RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (7.10.2015 14:31:23)

ja sam prije trudnoce se odlucila za musko ime, za curicu nisam znala. Mm se u pocetku nije svidjelo i ja mu kazem ajd daj svoj prijedlog, nakon 7 dana rekao je dacemo mu tvoj prijedlog. tako da za curicu nismi imali ideje i ja ga pitam sta ako je dr pogrijesioi bude djevojcica, on kaze zvace se kako smo rekli sta god da je. Ja sam do zadnjeg dana govorila ako bude curica dodacemo na muzevo a slovo i tako ce se zvati. Eto ipak je bio mali piso.
Ja sam se porodila u 12:45, a mm zvao u 13 i rekli mu da sam se porodila i on odma dosao da vidi bebu, tako da ga je on prije mene vidio, meni ga donijeli oko 17h na 2 minute. Kad su mi dali mob da se javim porodici, mm mi poslao poruku u kojoj pored ljubavih izjava, utjesnih rjeci i velike zahvalnosti pise :" beba je isti ja" [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (7.10.2015 14:46:45)

Ode mi kilometarski post [sm=hudicek1.gif]
Ukratko, nemamo ni mi jos ime za bebu. MM je samo jednom prokomentarisao da mu se svidja ime Bajazit i dobio je onaj ubitacni pogled ispod obrva i od tad suti k'o zaliven [sm=jezicek.gif] Vise nista ne komentarise.

Arya -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (7.10.2015 15:20:54)

Hellooo

mojbebac da prođe sve u najboljem redu [sm=smiley1.gif]
Mi smo napokon dobili ključeve od stana, papire završili, danas majstori bili mjerili kuhinju, ja ne mogu da izlazim s posla pa su moji mama i tata i mužek to sve s majstorima završavali, rekla sam da želim svijetlu kuhinju...
Vratila sam se sinoć na jogu, valjda će bebi odgovarati.
Ja nemam muško ime, još uvijek se nadam da je Nora.
Vidim da kupujete uloške, sestri i drugaricama su se najbolji pokazali Chicovi 15.5 KM 30 komada (drugarici je dovoljno jedno pakovanje bilo), kažu da se isplati svaki fening, ali ne znam ima li još uvijek Chico u Sarajevu, nisam se približila gornjem dijelu grada dugo.

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (7.10.2015 15:41:14)

Joj mi smo odabrali ime prije nego sam ostala trudna,hahha .. Hamza- lav :)
Pcelice Bajazit po sinu sultana Sulejmana? :)
Leena moj bratić se zove Eren, mada bih ja lično prije dala ta dr dva imena.. A mene Hasan uopće ne asocira na starijeg čovjeka, već baš suprotno- na dječaka.. Jer se unuk Poslanika ,saws ,zvao Hasan, r.a. , pa u glavi odmah zamislim malog razigranog dječaka [sm=smiley9.gif]Osim toga, ime Eren nema neko posebno značenje, dok Hasan znači ljepotan.. [sm=smiley1.gif]
Ziel i meni se sviđa Jusuf [sm=smiley1.gif]
Osim toga sviaju mi se Abdurahman, Usama, Abdullah, Ejmen
Zenska: Sumejja, Aia, Iman, Sevda...

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (7.10.2015 15:58:24)

Trebalo je pisati Aiša :)

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (7.10.2015 16:04:41)

IZVORNA PORUKA: Arya

Hellooo

mojbebac da prođe sve u najboljem redu [sm=smiley1.gif]
Mi smo napokon dobili ključeve od stana, papire završili, danas majstori bili mjerili kuhinju, ja ne mogu da izlazim s posla pa su moji mama i tata i mužek to sve s majstorima završavali, rekla sam da želim svijetlu kuhinju...
Vratila sam se sinoć na jogu, valjda će bebi odgovarati.
Ja nemam muško ime, još uvijek se nadam da je Nora.
Vidim da kupujete uloške, sestri i drugaricama su se najbolji pokazali Chicovi 15.5 KM 30 komada (drugarici je dovoljno jedno pakovanje bilo), kažu da se isplati svaki fening, ali ne znam ima li još uvijek Chico u Sarajevu, nisam se približila gornjem dijelu grada dugo.

Nora [sm=love.gif]
mi nismo imali musko ime oba puta...bas smo u belaju bili [sm=smiley36.gif] nego ja sam sinoc mm oplakala od sege, Nora ista on, vjerovatno ce imati moje oci (nadam se) ali bas je ista on, ima obrascice, punije usnice, cak ni moj nosic nema...i nosa on nju sinoc i gleda je, kaze vidi fakat ista ja...
i u po frke gleda on nju i prica joj: seka ti je N prava manekenka, plesacica...upisacemo je na ritmicku gimnastiku...tebe cemo kad porastes na dzudo...nisi ti za ritmicke gimanstike [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] mene suze zalile
odoh vam sad iskopat neku svjeziju slikicu moje bucke

e da chicco ima u master kidsu (ja omeksivac uzimam) ali ne znam za uloske i iskreno receno pravo su skupi, meni bi poslije prve trudnoce bili totalno nerentabilni jer sam ja virovih paketa potrosila Bog sami zna koliko. sad u ovoj bi mozda i mogli ali iskreno zao mi dati 15 Km za 30 komada jer sam ja po 3 stavljala i presvlacila se svako malo (5-6 puta dnevno haman Nora i ja isto pelena i ulozaka [sm=smiley36.gif])

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (7.10.2015 16:08:13)

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Leena moj bratić se zove Eren, mada bih ja lično prije dala ta dr dva imena.. A mene Hasan uopće ne asocira na starijeg čovjeka, već baš suprotno- na dječaka.. Jer se unuk Poslanika ,saws ,zvao Hasan, r.a. , pa u glavi odmah zamislim malog razigranog dječaka [sm=smiley9.gif]Osim toga, ime Eren nema neko posebno značenje, dok Hasan znači ljepotan.. [sm=smiley1.gif]

Ma ja. A ja ne volim imena koja asociraju na serije [sm=smiley36.gif]A meni imena koja se svidjaju imaju moj sestric i od zaove djeca. Elem pokupili mi imena [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (7.10.2015 16:11:48)

[img]http://s28.postimg.org/tabllz261/Share2015_10_06_a32086648882184128ba4d06e5e25d72.jpg[/img]
jedna najfriskija, od juce [sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (7.10.2015 16:14:43)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Ma ja. A ja ne volim imena koja asociraju na serije [sm=smiley36.gif]A meni imena koja se svidjaju imaju moj sestric i od zaove djeca. Elem pokupili mi imena [sm=smiley36.gif]

kad smo kod imena mi kad smo za N pravili spisak imena, zenskih...sva neka lijepa imaju djeca od prijatelja...Lana, Lara, Ena, Ema...sve vec zauzeto...onda mm rekao lijepo mu ime Luna...reko jest lijepo je stvarno ali onda kad bih za koju godinu pocela dozivati djecu pa krenuna Lana, Laro, Luunoooo [sm=smiley36.gif] i ovako brkam a razlicita mi imena djece...Noru konstantno zovem Leona a o Leoni kad pricam sve govorim Nora
Sad razumijem svekrvu kako stalno brka mm i djevera [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (7.10.2015 16:55:13)

Mene ne asocira na seriju, valjda zato što ju nisam gledala.. već na stvarnog Bajazita i na moj maturski rad [sm=smiley36.gif]

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (7.10.2015 17:29:52)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

[img]http://s28.postimg.org/tabllz261/Share2015_10_06_a32086648882184128ba4d06e5e25d72.jpg[/img]

Masallah bebice da vam bude uvijek tako napredna,vec je prava zavodnica sa okicama i umiljatim licem....dusica slatka[sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (7.10.2015 17:40:12)

LTM beba ti je kao sa razglednice...prava ljepotica [sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (7.10.2015 18:11:21)

MasAllah,pravo velika bebara <3 <3 <3 da vam je ziva i zdrava zajedno sa vama,med je.

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (7.10.2015 21:23:47)

Ej drage moje treba mi HITNO informacija zna li neko koliko kostaju urino kulture u onom privatnom labaratoriju sto ima na Ilidzi i u ulici Branilaca i da li rade subotom

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (7.10.2015 21:34:27)

Nur, ne znam za urino kulturu, ali znam da rade subotom, čini mi se do pola 10 .. Mi baš danas zvali radi brisa

*andjela* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (7.10.2015 21:57:13)

