Medić* -> RE: Skolarci od 2. do 5. razreda (18.1.2016 21:30:29)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: Medić* IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: salmana IZVORNA PORUKA: Hanady RR ja sam podobrano upućena u rad vijeća osnovnih is rednjih škola kantona sarajevo doduše državnih...privatne nisu obuhvaćene ni u kantonalnom vijeću neke čak i nemaju kontituisano vijeće ... [sm=smiley13.gif] Hanady, ovo MNOGO govori o privatnim skolama, slazes li se? Zasto nisu zakonom obavezni biti ukljuceni u rad Vijeca na kantonalnom nivou? da...slažem se... nisam htjela sada povlačiti to pitanje ovdje no na jednoj od narednih sjednica sma kao član upravnog odbora kantonalnog vijeća roditelja već aplicirala ovo pitanje... kantonalno vijeće bi trebalo uputiti dopis da se uključe u rad... o tome i odgovorima na isto mogu tek nakon što dobijem neke dogovore... ali s eu generalnom slažem sa tobom...al sma i sama počela razmišljati nakon ovog nemilog događaja Hanady otkud tebi info da naseg predstavnika skole iz vijeca roditelja nema na kantonalnom novou ??? Svako odjeljenje kod nas ima svoh predstavnika. A predstavnik vijeca roditelja nase skole na kantonalnom novou je Dzenita Zirdum, mislim da je i znas i sa televizije i sa vijeca [sm=smiley36.gif] Za ostale skole ne znam [sm=smiley1.gif] ja je sa sjednica upravnog odbora kantonalnoga vijeća ne poznajem[sm=smiley1.gif] Nažalost status kantonalnog vijeća roditelja nije ni kocipiran na način da privtane škole učetvuju u radu vijeća ....tj da su članovi upravnog odbora vijeća... zato sma i rekla da ću pokrenuti to pitanje kao član upravnog odbora, tačnije kao potpredsjednica skupštine kantonalnog vijeća roditelja jer smatram da se i privatne škole trebaju uključiti kroz djelovanje roditelja na koordinacijama općina na kojima djeluju. Jedina škola za koju sigurno znam da je pristupila kooridnaciji je neka škola na Ilidži...tome ima 2 mjeseca kada nas je predjenik koordinacije Ilidža na sjednici izvjestio.. sad koja je to tačno škola nisma siguran... ali nisma nigdje rekla da nema ''''''''vašeg'''''''' predstavika na kantonalnom nivuo (iako sad kada si mi rekla ko je mogu ti reći i da je ja na sjednicama nisam sreća evo 4 godine) ali činjenica je da vijeće roditelja kantonalno statutarno ne obavezuje privatne škole da učetvuju u radu vijeća...to sma mišljenja da bi trebalo mjenjati... Pa napisala si da samo ta jedna skola ima neka, pa eto ukljucih se jer nije tacna info. Nas predstavnik je ona. I uvijek je tamo uglavnom [sm=smiley1.gif] Da li je obaveza za privatne skole ne znam. Uglavnom s obzirom da je skola pod kantonom, i da ima isti program prog kao sve javne skole plus program kemridza ima i svog prestavnika. Ovo ti pricam od naseeg predstavnika vijeca koji zna bolje neg ja :)
|
|
|
|