RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 15:01:11)

LTM i ja pravim rolat od zelja za goste, jos od mame uzela recept.... a kanapee svakako pravim za mezu, a isprobat cu to sa bagetama, da fino prelijem tim sosom i zapecem, svidja mi se ideja, a cini se bas ukusno...

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 15:06:21)

IZVORNA PORUKA: Farah 00

LTM i ja pravim rolat od zelja za goste, jos od mame uzela recept.... a kanapee svakako pravim za mezu, a isprobat cu to sa bagetama, da fino prelijem tim sosom i zapecem, svidja mi se ideja, a cini se bas ukusno...

ma to bude bas onako kompaktna smjesa, ja supenom kasikom stavim na kriskicu, ono da bude malo deblji sloj i zapecem. nekad stavim po komadice mocarele pa se lijepo istopi. u principu dobijes minijaturne pice. bude dekorativno i ukusno.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 15:13:56)

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA [sm=nosecka.gif] [sm=duda.gif]
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) [sm=wink.gif]

OKTOBAR

06.10. Aidana [sm=rozacrtici.gif]
09.10. Mojbebac [sm=modricrtici.gif] porodila se 07.10.[sm=bravo.gif]
23.10. Banancica [sm=modricrtici.gif]

NOVEMBAR

02.11. Pcelica [sm=modricrtici.gif]
05.11. NandaT [sm=modricrtici.gif]
08.11. Blue moon [sm=rozacrtici.gif]
12.11. UmmuHamza2305 [sm=modricrtici.gif]
15.11. Leptirica 87 [sm=rozacrtici.gif]
19.11. Ziel [sm=modricrtici.gif]
22.11. *nur* [sm=modricrtici.gif]
26.11. Farah 00 [sm=rozacrtici.gif]
28.11. Travelove [sm=rozacrtici.gif]

DECEMBAR

07.12 Elastigirl [sm=modricrtici.gif]
14.12. Leena [sm=modricrtici.gif]

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri [sm=rozacrtici.gif]
17.01. Sunce mojee [sm=rozacrtici.gif]
28.01. Pufnicaa [sm=modricrtici.gif]
31.01. Mom2B [sm=modricrtici.gif]
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela
28.02. Isha

MART 2016.

04.03. Škorpija

APRIL 2016.

06.04. Arya
08.04. Suncica15

zeze -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 17:43:14)

Mogu li se i ja prijaviti? [sm=smiley1.gif]
Jedna nova /stara trudnica. [sm=smiley1.gif]

Termin 9.maj [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 18:00:13)

IZVORNA PORUKA: zeze

Mogu li se i ja prijaviti? [sm=smiley1.gif]
Jedna nova /stara trudnica. [sm=smiley1.gif]

Termin 9.maj [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Naravno [sm=smiley1.gif]
Dobrodosla, cestitam na trudnoci
i da bez problema docekas svoju bebaru [sm=bravo.gif]
Kad saznas spol, kazi nam da i to pribiljezimo [sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 18:03:40)

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA [sm=nosecka.gif] [sm=duda.gif]
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) [sm=wink.gif]

OKTOBAR

06.10. Aidana [sm=rozacrtici.gif]
09.10. Mojbebac [sm=modricrtici.gif] porodila se 07.10.[sm=bravo.gif]
23.10. Banancica [sm=modricrtici.gif]

NOVEMBAR

02.11. Pcelica [sm=modricrtici.gif]
05.11. NandaT [sm=modricrtici.gif]
08.11. Blue moon [sm=rozacrtici.gif]
12.11. UmmuHamza2305 [sm=modricrtici.gif]
15.11. Leptirica 87 [sm=rozacrtici.gif]
19.11. Ziel [sm=modricrtici.gif]
22.11. *nur* [sm=modricrtici.gif]
26.11. Farah 00 [sm=rozacrtici.gif]
28.11. Travelove [sm=rozacrtici.gif]

DECEMBAR

07.12 Elastigirl [sm=modricrtici.gif]
14.12. Leena [sm=modricrtici.gif]

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri [sm=rozacrtici.gif]
17.01. Sunce mojee [sm=rozacrtici.gif]
28.01. Pufnicaa [sm=modricrtici.gif]
31.01. Mom2B [sm=modricrtici.gif]
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela
28.02. Isha

MART 2016.

04.03. Škorpija

APRIL 2016.

06.04. Arya
08.04. Suncica15

MAJ 2016.

