sara09 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (8.10.2015 21:04:02)
|
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro Dan zene, pokusavam od jutros da napisem post ali mi se Dz probudi pa hajd ispocetka[sm=smiley36.gif] Rose[sm=love.gif] prekrasna je[sm=bravo.gif] kosica je nesto, secer. Samo nek je zova i zdrava. Leen, tvoje vec znam i ne znam koja je mi je sladja nikako[sm=love.gif] Mala od elmeL je secer[sm=love.gif][sm=muca.gif][sm=muca.gif] vidi kosice Boze dragi kako sam slatka[sm=bravo.gif] Mojoj je moglo prvih dana mogao broj 56 i to je to, sad je vec malo, danas nam je 20 dana[sm=smiley36.gif] Knaap nam je 62, a uredno joj oblacim 68, malo podvrnem rukavice i to je to[sm=smiley36.gif] Znaci nove mi stvari ostale od 56. Farah, vidjeh da si negdje pitala da li je dohranjuje, znaci mi smo ureedno na siki. SLomi me. Ja veze nemam da li joj je dovoljno ili nije ali kontam plakala bi da je gladna. Trudimo se bas da dojimo. Imam hvala Bogu mlijeka dosta, sve mi curi ujutro jer ona u toku noci pomalo jede, budi se tri puta ali ne jede puno. Dobili smo za sedmicu 300 g. Kalira je u prvih deset_ dana, pa je spala nna 3,900 i eto u ponedjeljak je vagali i ima 4230 g. Bitno mi je da dobija na tezini pa cemo vidjeti. Nisam uopste iskusnaa da ti kazem, veze nemam ali eto nadolazim pomalo. Kicma me moja boli od dojenja[sm=smiley36.gif] Nikako da se namjestim Moze li mi nekko od vas mama reci, da li je normalno da beba mala povraca[sm=zmeden.gif] Ono bude mlaz. Obicno kad jede dugo ili kad mi krene mlijeko naglo pa ona jadna ne moze stici. Nekako mi cudno to da povraca. Nesto me i brine. Nije to cesto ali eto. [sm=zmeden.gif] Koliko puno povrati? Jeli bas u mlazu? Vrlo vjerovatno da se naguta zraka prilikom dojenja,i da je to od toga! U slucaju da se bude cesto ponavljalo skreni pedijatru paznju na isto(da ne ulazim sada u moguca stanja koja izazivaju povracanje u mlazu). Poslije svakog podoja digni bebu da podrigne i izbaci zrak,i podigni malko dusek sa jedne strane,tj da ne bude ravan kad beba spava vec pod uglom. Al ti objasnih ovo za dusek i krevetic,svaka mi cas_t. U svakom slucaju da beba ne spava skroz vodoravno i ravno vec da bude izdignuta. Nagib otprilike nek bude nekih 45 stepeni. Beba kad doji i pojavi se jaki mlaz,izvuci dojku da stigne progutati mlijeko u ustima. [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] I da prije dojenja se udobno namjesti,podupri se jastucima i lijepo nasloni, neka dojenje bude vrijeme uzivanja i mazenja za vas obadvije.
|
|
|
|