|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Svinjska gripa!!!!
13.11.2009 14:41:07   
acudesa
ja se ne vakcinišem:
-nepoznate nus-pojave
-vakcinisanje mora biti redovno svake godine nakon togauser posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 251
13.11.2009 14:54:12   
HanaBana
IZVORNA PORUKA: acudesa

Nema vakcina-? a, onda će ih pustiti u promet, čista ekonomija...

Ono, kad opadne prodaja nekom proizvodu, proizvođač ga povuče sa tržišta par mjeseci, da poveća potražnju...i onda ga vrati, dobije veću prodaju...bljak...šta rade

Nema vakcina jer nasa drzava nije narucila na vrijeme. Firma od koje se dobavljaju vakcine radi samo svjeze vakcine. Kada narucite krenu u proizvodnju znaci nema tog starog sljama i fazona opadanja prodaje pa itd.
Svake godine sojevi gripa su drugaciji i logicno da vakcina vazi za godinu dana a ne za citav zivot, ali cinjenica je da se organizam jaca.

Nama je bolje da nema vakcina jer bi ovi nasi razvili citavu studiju kako ne valjaju i kako ce oni izmisliti svojeuser posted image user posted image
Eh da smao vidite tih procedura sa nasim Agencijama ne bi vjerovali onda tek nikome od nasih zdravstvenih radnika koji se bave vakcinama.

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 252
13.11.2009 14:59:03   
acudesa
IZVORNA PORUKA: HanaBana

IZVORNA PORUKA: acudesa

Nema vakcina-? a, onda će ih pustiti u promet, čista ekonomija...

Ono, kad opadne prodaja nekom proizvodu, proizvođač ga povuče sa tržišta par mjeseci, da poveća potražnju...i onda ga vrati, dobije veću prodaju...bljak...šta rade

Nema vakcina jer nasa drzava nije narucila na vrijeme. Firma od koje se dobavljaju vakcine radi samo svjeze vakcine. Kada narucite krenu u proizvodnju znaci nema tog starog sljama i fazona opadanja prodaje pa itd.
Svake godine sojevi gripa su drugaciji i logicno da vakcina vazi za godinu dana a ne za citav zivot, ali cinjenica je da se organizam jaca.

Nama je bolje da nema vakcina jer bi ovi nasi razvili citavu studiju kako ne valjaju i kako ce oni izmisliti svojeuser posted image user posted image
Eh da smao vidite tih procedura sa nasim Agencijama ne bi vjerovali onda tek nikome od nasih zdravstvenih radnika koji se bave vakcinama.

HanaBana, nije ovo slučaj samo kod nas...ja im ne vjerujem i hajd' ,nikome.

A, razumijem ja zašto svake godine revakcinisanje...ali, ne želim se opterećavati neke naredne godine-da li je stara, da li je isprobana, da li je efikasna, kakve su joj nus-pojave,....

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 253
13.11.2009 15:01:09   
HanaBana
Ma slazem se maksimalno sa tobom. Razumijem ja sve ovo. Mene na dan zovnu pa malo je rec 1000 X zbog ove vakcine i sta kako i gdje i moja je uvjek parola odlucite sami.
Nece nas gripa svakako:)

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 254
13.11.2009 15:02:39   
Ilhana RR
Danas sam citala da se u svedskoj pocinju sada i djeca od 6 mjeseci pa navise da vakcinisaju protiv svinjske gripe, ja cu vjerovatno odvesti moju Lamiju da joj dadnu vakcinu.

Citala sam isto da je za mjesec dana u svedskoj 3 miliona stanovnika primilo vakcinu protiv svinjske gripe, to je 1/3 stanovnika. Ocekivaju uzasnu epidemiju ipak i misle da ce oko milion svedjana odbolovati gripu.

sto se tice zdravlja ja uvijek razmisljam "bolje da sprijecim nego da lijecim" tako da ja sam je vec primila, mm ce sledece sedmice kad im dodju nove doze a Lamija vjerovatno 25 kad bude primala vakcinu koja se prima sa 18 mjeseci.

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 255
13.11.2009 15:13:36   
kasper
acudesa ja se slazem sa tobom da je sve ovo cista ekonomija
ma sta se sve rad u srbiji zbog vakcina ma to je strasno
kao narucili vakcine sa vise aditiva i jeftinije za naraod a za ove
na funkciji i bogatase dolazi vakcina sa malo ili nimalo aditiva ma strasnouser posted image pa kad su obicni smrtnici saznali za ovo nastupa PANIKA a sami znamo sta sve panika moze da uradi od covjekauser posted image pa odjednom grip jenjava i nema ili ima manji broj oboljelih
moja sestra zivi u novom sadu trudna je sa trecim djetetom a curice idu u vrtic i u skolu higijenu su poboljsali
sad trenutno su im produzili raspust,nevjeruje u vakcinu jer su joj prosle godine obe curice prelezale virusnu upalu pluca
kao i pola skole i vrtica pa se to nigdje nije spomenulo
nesto tu ne stimauser posted image

**** ĐorĐe-26.08.2009.****
****31.08.2013.-dolazi nam nasa princeza****

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 256
13.11.2009 15:34:02   
Ella_H
Ovo je katastrofa i uzas zaista...
Ja nevjerujem u te vakcine uopste jer nema sanse
da su dosad dovoljno ispitane, kao roditelj dvoje male djece
smatram da mi nije sigurno da vakcinisem starijeg mali jos nemoze primiti
neko ce dobro zaraditi para na svemu ovome
isto vakcine protiv obicne gripe su gluposti vakcinisala sam se par puta
i sebe i malog i svaki put dobijem uzasnu gripu i to poslije vakcine
ove godine necu nikakve ni ove ni one i na kraju krajeva sta Bog odredi
tako ce i biti sudbina je neizbjezna..
Mi koji imamo malu djecu vakcinisali ih ili ne moramo se truditi
rukice stalno prati alkoholni gel koristiti, sto manje
po javnim mjestima ih izvoditi, zdravije se hraniti
i nadam se da ce biti ok...
sretno svima i vasoj djecici nadam se da nas nece snaci ovaj belaj

(odgovor članu kasper)
Neposredna veza do poruke: 257
13.11.2009 15:34:32   
Tidzi
Da, HanaBana, u potpunosti se slazem s tim!
Ja uopce nisam komentarisala da li je dobra ili nije i sta ima u njoj, jer zbilja nemam pojma o tome i slabo se razumijem. Samo sam iznijela kakvo je stanje u mojoj okolini i da se ovamo o tome slabo komentarise na osnovu dole. Ako dodje do toga da se narod pocne vakcinisati, razmislit cu tada hocemo li se mi vakcinisati ili ne. Ako budem razmisljanja kao i do sada, vjerovatno necemo, jer svakim danom to postaje sve vise i vise na neki cudan i neobjasnjiv nacin sumljivo!

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 258
13.11.2009 15:38:34   
HanaBana
Da budem iskrena, da nemam informacije u firmi do detalja i ja bih isto razmisljala kao i vecina ljudi na osnovu informacija iz medija. Definitivno mediji su stvorili ovu paniku a ima tu i farmaceutskih strategija.
Prvenstveno higijena, pa onda jacanje imuniteta.

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 259
13.11.2009 15:42:46   
enna
Evo da se i ja javim na ovu temu kako je na jugu Italije proglasena epidemija i umiru dnevno prosjecno 3 osobe razmisljala sam o toj vakcini.Neki dan je umrla beba od 8 mjeseci a da nije imala nikakkv hronicini poremecaj pedijatri savjetuju vakcinacije mada ih ovdje na sjeveru jos nema tek ce da stignu u januaru.Svakako idemo na vakcinaciju 30 novembra(Pneumococo)pa cu da pitam i javim vam dali cemo se vakcinisati ili ne.A sada dali ej dobra ili ne u to ne ulazim jer ziasta neznam samo znam da u Italiji ima preko 40 osoba mrtvih od te gripe i ne osjecam se nimalo prijatno kada cujem da se oakvo nesto desava u ovom vijeku.Naravno kao i kod mnogih higijenu smo utrostrucili heheheh ne izlazimo ako bas ne moramo ne idemo u velike guzve i to je to kao neka preventiva.

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 260
13.11.2009 20:08:49   
dana3
IZVORNA PORUKA: HanaBana

IZVORNA PORUKA: dana3

Da jabuka28.kvicksilver je ziva i tako se na svedskom kaze.Ima je i u ribi iz Baltickog mora pa je ne preporucuju jesti.

Ovde ima masa informacija o gripi i vakcini.najgore je velika temperatura kao i otezano disanje sto dovodi ljude do respiratora je ne ne mogu da disu samostalno.
To da jdeca i stariji ne mogu da obole  -NIije istina jer u rizicnu grupu spadaju djeca i stariji kao i hronicni bolesnici te trudnice.
Od juce je dozvoljeno cijepljenje djece od 6 mjeseci starosti.Da li zato da se vakcina potrosi jer ostace oko 9 miliona viska ili nesto drugo- ne znam .ja sma cijepljena zbog mog djetea,mali u skoli isto tako a i muz ce kad ga pozovu.
I ja sam vikala da ne bih ai panika je jaca od razuma.Mi n e znamo sta se moze desiti ali je uvijek bolje sprijeciti nego lijeciti:Na svedskom forumu otac obojele porodice preporcuje cijepljenje jer njegovo dijete(2.god) je bilo i kriticnom stanju i jos uvijek nije najbolje a on,zena i dijete od 8 god starosti su bolje.

Dana3 ne bih rekla da cijepe sve ljude da bi potrosili vakcinu jer mi je u BiH uopste nemamo a radi se o istoj vakcini i istom proizvodzacu. Mislim da jednostavno je to potrebno ali opet neobavezno. Ako je mozemo nabaviti u svedskoj bilo bi extra. Imam tamo rodbinu i odmah bi trazila da kupe za mene i znam da je sva moja rodbina u svedskoj vec vakcinisana, a isto su me zvali da pitaju da li da rade to ili ne.

Prvo se nije govorilo o vakcinisanju mae djece i sad kad je odluceno da treba samo jedna doza,navodno je receno da s emogu cijeliti i bebe!Na kome su se onda te vakcine ispitivale?
Podijeljena su misljenja o tome i niko nema jasnog odgovora!
Da je sve odredjivao WHO n ebi bilo razlicitog nacina koristenja i doziranja vakcine i kao i starosne grupe koji je dobijaju.Ovdje je vakcina besplatna i tvoji rodjaci su je mogli do sada da dobiju AKO su rizicna grupa jer ostali pocinju da se vakcinisu tek u sedmici 49 , racunaj kraj decembra!

Niko na moja oitanja nije imao jasnog odgovora iako vec imam raznorazne upale u tijelu.Vakcinu sam primila samo iz straha da se ne razbolim pa ne zarazim dijete a bila sam spremna i na to da ukoliko dobijem simtome gripe iselim iz kuce dok ne bude bolje - ili gore

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 261
15.11.2009 8:32:30   
acudesa
Evo šta sam našla što me je malo utješilo:
Molimo da zapamtite da uprkos bombastičnim vijestima i predviđanjima o MILIONIMA smrtnih slučajeva, od virusa ptičje gripe H5N1 umrlo je 257 ljudi u cijelom svijetu, od 2003. godine do danas. Koliko god da su ti smrtni slučajevi nesretni, 257 smrtnih slučajeva od bilo koje bolesti, naravno, u toku od pet godina, jednostavno ne može da podrazumijeva jednu uzbunu vrijednu neke velike pažnje, a pogotovo straha!

Pošteno rečeno, vaš rizik da vas pogodi grom u toku poslednjih pet godina bio je oko 2300 posto veći od rizika da obolite od ptičje gripe i umrete od nje.(6) Ne šalim se! Samo u jednoj godini (2004.g.), više od 1170 ljudi u svijetu je poginulo od udara groma.(7)

Tako, molim vas, kad se broj slučajeva oboljelih od svinjske gripe bude objavljivao od strane medija, držite glavu gore i ne dozvolite da strah zavlada vašim umom.

Optimizirajte nivo vitamina D u vašem tijelu. Kako je to već prije pomenuto, optimizacija nivoa vitamina D u vašem tijelu je jedna od apsolutno najboljih strategija za izbjegavanje infekcija SVIH vrsta, a nedostatak vitamina D je vjerovatno STVARNI uzrok sezonske pojave gripe – a ne sam virus gripe.