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (7.10.2015 22:12:21)

kad smo kod imena mi kad smo za N pravili spisak imena, zenskih...sva neka lijepa imaju djeca od prijatelja...Lana, Lara, Ena, Ema...sve vec zauzeto...onda mm rekao lijepo mu ime Luna...reko jest lijepo je stvarno ali onda kad bih za koju godinu pocela dozivati djecu pa krenuna Lana, Laro, Luunoooo [sm=smiley36.gif] i ovako brkam a razlicita mi imena djece...Noru konstantno zovem Leona a o Leoni kad pricam sve govorim Nora
Sad razumijem svekrvu kako stalno brka mm i djevera [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] haha i ja moje mjesam....inace Soraji tepam Sajci..pa krenem i maloj ...pa onda im zamjenim imena..a moja mam jos gora..misli na jedu od njih a izgovara moje ime [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (7.10.2015 22:13:29)

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

Masallah bebice da vam bude uvijek tako napredna,vec je prava zavodnica sa okicama i umiljatim licem....dusica slatka[sm=smiley1.gif]

i fakat lici na tatu [sm=smiley36.gif] ja mislim da ova moja malesna lici na mene..mislim da sam ovaj put dobila dijete koje lici na mene [sm=smiley36.gif]

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (7.10.2015 22:25:24)

IZVORNA PORUKA: *nur*

Ej drage moje treba mi HITNO informacija zna li neko koliko kostaju urino kulture u onom privatnom labaratoriju sto ima na Ilidzi i u ulici Branilaca i da li rade subotom

Ja znam da je u SaNaSi i u privatnom labaratoriju Nalaz, koji se nalazi na Grbavici, jedan uzorak urinokulture 10 KM, tri puta odneses, znaci 30KM.

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (7.10.2015 22:27:09)

[sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif] Bas ima punane usne[sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (7.10.2015 22:44:48)

evo s druge teme da vidite i moju curicu...novije [sm=smiley1.gif]

IZVORNA PORUKA: rose

[img]http://s14.postimg.org/e56fvyiox/IMG_7565.jpg[/img]
post a picture

ovaj plac je trajao 3 sekunde...dovoljno za sliku [sm=smiley36.gif]

a onace je ovakva

[img]http://s21.postimg.org/6zdj4oznb/IMG_7564.jpg[/img]
upload gif from url

[sm=smiley1.gif]

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (7.10.2015 23:25:37)

post a picture

a onace je ovakva

upload gif from url

[sm=smiley1.gif]

Mashallah sto su vam napredne bebice, a kosica je in [sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (7.10.2015 23:36:02)

IZVORNA PORUKA: Farah 00

post a picture

a onace je ovakva

upload gif from url

[sm=smiley1.gif]

Mashallah sto su vam napredne bebice, a kosica je in [sm=love.gif][sm=love.gif][sm=love.gif]

meni se nije moglo desiti da rodim celavu bebu [sm=smiley36.gif] ja se rodila cupava i starija cura cupava...na porodu prvo rekose evo bebine glava, vidi joj kosice [sm=smiley36.gif] i da...imala sam prestrasne zgaravice od pocetka [sm=smiley36.gif]

mojbebac -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 0:12:19)

Glavu bih dala da sam danas se javila.... evo porodila sam se jutros,oko 9i15,sve je proslo u savrsenom redu,beba 54 cm,4300 gr,mnogo sam dobar djecak samo spavam.... nemam bolove srecom,nisam ustajala,na intenzivnoj sam do ujutro poslije vizite,onda ce me srediti i staviti na odjeljenje sa bebcom pa krece borba za uspostavljanje dojenja.... nisam jos nista pila ni jela,ali se pravo dobro osjecam,odmorila sam se i naspavala.... sa prvim mi je trebalo 3-4 dana da krene mlijeko,vidjecemo sada....

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 0:19:53)

IZVORNA PORUKA: mojbebac

Glavu bih dala da sam danas se javila.... evo porodila sam se jutros,oko 9i15,sve je proslo u savrsenom redu,beba 54 cm,4300 gr,mnogo sam dobar djecak samo spavam.... nemam bolove srecom,nisam ustajala,na intenzivnoj sam do ujutro poslije vizite,onda ce me srediti i staviti na odjeljenje sa bebcom pa krece borba za uspostavljanje dojenja.... nisam jos nista pila ni jela,ali se pravo dobro osjecam,odmorila sam se i naspavala.... sa prvim mi je trebalo 3-4 dana da krene mlijeko,vidjecemo sada....

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
cestitam i da se uskoro oporavis [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>