acudesa
|
Evo šta sam našla što me je malo utješilo: Molimo da zapamtite da uprkos bombastičnim vijestima i predviđanjima o MILIONIMA smrtnih slučajeva, od virusa ptičje gripe H5N1 umrlo je 257 ljudi u cijelom svijetu, od 2003. godine do danas. Koliko god da su ti smrtni slučajevi nesretni, 257 smrtnih slučajeva od bilo koje bolesti, naravno, u toku od pet godina, jednostavno ne može da podrazumijeva jednu uzbunu vrijednu neke velike pažnje, a pogotovo straha! Pošteno rečeno, vaš rizik da vas pogodi grom u toku poslednjih pet godina bio je oko 2300 posto veći od rizika da obolite od ptičje gripe i umrete od nje.(6) Ne šalim se! Samo u jednoj godini (2004.g.), više od 1170 ljudi u svijetu je poginulo od udara groma.(7) Tako, molim vas, kad se broj slučajeva oboljelih od svinjske gripe bude objavljivao od strane medija, držite glavu gore i ne dozvolite da strah zavlada vašim umom. Optimizirajte nivo vitamina D u vašem tijelu. Kako je to već prije pomenuto, optimizacija nivoa vitamina D u vašem tijelu je jedna od apsolutno najboljih strategija za izbjegavanje infekcija SVIH vrsta, a nedostatak vitamina D je vjerovatno STVARNI uzrok sezonske pojave gripe – a ne sam virus gripe. To je vjerovatno jedini, najvažniji i najeftiniji korak kojeg možete napraviti. Ja vam savjetujem da odredite vaš nivo vitamina D kako bi potvrdili da je u terapeutskim granicama od 50-70 ng.ml i da se to utvrdi od strane neke pouzdane laboratorije. (...) Samo malo nakon što je Homeland Security proglasio uzbunu, 25 posto -- oko 12 miliona doza Tamiflua i Relenze je pušteno u promet iz nacionalnih rezervi. Međutim, upozoravamo vas da deklaracija takođe dozvoljava da se lijekovi čija je djelotvornost nedokazana mogu davati i djeci. Mnogim zdravstvenim i vladinim službenicima neće nimalo smetati da rizikuju vaš zivot ili život vaše djece. A hoće li vama? Zapamtite, ne toliko davno bilo je dosta nevoljas lijekom Tamiflu, nakon što su opasnosti od tog lijeka izbile na svjetlost dana, tako da je u 2007. godini FDA morala napokon da istraži oko 1800 slučajeva štetnog djelovanja tog lijeka. U običajene sporedne efekte Tamiflua spadaju: Mučnina Povraćanje Dijareja Glavobolja Vrtoglavica Malaksalost Kašalj Sve u svemu, upravo oni simptomi koje pokušavate izbjeći. U ozbiljnije simptome kod korištenja Tamiflua spadaju, konvulzije, delirijum i deluzije, a 14 smrtnih slučajeva kod djece bilo je rezultat posljedica u smislu neuro-psihijatrijskih problema i infekcija mozga (što je u 2007. godini navelo Japan da zabrani korištenje Tamiflua kod djece). A sve to zbog lijeka koji kad se koristi prema usputstvu smanjuje trajanje simptoma gripe za samo jedan, do jedan i po dan, prema zvaničnim podacima. Međutim, da stvar bude gora, neki pacijenti koji boluju od gripe izlažu se VEĆEM riziku od sekundarnih bakterijskih infekcija, ukoliko koriste Tamiflu. A sekundarne bakterijske infekcije, kako sam ranije pomenuo, vjerovatno su bile STVARNI uzrok masovnog umiranja ljudi kod pandemije Španske groznice, 1918. godine Odmarajte se dovoljno Isto kao što vama postane teško da obavljate svoje dnevne zadatke kad ste umorni, ukoliko je vaše tijelo zamoreno ili malaksalo, njemu će biti daleko teže da se bori protiv gripe. Pogledajte moj članak Guide to a Good Night's Sleep u vezi sa savjetima koji vam mogu pomoći u tome kako se možete kvalitetno odmoriti. Morate imati efikasne načine za borbu protiv stresa. Svi mi se svakodnevno suočavamo sa stresom, međutim, ukoliko vas on savlada, onda će vaše tijelo biti manje sposobno za borbu protiv gripe i drugih bolesti.(...) Tjelesne vježbe. Kad radite vježbe, vi pojačavate svoju cirkulaciju i vaša krv bolje protječe kroz cijelo vaše tijelo. Sastojci vašeg imunog sistema takođe bolje cirkulišu što znači da vaš imuni sistem ima veće šanse da pronađe uzročnike bolesti prije nego što se oni prošire. Konzumirajte namirnice koje sadrže omega-3 masne kiseline životinjskog porijekla kao npr. ulje od rakušaca. Istovremeno izbjegavanje omega-6 transmasnih kiselina koje se obično nalaze u industrijski prerađenoj hrani je od ključnog značaja za održavanje zdravlja jer će one ozbiljno oštetiti vaš imuni sistem. Perite ruke. Pranje ruku će smanjiti vjerovatnoću prenosa virusa na vaš nos, usta ili druge ljude. Nmojte koristiti antibakterijske sapune -- oni su potpuno nepotrebni i prave više štete nego dobra. Umjesto toga, izaberite neki jednostavan sapun bez hemikalija. Jedite redovno bijeli luk. Bijeli luk dejstvuje kao antibiotik širokog spektra protiv bakterija, virusa i protozoa u tijelu. I za razliku od drugih antibiotika, mikroorganizmi nisu u stanju izgraditi otpor prema njemu, tako da je on apsolutno siguran za korištenje. Međutim, ukoliko ste alergični na bijeli luk ili ga ne volite, onda ga izbjegavajte jer u tom slučaju može da vam nanese više štete nego koristi. Izbjegavajte bolnice i vakcine. U ovom posebnom slučaju, savjetovao bih vas da se držite što dalje od bolnica osim u nekim hitnim slučajevima, jer su bolnice primarna mjesta za razvoj svakojakih patogenih mikroorganizama i one mogu biti jedno od najpogodnijih mjesta za izlaganje ovom novom mikroorganizmu. Vakcine neće biti dostupne najmanje šest mjeseci, međutim, kad postanu dostupne one će biti infektivne a moći će da dovedu i do teških paraliza kao što je Guillain-Barré Sindrom, isto kao što se to već desilo u 70-im godinama. autor: Dr. Mercola
< Poruku je uredio acudesa -- 15.11.2009 8:34:04 >