To je vjerovatno jedini, najvažniji i najeftiniji korak kojeg možete napraviti. Ja vam savjetujem da odredite vaš nivo vitamina D kako bi potvrdili da je u terapeutskim granicama od 50-70 ng.ml i da se to utvrdi od strane neke pouzdane laboratorije. (...)
Samo malo nakon što je Homeland Security proglasio uzbunu, 25 posto -- oko 12 miliona doza Tamiflua i Relenze je pušteno u promet iz nacionalnih rezervi. Međutim, upozoravamo vas da deklaracija takođe dozvoljava da se lijekovi čija je djelotvornost nedokazana mogu davati i djeci. Mnogim zdravstvenim i vladinim službenicima neće nimalo smetati da rizikuju vaš zivot ili život vaše djece.  A hoće li vama?

Zapamtite, ne toliko davno bilo je dosta nevoljas lijekom Tamiflu, nakon što su opasnosti od tog lijeka izbile na svjetlost dana, tako da je u 2007. godini FDA morala napokon da istraži oko 1800 slučajeva štetnog djelovanja tog lijeka.

U običajene sporedne efekte Tamiflua spadaju:

Mučnina
Povraćanje
Dijareja
Glavobolja
Vrtoglavica
Malaksalost
Kašalj

Sve u svemu, upravo oni simptomi koje pokušavate izbjeći.

U ozbiljnije simptome kod korištenja Tamiflua spadaju, konvulzije, delirijum i deluzije, a 14  smrtnih slučajeva kod djece bilo je rezultat posljedica u smislu neuro-psihijatrijskih problema i infekcija mozga (što je u 2007. godini navelo Japan da zabrani korištenje Tamiflua kod djece). A sve to zbog lijeka koji kad se koristi prema usputstvu smanjuje trajanje simptoma gripe za samo jedan, do jedan i po dan, prema zvaničnim podacima.

Međutim, da stvar bude gora, neki pacijenti koji boluju od gripe izlažu se VEĆEM riziku od sekundarnih bakterijskih infekcija, ukoliko koriste Tamiflu. A sekundarne bakterijske infekcije, kako sam ranije pomenuo, vjerovatno su bile STVARNI uzrok masovnog umiranja ljudi kod pandemije Španske groznice, 1918. godine
Odmarajte se dovoljno Isto kao što vama postane teško da obavljate svoje dnevne zadatke kad ste umorni, ukoliko je vaše tijelo zamoreno ili malaksalo, njemu će biti daleko teže da se bori protiv gripe. Pogledajte moj članak Guide to a Good Night's Sleep u vezi sa savjetima koji vam mogu pomoći u tome kako se možete kvalitetno odmoriti.

Morate imati efikasne načine za borbu protiv stresa. Svi mi se svakodnevno suočavamo sa stresom, međutim, ukoliko vas on savlada, onda će vaše tijelo biti manje sposobno za borbu protiv gripe i drugih bolesti.(...)

Tjelesne vježbe. Kad radite vježbe, vi pojačavate svoju cirkulaciju i vaša krv bolje protječe kroz cijelo vaše tijelo. Sastojci vašeg imunog sistema takođe bolje cirkulišu što znači da vaš imuni sistem ima veće šanse da pronađe uzročnike bolesti prije nego što se oni prošire.

Konzumirajte namirnice koje sadrže omega-3 masne kiseline životinjskog porijekla kao npr. ulje od rakušaca. Istovremeno izbjegavanje omega-6 transmasnih kiselina koje se obično nalaze u industrijski prerađenoj hrani je od ključnog značaja za održavanje zdravlja jer će one ozbiljno oštetiti vaš imuni sistem.

Perite ruke. Pranje ruku će smanjiti vjerovatnoću prenosa virusa na vaš nos, usta ili druge ljude. Nmojte koristiti antibakterijske sapune -- oni su potpuno nepotrebni i prave više štete nego dobra. Umjesto toga, izaberite neki jednostavan sapun bez hemikalija.

Jedite redovno bijeli luk. Bijeli luk dejstvuje kao antibiotik širokog spektra protiv bakterija, virusa i protozoa u tijelu. I za razliku od drugih antibiotika, mikroorganizmi nisu u stanju izgraditi otpor prema njemu, tako da je on apsolutno siguran za korištenje. Međutim, ukoliko ste alergični na bijeli luk ili ga ne volite, onda ga izbjegavajte jer u tom slučaju može da vam nanese više štete nego koristi.

