|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Svinjska gripa!!!!
18.11.2009 10:49:54   
marinčii
a vidiš meni su rekli da je obavezno(neke moje prijateljice)e sad ja nisam pitala doktoricu al sljedeći put hoću i ako ne budu obavezne sumnjam da ćemo više se i vakcinisati

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 301
18.11.2009 10:50:31   
HanaBana
IZVORNA PORUKA: almai

IZVORNA PORUKA: HanaBana

Koju paniku je izazvala ova gripa da to nije humano da samim stresom covjek slabi svoj oragnizam i biva podlozan ovom virusu. Da samo imamo manje tih medijskih izjava i gluposti.
Bitno je da jacamo imunitet, ko kako zeli nek se vakcinise ili ne.
Ja cu se sigurno vakcinisati i svu svoju familiju.
Za Tamiflu, nisma pametna, nabavicu jer zlu ne trebalo ali ne bih ga volila nikad upotijebiti ako bas ne budem moralauser posted image user posted image

JA def. necu,jos nisu dovoljno ispitali kakve posljedice donosi vakcinacija.U Njemackoj je prije 3dana u Baden Wuttenburg-u umro 40ogodisnji covijek od vakcine.Prije podne je primio vakcinu,a poslije podne je preminuouser posted image .Isti slucaj je zabiljezen isto u Njem. stim da je ta druga osoba sutra dan nakon vakcine umrlauser posted image user posted image

O ispitivanju vakcine znam i previse i ne bih komenatrisala po forumu jer ovo sto sire po medijima je katastrofa.
A sto se tice te smrtnosti to nije bas dio onoga u sto s erazumijem ali ono sto 100% znam je da vakcina svoje dejstvo ima tek negdje 3-4 sedmice i ne moze tako odmah u roku dan dva da ima ikakvu posljedicu na covjeka.
Puno je tu razloga zasto, vakcinu ne bi trebali primiti alergicari a ne znamo jesu li ti ljudi bili alergicari ili ne i td itd.

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

(odgovor članu almai)
Neposredna veza do poruke: 302
18.11.2009 10:51:56   
selina
zdravo drage moje evo i ja sam uprvao gledala viesti na njemackim kanalu i upravo su objavili da je beba od 7 mjeseci umrla od vakcinacije protiv svinjske gripe a jucer je je umrla djevojcica takodjer poslije vakcinacije od 2.5 godine al je navodno imala srcanu manu pa nece da priznaju da je to do toga! ja se iskreno vise bojim tih vakcinacija nego same gripe jer nije dokazana koliko ona moze naskoditi bolje bez nje i cuvati se!

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 303
18.11.2009 10:58:52   
HanaBana
IZVORNA PORUKA: selina

zdravo drage moje evo i ja sam uprvao gledala viesti na njemackim kanalu i upravo su objavili da je beba od 7 mjeseci umrla od vakcinacije protiv svinjske gripe a jucer je je umrla djevojcica takodjer poslije vakcinacije od 2.5 godine al je navodno imala srcanu manu pa nece da priznaju da je to do toga! ja se iskreno vise bojim tih vakcinacija nego same gripe jer nije dokazana koliko ona moze naskoditi bolje bez nje i cuvati se!

Molim te ima li to na nekoj web stranici jer su mi sve te informacije jako bitne. Hvala ti unaprijed.
Znali se ciju je vakcinu tacno primila ta beba sto je preminulauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  i ko se uopste usudio dati vakcinu tako majenoj bebiciuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ?

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 304
18.11.2009 11:02:50   
marinčii
ma glupo je sad raspravljat o tome ,ja bi ,ti ne bi .,svako ima pravo na svoje mišljenje i na odluku...čuj reakcija od vakcine tek za 3 tjedna da bude vidljiva...uf moj jučer primio di-te-per ma ima da izludim u sljedeća 3 tjednauser posted image  

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 305
18.11.2009 11:03:17   
selina
vjeruje mi da neznam al sam se i ja nagrozila kad sam to cula verovatno su je htjeli roditelji zastiti neznajuci sta ce biti al eto sta nam rade politicari i budzovani i isto su rekli da je vec 10.000 ljudi umrlo od navodno svinjske gripe i da je u americi minimum milionima zarazeno od gripe...................a sad cu pogledati imal ovaj kanal svoju web stranicu pa cu ti poslati jos jednu poruku!

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 306
18.11.2009 11:13:28   
HanaBana
IZVORNA PORUKA: marinčii

ma glupo je sad raspravljat o tome ,ja bi ,ti ne bi .,svako ima pravo na svoje mišljenje i na odluku...čuj reakcija od vakcine tek za 3 tjedna da bude vidljiva...uf moj jučer primio di-te-per ma ima da izludim u sljedeća 3 tjednauser posted image  

ma ne to mila, za vakcinu protiv gripe je 3-4 sedmice je potrebno da se stvore antigena.
A za Di te per nemas sta da brinesuser posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 307
18.11.2009 11:14:52   
selina
evo ima stranica al nepise o malima nista na njoj neznam ni ja zasto ali ima o svinjskoj gripi www.n24.de

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 308
18.11.2009 11:19:47   
HanaBana
hvala ti selina- ovu stranicu vec imamuser posted image

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 309
18.11.2009 11:23:47   
marinčii
o hvala ti HanaBana...baš sam se nasekirala...a i paranoična sam i preplašena više od svega toga..nezna čovjek kome bi vjerovao više

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 310
18.11.2009 11:40:06   
selina
upravu si a marincii covjek nezna vise kome da vjeruje prekucer gledamo ja i muz na tv-u kako u beogradu na aredromu trebaju svi da se zastite od svinjeske gripe i da nosaju maske i malo su snimali aredrom i svi su bili pod maskama a moj muz je jucer vozio jetrvu na aredrom u beograd i kaze nigdje nikoga sa maskama i svi se normalno ponasaju sad koja je to sve politika ja stvarno neznam al valja nam se cuvati a ti se nesikeraj za svog malog bit ce ako bog da sve ok!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 311
18.11.2009 18:00:10   
Ex Yu
trazit ce ti u skoli hana jer u skoli primaju na casu vakcine i pregledaju sta je do tada primila 

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 312
19.11.2009 17:41:10   
Amelaa RR
Nova ("svinjska") gripa
Virus H1N1 pripada porodici influenca virusa (virusi koji prouzrokuju gripu) i pretstavlja novu genetsku varijaciju u kojoj su kombinovane genetske informacije iz svinjskih, ptičijih i ljudskih virusa.

Virus je prvi put identifikovan i dokazan u aprilu 2009., a u međuvremenu se proširio po cijelom svijetu.

Do sada bolest koju prouzrokuje ovaj virus pokazuje iste simptome kao i kod sezonske gripe, samo što kod novog virusa češće oboljevaju djeca i mlađe odrasle osobe.

Virus se prenosi sa osobe na osobu putem kapljica sekreta.
Oboljele osobe izbacuju virus iz sebe kašljanjem, kihanjem ili čak dok govore. Kapljice sekreta u kojem je virus H1N1 se mogu naći i na 2m udaljenosti od zaražene osobe koja kašlje ili kiše.

Udisanjem virusa ili diranjem lica, usta, očiju i nosa kontaminiranim rukama, na primjer nakon rukovanja sa zaraženom osobom, virus preko sluznica ulazi u tijelo.

Rizik infekcije zavisi od količine unesenih virusa. Izvan tijela, virus ne može dugo preživjeti i nije otporan na toplinu.

Od inficiranja virusom do pojavljivanja prvih simptoma prođe jedan do tri dana, maksimalno sedam dana (=vrijeme inkubacije).

Simptomi bolesti
su iznenadni, jaki osjećaj slabosti sa visokom temperaturom, kašalj, bolovi u mišićima, rukama, nogama, glavobolja, poteškoće sa disanjem, bolovi u grlu, a u nekim slučajevima i proljev i mučnina.

Do komplikacija dolazi kod osoba sa hroničnim bolestima srca, pluća, jetre i bubrega, dijabetičara, smetnji imunog sistema, neuroloških i neuromuskularnih oboljenja, raka.

Upala pluća je najčešća popratna bolest nakon infekcije virusom, koja tada ima jako teške simptome, teško se liječi te je u nekim slučajevima došlo i do smrti.

Kod pojavljivanja prvih simptoma odmah otići ljekaru koji postavlja dijagnozu i određuje terapiju.

Osobe kod kojih se identificira virus se trebaju izolovati, uglavnom kod kuće, trebaju da miruju i dovoljno piju tečnosti (čaj i voda).
Tek nakon što su svi simptomi nestali se smije izaći iz kuće, da se izbjegne zaraza drugih.

Zaražene osobe bi trebale:
  • izbjegavati ljubljenje i rukovanje zdravih
  • izbjegavati kašljanje i kihanje pored zdravih ili staviti papirnu maramicu ispred usta i nosa kada se kašlje ili kiše
  • papirne maramice bacati u posebnu kesu koja se može zatvoriti
  • redovno, detaljno prati ili dezinfovati ruke 
  • zračiti prostoriju u kojoj se boravi
  • nositi zaštitne maske (ukoliko to ne otežava disanje) kada se druga osoba nalazi u blizini.
Zaštita od zaraze:
Higijena je najbolji način smanjivanja rizika infekcije:
  • redovno pranje ruku sapunom i toplom vodom
  • ne diranje očiju, nosa ili usta neopranim rukama
  • izbjegavanje rukovanja i ljubljenja
  • zdrava ishrana, kretanje, odmor, dovoljno sna i sve ostale mjere jačanja imunog sistema.

Šta kada bliska osoba oboli od gripe?

• Kada živite sa osobom zaraženom H1N1 virusom probajte da bolesnika izolujete u jednu prostoriju.
  • Poželjno je da se samo jedna osoba brine o bolesniku.
  • Nemojte zvati druge u posjetu.
  • Suđe koje je koristio bolesnik perite u mašini ili vrelom vodom.
  • Redovno mijenjajte odjeću bolesnika koju možete normalno prati u mašini. Nije potrebno posebno prati veš bolesnika.
  • Pazite na higijenu, posebno nakon kontakta sa predmetima i stvarima koje u sebi imaju sekret bolesnika (papirne maramice, veš, odjeća, posteljina, suđe itd), obavljanja nužde i prije jela. 
  • Namještaj oko pacijenta čistite normalnim deterdžentima, a možete koristiti i sredstva za dezinfekciju površina. 
  • Kod bliskog kontakta sa pacijentom (bliži od 2m) koristite zaštitne maske (možete ih kupiti u apoteci) da bi se zaštitili od udisanja virusa. Pazite da masku koristite ispravno po uputstvu za upotrebu. Tek kada maska postane vlažna (od disanja) trebate je mijenjati. Prije i nakon stavljanja maske operite i dezinfikujte ruke. 
  • Pazite na svoje zdravlje, posebno na simptome gripe kod sebe. 
  • Mjerite temperaturu svaki dan, redovno perite ruke, izbjegavajte kontakte sa osobama koje imaju hronične bolesti ili trudnicama, kod sumnje da ste inficirani odmah otiđite ljekaru. 

(zdravlje.at)

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 313
19.11.2009 21:21:49   
dana3
Prije sedmicu dana je javljeno da se mogu vakcinisati bebe od 6 mjeseci starosti i prekljuce je zaustavljeno vakcinisanje beba u Svedskoj.Profesori na fakultetu za infektivne bolesti NISU za vakcinisanje beba kao niti bilo kogga drugog jer smatraju da donose vis estete nego koristi.Nazalost ja msa vec vakcinisana,nemam nekih posebnih problema ali ih mogu dobiti tj moze doci do komplikacija prilikom nekog drugog oblika oboljenja.
Citav dan danas citam blog tog tima i vjerujte da sam ostala bez teksta koliko s emanipulise ljudskim zivotima.Svinjska gripoa je stara 30 godina i do sada od nje je znatno manje umrlo ljudi nego od obicne gripe.
Necu vakcinisati svoje dijete!Ne idemo u nikakve skupove niti na mjesta gdje se puno ljudi okuplja a kad idem sama onda prije ulaska u boravak skidam sa sebe sve i perem ruke i umivam se.

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 314
20.11.2009 14:21:07   
babina beba

Dr. Russell Blaylock je čelni neurokirurg autor I lektor. Pohađao je LSU Medicinski Fakultet u New Orleans, I upotpunio svoju internističku I neurološku praksu na Medicinskom Fakultetu na Južnoj Karolini u Čarlstonu.

NITKO NE BI SMIO UZETI CJEPIVO ZA SVINJSKU GRIPU - to je jedno OD najopasnijih cjepiva ikada. Sadrži imuni sastojak zvan (MF-59) koji se pokazao kao sastojak koji izaziva autoimune bolesti poput MS (multipla) rematoidni artitis i Lupus. To je cjepivo koje je jako povezano sa sindromom zaljevskog rata, koji je ubio više OD 10.000 vojnika i uzrokovao porast 200% teških bolesti (smrtonosnih) ALS. To je virus H1N1 koji uzrokuje "kineski sindrom" što znači DA uzrokuje tjelesni imuni sistem koji pretjerano reagira i to je razlog zašto ubija mlađe ljude a manje pogađa starije (koji imaju slabiji imunitet).

Cjepivo je vrlo snažan imunološki stimulator i nosi vrlo ozbiljne mogućnosti razvoja latentnog virusa.

Najbolja zaštita je vitamin D3. rebalo bi uzeti 5000 IU dnevno i kaDA se bolest razvije treba špovećati dozu na 15.000 IU dnevno. Vitamin D3 je modulira imunološku reakciju umanjujući mogućnost pretjerane reakcije i stimulira organizam DA proizvodi antimikrobiološke stanice koje su moćni uništavači virusa u koje nije uključen imunitet.Povezano je sa povećanom dozom vitamina D3 za veću zaštitu.

Riblje ulje (ulje sjevernih mora) reducira - umanjuje imunuloške raekcije. Jedna čajna žlica dnevno je dovoljna.Za različite i jače somptome 2 žlice dnevno. Antoksidansi pomažu u različitim slučajevima i pomažu limun, grape, naranče, vit C prirodni vitamin E.

Najučinkovitiji su voće I vitamini iz voća

http://www.vrp.com/

Cleveland Clinic je vrhunska top klinika u Americi. (ispitivanje 2008 g)

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 315
24.11.2009 18:14:22   
acudesa
smijem li sa vama podijeliti jednu svoju strepnju-kako je sad stvarno puno slučajeva gripe (sa svim simptomima svinjske gripe), ode pacijent doktoru on kaže nije svinjska i pošalje ga kući-ne govore istinuuser posted image  da je upitanju svinjska gripa, da ne dižu panikuuser posted image
da samo ostave teže slučajeve na hospitalizaciji?...oko mene je bilo bruka takvih pacijenata, koji su je doduše uspješno preležali...šta mislite? može li ovo biti tačno ili sam ja paranoična od straha

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu babina beba)
Neposredna veza do poruke: 316
24.11.2009 18:47:22   
myb@by
acudesa draga i mene je pravo strah te gripe.Imam skroz malu bebicu i nigdje ne izlazim sa njom,ali opet kad skontam od virusa se ne moze pobjeci. Nadam se da dr nisu bas takvi da nam ne bi rekli kada bi imali svinjsku gripu,ali opet kod nas je sve moguce.Samo da hoce i ovo proci.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 317
24.11.2009 18:52:33   
acudesa
i ja ne izlazim sa malim, dok ovo malo ne prođe, strah me jer su temp do 41user posted image
malo prošetamo ali ne ulazim sa njim na mjesta gdje ima puno ljudi...treba se čuvati koliko je moguće
a za doktore,voljela bih da griješim

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 318
24.11.2009 18:57:25   
larina
od moje drugarice curica imala svinjsku gripu doktori samo dali lijekove 2 dana i proslo nije isla ni u bolnicu i tako sam odustala od vakcineuser posted image i vise ne strahujem

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 319
24.11.2009 19:33:33   
acudesa
Larina, šta je malena pila, znaš li? i koje je imala simptome, molim te napiši, ako ti nije teško?

(odgovor članu larina)
Neposredna veza do poruke: 320
24.11.2009 19:37:42   
larina
neznam sta su joj dali ali su je testirali i pronasli da je svinjska gripa,kad se cujem sa drugaricom pitat cu je,uglavnom nije izgleda opasno koliko se to uvecalouser posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 321
24.11.2009 19:48:40   
acudesa
hvala, pozitivna iskustava nam i trebaju da se malo umirimo

(odgovor članu larina)
Neposredna veza do poruke: 322
24.11.2009 19:51:07   
larina
ja sam se bila prepala jer mala mi djeca,bjezala iz guzvi ko luda ali od neki dan sam se smirila i drugarica kaze NISTA OD VAKCINEuser posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 323
24.11.2009 19:54:33   
meli
i mene je pravo strah ove gripe. sina izvedem malo u setnju, na cist zrak i to je to. dajem mu perlice ribljeg ulja i sanostol da mu imunitet malo bude jaci.
kada procitam sve simptome ove svinjske gripe, imam osjecaj da sam je prebolovala. naime, prije 2 sedmice moj sin je dobio visoku temp. on je zaspao sasvim normalno a nakon 3 sata se probudi i temp. je bila 40. toliko je bio malaksao. kasljao je. ma glavicu nije mogao da digne, okice nije mogao otvoriti. ja ga do tada nisam nikad vidjela takvog. pravo sam se prepala. odveli ga doktoru. dobio je da pije xiclav. nakon 2 dana ga odvedem pedijatru. ona je posumnjala na upalu pluca jer nije mogla od slajma da cuje nista. slikali smo pluca i sve je bilo ok.
nakon 3 dana, ja se nisam mogla pomaketi. sve me boljelo i imala sam temp. isla sam u dz i dobila injekciju da mi se spusti temp. i onda nakon tri dana moj muz isto kao i ja.
mislim sve isto kao sto kazu za tu svinjsku. i odkud ja da znam sta je ovo bilo. nikad nas nista tako nije pokosilo.

Wenn aus Liebe Leben wird, dann bekommt das Glueck einen Namen : EMAN!!!!!

(odgovor članu larina)
Neposredna veza do poruke: 324
24.11.2009 20:02:30   
larina
jeste li imali jak kasalj?to je isto jedan od simptoma.ja isto djeci dajem riblje ulje,narande ,voce bas pazim im na izhrani

(odgovor članu meli)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *