LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 11:15:51)
|
IZVORNA PORUKA: Leena IZVORNA PORUKA: mom2B IZVORNA PORUKA: *pcelica* Meni moji hvala Bogu nista ne govore. Znaju da bi im glavu otkinula [sm=smiley36.gif] Jedino sestri se nekad omakne pa kad vrisnem ona se usuti i povuce.Neki dan ja Atiju ostavila kod njih i isla na vjezbe i kad sam se vratila njima nekakvi majstori za kablovsku dosli i sad onih kablova po podu more. Trci sestra i govori kao cekaj da sklonim da ne preskaces bit ce ti bebi omotana pupcanica oko vrata [sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif] Kad je nisam udavilaondje necu cini mi se nikad. Oni momci se smijali a ja sve preskakala s Atijom preko kablova ko da igramo lastike. JOs me nervira kad mi sa strane neko pocne davati savjete ali zato sto nosim musko. Ko da nosim sultana. Meni je svako dijete isto i svakku trudnocu sam istoiznijela. Nisam lezala ako nema potrebe ali sam se cuvala. A komsinica mi dosla i govori kad smo htjeli na morekao nemoj ti iciti si trudnanosis sina da ti sta ne bude [sm=smiley29.gif] Ako je sudjeno da se nesto desi, desit ce se pa taman ja ne ustajala iz kreveta. Ali ja to po kratkom postupku. Zacepim im usta i mirna [sm=smiley36.gif] Jao kao da sam ja pisala [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] i kod mene ista situacija... Pogotovo komentari starijih zena tipa, da je srece da se zensko dijete nikada ne rodi [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] Nista groznije u zivpotu cula nisam![sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] LTM, mm jre visok 180, ja "visoka" 162 [sm=jezicek.gif] tako da nije ni cudo sto su sitnije. Lekica je sad je cini mi se dosta naprednija, nosi neke Esmine stvari sto je ova sa 2.5-3 god nosila. Ali Lejla jede sve, raznovrsno, voce, povrce, meso... Esma pitu, pizzu, tjesteninu, rizu, piletinu i supu ako nema nista u njoj osim tjestenine (onda scena ona vadi povrce iz supe, a Lejla kupi za njom i jede[sm=jezicek.gif]). Tako da me brine to sto slabo i jednolicno jede, a visoka tesko da ce biti, visok je samo moj tata i svekrva, a ostali svi prosjek ili niži. Genetika je cudo [sm=jezicek.gif] Uvijek se sjetim kako me jedna pedijatrica poslala da Lejli vadim krv da vidim sto je mrsava, mozda sa 6-7 mj. Ja dodem sa nalazima u drugu smjenu, gleda mene doktorica, kaze:"A je li kolegica vidjela Vas?!"[sm=jezicek.gif] Zanimljivo i da moj tata i svekrva (oni k'o brat i sestra [sm=jezicek.gif]) imaju zelene oci, ostali svi imaju tamne, bas sam se nadala da ce neko od djece povuci to, ali ne ide po narudžbi [sm=jezicek.gif] Moje su i mm nekako "šućmuraste"[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Smeđe, ponekad zelenkaste, ali ono kao maslinasto zelene, ne svijetlo. A E je imala tamno plave oci kad se rodila i do jedno 6 mj, onda su otisle na ovu nasu boju kako god se zvala. L od rođenja ima tamno smeđe oči. A kose su obje imale crne kao farbane kad su se rodile, sada su obje svijetlo smeđe. kod nas su svi visoki u porodici, sa moje strane, ja sam 182, mm je 186-87, brat mi je 194 cini mi se (kosarku je trenirao profesionalno)... samo su svekar i svekrva nizi ali su djever i mmnaslijedili sa svekrvine strane gene jer su njen otac i brat i svi po muskoj liniji bas visoki, pokojni ujak od mm je isto bio visok ko moj brat. sto se tice boje ociju, kod nas je sve prosarano jedino smo mm i ja ustabilili lozu za plavim ocima [sm=smiley36.gif] ja imam neku neobicno Elizabeth Taylor boju ociju [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] svi budu podobro fascinirani kad me pogledaju u oci. prije mi je u pubertetu to stzvaralo nelagodu, sad sam valjda zrelija, pametnija, bezobraznija [sm=smiley36.gif] pa samo buljim u ljude dok se ne unezgode [sm=smiley36.gif] mm ima neobicnu boju ociju nisu ni plave, ni zelene ni sive, bas nedefinisane, ali kako je crn i ima crne guste obrve to tako dobro izgleda da nije humano [sm=smiley36.gif] L ima moje oci samo (mislim tesko da ce ijedno moje dijete imati oci ko ja ali eto) ona ima nebo plave intezivne oci, a malena vidjecemo. sad vise lici na mm pa ne bi bilo lose da pokupi te njegove nedefinisane oci. svakako smo se podijeli L je mini mi, a N je pljunuta on kad je bio beba [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|