuroloske...adhd...neko kaze da povecava rizik raka...a drugi kazu da vakcina stiti samo 67% i da stiti do 9 mjeseci...neko kaze bolest je u laboritorijama napravita /ko bi znao sve....cak eto neke vijesti na youtube prenose kako ti ljudi sto su vakcinu pravili nece se vakcinisati sa tom vakcinom... isto tako sam citala ako virus mutira da ljudi koji prime vakcinu nemogu se odbraniti normalno ?? koliko je tacno neznam...
da su barem ovdje kod nas medije povecale i napuhale ovu bolest sigurno jesu a i zaradzuju na tom...
moja mala je sada za sad dobro ruka je bolila i to je to...

< Poruku je uredio jabuka28 -- 13.11.2009 12:13:03 >

(odgovor članu tajcika)
Neposredna veza do poruke: 217
13.11.2009 12:08:08   
marinčii
ma mislim da ovo nije tema za raspravu,pa svi imamo nešto zajedničko a to je da se bojimo te grozne gripe...moja prijateljica se prvi put cijepilaprotiv sezonske gripe i baš te godine ju je i prebolovala,..koliko znam sve vakcine mogu izazvati bolest koja emitira baš onu protiv koje se cijepi al bude baš u blažem obliku...a ja se osobno nebi cijepila protiv svinjske jer su mi nekako prebrzo našli to cijepivo pa mi je to sumnjivo

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu tajcika)
Neposredna veza do poruke: 218
13.11.2009 12:14:11   
teta berta

Izvini teta berta ni ovo nije tacno. Tamiflu je odavno u proizvodnji u farmaciji dugi niz godina i koristi se za svaki tezi oblik gripe a ne za samo svinjsku gripu. To su mi inace konkurenti iako ih ne volim ne mogu kontra njih govoriti.

Ali stano se prica da je tamifu bas za svinjsku gripu... ne zna covjek kome i sta da vjeruje,no gdje ima dima ima i vatre... samo znam da to nisu cista posa... a kako znam ko god je imao gripu uvijek je bilo, mirovanje, paracetamo, limun i ostalo, osobno ne znam nikoga ko je ikad primio taj tamifu, a gripu smo skoro svi imai... ma najboja je ova proca sa crnim lukom, odmah danas cu to da uradim...

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 219
13.11.2009 12:14:39   
delly
da u vakcini je sadrzaj gripe koji je zabranjen davati pa se opet daje,kako o tome nepricaju,samo su napuhali da bi mogli dati te inekcije,. a za to cjepivo nevjerujem nista u to , i imam pravo na to , pogotovo kad pitam doktoricu "hoces li cjepiti svoju djecu " a ona meni kaze " NE ,ovo nije ispitano" to mi je bilo dovoljno ...

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 220
13.11.2009 12:18:05   
teta berta
Nije tema, ai kad si vec spomenula tu mmr vakcinu, mozes li mi dati ikakav savjet sta da radim u vezi te vakcine... maloj je 15 mj.jos je nismo primili jer se uzasno bojim, a i sezona je gripe... kako znam sezona ce trajati do treceg mjeseca, je li ok do tada odgoditi vakcinu??? Ili stvarno ne znam sta da radim, ima li ikakva zamjena za mmr, priorix(neke od novih vakcina mada ih jos ne znam dobro) ili tako nesto???? Pitanje je za hanabanu...

< Poruku je uredio teta berta -- 13.11.2009 12:25:15 >

Neposredna veza do poruke: 221
13.11.2009 12:18:11   
dana3
Da jabuka28.kvicksilver je ziva i tako se na svedskom kaze.Ima je i u ribi iz Baltickog mora pa je ne preporucuju jesti.

Ovde ima masa informacija o gripi i vakcini.najgore je velika temperatura kao i otezano disanje sto dovodi ljude do respiratora je ne ne mogu da disu samostalno.
To da jdeca i stariji ne mogu da obole  -NIije istina jer u rizicnu grupu spadaju djeca i stariji kao i hronicni bolesnici te trudnice.
Od juce je dozvoljeno cijepljenje djece od 6 mjeseci starosti.Da li zato da se vakcina potrosi jer ostace oko 9 miliona viska ili nesto drugo- ne znam .ja sma cijepljena zbog mog djetea,mali u skoli isto tako a i muz ce kad ga pozovu.
I ja sam vikala da ne bih ai panika je jaca od razuma.Mi n e znamo sta se moze desiti ali je uvijek bolje sprijeciti nego lijeciti:Na svedskom forumu otac obojele porodice preporcuje cijepljenje jer njegovo dijete(2.god) je bilo i kriticnom stanju i jos uvijek nije najbolje a on,zena i dijete od 8 god starosti su bolje.

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 222
13.11.2009 12:20:14   
Skvo RR

Nije tema, ai kad si vec spomenula tu mmr vakcinu, mozes li mi dati ikakav savjet sta da radim u vezi te vakcine... maloj je 15 mj.jos je nismo primili jer se uzasno bojim, a i sezona je gripe... kako znam sezona ce trajati do treceg mjeseca, je li ok do tada odgoditi vakcinu??? Ili stvarno ne znam sta da radim, ima li ikakva zamjena za mmr, pentaxim(neke od novih vakcina mada ih jos ne znam dobro) ili tako nesto???? Pitanje je za hanabanu...

Ni ja nisam vodila Umu...totalno mi bezzee...da je u ovakvoj situaciji vodim jos i na vakcinu!!!!

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 223
13.11.2009 12:32:55   
HanaBana

suplju pricu nazivaj nekome drugome ,zasto ti smijes reci a ja nesmijem ?? ma daj molim te , znam ,vidim i sta se desava i koji su uzroci svega,.. kako znas odakle potice vakcina?? koja su svojstva vakcine,.. ja sam samo rekla da to meni nije dobro i to je moje misljenje ja ga nenamecem nikome ja samo kazem pa ako je to ovdje zabranjeno onda ok ,a ako nekome nepase pa nek necita ,svatko ima pravo na svoje misljenje zar ne?? pa kakvo god ono bilo .
Izvini ali nemoj ovo sebi primiti licno ..

Nisma rekla da nesto ne smijes reci nego ne treba ljude prepadati a pri tome nemati tacnu inforamciju. Znam sve do detalja od cega s evakcina pravi i odakle potice sve do pojedinosti, ali to je totalno nebitno i naravno da svako ima pravo na svoje misljenje i to veoma cijenim, ali misljenje i tvrdnje su dvije razlicite stvari.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 224
13.11.2009 12:33:42   
HanaBana
IZVORNA PORUKA: tajcika

nisam kompetentna da nesto kazem na ovu temu jer nisam ni medicinski radnik niti farmaceut,al znam pouzdano da je jedna priznata dr. iz SA odbila da se njenom djetetu da injekcija Tamiflu-a jer zna kakve posljedice izazivaju sastojci tog lijeka....znaci da ipak ima nesto u svoj ovoj prici....

Ne postoji injekcija Tamiflu-a.

(odgovor članu tajcika)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *