Hanady RR -> RE: Skolarci od 2. do 5. razreda (19.1.2016 11:03:14)
|
IZVORNA PORUKA: mama_alma ja čestitam našoj drugarici na polumandatu, sa željom da naredni izbori budu tvoji, inače kako se bira ova čivijska funkcija, ako nije tajna, jel moraš biti ugledan član društva, na nekoj funkciji, medijsko lice ili šta već, hahahahaha ja sam totalno razočarana u našu predstavnicu, dvije godine imamo istu osobu, ta žena ne dođe na roditeljski kako treba, ali vidim svi šute pa i mene briga, u prvom razredu sam pokušala nešto da uradim, na bolje za našu djecu, dočekana na nož haman do te mjere da sam bila pozvana na razgovor kod direktorice, kao ja rušim njen integritet i slično, ma gluposti neviđene, al dobro i od tada ja više neću ništa da se zamaram, ako vama valja, valja i meni, jer ja kao pojedinac ništa ne mogu. alma ja sma kao prdjenica vijeća škole moje djece automatizmom bila pozvana u kantonalno vijeće ... i naravno maksimalno sma se trudila da odradim dio poslova i zadataka koji su bili za dobrobit djece... moja prva aktivnost je bila ona psima lutalicama jer mi na satrom gradu imali smo porblem da roditelji ejdne škole sa starog grada prevuku sa nekim kombijem pse pred drugu školu u starom gradu...tu sma regirala sazvala ih smoincijativno i rekla d anije ok da moramo sistemski rješavati kompletni rpoblem a ne pojedinačno... na skupštini koja je bila prije par mjeseci članovi kantonalnoga vijeća kojis u roditelji svih škola kantona predlagali su aktivne članove...mene je predložilo par škola... pitali su me dal pristajem...ja sma od više predloženih funkcija rekla da eto ko ovu mogu...jače i više ne bar ne još uvijek[sm=smiley36.gif] i onda je na skupštini bilo glasanje i ja sma natpolovičnom većinom od oko 160 prisutnih roditelja kao delegata skupštine izabrana :) a dalje... kod vas u vogošći kaska isttina... vaš korodinatorica je jedna divna nastavnica engleskog koja tako se slomi da szove predtsavnike škoala sa vogošće i ilijaša na jedna sastanaka al teško ide... nažalost...ljudi biraju osobe koje ne obavaljju baš dužnosti kako je zamišljeno.. ali eto cilje je da se zna da se radi reagira i onda da svi se i anagžiraju..prva ti...budi predstavnik roditelja, obratite se višim insatanacam uvijek će neko doći na sjecniu zahtjevajte da pozovu iz kantona...i tu možete dobiti podršku i zakosnku regulativu da neke stavri postignete... znam d aje pitanje msjena bio rpoblem ali isto tkao znam da postoji jedna krovni zakona koji je to mogao srušiti ali to znam tek sada nakon što sma se inv0olvirala us ve svere i sve škole kantona...jedna škola u novoms arajevu je to rješila u svoju korist...
|
|
|
|