RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 11:20:52)

I ja sam orbu u utorak spakovala. Jos samo da ubacim koju cokoladicu i sokic da se nadje [sm=smiley36.gif]Svojima dala instrukcije gdje stoji torba gdje stvari za izaci iz bolnice. U slucaju da me zaboli ili pokne vodenjak a ja nisam kuci [sm=smiley36.gif]Ko da ce beba izletiti ko iz masine [sm=smiley36.gif]

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 11:27:49)

Jutrooo!
Kako ste, mile moje?

IZVORNA PORUKA: elmaL RR

Stani!! Ima novosti nekih?? Ili je ne kontam dobro [sm=smiley1.gif]

[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

Ima, ima [sm=9nebesa.gif][sm=nosecka.gif][sm=jezicek.gif]

Carobno, imas li jastuk za dojenje? Meni je spasavao leđa oba puta. [sm=bravo.gif] za Dz, samo neka rucki i raste[sm=love.gif] A to bljuckanje je normalno, nista ne brini.

Farah, ja bih odvojeno, ako imas prostora... Meni je odvojeno i super mi je, a kod mog brata 2 u 1 i susilica guzva toliko da jedva ispegla ves. Ja moj ako izvadim cim se osusi, dok je vruce, pamucno sto je ne moram ni peglati

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 11:31:34)

Ja kad sam bila sa E trudna torbu spakovala cim sam u sedmi mjesec usla, cini mi se, kako sam imala te kontrakcije [sm=smiley36.gif] Na kraju porodila se samo 7 dana pred termin, otvorim torbu u porodilistu da uzmem cokoladicu, kad ono rok joj istekao[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 11:35:48)

IZVORNA PORUKA: Leena

Ja kad sam bila sa E trudna torbu spakovala cim sam u sedmi mjesec usla, cini mi se, kako sam imala te kontrakcije [sm=smiley36.gif] Na kraju porodila se samo 7 dana pred termin, otvorim torbu u porodilistu da uzmem cokoladicu, kad ono rok joj istekao[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ja sam neki dan u amku kupila one lion. Tri, doduse manje u pakovanju bile marka i ja nakupovala djeci isebi za bolnice. Ali smo sve pojele [sm=smiley36.gif]MM ne zna ni da ih je bilo [sm=jezicek.gif]

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 11:37:35)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Ja sam neki dan u amku kupila one lion. Tri, doduse manje u pakovanju bile marka i ja nakupovala djeci isebi za bolnice. Ali smo sve pojele [sm=smiley36.gif]MM ne zna ni da ih je bilo [sm=jezicek.gif]

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] tako bih i ja, zato se jos ne pakujem, ovaj put cu se na dan termina pakovati[sm=jezicek.gif]

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 11:42:54)

Jutrooo!
Kako ste, mile moje?

Carobno, imas li jastuk za dojenje? Meni je spasavao leđa oba puta. [sm=bravo.gif] za Dz, samo neka rucki i raste[sm=love.gif] A to bljuckanje je normalno, nista ne brini.

Farah, ja bih odvojeno, ako imas prostora... Meni je odvojeno i super mi je, a kod mog brata 2 u 1 i susilica guzva toliko da jedva ispegla ves. Ja moj ako izvadim cim se osusi, dok je vruce, pamucno sto je ne moram ni peglati

I ja sam citala na netu da susilice 2u1 guzvaju robu, a ove posebno ne, mada nije mi jasan razlog zasto ove guzvaju a ove ne guzvaju[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Nemam prostora da postavim masinu jednu do druge, jedino ima ona opcija da stavim jednu na drugu..... najvise bi me usrecilo kada bi mi neko rekao da je prezadovoljan sa nekom 2u1[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] A logicno je da se brze i kvare ove 2u1, jer jednu te istu opterecujes i za pranje i za susenje[sm=smiley1.gif] Uglavnom moramo uzeti neku.

