|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Svinjska gripa!!!!
24.11.2009 20:09:16   
meli
larina, mali je imao tri dana prije temp. pravo jak kasalj. vjeruj, sve mu suze na oci od kaslja. ja sam kasljala, ali pravo suh kasalj i boljelo me grlo pravo.
mislm, ne znam nikog ko je imao svinjsku gripu. ali kao sto acudesa kaze, mozda doktori nece paniku da dizu pa svima govore da je obicna gripa. te sedmice kad smo bilo bolseni znam da je skoro svaki dan kod dr. na pregledu bilo oko 100 djece. razredi su poluprazni bili.
e i usput da te pitam jel ti pored riblejg ulja dajes d3 kapi? mom malom je 22 mjeseca pa ne znam koliko mu je dovoljno. jos doji. i dnevno mu dam po jednu perlicu ribljeg ulja.

Wenn aus Liebe Leben wird, dann bekommt das Glueck einen Namen : EMAN!!!!!

(odgovor članu larina)
Neposredna veza do poruke: 326
24.11.2009 20:14:56   
larina
moja djeca su od 3god pa do 6,ja im dajem kasicicu obicnog ribljeg ulja svaki dan,a kad su bili mali d0 2 godine sam im davala d3 500mg u tableticama je bilo-1 tableta svaki dan,poslije 2 godine to dodavanje nije potrebno ali ja sam djeci to uvela radi ovih gripa

(odgovor članu meli)
Neposredna veza do poruke: 327
24.11.2009 21:36:42   
boogy woogy
Svinjske gripe ima puno vise nego sto je registrovano. Djeca se masovno razboljevaju po skolama. Simptomi su sljedeci: nagli skok temp. >39 i traje u prosjeku 4 dana. Opsta malaksalost i bol u misicima. Kod nekih ljudi ima proljev i povracanje. Prenosi se kapljicnim putem i definitivno je tesko izbjeci ovu gripu kada ste u razredu sa djecom. Naravno, tesko je izbjeci bilo koju gripu ako vam je pao imunitet.

Evo mojih mjera prevencije jer radim u skoli koja ima visok postotak oboljele djece i imam malo dijete kod kuce:

- pranje ruku svaki 45 min.
- zracenje prostorija u kojim boravim, pa cak ako to znaci i da drzim nastavu u kaputu
- koristim alkoholne maramice kad god stignem
- jedem dosta sirovog voca, povrca i pijem tople napitke
- pijem Natura Mix za jacanje imuniteta
- ne pijem alk., ne pusim, ne pijem kafu, provodim dosta vremena na zraku i krecem se
- kvalitetan san

(odgovor članu larina)
Neposredna veza do poruke: 328
25.11.2009 15:27:54   
Nunny
IZVORNA PORUKA: acudesa

smijem li sa vama podijeliti jednu svoju strepnju-kako je sad stvarno puno slučajeva gripe (sa svim simptomima svinjske gripe), ode pacijent doktoru on kaže nije svinjska i pošalje ga kući-ne govore istinuuser posted image  da je upitanju svinjska gripa, da ne dižu panikuuser posted image
da samo ostave teže slučajeve na hospitalizaciji?...oko mene je bilo bruka takvih pacijenata, koji su je doduše uspješno preležali...šta mislite? može li ovo biti tačno ili sam ja paranoična od straha

Ja sam bila sa mm kod dr jer je on imao visoku temp 39,7 i pustili su ga kuci jer nema sve simptome...ali su mene testirali jer spadam u rizicnu skupinu user posted image user posted image iako nisam imala nikakve simptome user posted image sad su mi stigli rezultati, a test sam radila u nedelju ujutru i naravno nemam H1N1 user posted image user posted image user posted image

Znaci oni procjenjuju ko sta ima odokativnom metodom i samo ako pacijent pored svih simptoma jos i povrace testiraju ga na H1N1 ili ako je user posted image

opet jedan slucaj nije mjerilo mozda u drugim bolnicama drugacije tretiraju user posted image