09.05. Zeze

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 19:00:50)

IZVORNA PORUKA: ninuska

IZVORNA PORUKA: Leena

Znam gdje je ta radnja, pogledat cu kad budem u gradu, a vidjet cu i ove na fb.

Znaci i kod tebe je susilica na perlici, sigurno cu se i ja odluciti za tu varijantu, nego kod mene mm misli da ce to izgledati ruzno, kao neki toranj u kupatilu[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ma kod vecine je tako. I kod moje sveki. Ne izgleda ruzno. Ili se naviknes [sm=jezicek.gif] Ali ne bih je mijenjala za blago. Prije zimi ako iznesem ves na balkon, unesem ga - smrdi na suho meso [sm=jezicek.gif] Valjda od uglja na koji se vecina u komsiluku grije... Ako ostavim u kuci, vlaga se pojavi... Ovako u susilicu i rahat. Jos kad sam kuci kad zavrsi, pa slozim odmah i ne moram peglati,... ljepota

I ja bih se odlucila za tu varijantu tj. Odvojeno. Nije na oko "nesto" al je bitno da sluzi svrsi. Moja rodica ima 2in1 i uopce nije zadovoljna. Pored susilice ves susi po kuci [sm=smiley36.gif].
A, cini mi se, da smo ti i ja u komsiliku [sm=smiley2.gif]

Stari Grad?
Isha, ako pazis na jeftinu tarifu, ne osjeti se

S mob sam, pa sam samo preletjela sta ste pisale, vidim hurme se spominju, ja sam sa L jela hurme i pila caj od lista maline svaki dan u devetom mj i otvorila sam se brzo i skoro bezbolno, preporucujem svakako

Zeze, dobro nam dosla[sm=bravo.gif] opet se srecemo na temi, i opet nam je ista razlika u terminima[sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 19:30:20)

hajde kad mognes LTM posalji mi recep za rolat a i aza bagete..step by step [sm=smiley36.gif]

ja sam danas obavila dvije bitne stvari...otisl na kontrolu kod svoje dr i odvela malu na UZ kukova...sve super...dobila je 600 grama za cca 20 dana [sm=smiley1.gif] sad ima oko 5400 gr [sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 20:49:47)

Ja evo samo da se prijavim , ispred mene je laptop i posuda puna mandarina [sm=smiley36.gif]
Gledam na youtube pravilni polozaji kod dojenja, ne izgleda tako tesko...
samo da bude mlijeka aBd i dobre volje od bebe [sm=smiley36.gif]
Ja sam vec kupila neku mast za bradavice, mazacu svaki dan preventivno,
necu cekati da pocnu pucati ili krvariti.
Sutra idem s mamom da kupimo i ono sto je ostalo na spisku [sm=bravo.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 20:51:09)

IZVORNA PORUKA: rose

hajde kad mognes LTM posalji mi recep za rolat a i aza bagete..step by step [sm=smiley36.gif]

ja sam danas obavila dvije bitne stvari...otisl na kontrolu kod svoje dr i odvela malu na UZ kukova...sve super...dobila je 600 grama za cca 20 dana [sm=smiley1.gif] sad ima oko 5400 gr [sm=smiley1.gif]

Gdje ste je vodili na UZ?

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 21:33:24)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Gdje ste je vodili na UZ?

odvela je privatno u suncokret...kao i seku joj prje skoro 5 godina...ljepota..dosl ranije, uveli nas u sobu gdje ce se snimati kukovi...sacekali dr. snimili, jos mi je i izvagali i kuci...al je princeza bila prava "dama".. dok smo cekali se ukakila..onda je upiskila onaj sto gdje se snimaju kukovi i za kraj je momacki prnula [sm=smiley36.gif]...oprosteno joj je jer je slatka [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 21:34:18)

IZVORNA PORUKA: ziel

Ja evo samo da se prijavim , ispred mene je laptop i posuda puna mandarina [sm=smiley36.gif]

ma nije tesko samo bole ledja ako nemas naslon [sm=smiley36.gif] ja najvise voim lezeci [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 21:45:41)

ma nije tesko samo bole ledja ako nemas naslon [sm=smiley36.gif] ja najvise voim lezeci [sm=smiley36.gif]

Bas sam gledala da je najbolji polozaj lezeci na pocetku kad je zena tek porodjena pa je i njoj lakse zbog rane i odmora...

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 21:45:56)

I ja lezeci. I gdje sam god otisla kazem da moram leci [sm=smiley36.gif]. Svega 2-3 puta sam sjedeci (sto sam morala)...i otpadose ledja
[sm=bravo.gif] za curu..mashallah..mi cemo u ponedjeljak ili utorak na kontrolu

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (9.10.2015 21:48:44)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Znam gdje je ta radnja, pogledat cu kad budem u gradu, a vidjet cu i ove na fb.

Znaci i kod tebe je susilica na perlici, sigurno cu se i ja odluciti za tu varijantu, nego kod mene mm misli da ce to izgledati ruzno, kao neki toranj u kupatilu[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ma kod vecine je tako. I kod moje sveki. Ne izgleda ruzno. Ili se naviknes [sm=jezicek.gif] Ali ne bih je mijenjala za blago. Prije zimi ako iznesem ves na balkon, unesem ga - smrdi na suho meso [sm=jezicek.gif] Valjda od uglja na koji se vecina u komsiluku grije... Ako ostavim u kuci, vlaga se pojavi... Ovako u susilicu i rahat. Jos kad sam kuci kad zavrsi, pa slozim odmah i ne moram peglati,... ljepota

I ja bih se odlucila za tu varijantu tj. Odvojeno. Nije na oko "nesto" al je bitno da sluzi svrsi. Moja rodica ima 2in1 i uopce nije zadovoljna. Pored susilice ves susi po kuci [sm=smiley36.gif].
A, cini mi se, da smo ti i ja u komsiliku [sm=smiley2.gif]

Stari Grad?
Isha, ako pazis na jeftinu tarifu, ne osjeti se

S mob sam, pa sam samo preletjela sta ste pisale, vidim hurme se spominju, ja sam sa L jela hurme i pila caj od lista maline svaki dan u devetom mj i otvorila sam se brzo i skoro bezbolno, preporucujem svakako

Zeze, dobro nam dosla[sm=bravo.gif] opet se srecemo na temi, i opet nam je ista razlika u terminima[sm=smiley36.gif]

Jeste [sm=smiley1.gif]

zeze -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (10.10.2015 0:47:03)

Veselim se druzenju [sm=smiley1.gif]

Gledam tabelu i kontam da li je Leena Esmina mama ili sam nesto pogrijesila [sm=smiley36.gif]

Vidim pcelica, jel' pcelica Atijina mama? Ostalo mi je to ime u sjecanju, svidja mi se [sm=smiley36.gif]

mojbebac -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (10.10.2015 3:06:10)

Drugari kako ste...nmg da citam postove sada net nam je katastrofa. Ubbolnici smo do ponedeljka,cr super prosao,bebac dobar,slusa,poceli da sikimo..... mamu malo boli tiba,nisam jos dobila stolicu i malo bole ledja od neudobnih bolnickih kreveta ali je podnosljivo....za dva dana kuci pa ce mi se ugadjati...
Bolova nisam imala,super sam prosla,ma sve u svemu cista desetka i svakom bih preporucila....
Sliku kacimo kad dodjemo kucici

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (10.10.2015 7:54:49)

Jutro [sm=nosecka.gif] i mame.
Ja ustala prije gotovo sat vremena, ne mogu vise spavati, sinoc u neka doba se izvucem iz spavace i lagnem u dnevnu, vrtila sma se citavo vrijeme pa sam i mm-a budila svaki put kad ustanem, ne mogu da disem dzaba sto spavam na strani, fali mi vazduha, pa wc...itd. a ovdje na seciji u dnevnoj mi nekako lakse, nemam problem s disanjem. Sad sad malo pospremila po sobi, dogovorila sam se s mamom da dodje po mene za oko sat i po da idemo u kupovinu , bas se radujem [sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif] imamo 4 mjesta da obidjemo, tako da sam napravila 4 spiska po mjestima da sta ne zaboravimo [sm=smiley36.gif] Kupicemo i stonu lampu koja se moze podesavati po jacini svjetlosti, kad se beba bude budila u toku noci da se ne uplasi mraka a i da ga i ja vidim u svakom trenutku.

Mojbebac super da beba slusa [sm=smiley1.gif] a i ti ces se lakse oporavljati kod kuce nego u bolnici, jos malo samo izdrzi [sm=smiley27.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (10.10.2015 8:52:16)

IZVORNA PORUKA: mojbebac

Drugari kako ste...nmg da citam postove sada net nam je katastrofa. Ubbolnici smo do ponedeljka,cr super prosao,bebac dobar,slusa,poceli da sikimo..... mamu malo boli tiba,nisam jos dobila stolicu i malo bole ledja od neudobnih bolnickih kreveta ali je podnosljivo....za dva dana kuci pa ce mi se ugadjati...
Bolova nisam imala,super sam prosla,ma sve u svemu cista desetka i svakom bih preporucila....

Cestitam [sm=bravo.gif]. Da vam bude ziva i zdrava punoooogodina. Vidis sa je proslo bolje nego sto si mislila [sm=bravo.gif].

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (10.10.2015 9:38:09)

IZVORNA PORUKA: zeze

Dobro jutro [sm=kava.gif]

Veselim se druzenju [sm=smiley1.gif]

Gledam tabelu i kontam da li je Leena Esmina mama ili sam nesto pogrijesila [sm=smiley36.gif]

Vidim pcelica, jel' pcelica Atijina mama? Ostalo mi je to ime u sjecanju, svidja mi se [sm=smiley36.gif]

Dobro nam doslazeze [sm=smiley1.gif] Cestitam. Zelim ti urednu i skolsku trudnocu [sm=bravo.gif] A jesam ja sam Atijina mama[sm=smiley1.gif]

Mojbebac super da je sve proslokako treba. Sad se josmalo strpi i kad dodjes kuci onda ce te tetositi i spavat ces u svom krevetu pa ces se odmoriti.

sara123 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (10.10.2015 11:09:30)

Helou,zene. Ima li bujruma?[sm=smiley36.gif]

Inace sam bila aktivna krajem 2013,pocetkom 2014. na grupi.
Pitam se ima li starih clanica.

Pozdrav svima i ndam se da cemo se tipkati lijepo.[sm=bravo.gif]

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (10.10.2015 12:17:04)

IZVORNA PORUKA: mojbebac

Super nek je sve dobro proslo [sm=bravo.gif].
Gdje si se ti ono poradjala?

Nivim clanicama zelim dobrodoslicu.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (10.10.2015 16:34:34)

Dobar dan, pa sta je ovo forum mrtav, nigdje nikog [sm=zmeden.gif]
Ja dosla iz kupovine prije 2 sata, sve sam nabavila sto treba, sad se lakse dise [sm=smiley1.gif] bebeca odjeca se upravo pere, svasta je nena kupila svom unucicu hehe, i lampu u obliku psica s osmijehom, odjece kamaru, pempasa, vlaznih maramica, samponic Becutan, jos jednu dekicu, sad imamo dvije iste svjetlo-plave boje samo sto jedna ima neku slicicu na sebi, meni kucni ogrtac uhh kako je lijep i mekan [sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]
Sara123 ako si nam [sm=nosecka.gif] dobrodosla pa nam napisi svoj termin kad stignes.

[img]http://s9.postimg.org/4qjs67wjf/11209362_1633436226934982_4312555191221103432_n.jpg[/img]
[img]http://s3.postimg.org/3pd4yh02n/12072701_1633436306934974_1915189471386774806_n.jpg[/img]
[img]http://s23.postimg.org/uuimln89z/12112096_1633436276934977_1595749696589514568_n.jpg[/img]
[img]http://s18.postimg.org/qwrghecw5/12143322_1633436176934987_3456179072984427771_n.jpg[/img]

Travelove -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (10.10.2015 16:41:50)

Otisao ogromniiiii post.
Blago tebi draga, ti zavrsila sa kupovinom.
Ja sam kupila samo jedno pakovanje pelena, za bolnica. Trebam jos uzeti... Ne znam koliko a ni koje. Za bolnicu sam babylove.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar (10.10.2015 16:49:47)

IZVORNA PORUKA: Travelove

Otisao ogromniiiii post.
Blago tebi draga, ti zavrsila sa kupovinom.
Ja sam kupila samo jedno pakovanje pelena, za bolnica. Trebam jos uzeti... Ne znam koliko a ni koje. Za bolnicu sam babylove.

Jbg trebala si kopirati post za svaki slucaj...
I ja sam za bolnicu pripremila babylove pelene br. 1. onaj od 2-5 kg. a saznala sam da ne ostavljaju kod sebe onaj ostatak pempasa [sm=smiley36.gif] mislim ne bi bilo ni fer... a ja cu ipak izvaditi 10 pempasa, necu nositi citavo pakovanje jer je preveliko i potesko. Eno mi masina zavrsila pranje , odoh poredati po kuci i po unutrasnjoj ogradi na stepenicama i radijatorima da se prije osusi [sm=smiley36.gif] Pa mi valja kesu pripremiti za bolnicu.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>