I meni se mm juce smije kada je vidio da trpam plazmu keks u torbu, kaze pa odrvenit ce ti to[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

I ja planiram uzeti taj jastuk za dojenje, gdje si ti svoj uzela?

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 11:53:04)

Morning zene, vidim neke spremile torbu za bolnicu a ja nisam jos... valja i meni pa nek stoji, nikad se ne zna. Kod nas na UKCu ne daju torbu, nego u kesu sve haha meni ce trebati ona kesa za smece od 30litara koje sam stvari stavila na spisak a ne znam za cokoladice i bilo sta osim voca daju li gore??? Zna li neka Tuzlanka? Mi smo bas posebni sto se svega tice...
pa valja mi onda pripremiti torbu za otpust koju ce mm da ponese aBd, bebino odjelce i moju odjecu. Ja cu staviti 2 odjelca za bebu, jedno 56 br.a drugo 62. Za svaki slucaj [sm=smiley1.gif]

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 11:57:00)

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Jutrooo!
Kako ste, mile moje?

I ja sam citala na netu da susilice 2u1 guzvaju robu, a ove posebno ne, mada nije mi jasan razlog zasto ove guzvaju a ove ne guzvaju[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Nemam prostora da postavim masinu jednu do druge, jedino ima ona opcija da stavim jednu na drugu..... najvise bi me usrecilo kada bi mi neko rekao da je prezadovoljan sa nekom 2u1[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] A logicno je da se brze i kvare ove 2u1, jer jednu te istu opterecujes i za pranje i za susenje[sm=smiley1.gif] Uglavnom moramo uzeti neku.

I meni se mm juce smije kada je vidio da trpam plazmu keks u torbu, kaze pa odrvenit ce ti to[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Kod mene je sušilica na perilici i funkcioniše [sm=smiley1.gif]
Meni mama uzela kad sam sa L bila trudna (sa E sam posudila od drugarice) u onoj prodavnici Moj Dom, tako nesto se zove kad od Čaršije kreneš prema katedrali, kuda tramvaj vozi, pa s lijeve strane ulice, imaju posteljine i tako te gluposti. A vidim juce na fb na onoj grupi mame mamama nekoliko zena je prodavalo i potrazivalo jastuke za dojenje. Ima ih odlicnih. Vidjela sam da je neko prodavao i onaj veeeliki sto mozes u trudnoci spavati s njim [sm=jezicek.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 11:57:02)

zdravo [sm=nosecka.gif] i ostala rajo, da i mi mahnemo
MAM cura je preslatka, ko med. Sve su bebe velike mudrice, i moj B je isti, kmeci i cim ga uzmeme krezavi kez od uha do uha, ma tad bi ga pojela. Uz to on se smije i prica sa lusterom, cak i cici na luster.
A ja zaboravila prijaviti van nastavne aktivnosti, kod nas to fercera odma poslije kontrole, bas sam muz zezala da mu je ostala ista mjera [sm=smiley36.gif] A mi ni u trudnoci nismo imali problema bio mi mali stomak, pa smo mogli svaku pozu.
Joj vrijeme je smarajuce, odo sta raditi dok B spava, mahanje

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 12:03:00)

IZVORNA PORUKA: lala88

zdravo [sm=nosecka.gif] i ostala rajo, da i mi mahnemo
MAM cura je preslatka, ko med. Sve su bebe velike mudrice, i moj B je isti, kmeci i cim ga uzmeme krezavi kez od uha do uha, ma tad bi ga pojela. Uz to on se smije i prica sa lusterom, cak i cici na luster.
A ja zaboravila prijaviti van nastavne aktivnosti, kod nas to fercera odma poslije kontrole, bas sam muz zezala da mu je ostala ista mjera [sm=smiley36.gif] A mi ni u trudnoci nismo imali problema bio mi mali stomak, pa smo mogli svaku pozu.
Joj vrijeme je smarajuce, odo sta raditi dok B spava, mahanje

Moja mama Lejlu zvala Lusterka[sm=jezicek.gif] Tako je gugutala lusteru, ali samo njihovom, nije joj svaki luster bio jaran[sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 12:06:37)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Jutroooo zene drage,evo mene iz mrtvih [sm=smiley36.gif]

Uh svasta sam procitala al slabo sta zapamtila,vidim Carobno nam se javila sa svojom princezom,dali ste joj prelijepo ime[sm=bravo.gif],da mi se sto prije oporavis[sm=bravo.gif]
Upratila sam da se neka porodila,jel bi aidana?[sm=zmeden.gif],uglavnom nek je sa srecom draga tebi i bebari,da vam bude ziva i zdrava [sm=bravo.gif]

Kod mene ludilo al sreca samo po danu,a od 22 se beba iskljuci i komira,samo jede i nastavi prespava po citavu noc,al nas je pocela i zezati svegami ovako mala a sve zna,cim je spustis galami,ja je uzmem kez od uha do uha,pa me huja ufati ufff[sm=smiley36.gif]al kad se nasmije onim krezavim osmijehom istopim se sva

Trudnice drage kako ste mi vi,kako deverate s pupama?

Evo i moje debelguze male [sm=smiley1.gif] http://postimg.org/image/84i2il5b9/3d6cedc1/

[sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 12:08:30)

Jutrooo!
Kako ste, mile moje?

Meni mama uzela kad sam sa L bila trudna (sa E sam posudila od drugarice) u onoj prodavnici Moj Dom, tako nesto se zove kad od Čaršije kreneš prema katedrali, kuda tramvaj vozi, pa s lijeve strane ulice, imaju posteljine i tako te gluposti. A vidim juce na fb na onoj grupi mame mamama nekoliko zena je prodavalo i potrazivalo jastuke za dojenje. Ima ih odlicnih. Vidjela sam da je neko prodavao i onaj veeeliki sto mozes u trudnoci spavati s njim [sm=jezicek.gif]

Ja sam na fb vidjela zena sije. Mali su 10KM a oni veliki sto mozes spavati s njima 20. E sad ne znam kakav im je kvalitet [sm=zmeden.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 12:11:04)

Leeno znaci moj B nije jedini, ja se zezala da ga odnesemo u dzamiju, tu su bas ogromni lusteri.
Ziel ne nosi cokolade, mozes cokoladnu plazmu. Ponesi bombone mentol. Ma nemas potrebe za toliko stvari, uvjek ti tvoji mogu donijeti ako ti nesto zafali, ionako ako ostanes duze od 24h dolazice da vise bebu i mogu ti donijeti. Ponesi samo osnovno za higijenu, vjeruj mi da ti nece biti do hrane da ces samo jedvacekati kuci ici. Ako se porodis po danu moze ti muz donijeti voce, ako bude navece spavace ti se pa neces misliti na hranu i odma ces sledeci dan kuci, pa ti nebi preporucila da nosi voce. Kupis neki veliki neseser da ti za higijenu sve u njega stane, a u kesu stavi potrosne stvari (uloske, ubruse isl)

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 12:24:47)

Leeno znaci moj B nije jedini, ja se zezala da ga odnesemo u dzamiju, tu su bas ogromni lusteri.

ma kakvi, sjecam se tog osmijeha kad ga ugleda, ma meni se tako nije smijala nikada [sm=jezicek.gif] A dobar vam je fol sa dzamijom [sm=jezicek.gif]

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 12:31:02)

Jutrooo!
Kako ste, mile moje?

Znam gdje je ta radnja, pogledat cu kad budem u gradu, a vidjet cu i ove na fb.

Znaci i kod tebe je susilica na perlici, sigurno cu se i ja odluciti za tu varijantu, nego kod mene mm misli da ce to izgledati ruzno, kao neki toranj u kupatilu[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 12:33:48)

Gdje ste zene [sm=jezicek.gif]

Evo mene kod interniste cekam red, da zaokruzimo nalaze za nedjelju aBd.

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 12:35:21)

Znaci i kod tebe je susilica na perlici, sigurno cu se i ja odluciti za tu varijantu, nego kod mene mm misli da ce to izgledati ruzno, kao neki toranj u kupatilu[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ma kod vecine je tako. I kod moje sveki. Ne izgleda ruzno. Ili se naviknes [sm=jezicek.gif] Ali ne bih je mijenjala za blago. Prije zimi ako iznesem ves na balkon, unesem ga - smrdi na suho meso [sm=jezicek.gif] Valjda od uglja na koji se vecina u komsiluku grije... Ako ostavim u kuci, vlaga se pojavi... Ovako u susilicu i rahat. Jos kad sam kuci kad zavrsi, pa slozim odmah i ne moram peglati,... ljepota

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 12:36:41)

IZVORNA PORUKA: Isha

Sretno, mila, da hairli sve prode

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 12:55:24)

Ma kod vecine je tako. I kod moje sveki. Ne izgleda ruzno. Ili se naviknes [sm=jezicek.gif] Ali ne bih je mijenjala za blago. Prije zimi ako iznesem ves na balkon, unesem ga - smrdi na suho meso [sm=jezicek.gif] Valjda od uglja na koji se vecina u komsiluku grije... Ako ostavim u kuci, vlaga se pojavi... Ovako u susilicu i rahat. Jos kad sam kuci kad zavrsi, pa slozim odmah i ne moram peglati,... ljepota

i kod mene zimi smrdi na suho meso[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] a zivim u zgradi i okolo su sve zgrade, ali valjda od smoga...

Isha sretno, da sve dobro prodje...

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 13:04:35)

I ja bih se odlucila za tu varijantu tj. Odvojeno. Nije na oko "nesto" al je bitno da sluzi svrsi. Moja rodica ima 2in1 i uopce nije zadovoljna. Pored susilice ves susi po kuci [sm=smiley36.gif].
A, cini mi se, da smo ti i ja u komsiliku [sm=smiley2.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 13:06:01)

IZVORNA PORUKA: Isha

Sretno..da sve bude u redu :)

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 13:09:27)

MAM, LTM, Rose, bebe su vam preslatke i bas napredne [sm=smiley1.gif]

Leena, je li se osjeti na racunu koristenje susilice? Meni mama nudi svoju da mi da, pa ne znam[sm=zmeden.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 13:13:15)

Je li iko osim ltm bio kod ovog dr Gorana u vojnoj? Sljedece sedmice krecem na ctg a on je u srijedu dezurni. Je li to znaci da ce on biti u kabinetu? Ja sam zaboravila vise kako to ide [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 13:25:55)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Je li iko osim ltm bio kod ovog dr Gorana u vojnoj? Sljedece sedmice krecem na ctg a on je u srijedu dezurni. Je li to znaci da ce on biti u kabinetu? Ja sam zaboravila vise kako to ide [sm=smiley36.gif]

M3ni se ucinio fin i prijatan. A bio mi je na pregledu poslike poroda

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 13:38:54)

Ziel ne nosi cokolade, mozes cokoladnu plazmu. Ponesi bombone mentol. Ma nemas potrebe za toliko stvari, uvjek ti tvoji mogu donijeti ako ti nesto zafali, ionako ako ostanes duze od 24h dolazice da vise bebu i mogu ti donijeti. Ponesi samo osnovno za higijenu, vjeruj mi da ti nece biti do hrane da ces samo jedvacekati kuci ici. Ako se porodis po danu moze ti muz donijeti voce, ako bude navece spavace ti se pa neces misliti na hranu i odma ces sledeci dan kuci, pa ti nebi preporucila da nosi voce. Kupis neki veliki neseser da ti za higijenu sve u njega stane, a u kesu stavi potrosne stvari (uloske, ubruse isl)

Lalo jesil prala kosu gore i znas li ove sto budu 24 sata mislim prirodni porodi peru li one kosu? Hoce li mi trebati sampon i cetka za kosu?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>