Medić* -> RE: Skolarci od 2. do 5. razreda (17.1.2016 15:53:41)
|
IZVORNA PORUKA: salmana Hanady, kod nas je nacin na koji je izabran predstavnik u vijece roditelja presmijesan (zapravo uzasno neozbiljan i pretuzan). Prvi dan polaska u skolu, prvacice dopratili roditelji, odrzava se prvi roditeljski sastanak i uciteljica pita ko ce biti predstavniku vijecu roditelja [sm=zmeden.gif] javlja se mlada nadobudna mama samu sebe da predlozi i od tog momenta mi imamo predstavnika, ali potpuno nedostupnog ostalima, niti prenosi informacije od nas prema skoli niti obrnuto, i to sam pitanje potegla na roditelsjkom, nista nisam postigla. Znaci Vijece roditelja - nula bodova u svakom smislu, a tako skoli i odgovara, Dalje, guranje roditelja od skole i skrivanje informacija je definitivno sistematicno i vrlo smisljeno, i ako pokusate *petljati im se u posao* dobicete po usima, dok roditelji ovih sto su djecu tamo upisali i ostavili ih skoli full time da o njima brinu kakvi god bili, nece dobiti po usima, da nista zato jer znaju s kim imaju posla, a i uredno placaju skolarine. Pa i ja placam skolarinu, ali da budem mirna, a ne da mi dijete svako malo prezivljava sokove dok se malci tuku i sutaju nogama po razredu! Skola je elmanar. Strasno sam razocarana. Na ovo sve ide jako lose ucenje, mozda se sjecate da sam se zalila kako mi dijete jedva cita! Jel ovo na na Ilidzi negdje ? Sad ce ti Hanady ipak bolje objasniti. Ono sto ti ja mogu reci iskreno od srca a kako bih ja....sutra da primjetim da mi se tako sta desava oko mog djeteta, tudjeg nebitno, u nasoj skoli ne bih mogla mirna spavati. Fino ces otici i traziti sastanak. Povezi se sa roditeljima. Mi svi emdjusobno imamo brojeve telefona, vidjamo s ei privatno. I na zajednickim nekim kafama. Nema tih para na svijetu niti bilo cega vaznijeg od zdravlja nase djece, sve mi to znamo. Zato treba odmah ustati i rjesavati to. Preko uciteljice, razredne, nastavnika, direktora...Pa ako tu ne pije vode ides dalje....Sad ce ti iskusnije mame reci ipak. To je zaista strasno. Ti svom djetetu placas skolarinu a ne da ti dijete prozivljeva svakakve gluposti [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|