Blue rose RR -> RE: Skolarci od 2. do 5. razreda (16.11.2015 14:29:49)
|
IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: Blue rose RR IZVORNA PORUKA: MicoTico Ma bruka tih primjera ima, pa skoro svakodnevno... A tek je četvrti razred.... Moj muž, inače matematiku u malom prstu noge ima, i svaki put kad sjedne sa njom da radi matematiku, uredno se iznervira u tolikoj mjeri da spomene svu familiju budalama koji su pisali i odobrili knjigu iz mat. Doduše ovakav stav imam i ja kad je u pitanju i Moja okolina. Bitno je haman da sjeca raščlane do zadnjeg atoma svaku cifru, da stičem dojam da bi najradije autori voljeli da postoji matematička operacija u kojoj bi i nulu raščlanili. Cijelu prošlu godinu djeca su radila raščlanjivanje dvocifrenih brovjeva, na milijarde načina, njihovo sabiranje i oduzimanje, i evo ove godine opet će haman krenuti sa tim istim raščlanjivanjem, sada trocifrenih brojeva, a djeca samo blijedo odmahuju glavicama, jer toliko brzo se to prelazi da ne stignu da usvoje ni osnove potpisivanja brojeva... Pih, samo se iznerviram. Vala koji k* nisu preuzeli matematiku iz našeg vakta... Pričamo li o Atiji Fako?! [sm=smiley1.gif] ps ćirlica je prevazidjena samo za onog koji živi od table to table KS. ( kanton Sarajevo ) Ringeraja Jook, kod nas je Boško Jagodić (ako pričamo o matematici). Jedan i jedini neprevaziđeni. Haman su oni svi prepisivali od nekog neukog :( A ja volim ćirilicu, pogotovo pisati pisana slova.
|
|
|
|