< Poruku je uredio Nunny -- 25.11.2009 15:29:51 >

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 329
25.11.2009 16:25:11   
dana3
Ne mogu da vam postavim link bloga jednog svdskog doktora jer puno bi bilo da vam prevodim ali ovo su njegovi zakljucci vezani za svinjsku gripu:
-nikakva posebna ishrana ne moe da sprijeci oboljenje od gripe bilo koje vrste pa ni ove
-vakcina jeste zastita i ni jedan proizvodjac lijekovav ne bi rizikovao posapo da pravi vakcine koje ce ubijati ljude
-vakcina kao vakcina ne daje veliku zastitu od oboljenja
-vakcina ne pogorsava trenutno stanje pacijenta
-svinjska gripa nije novo oboljenje postoji vis od 30 godina
-smrtni slucajevi koji su se desili uglavnom nisu umrli od svinjske gripe nego baznih bolesti koje siu se zbog gripe iskoplikovale
-nacin zastite od gripe je isti kao i kod obicne
-razni statisticki podaci pokazuju da od obicne gripe znatno vise umire ljudi godisnje nego sto je to od svinjske

otprilike je to sto pise,ima masa podataka o gripi ,kad s eprvi put otkrila i sl
i brojke koliko ih je i kad umrlo bas od svonjske a kad od dobicne gripe pa evo jedan podatak stoji da je 1983 od svinjske gripe umrlo 3 a od obicne 1200 osoba u SAD

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Nunny)
Neposredna veza do poruke: 330
25.11.2009 16:29:10   
milomoje
Da i ja mislim zaista tako, jer razmisljajuci dublje odoh daleko i onda samo briga... jedina razlika po meni je sto inkubacija kkos sv gripe traje 1-3 dana dok kod obicne od 7-14 dana, zato je i opasnije jer se brzo siri u pandemiju...

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 331
25.11.2009 16:31:55   
dana3
milomoje-vala da se za sve sikiram ne mogu i ovako sam sv anakostrijesena vise od raznoraznih informacja i stalnih najava te sd ce eto je te umrijesmo svi.
bila sam se zatvorila u kucu totalno,dobila vakcinu eto druga doza kazu da ne treba,mali od muza se vakcinisao u skoli,ostao jos Mm i bebac ali njega necu vakcinisati

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu milomoje)
Neposredna veza do poruke: 332
28.11.2009 23:28:30   
myb@by
Drage zene ja ne znama kako se vi osjecate,ali mene je uzasno strah ove gripe.Toliko me strah da sam za Bajram samo obisla roditelje i svekra i svekrvu koji zive ispod mene.Panika me svaki put uhvati kada mi neko dođe i sjedim kao na iglama.
Pravo sam postala paranoicna i ne znam vise kako da se nosim sa strahom vezanim za ovu bolest.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Najgore mi je sto ne znam kako da zastitim svoju djevojcicu.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 333
28.11.2009 23:52:00   
Ilhana RR
Jao pricam sa prijateljicom sada i kaze mi kako mi je los dan bio, evo javili mi da mi je od tetke cerka umrla... kaze neznam jesi li gledala na vjestima ona cura od 20-ak godina umrla od svinjske gripe to je moja tetkicna... =(((

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 334
28.11.2009 23:57:13   
jabuka28
24SI - Danski novinari su utvrdili da su stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) dobijali novac od farmaceutskih kompanija, istih onih koje su zbog panike u svijetu od širenja nove gripe ostvarile basnoslovne prihode od najmanje sedam milijardi dolara od prodaje antivirusnih lijekova, prenio je ruski dnevni list "Novije Izvestija".
Novi virus gripe izazvao je i novu vrstu afere, piše danska štampa, ukazujući da je upravo pod pritiskom takvih potplaćenih stručnjaka i objavljena pandemija gripe A (H1N1).
Grupu stručnjaka WHO-a predvodi holandski doktor Albert Ostenhaus, nazvan "Dr. Gripa", čije su aktivnosti sada predmet istrage posebne komisije vlade Holandije.
"Zasigurno znamo da su predstavnici farmaceutskih kompanija stalni gosti na sastancima WHO-a. Osim toga, navodno nezavisni naučnici, koje organizacija poziva na saradnju, kombinuju rad u WHO-u sa radom u farmaceutskim kompanijama", rekla je danska novinarka koja je učestvovala u otkrivanju afere.
Britanski doktori su, u isto vrijeme, kako prenosi "Daily Telegraph", zaključili da je svako peto dijete u zemlji preboljelo "svinjsku gripu", a da to nije ni primijećeno, a u većini slučajeva bolest je prošla bez komplikacija.
(fena)

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 335
29.11.2009 0:02:13   
myb@by
ma uzas draga,bas sam to vidjela na vjestima i jos se vise prepala.Ocito da nasi dr nisu dovoljno strucni da znaju razlikovati svinjsku od obicne gripe.Je li ti drugarica rekla da li je ta djevojka imala neku hronicnu bolest?user posted image user posted image user posted image user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

Neposredna veza do poruke: 336
29.11.2009 0:06:02   
jabuka28
IZVORNA PORUKA: Ilhana

Jao pricam sa prijateljicom sada i kaze mi kako mi je los dan bio, evo javili mi da mi je od tetke cerka umrla... kaze neznam jesi li gledala na vjestima ona cura od 20-ak godina umrla od svinjske gripe to je moja tetkicna... =(((

user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 337
29.11.2009 0:15:42   
Ilhana RR
Ja sam primila vakcinu davno, medju prvim u svedskoj jer radim u bolnici a moja Lamija ce u ponedeljak da je primi i mm ce primiti vakcinu samo gleda da mu bude pred vikend da nebi bio bolestan kad radi...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu jabuka28)
Neposredna veza do poruke: 338
29.11.2009 0:21:31   
myb@by
blago vama ilhana vi imate vakcine.Kod nas je to trenutno misaonauser posted image .

Neposredna veza do poruke: 339
29.11.2009 0:26:00   
Ilhana RR
ja kontala stigle vakcine i kod vas a kaze mi mm da su tek stigle do hrvatske... da hoce vala stici i kod vas...

ovde vec oko 3 milijona ljudi primilo vakcinu, mozda i vise to je bilo za mjsec dana sve...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 340
29.11.2009 1:01:57   
Anoniman
Ilhana, izvini ali nisam te bas skontala, jeli ova djevojka bila tvoja teticna ili od te ti drugarice? malo sam izbacena iz takta upravo zbog tog slucaja jer zivim u Gorazdu i jako me potresla smrt te djevojke... moram priznati da me je i strah uhvatio, hem imam dijete malo, hem trudna deveti mjesec, na znam sta da mislim o svemu... a bas komentarisem sad da sam totalno razocarana u nasu medicinu jer ljudi moji pa cura se vec ranije javljala a da oni majmuni nisu skontali da nesto nije u redu i da ne reaguju na vrijeme... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 341
29.11.2009 1:35:42   
DIJAMANT
I ja sam ziva isprepadana! Jos mi je gore sto mi dijete ide u obdaniste, a nemam drugu opciju. I godisnji odmor sam sav iskoristila, tako da jedino mogu da molim boga da ne obolimo. U ova dva mjeseca beba mi je vec dva puta bila bolesna.user posted image Kako je jedan od najmladjih u svojoj grupi, cim neko malo kaslje, odmah na njega prenese. A da ne govorim o tome koliko djece je u isto vrijeme bilo bolesno.To znam jer se na pregled kod pedijatra cekalo u prosjeku 3 sata.
Osjecam se tako bespomocno......user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 342
29.11.2009 11:16:00   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: Bambi09

Ilhana, izvini ali nisam te bas skontala, jeli ova djevojka bila tvoja teticna ili od te ti drugarice? malo sam izbacena iz takta upravo zbog tog slucaja jer zivim u Gorazdu i jako me potresla smrt te djevojke... moram priznati da me je i strah uhvatio, hem imam dijete malo, hem trudna deveti mjesec, na znam sta da mislim o svemu... a bas komentarisem sad da sam totalno razocarana u nasu medicinu jer ljudi moji pa cura se vec ranije javljala a da oni majmuni nisu skontali da nesto nije u redu i da ne reaguju na vrijeme... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Od prijateljice mi...

Ovde u bolnici pricaju da je postala sve gora i gora ova gripa... neznam vise sta da mislim...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 343
29.11.2009 11:20:38   
teta berta
Ko zna kakve su te vakcine... zene pojacajte unos vitamina, sad ima i kivija pun je c vitamina... A cula sam da imaju neki vitamini MARSOVCI u obliki bombona za djecu od 3 god. da su jako dobri a djeca ih obozavaju... to sam cula od tetke iz hrvatske pa eto probajte...

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

Neposredna veza do poruke: 344
29.11.2009 11:22:23   
Ilhana RR
Ova vakcina je ista vakcina kao i svake godine sto daju protiv gripe, samo ova ima jedan ekstra sastojak...

Mislim da je moja jedna prijateljica pametno rekla "sta ako neprimimo vakcine a mi se razbolimo i nesto bude, pa nebi samoj sebi oprostila"

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 345
29.11.2009 11:25:16   
delly
mm je pokupio gripu i normlno je prenio na mene , sve simptome smo imali ,mene je duze vuklo i evo jos me vuce ali prolazi ,pluca su me rasturaLA .
ilhana neznam kako kod vas u swe ali odavdje gripa odlazi kazu sad se siri na sjever norveske ( ja sam kod osla)
gripa nije vise opasna,umiru kronicni bolesnici koji dobiju gripu ali ako su jako bolesni .

za cjepivo to smo odbili , dobro razmislite dali zelite da se cjepite jer sad su rekli doktori da iako sad nedodu reakcije one se mogu pojaviti nakon nekoliko godina posto cjepivo nije ispitano na duze vremena . prije vakcine se potpisuje da sve ide na vasu odgovornost ,oni uopce nece da odgovaraju za to .

treba se paziti , nemojte da vas bude sram odbiti bolesne ljude ,kad neko dode recite mu da opere ruke pogotovo ako imate malo djete .
gripa se povlaci . ovdje je oko 20 umrlo ... gripa ih puno ,1od6 ima svinjsku gripu tako da je to normalno .

ja imam masku ali onu tvrdu masku one lagane to nista nepomaze. mala hvala dragome bogu je zdrava -

25.07 -dosla je nasa princezica

Neposredna veza do poruke: 346
29.11.2009 11:27:05   
delly
da ova vakcina ima ekstra sastav a to je ZIVA sto je zabranjena davati u inekcijama ali ovo je "izuzetak" glupost ziva.... posljedice se mogu pojaviti i za nekoliko godina

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 347
29.11.2009 11:30:48   
Ilhana RR
u svedskoj racunaju da ce biti zarazeni oko milion ljudi... i to je najmanje u evropi jer je jedina drzava koja je ovom brzinom vakcinisala toliko svijeta... racunaju da ce oko 5 miliona ljudi primiti vakcinu...

Znam da je ziva, al ipak nevjerujem da ce ikom naskoditi to, osim narodu koji je inace bolestan...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 348
29.11.2009 11:38:34   
delly
kako se vaksinisu tako male bebe??? pa kako kod nekih smije a kod nekih ne, moja ima 4 mj i nesmije se vaksinisati tek od 3 godine user posted image user posted image user posted image

evo da vam kazem kako je dosla svinjska gripa drzava je rekla da ako se dobije da se ima pravo 7 dana ostati kuci
a sad je to spalo da nakon 24 sata se vraca na posao...nije vise opasno

(odgovor članu larina)
Neposredna veza do poruke: 349
29.11.2009 11:40:30   
delly
n ovdje je najvise ljudi i oboljelo od te gripe nesnam koliko stotina hiljada ,pravo veliki broj .
ziva je teski sastav . jeste citali o onom covjeku koji nije htjeo vakcinu da mu bodu on je popio i kaze da su mu vodu davali user posted image

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *