RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 0:48:44)

Mojbebac, cestitaaam[sm=bravo.gif] pomirisi nam bebca dobrog

Skorpija, agree[sm=smiley1.gif] moramo i snahi toj maloj naci ime[sm=smiley36.gif]

Ltm & rose, ljubite nam te ljepotice malene

UmmuHamza, Eren ima krasno znacenje, a meni su znacenja imena mnogo bitnija od zvucnosti [sm=jezicek.gif] znaci prosvijetljeni. Hasan, pored lijep, znaci i ispravan, isto divno znacenje, ali nekako ne mogu zamisliti da mi se otac i sin isto zovu[sm=smiley36.gif] koliko god se mm svida ta ideja... I mana oba ova imena su nadimci, prije ili kasnije bili bi Mujo i Haso... Koliko god se mi borili prov nadimaka, neki su neizbjezni na ovim prostorima

mojbebac -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 5:22:05)

Drage moje koje su rodile na cr,znate li da li ce mi danas skinuti kateter,jer nakon vizite napustam intenzivnu i idem na odjeljenje,ali kao prvo da me srede... je li to znaci da se vadi i kateter bice puna 24 sata kako ga nosim.... primila 4 infuzije,ali nista jos ni pila ni jela.... danas cu kao moci caj i supu, donose mi i bebca,da krenemo sa sisanjem,iako su mi grudi totano prazne..... samo me prosvijetlite i obradujte za kateter

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 6:04:03)

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA [sm=nosecka.gif] [sm=duda.gif]
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) [sm=wink.gif]

OKTOBAR

06.10. Aidana [sm=rozacrtici.gif]
09.10. Mojbebac [sm=modricrtici.gif] porodila se 07.10.[sm=bravo.gif]
23.10. Banancica [sm=modricrtici.gif]

NOVEMBAR

02.11. Pcelica [sm=modricrtici.gif]
05.11. NandaT [sm=modricrtici.gif]
08.11. Blue moon [sm=rozacrtici.gif]
12.11. UmmuHamza2305 [sm=modricrtici.gif]
15.11. Leptirica 87 [sm=rozacrtici.gif]
19.11. Ziel [sm=modricrtici.gif]
22.11. *nur* [sm=modricrtici.gif]
26.11. Farah 00 [sm=rozacrtici.gif]
28.11. Travelove [sm=rozacrtici.gif]

DECEMBAR

07.12 Elastigirl [sm=modricrtici.gif]
14.12. Leena [sm=modricrtici.gif]

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri [sm=rozacrtici.gif]
17.01. Sunce mojee [sm=rozacrtici.gif]
28.01. Pufnicaa [sm=modricrtici.gif]
31.01. Mom2B [sm=modricrtici.gif]
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela
28.02. Isha

MART 2016.

04.03. Škorpija

APRIL 2016.

06.04. Arya
08.04. Suncica15

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 6:06:06)

Mojbebac cestitam, da budete zdravi i zivi i napredni i nasmijani
[sm=smiley1.gif] [sm=bravo.gif][sm=smiley27.gif]

Rose kosica kod bebare je [sm=love.gif] nemam komentara [sm=smiley36.gif] Slatkica mala [sm=smiley1.gif]

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 7:08:30)

Moj bebac masallah drago mi je da je s hajrom proslo,da bebica bude ziva i zdrava a tebi sto brzi oporavak i sto prije kuci da rahat uzivas sa svojim bebachem.
Rose masallah bebica napredna da je niko ne urekne,i kosica ....ko med...i ja kad sam se rodila imala sam mrku kosu a puno je a plave oci kao more,mama molila boga da tako ostane...al djaba kosa posvijetlila

Jutro za ostale trudnice i mame [sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 7:25:27)

IZVORNA PORUKA: mojbebac

Glavu bih dala da sam danas se javila.... evo porodila sam se jutros,oko 9i15,sve je proslo u savrsenom redu,beba 54 cm,4300 gr,mnogo sam dobar djecak samo spavam.... nemam bolove srecom,nisam ustajala,na intenzivnoj sam do ujutro poslije vizite,onda ce me srediti i staviti na odjeljenje sa bebcom pa krece borba za uspostavljanje dojenja.... nisam jos nista pila ni jela,ali se pravo dobro osjecam,odmorila sam se i naspavala.... sa prvim mi je trebalo 3-4 dana da krene mlijeko,vidjecemo sada....

Masala nek vam je ziv i zdrav i tebi zelim brz oporavak [sm=bravo.gif]
Bebara ima masala dimenzije [sm=bravo.gif]

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 7:29:10)

Glavu bih dala da sam danas se javila.... evo porodila sam se jutros,oko 9i15,sve je proslo u savrsenom redu,beba 54 cm,4300 gr,mnogo sam dobar djecak samo spavam.... nemam bolove srecom,nisam ustajala,na intenzivnoj sam do ujutro poslije vizite,onda ce me srediti i staviti na odjeljenje sa bebcom pa krece borba za uspostavljanje dojenja.... nisam jos nista pila ni jela,ali se pravo dobro osjecam,odmorila sam se i naspavala.... sa prvim mi je trebalo 3-4 dana da krene mlijeko,vidjecemo sada....

Čestitam draga moja, das vam je živ,zdrav, normalan i sretan puno, puno godina zajedno sa vama [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

Svaka čast ženo pa odmah pišeš, a gdje si se ti ono porodila GAK ili Vojna nešto sam zaboravila, valjda trudnički [sm=smiley36.gif]

Tebi brz oporavak i to da to prije aBd uspostavi dojenje.

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 7:31:06)

Jutro drage moje trudnice, kakve ste mi?
Ja uletih ovdje samo da vam mahne, cestitam, provjerim kako ste mi i da vam se zahvalim na komplimentima za moju curu (rose hvala i tebi na komplimentima posto znam i tebe i muza ako ti sta znaci Sabrina ista ti [sm=smiley36.gif])
Ono na slici sto je na njoj je sve broj 68 [sm=smiley36.gif] i bodi dugi rukav i one gegice i mislim da necemo jos dugo moci gabaritima u ono da stanemo (naime ona je nekakva nabijena [sm=smiley36.gif] a i nogice joj dugacke i stopala veca od stopica na gegicama pa kad izleti i pomjeri se bude presmjesna [sm=smiley36.gif])

Ja sam se juce sredila [sm=bravo.gif] sisanje, farbanje, sinoc depilacija [sm=smiley1.gif] evo me ko nova [sm=bravo.gif]
Nego mi se ovo vrijeme poremetilo, ne mogu da se pokazem i prikazem nigdje [sm=smiley36.gif]
Kasnije ce mi doci drugarica da gledamo film i na kafu, N pajki, sinoc je sijelila, grcevi je mucili do nekih doba jutros (cini mi se da je bilo iza pola 3 kad sam pogledala na sat) pa se nadam da ce je ovo vrijeme komirati i da ce spavati dobar dio dana

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 7:32:45)

IZVORNA PORUKA: rose

evo s druge teme da vidite i moju curicu...novije [sm=smiley1.gif]

IZVORNA PORUKA: rose

[img]http://s14.postimg.org/e56fvyiox/IMG_7565.jpg[/img]
post a picture

ovaj plac je trajao 3 sekunde...dovoljno za sliku [sm=smiley36.gif]

a onace je ovakva

[img]http://s21.postimg.org/6zdj4oznb/IMG_7564.jpg[/img]
upload gif from url

[sm=smiley1.gif]

Rose med je [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] da vam je živa i zdrava

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 7:51:56)

Jutrenkooo
Ma kakve su nam ovo lijepe cure na forumu, ihhh kako su medene, pozerke prave[sm=duda.gif][sm=duda.gif]
Mojbebac bravo bravo [sm=bravo.gif] da djecak bude ziv i zdrav i sretan, a ti da se sto prijeoporavis.
Lista se skracuje, sad ce ovaj oktobar da proleti, a za novembar necu ni da pricam.
Ja se narucila juce z kontrolu, pa cu vidjeti i da mi moja doktorica odradi i bris, da se ne peglam po DZ po ovom vremenu. Juce smo obavljali mali shopping za supruga, jer su neke svadbe u toku, pa da mu je spremno, ja necu ici, ne ide se ni njemu, ali bliski su nam, pa da se ispostuje. A u posljednje vrijeme nismo bili skupa na svadbi, ili je on odsutan, bude van zemlje i tako....Neka vidi malo kako je heheh...
Cure smiju li se mandarine jesti? Ja ih po kilu pojedem dnevno. Gode mi bas, onako kiselkaste, ali me i napusu.

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 8:06:05)

Dobro jutro
Rose, ltm sta da kazem. Cure su [sm=love.gif][sm=love.gif]Koliko ce samo muskih srca one da slome [sm=smiley1.gif]
Mojbebac cestitam. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Da vam bude ziv i zdrav puno godina, a tebi brz i uspjesan oporavak. A kako si nam se brzo javila ti si vec na pola puta. Dok dodjes kuci bit ces ko nova [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Arya -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 8:40:57)

Dobro jutro

mojbebac čestitam [sm=bravo.gif]

LTM i Rose djevojčice su divne [sm=love.gif]

Elastigirl -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 8:43:27)

Mojbebac cestitke za dolazak bebe, neka vam je ziv i zrav i uspjesan aBd.

Tebi isto zelim brz oporavak.

LTM i rose masaAllah beba, prave su nam bucke i napredne, masaAllah.

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 9:12:30)

Jutro, drage moje
Ja sam skontala da jutra grozno podnosim, jedva se dovucem na posao, jedva radim, muka mi bude, kao na pocetku trudnoce... Onda se oko 12 dozovem [sm=smiley36.gif]

LTM, neka si se ti sredila, vidjet ce vec neko, ako ne, selfie, pa na fb [sm=jezicek.gif] sto je sigurno, sigurno je... Kad smo kod toga, moram i ja na depilaciju i evo danima se kanim... I nikako da se nakanim.

Isha, je li ono danas ides u bolnicu? Sretno!

Mojbebac, na zalost, ne znam ti nista za CR, oba puta sam prirodno rađala, ali nadam se da ce ti brzo skinuti taj kateter, mogu misliti koja je to muka.. [sm=smiley13.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 10:06:09)

zdravo trudnice i ostala rajo.
moj bebac cestitam, bebi sve najbolje, a tebi brz oporavak. Kateter ce ti skinuti danas, nista ne brini.
LTM cura je mashAllah pravo napredna i ima prelijepe oke, mom B 3 mjeseca i nosi 62br.
Rose garava lavica je medena, bolja joj je kosa nego kod mene [sm=smiley36.gif]
Meni se svidjaju: Ajnur i Emrah, a ovog trenutka mazim Bilala.

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 10:07:21)

Rose mislim ima guscu kosu nego ja.

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 10:27:53)

Cestitam i da se brzo oporavis[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Oko katetera i CR ne znam nista. Jedino znam da su mojoj sestri kada je operisala cistu na jajniku skinuli kateter kada je presla sa intenzivne, a to je bilo taman za 24h.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 10:29:06)

IZVORNA PORUKA: Leena

Jutro, drage moje
Ja sam skontala da jutra grozno podnosim, jedva se dovucem na posao, jedva radim, muka mi bude, kao na pocetku trudnoce... Onda se oko 12 dozovem [sm=smiley36.gif]

LTM, neka si se ti sredila, vidjet ce vec neko, ako ne, selfie, pa na fb [sm=jezicek.gif] sto je sigurno, sigurno je... Kad smo kod toga, moram i ja na depilaciju i evo danima se kanim... I nikako da se nakanim.

Isha, je li ono danas ides u bolnicu? Sretno!

Mojbebac, na zalost, ne znam ti nista za CR, oba puta sam prirodno rađala, ali nadam se da ce ti brzo skinuti taj kateter, mogu misliti koja je to muka.. [sm=smiley13.gif]

Leena zar jos radis zeno, uzmi bolovanje , da vidis kako je lijepo, ja ustala prije pola sata [sm=smiley36.gif] radila do 7. mjeseca, vala vise nisam mogla i zbog pupe sve veci i veci, putovanje na posao, saginjanje, rad sam zahtjevan, prodje kroz ruke po 35-40 osoba i svako ima neke komentare... eh kako sam se oporavila dok sam na bolovanju... [sm=smiley1.gif]

Lalo ti mene sad zabrinu oko tih brojeva [sm=smiley36.gif] imam samo 2 bodica 56 br. ostalo je sve 62 i vece. A beba ti sa 3 mjeseca nosi 62...

Travelove nesto i ja se kontam oko tih briseva Bgm da i ja uradim kod Blitvicke, 20 KM nece me osiromasiti, a u D.Zdravlja je bas peglanje i ne znam koliko cu se zadrzati...nisam ti nikad bila osoba za cekanje [sm=ocala.gif]

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 10:35:41)

Travelove i ja pojedem po kilu mandarina dnevno, bas mi gode onako kiselaste... ne znam da li bi moglo da skodi, jedino znam da ne treba konzumirati citruse kod dojenja...

LTM obzirom da je vrijeme "kakvo je takvo je", jedino ti preostaje da tako doCerana nabacis jedan selfie za FB[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ko kupuje ili planira kupovati Avent flasice, da javim da u Master Kidsu uz kupljenu jednu flasicu od 260 ml dobijes jos jednu gratis.

Sinoc sam izvela sestru u McDonalds, tako da sam se i ja najela, ne pamtim kad sam zadnji put bila, ali dobro mi je sjelo, samo sam cijelu noc pila vode[sm=smiley36.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 10:40:38)

Jao prekrasnih bebica [sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif]

rose ja jos nisam vidjela bebu sa tako gustom kosicom [sm=love.gif]

mojbebac od [sm=smiley27.gif] ti cestitam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Neka ste zivi i zdravi [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 10:41:35)

ziel nebrini draga, tvoja bebara ce biti krupna, moj b se rodio sa 2,5kg. Sve bebe oko nas vec imaju po 7kg, dr kaze da je to ok sto on ima 5kg sa 3 mjeseca. Mozda tvoja bebara bude krupna, on je 50br nosao kad se rodio.

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 10:45:05)

IZVORNA PORUKA: ziel

Leena zar jos radis zeno, uzmi bolovanje , da vidis kako je lijepo, ja ustala prije pola sata [sm=smiley36.gif] radila do 7. mjeseca, vala vise nisam mogla i zbog pupe sve veci i veci, putovanje na posao, saginjanje, rad sam zahtjevan, prodje kroz ruke po 35-40 osoba i svako ima neke komentare... eh kako sam se oporavila dok sam na bolovanju... [sm=smiley1.gif]

Ja radila sa E do 8. mjeseca, i duze bih, nego krenule ozbiljne kontrakcije i ležanje... A sa L radila do 31.12., 7. 1. je rodila. Tako ti je to kod mene... Uzela bih ja bolovanje da mogu... Ali jedino u bolnici da zaglavim.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 10:57:28)

Leena bas si jaka, ali ne bih ja mogla toliko raditi, mislim kad se mora onda je druga situacija ali ovako uzivam kod kuce.

Lalo kod mene sincina ima sad 100% preko 2,5 kg, vidjecemo bas za 8 dana, ali 26.09. je imao 2300gr. a ja i volim sto ce biti krupniji [sm=smiley1.gif] jest sigurno lakse roditi sitniju bebu ali eto...

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 10:58:56)

Farah, znaci i ti po mandarinama, ja kesu pred sebe i to na dva puta, ako nista dobro je malo vitamina protiv prehlade. Kod dojenja vecina hrane se ne smije izgleda. Citrus nista kiselo, nikakve mahunarke, sta se jede?
Ja u posljednje vrijeme cokolino isto metem, ak nista ok je zbog unosa mlijeka jer mi ranije mlijeko nije sjedalo.

Leena svaka castbza rad, ja bih voljela da sam dugo ostala na poslu a od pocetka trudnoce sam na bolovanju.

Ziel, ma ko ce se peglati i cekati, ovako kd me vec gleda, neka uzme bris i to je to, sto da me svako i cacka.

A sto se tice djecije robice, kod mene je najvise 50-56, ali isto gledam kako ciji broj, HM ima najvece brojeve, a Zara i Carter, bas su im mini brojevi, zarin 74 je kao 62, a Carters imamo jedno odijelce sivo preslatko,ja prije mislim da cemo nekom medi navuci, jer je bas mini mini, a inace je za newborn.
Ode sebi debela da napravi jos jedno cokolino.[sm=jezicek.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 11:02:32)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Jutro drage moje trudnice, kakve ste mi?
Ja uletih ovdje samo da vam mahne, cestitam, provjerim kako ste mi i da vam se zahvalim na komplimentima za moju curu (rose hvala i tebi na komplimentima posto znam i tebe i muza ako ti sta znaci Sabrina ista ti [sm=smiley36.gif])
Ono na slici sto je na njoj je sve broj 68 [sm=smiley36.gif] i bodi dugi rukav i one gegice i mislim da necemo jos dugo moci gabaritima u ono da stanemo (naime ona je nekakva nabijena [sm=smiley36.gif] a i nogice joj dugacke i stopala veca od stopica na gegicama pa kad izleti i pomjeri se bude presmjesna [sm=smiley36.gif])

Ja sam se juce sredila [sm=bravo.gif] sisanje, farbanje, sinoc depilacija [sm=smiley1.gif] evo me ko nova [sm=bravo.gif]
Nego mi se ovo vrijeme poremetilo, ne mogu da se pokazem i prikazem nigdje [sm=smiley36.gif]
Kasnije ce mi doci drugarica da gledamo film i na kafu, N pajki, sinoc je sijelila, grcevi je mucili do nekih doba jutros (cini mi se da je bilo iza pola 3 kad sam pogledala na sat) pa se nadam da ce je ovo vrijeme komirati i da ce spavati dobar dio dana

[sm=smiley36.gif] ja tvog ne znam al sam vidjela fotku...i sto jeste jest...lici na njega.. L je tvoja kopija a N je tatina... a kod mene je S1 tatina a S2 moja [sm=smiley36.gif]

ja se narucih sutra za kontrolu kod svoje dr pa sam se s mamom dogovorila da pripazi malu (nadam se da ce u to vrijeme spavati svoju jutarnju turu pa nece mama imati puno posla oko nje) a idemo i na UZ kukova sutra poslijepodne, vodim je u suncokret ko i stariju....muz ce krace raditi pa da mozemo u 5 i to obaviti

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>