RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 11:04:31)

i ostale hvala na komplimentima za moju cupavicu [sm=smiley1.gif]...mi nosimo jos 56/62 brojeve...doduse razliciti proizvodjaci imaju razlicite gabarite....na kontroli s mjesec smo imali 57 cm...slijedeca kontrola nam je za 10-ak dana pa cemo vidjeti [sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 11:05:00)

IZVORNA PORUKA: Travelove

Farah, znaci i ti po mandarinama, ja kesu pred sebe i to na dva puta, ako nista dobro je malo vitamina protiv prehlade. Kod dojenja vecina hrane se ne smije izgleda. Citrus nista kiselo, nikakve mahunarke, sta se jede?
Ja u posljednje vrijeme cokolino isto metem, ak nista ok je zbog unosa mlijeka jer mi ranije mlijeko nije sjedalo.

Leena svaka castbza rad, ja bih voljela da sam dugo ostala na poslu a od pocetka trudnoce sam na bolovanju.

Ziel, ma ko ce se peglati i cekati, ovako kd me vec gleda, neka uzme bris i to je to, sto da me svako i cacka.

A sto se tice djecije robice, kod mene je najvise 50-56, ali isto gledam kako ciji broj, HM ima najvece brojeve, a Zara i Carter, bas su im mini brojevi, zarin 74 je kao 62, a Carters imamo jedno odijelce sivo preslatko,ja prije mislim da cemo nekom medi navuci, jer je bas mini mini, a inace je za newborn.
Ode sebi debela da napravi jos jedno cokolino.[sm=jezicek.gif]

Hhahahaha [sm=jezicek.gif] bas si me s tim cokolinom nasla [sm=smiley36.gif] morace i ova debela sebi napraviti [sm=jezicek.gif]
Moram ja Bgm opet u kupovinu, dzaba sve ovo sto imam, nije dovoljno...... Moram bodija i majcica 56 br. uzeti jos makar po 8 komada.

elmaL -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 11:07:31)

rose mene je tvoje curica tako podjsjetila na moju A kad je bila mrvica [sm=smiley36.gif]

[img]http://www4.slikomat.com/13/1008/56m-ajna.jpg[/img]

Samo je tvoja sladja[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] A je skoro pa plašila ljude svojom kosom, sad joj je 1,5 g i ima kosu do pola ledja [sm=sloncek.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 11:08:36)

IZVORNA PORUKA: lala88

Rose mislim ima guscu kosu nego ja.

[sm=smiley36.gif] moje se cure radaju s frizurom...kad se strja rodila 6 dana nakon termina sve sam govorila da je cekala d joj frizura bude gotova...ova je 4 dana cekala..mada mislim da se trebala roditi bar dan kasnije i da su mi onim puknucem vodenjaka pozurili je...nisu mogli cekati da se i dalje otvaram onako bez bolova pa daj da zavrse to vece [sm=smiley36.gif] i da me se odmah sutra rijese [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 11:11:42)

IZVORNA PORUKA: ziel

Leena bas si jaka, ali ne bih ja mogla toliko raditi, mislim kad se mora onda je druga situacija ali ovako uzivam kod kuce.

Lalo kod mene sincina ima sad 100% preko 2,5 kg, vidjecemo bas za 8 dana, ali 26.09. je imao 2300gr. a ja i volim sto ce biti krupniji [sm=smiley1.gif] jest sigurno lakse roditi sitniju bebu ali eto...

ti ces imati godinu porodilsjkog..a Leena u prosjeku ima od 40 dana do koji mjesec...razlicite vas institucije uposljavaju ...nema svako privilegiju uzeti trudnicko mjesec prije ili bolovanje...i jos porodiljsko od godinu [sm=smiley1.gif]

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 11:13:45)

Ma ne znam sta bih vam rekla... Meni dojadi, ostala bih kuci, izlezavala se... A onda se sjetim to kad sam sa E cuvala trudnocu, ludjela od dosade [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] elem, nikako ugoditi

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 11:14:33)

IZVORNA PORUKA: elmaL RR

rose mene je tvoje curica tako podjsjetila na moju A kad je bila mrvica [sm=smiley36.gif]

Samo je tvoja sladja[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] A je skoro pa plašila ljude svojom kosom, sad joj je 1,5 g i ima kosu do pola ledja [sm=sloncek.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] e ovo je frizura i gusta kosa mashallah [sm=smiley1.gif]---mojoj starijoj curi je kosa do pola ledja bila tek s 2,5 godine al smo se malo i shishali prije...sad joj je skoro do guze [sm=smiley36.gif] vakat je shishati [sm=smiley1.gif]

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 11:25:04)

IZVORNA PORUKA: rose

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] e ovo je frizura i gusta kosa mashallah [sm=smiley1.gif]---mojoj starijoj curi je kosa do pola ledja bila tek s 2,5 godine al smo se malo i shishali prije...sad joj je skoro do guze [sm=smiley36.gif] vakat je shishati [sm=smiley1.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=love.gif] Jeste, ona je presisala i moje i tvoje s kosom[sm=smiley36.gif]
Ja kontam ako ona prica o kiselini ima veze sa zivotom, ovaj ce mi bebač biti ćelav[sm=smiley36.gif] S njih dvije me ubijala kiselina, sada nista

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 11:27:04)

Ooo kosice, prava frizura [sm=bravo.gif]. Ako beba bude na mene ja kosu nisam imala do godine dana, pa i preko, i uvijek mi bila slaba kosica, i stalno me na kratko sisali, ali zato sad imam grivu. Tesku i kvalitetnu.
A ako bude na muza mozda bude neke kosice. Kiselina me samo onako ponekad muci, vidjecemo.

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 11:28:24)

Farah, znaci i ti po mandarinama, ja kesu pred sebe i to na dva puta, ako nista dobro je malo vitamina protiv prehlade. Kod dojenja vecina hrane se ne smije izgleda. Citrus nista kiselo, nikakve mahunarke, sta se jede?
Ja u posljednje vrijeme cokolino isto metem, ak nista ok je zbog unosa mlijeka jer mi ranije mlijeko nije sjedalo.

Leena svaka castbza rad, ja bih voljela da sam dugo ostala na poslu a od pocetka trudnoce sam na bolovanju.

Ziel, ma ko ce se peglati i cekati, ovako kd me vec gleda, neka uzme bris i to je to, sto da me svako i cacka.

A sto se tice djecije robice, kod mene je najvise 50-56, ali isto gledam kako ciji broj, HM ima najvece brojeve, a Zara i Carter, bas su im mini brojevi, zarin 74 je kao 62, a Carters imamo jedno odijelce sivo preslatko,ja prije mislim da cemo nekom medi navuci, jer je bas mini mini, a inace je za newborn.
Ode sebi debela da napravi jos jedno cokolino.[sm=jezicek.gif]

Hhahahaha [sm=jezicek.gif] bas si me s tim cokolinom nasla [sm=smiley36.gif] morace i ova debela sebi napraviti [sm=jezicek.gif]
Moram ja Bgm opet u kupovinu, dzaba sve ovo sto imam, nije dovoljno...... Moram bodija i majcica 56 br. uzeti jos makar po 8 komada.

Ziel ja mislim da ti ne treba toliko toga broj 56, bas brzo preraste, a tvoja bebica je Mashallah napredna, moja je tacno na pune 32 nedjelje po UZ imala 1880 grama, a ti si samo sedmicu ispred mene.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 11:34:23)

A sta znam Farah... ne znam ni koliko inace trebam imati komada bodija za pocetak? Koliko bi ti pripremila.56.br.?

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 11:44:48)

Ooo kosice, prava frizura [sm=bravo.gif]. Ako beba bude na mene ja kosu nisam imala do godine dana, pa i preko, i uvijek mi bila slaba kosica, i stalno me na kratko sisali, ali zato sad imam grivu. Tesku i kvalitetnu.
A ako bude na muza mozda bude neke kosice. Kiselina me samo onako ponekad muci, vidjecemo.

Svi koje znam da su se celavi rodili su sada kosati [sm=jezicek.gif] Ja, moj brat, snaha kaze tako kao ti da do godinu i po nije nikako kosu imala, sada sam joj jednom pokusala punđu napraviti, ruke me zaboljele[sm=jezicek.gif]

A moje su obje bile kosate, Esma vise od Lejle, ali sada Lejla ima guscu kosu od Esme dosta.
Evo Esme
[img]http://www4.slikomat.com/13/1008/slj-esma_thumb.jpg[/img]
I Lejle
[img]http://www4.slikomat.com/13/1008/u2x-leki_thumb.jpg[/img]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 11:48:30)

IZVORNA PORUKA: Leena

[sm=smiley36.gif][sm=love.gif] Jeste, ona je presisala i moje i tvoje s kosom[sm=smiley36.gif]
Ja kontam ako ona prica o kiselini ima veze sa zivotom, ovaj ce mi bebač biti ćelav[sm=smiley36.gif] S njih dvije me ubijala kiselina, sada nista

hehe i mene je kiselina smarala..posebno drugi put..u snu mi se znao vratiti sadrzaj koji onda ja udahnem pa se bukvalno kreem gusiti i skacem iz kreveta...prestrasno

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 11:54:25)

A sta znam Farah... ne znam ni koliko inace trebam imati komada bodija za pocetak? Koliko bi ti pripremila.56.br.?

Ja sam na nekoj temi procitala da maksimalno ti trebaju 4 bodija br. 56, zatim 62.... A vjerujem da je to ipak individualno jer nije isto kada se rodi bebica sa 2.700 i sa 4.000 gr :) Nije problem ni dokupiti.
Ja sam kupovala bodije Pcelica maja i iste takve neke Anbinini (kupila u Fisu) tek kad sam dosla kuci skontala sam da nisu pcelica maja jer isto izgledaju, jer sam ja trazila bodije da se cjelom duzinom kopcaju, da ne moram na glavicu navlaciti. I kad sam uporedila vidjela sam da ove Anbinini br. 56 odgovaraju velici br. 62 od Pcelica maja, tako da su ti brojevi razliciti kod razlicitih proizvodjaca. Broj 62 Anbinini je veci od broja 68 Pcelica maja, tako da ne mogu gledati po brojevima, vec odokativno[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 12:15:26)

hehe i mene je kiselina smarala..posebno drugi put..u snu mi se znao vratiti sadrzaj koji onda ja udahnem pa se bukvalno kreem gusiti i skacem iz kreveta...prestrasno

Eto, znaci Eren ce nam biti ćelo [sm=jezicek.gif] Ako ne bi sada pocele kiseline, ali cini mi se s njih svije da me od 5.-6. mjeseca mucilo..

Ja sam pripremila 10 bodica, 5 kratkih i 5 dugih rukava. Tako sam i s njih dvije. Ali moja su djeca sitnija, nosile su barem 2.5 mjeseca 56

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 12:17:52)

Farah mozda si upravu, onda bolje ne gomilati, pripremiti 5 komada tih 56. br. a ostalo 62 i vise, ja ionako ne mislim bebu kupati svaki dan, nego svaki drugi aBd, ili naravno kad povrati pa se isprlja izmedju toga. Imam i ja 2 bodija sto se kopcaju cijelom duzinom bas su zgodni, ali su malo veci, doci ce na red tek 2. mjesec. Jedan je od Pcelice Maje, svijetlo-plavi, kratki rukav [sm=love.gif]
Evo ga udara , nekad imam osjecaj da se jako odgurne nogama pa mi se pupo toliko potrese [sm=smiley36.gif] i u siku me udari nogom [sm=smiley36.gif]

Vidim pricate o kiselini, mene par puta mucila, znaci bice samo 2-3 dlake na glavi [sm=smiley36.gif] al nema veze, ima kad da naraste [sm=smiley1.gif]
Joj ne znam sta da kuham sad, mm na poslu do pola 5, pa cemo mojima malo u goste, mama uvijek nesto spremi... Ma necu nista ni kuhati, premazem nam hljeb s necim i idemo u goste [sm=smiley36.gif]

elmaL -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 12:22:27)

Ja apsolutno nisam imala nikako kiselinu s njom, svak mi je rekao sigurno te mucila kiselina. Tako da ipak vjerujem da su to bapske priče [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Za bodiće, mi smo koristili 56 po 2-3 mjeseca li H&M, njihovi modeli su dosta veći. ovi Pčelica maja i nasi sl su manji inače, brojevi im nisu baš reprezentativni [sm=smiley36.gif]

elmaL -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 12:23:22)

IZVORNA PORUKA: Leena

Eto, znaci Eren ce nam biti ćelo [sm=jezicek.gif] Ako ne bi sada pocele kiseline, ali cini mi se s njih svije da me od 5.-6. mjeseca mucilo..

Ja sam pripremila 10 bodica, 5 kratkih i 5 dugih rukava. Tako sam i s njih dvije. Ali moja su djeca sitnija, nosile su barem 2.5 mjeseca 56

Stani!! Ima novosti nekih?? Ili je ne kontam dobro [sm=smiley1.gif]

[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 12:49:41)

Uhhh vidjeh ja spominje se i Cokolino i Mc Donalds....Cokolino sam vec par puta dolazila u iskusenje da kupim al odolim nekako i preskocim zbog debljanja,a sto se Mc Donaldsa tice uhhh ja bih sad sve dala za onu veliku porciju pomfrita ....jest da nije zdravo al mljac je [sm=smiley1.gif]

Sto se tice kosice i kiseline,ja samo po nekad imam malo kiseline al nista alarmantno....al kod mene je stomak i nisko pa mozda ima i to veze jer mi ne pritisce zeludac...

I sad da pitam ove iskusnije s trudnocama...ja sad sa UZ imala taj neki zadnji u trudnoci i Dr mi napisala na kraju kao neki komentar da su bebi cijelo vrijeme pregleda bila usta poluotvorena...cak je printala i slicicu i gledala sa sestrom ..ja pitam jel to nesto nije ok kaze ona nije nista vec eto kao ona mora to evidentirati...A cijeli vrijeme pregleda ona govori da joj se beba ruga hehe....Mene sad zanima sta bi to trebalo da znaci pa je to ipak naznacila u komentaru...jel kome poznato.

Arya -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 12:52:02)

Ja mislim da sam malo poremećena...[sm=smiley19.gif]
Nikako ne mogu da se opustim
Pipam stomak stalno, ako napravim neki ružan položaj na poslu bude mi krivo, ako se protegnem da dohvatim registrator, neki dan sam jela vani neku piletinu sve vrijeme sam se pitala da li je dobro pečena, jesu li čisti dovoljno, kašlje li neko u blizini, bila sam u četvrtak na 4d, sve je uredu, ja bih opet danas otišla da vidim jel sve ok, jer mi je stomak par dana tvrd, ali kad popijem apaurin bude OK, proučavam iscjedak na vešu da ne mijenja boju, da nema krvi (pa sam sinoć umrla od straha kada mi se učinila krv, a ono je šara na gaćicama crvena).. ne sviđa mi se što me ovoliko strah svega... a ne smijem nikom da se žalim, sestra odmah kaže kako sam ja dvoje rodila bez problema, a evo i treće...

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 13:22:47)

i ostale hvala na komplimentima za moju cupavicu [sm=smiley1.gif]...mi nosimo jos 56/62 brojeve...doduse razliciti proizvodjaci imaju razlicite gabarite....na kontroli s mjesec smo imali 57 cm...slijedeca kontrola nam je za 10-ak dana pa cemo vidjeti [sm=smiley1.gif]

ma kakvi moja zabucila strava [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
meni drugarica u subotu donijela punu kesu stvari od njene mladje kcerke pola nema sanse da primirise (do duse okaidi bodici su malo manji od pcelice maje iako su isti broj) a sramota me reci da i ovi donji dijelo sa stopicama koji su 68 njoj stopala izlete pa se povuce a i u stuku je steze [sm=smiley36.gif]
nije ona dugacka ko seka (L je vec bila oko 60 cm ova je 57) ona je sva custa nabijene i brate teska. ne mozes je dugo nosati, ja je dva dana malo intezivnije nosala i onda sam navece morala konskom mastu ruku da mazem, tetiva mi se ukocila na lijevoj ruci i u saku mi udaralo [sm=smiley36.gif]
mislim mashala neka ona lijepo papa, samo siku jede pa se ne sekiram ali njoj se izgleda sve prima...ako vako nastavi ja cu za godinu dvije njenu garderobu prosljedjivati za L [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 13:28:04)

Farah cini mi se da si me ti zezala za selfi i prikazivanje i pokazivanje [sm=smiley36.gif] ja ti prvi put selfi (za siroke narodne mase) opalih nedavno i to kad sam se osisala pa da pokazem novu frizuru [sm=smiley36.gif] ona famozna slika koju sam i ovdje kacila e ta mi je nakon duzeg vremena i na fejsu profilna i na viberu isto [sm=smiley36.gif]
ne znam se ja to sama uslikavati...nekako glupavo ispadnem [sm=smiley36.gif]
a kad smo kod tog pokazivanja i prikazivanja...pricam ja sa muzem neki dan i reko moram poceti trbusnjake raditi pupo mi skroz mlohav [sm=smiley36.gif] kontam valja na ljeto i na more...kad on meni u po frke sto, da se neces opet udavati...meni si i tako lijepa [sm=smiley36.gif]

kad smo kod cokolina ja to ne volim, nikad nisam [sm=smiley36.gif] to pored mene moze i propasrt i da mu rok prodje [sm=smiley36.gif] kod nas u kuci L i mm to tamane...on se uvijek obraduje kad njoj pravim pa pretjeram i onda ona ne pojede pa on uzme i pojede do zadnje mrvice...ja od svega volim samo miris kad pravim

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 13:30:46)

Ja apsolutno nisam imala nikako kiselinu s njom, svak mi je rekao sigurno te mucila kiselina. Tako da ipak vjerujem da su to bapske priče [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Za bodiće, mi smo koristili 56 po 2-3 mjeseca li H&M, njihovi modeli su dosta veći. ovi Pčelica maja i nasi sl su manji inače, brojevi im nisu baš reprezentativni [sm=smiley36.gif]

sa borjevima najbolji su mi lindexovi modeli...valjda svedjani i norvezani visoki pa im i brojevi veci. meni sa L pravo dugo traju njihove pidjame i bodiji
h&m je odlican, nisu oni cak nesto puno veci od pcelice maje nego im pamuk takav, tanak i rastezljiv pa moze duze isti broj u odnosu na pcelicu maju

generalno...sve kupujem odokativno...L mi je trenutno visoka 98 ali raspon brojeva koje nosi je strahota...neke majice i trenerke ima cak i 104 ili 110 a taman joj [sm=zmeden.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 13:47:13)

Dan zene,
pokusavam od jutros da napisem post ali mi se Dz probudi pa hajd ispocetka[sm=smiley36.gif]

Rose[sm=love.gif] prekrasna je[sm=bravo.gif] kosica je nesto, secer. Samo nek je zova i zdrava.
Leen, tvoje vec znam i ne znam koja je mi je sladja nikako[sm=love.gif]

Mala od elmeL je secer[sm=love.gif][sm=muca.gif][sm=muca.gif] vidi kosice Boze dragi kako sam slatka[sm=bravo.gif]

Mojoj je moglo prvih dana mogao broj 56 i to je to, sad je vec malo, danas nam je 20 dana[sm=smiley36.gif] Knaap nam je 62, a uredno joj oblacim 68, malo podvrnem rukavice i to je to[sm=smiley36.gif] Znaci nove mi stvari ostale od 56.

Farah, vidjeh da si negdje pitala da li je dohranjuje, znaci mi smo ureedno na siki. SLomi me. Ja veze nemam da li joj je dovoljno ili nije ali kontam plakala bi da je gladna. Trudimo se bas da dojimo. Imam hvala Bogu mlijeka dosta, sve mi curi ujutro jer ona u toku noci pomalo jede, budi se tri puta ali ne jede puno. Dobili smo za sedmicu 300 g. Kalira je u prvih deset dana, pa je spala nna 3,900 i eto u ponedjeljak je vagali i ima 4230 g. Bitno mi je da dobija na tezini pa cemo vidjeti. Nisam uopste iskusnaa da ti kazem, veze nemam ali eto nadolazim pomalo. Kicma me moja boli od dojenja[sm=smiley36.gif] Nikako da se namjestim

Moze li mi nekko od vas mama reci, da li je normalno da beba mala povraca[sm=zmeden.gif] Ono bude mlaz. Obicno kad jede dugo ili kad mi krene mlijeko naglo pa ona jadna ne moze stici. Nekako mi cudno to da povraca. Nesto me i brine. Nije to cesto ali eto. [sm=zmeden.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 13:49:29)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

sa borjevima najbolji su mi lindexovi modeli...valjda svedjani i norvezani visoki pa im i brojevi veci. meni sa L pravo dugo traju njihove pidjame i bodiji
h&m je odlican, nisu oni cak nesto puno veci od pcelice maje nego im pamuk takav, tanak i rastezljiv pa moze duze isti broj u odnosu na pcelicu maju

generalno...sve kupujem odokativno...L mi je trenutno visoka 98 ali raspon brojeva koje nosi je strahota...neke majice i trenerke ima cak i 104 ili 110 a taman joj [sm=zmeden.gif]

I da, moja isto kosu ima, postavim sliku kad stignem[sm=smiley36.gif] Rodila se crne kose a i jja i mm i svi u familiji plavi[sm=smiley36.gif] Niko me nista nije smio pitat[sm=smiley36.gif]
ALi poplavila je sada, srecmo po mene[sm=smiley36.gif]
Meni su hm najbolji bodici. Bas su mi se pokaazali kvalitetnim a pcelica maj je isto ok. I taj anbini sto je Farah spominjala, nisu ni oni losi.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>