Izbjegavajte bolnice i vakcine. U ovom posebnom slučaju, savjetovao bih vas da se držite što dalje od bolnica osim u nekim hitnim slučajevima, jer su bolnice primarna mjesta za razvoj svakojakih patogenih mikroorganizama i one mogu biti jedno od najpogodnijih mjesta za izlaganje ovom novom mikroorganizmu. Vakcine neće biti dostupne najmanje šest mjeseci, međutim, kad postanu dostupne one će biti infektivne a moći će da dovedu i do teških paraliza kao što je Guillain-Barré Sindrom, isto kao što se to već desilo u 70-im godinama.

autor:   Dr. Mercola

< Poruku je uredio acudesa -- 15.11.2009 8:34:04 >

(odgovor članu kasper)
Neposredna veza do poruke: 262
15.11.2009 8:33:33   
acudesa
Baš sam bila u panici, ali meni je malo lakše nakon čitanja ovoga...
autor:   Dr. Mercola
hvala druser posted image

(a, za vakcinisanje sam još sigurnija da ga ne želim)

< Poruku je uredio acudesa -- 15.11.2009 8:37:10 >

(odgovor članu kasper)
Neposredna veza do poruke: 263
16.11.2009 9:57:51   
tea lana
U Njemačkoj i Kini preminule prve žrtve svinjske gripe nakon cijepljenja

PREMA pisanju njamačkog lokalnog dnevnika preminula je prva žrtva koja je bolovala od svinjske gripe i to nakon primljenog cjepiva. U mjestu Leinefelde 55-godišnji muškarac cijepio se u četvrtak protiv H1N1, međutim sljedećeg dana je preminuo.
Ministrica zdravstva Heike Taubert priopćila je da se slučaj preminulog muškaraca istražuje. "Nakon obdukcije više ćemo znati", kazala je.
Kineski glasnogovornik ministarstva zdravstva priopćio je u petak da su dvije osobe preminule nakon što su primile cjepivo protiv nove gripe.
Obdukcija jedne žrtve pokazala je da je muškarac preminuo od infarkta dok je igrao košarku te je ministar objavio "kako je ovo slučajnost i da smrt muškarca nije povezan sa cjepivom kojeg je primio nekoliko sati ranije". Za sada su detalji smrti druge osobe nepoznati, prenosi China Daily.
"Iako je cjepivo rigorozno testirano i zadovoljava sve postavljene standarde, kod nekih osoba može uzrokovati nuspojave pa čak i smrt", priopćili su iz ministarstva

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 264
16.11.2009 13:26:17   
acudesa
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 265
16.11.2009 23:28:07   
tea lana

U BiH prvi smrtni slučaj svinjske gripe

ČETERDESETOGODIŠNJI muškarac koji je u nedjelju navečer preminuo u Mostaru prva je žrtva svinjske gripe u Bosni i Hercegovini, potvrđeno je današnjim testom u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Preminuli je u petak primljen na odjel intenzivne njege u mostarsku bolnicu u vrlo lošem stanju i s upalom pluća, izvještavaju tamošnji mediji.  

Upala je zahvatila oba plućna krila, iskašljavao je krv i imao visoku temperaturu. Prvi testovi nisu pokazivali da se radi o virusu H1N1, ali je u  Sarajevu danas utvrđeno da se ipak radilo o svinjskoj gripi.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 266
16.11.2009 23:30:06   
dinaa
Strasno,svaki dan me sve vise strahuser posted image

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 267
16.11.2009 23:33:06   
acudesa
Ma, mi smo još uvijek dobri, kako je u Hrvatskoj i Srbiji, i mene je strah..ja svaki dan pojedem glavicu bijelog luka (ne prilazi mi niko na metar), perem ruke 100 puta, kupila maramice za dezinfekciju ruku, malog nigdje na vodim po centrima, samo na zrak (planina)..mislim da ovo govori sve o mojoj panici

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 268
17.11.2009 0:02:46   
dzeni_nl
Ja bas i ne vjerujem u te vakcine i sve i da imam pravo na njih ne bih se vakcinisala.
Sve je ovo nekako sumnjivo, svake godine neka druga gripa, a samo u evropi godisnje od obicne gripe umre najmanje 40 000 ljudi, a ako je ripa bas aktivna onda moze doci i do 220 000.

Evo mm upravo nasao na netu od cega se prave te vakcine i kaze od bolesnih bubrega africkih zelenih majmuna. evo i link gdje je to pronasao

http://conspiracyrealitytv.com/baxter-swine-flu-vaccine-linked-to-dyncorp-h1n1-patents/

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 269
17.11.2009 0:07:25   
acudesa
ništa me ne iznenađuje, vidjela sam jednu scenu koja mi je bila fuj, moja kolegica se htjela vakcinisati protiv ove sezonske gripe..a, sestre kao da rade na normi, kako su je samo muntale da je primi...grozno

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 270
17.11.2009 9:26:40   
malaaaa
necu se vakcinisati mada me je strah jos gore da mi sta bude od nje jer su kazu opasne neki dan slusam na vijestima za te vakcine user posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 271
17.11.2009 10:58:41   
HanaBana
IZVORNA PORUKA: dzeni_nl

Ja bas i ne vjerujem u te vakcine i sve i da imam pravo na njih ne bih se vakcinisala.
Sve je ovo nekako sumnjivo, svake godine neka druga gripa, a samo u evropi godisnje od obicne gripe umre najmanje 40 000 ljudi, a ako je ripa bas aktivna onda moze doci i do 220 000.

Evo mm upravo nasao na netu od cega se prave te vakcine i kaze od bolesnih bubrega africkih zelenih majmuna. evo i link gdje je to pronasao

http://conspiracyrealitytv.com/baxter-swine-flu-vaccine-linked-to-dyncorp-h1n1-patents/

Razumijem tvoj strah za vakcinu i svako od nas ima taj strah.
Ovo skinuto sa interneta je glupost kojoj nema kraja...

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 272
17.11.2009 11:01:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mamica24

Tako me strah. Sad sam u 5 mjesecu trudnoće. Jutros sam, zbog kontrolnog pregleda morala otići u dom zdravlja po nalaz urina jer me je poslala moja doktorica.

Ispred mene je bilo 4-5 ljudi i čekala sam nekih pola sata.

Tako me je neka "šuhva" uhvatila da nisam možda pokupila neki virus.

Čim sam došla na posao ruke sam oprala vrelom vodom i sapunom, isprala nos i usta slanom otopinom i evo sad pijem čaj i pucam se mandarinama. Još maloprije pročitah na netu u SAD-u od stotinjak trudnica

od svinjske gripe umrlo 28.  Ne znam šta da radimo mi trudnice!!?? Da se izolujemo skroz možda je previše

al opet kad neko kihne kraj mene ja se sva preznojim kontam evo je!!!

(odgovor članu HanaBana)
  Neposredna veza do poruke: 273
17.11.2009 11:05:45   
bebacha
evo da se javi jos jedna trudnica trudnica koja vise zabrinuta zbog ove gripe.jednostavno skontala sam da je ovo previse napuhana stvar.clan sam jednog srbskog foruma i tamo sam saznala da ukoliko dodes u njihovu bolnicu sa simpomima ove gripe automatski te racunaju da imas tu gripu bez testiranja na istu.zato kod njih ima puno vise slucajeva nego kod nas jer u biti to i nisu slucajevi svinjske nego obicne gripe(vecinom).onda ispocetka se govorilo da trudnice i mala djeca nesmiju primit tu vakcinu protiv gripe,onda govore da su to rizicne skupine koje moraju primit vakcinu a juce procita da su izumila vakcinu protiv gripe za trudnice i djecu.pa zasto su je izumili ako je i ova dobro.vjerujem da se mnoge nece slozit sa mnom al vjerujem da je to obicna gripa koja je jaca.a noravno da ima i smrtni sluceja,pa ima ih i od obicne gripe.a u biti to su ljudi koji su vec bolovali od neceg i gripa je samo pogorsala stanje.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 274
17.11.2009 11:13:20   
Amrino
I ja sam trudnica koja jos uz to ima malo dijete i da iskrena budem- uopste se ne bojim.
Neki dan sam na ulici vidjela dvije djevojke kako se setaju po cesti sa onim maskama...Uzas user posted image .
Svake godine u "sezoni" gripa bude bar dva- tri razlicita virusa. Neki ima slabije simptome neki jace i svaka i najobicnija gripa ponese svoje zrtve.
Meni je ovo klasicno sijanje straha od strane farmaceutskih kompanija i ne bih se vakcinisala nema sanse!
Moj svekar ima tri bajpasa i svake godine mu doktori "narede" da se vakcinise protiv gripe (sezonske) i on to svaki put uradi ali isto tako- svaki put dobije gripu?! user posted image
Haj nek mi to neko objasn iuser posted image .

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *