RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 8:51:07)

Jutro drage moje, kakve ste, kako ste spavale.
Nama N sinoc zaspala oko 10 i do 2, posikila sike i jutros do pola 7 i evo je drinca [sm=smiley36.gif]
Mi sinoc neki film odgledali, ja onda otisla pajkiti, mm ostao u dnevnoj cackao oko servera (kupio nam mali server za slike, filmove i serije [sm=smiley36.gif] nama vise ni eksterni diskovi ot nekoliko terabajta nisu dovoljni [sm=smiley36.gif]) tako da se on lijepo zadeverao...
ja se probudila u 2 njoj dala sike i ustanem da ga potjeram da ide spavat, reko kukaces mi ujutru kako se nisi naspavao.
Ja evo okupana, raskrcila dnevnu, oprala sudje (posto je jeo u gluho doba noci), pospremila kupatilo, uljudila se, pristavila caj i kafu i cejfim. Sad pricala sa mamom, raportijamu mi najmanje 3 puta dnevno [sm=smiley36.gif] L lijepo spavala, kaze mama nije se ni okrenula u krevetu, doruckovala 2 jajeta i eno ih spremne, odose platiti neke racune i u skitnju.

N i ja necemo danas skitati, sutra cemo, danas mi dolaze to od muza tetak i tetka, na kraju cu palacinke napraviti. Oni ne jedu sta plaho slatko, a i tetka mu je imala rak pa je na posebnom rezimu ishrane, za nju uvijek imam onih djetalnih keksica. A ima i sladoleda. Svakako je to familija, nema protokola, a i dolaze na kafu...
Evo mi se N javlja, mirna je al nesto prica [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 8:52:52)

e da pravo mi se svidjaju vase ljulje [sm=smiley1.gif]
ma bitno samo da obave posao [sm=bravo.gif] mi smo se preporodili kako smo ovaj hepek kupili. nema vibraciju ali brate zato ljulja u 5 brzina, svira, vrte se one djidje, ima svjetlo...ma sva zgoda i razonoda [sm=smiley36.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 9:52:39)

Dobro jutro moje dame [sm=smiley1.gif]

Nadam se da ste se jutros naspavale [sm=smiley1.gif]

Ja jos pijeckam kaficu i gledam Jamie Olivera... Sad je vrijeme da se organizujem (danas moram vaditi neku papirologiju po opstini [sm=zz_confused.png] ) Ja ne volim da radim nista ujutru... Tada dolazim sebi od spavanja [sm=smiley36.gif]... ali zato poslije podne u uvece mogu kucu da prevrnem [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ltm jesi li ozdravila?

Ljulje su super, ali ja nisam nesto zagrijana za njih... nadam se da mi nece trebati [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Oj zene kako me u posljednjih nekoliko dana boli rana od laparotomije [sm=smiley13.gif] Mozda se koza razvlaci kako raste pupa, ali osjecaj je ravan pucanju koze [sm=smiley13.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 10:05:28)

Mom2b dobro si ti poranila [sm=smiley36.gif] a i za Opstinu ne treba ici rano jer svi navale pa zaguzvaju, i ja u Javne Ustanove uvijek idem nakon 11:00 [sm=smiley1.gif]

Ja se naspavala opet i ev imam neka 2-3 suda da operem od sinoc, skupi se i ovog velikog sudja sto ne moze u masinu stvarno non-stop sam za sudoperom [sm=smiley18.gif] pa cu danas na vjezbice aBd, da vidim kako pravilno disati u toku poroda [sm=smiley1.gif]

Sinoc mm mi prica kako je jucer njegov kolega odvukao zenu da se porodi, pa ga mm pitao jel ona isla na 4D, kolega rekao kako je to zracenje, kako nema sanse da ona to ide bla bla. seljacka prica do bola. ja se odmah upalila, pitam mm-a JEL TI TO KOLEGA MOZDA MAGISTAR FIZIKE PA ISTRAZIVAO KOLICINU ZRACENJA UZ-A U TRUDNOCI? STA JE SA ZENAMA KOJE IMAJU RIZICNU TRUDNOCU KOJE MORAJU NA UZ 2-3 PUTA MJESECNO? KOJA SU SE DJECA RODILA ZDRAVA, NIJE IM NISTA. Joj bas me iznervira kad mi neko x, osoba koja je jedva zavrsila Srednju skolu prica tako nesto ubjedjuje u neku svoju teoriju a nema pojma o cemu prica... I skonta mm da sam se iznervirala odmah i prestade pricati [sm=smiley36.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 10:16:18)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ma draga moja zeil ja sam se probudila u 7, ali lezala do maloprije [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ja kafu pijem satima... cekam prvo da se ohladi pa onda cejfim [sm=smiley1.gif]

Joj sto ne mogu tih prica [sm=grrr.gif][sm=grrr.gif]
Otisla ja nedavno s mm na planinu i prvi put ove godina radila zicara u ljetnom periodu... ma fantasticno nam je bilo, da bi sveki cula od jedne komsinice da trudnice ne smiju ici na zicaru... jaaaaoooo... ja poludila... pricam ja to svojoj doktorici, ona se odvalila smijati... kaze, nista se ne brini, samo nemoj putovati avionom u devetom mjesecu i po mogucnosti ne idi na vise od 3000 mnv, a za ostalo ne brini... Ljudi i njihove price... Najbolji su mi oni koji daju savjete a nikada nisu bili trudni niti su imali djece [sm=grrr.gif][sm=grrr.gif]

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 10:19:33)

Ninuska, je li ova
http://www.jeftinije.hr/Proizvod/2300901/za-djecu/djecja-oprema/baby-oprema/graco-ljuljacka-lovin-hug-fizz-1855774
Kod nas je ista, s tim sto sam je posudila kolegici koja nije izvadila baterije na vrijeme, i ne radi vise[sm=smiley13.gif]. Sada trazim ima li se kupiti onaj mehanizam samo da bi mogla raditi.

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 10:21:23)

IZVORNA PORUKA: ziel

Mom2b dobro si ti poranila [sm=smiley36.gif] a i za Opstinu ne treba ici rano jer svi navale pa zaguzvaju, i ja u Javne Ustanove uvijek idem nakon 11:00 [sm=smiley1.gif]

Ja se naspavala opet i ev imam neka 2-3 suda da operem od sinoc, skupi se i ovog velikog sudja sto ne moze u masinu stvarno non-stop sam za sudoperom [sm=smiley18.gif] pa cu danas na vjezbice aBd, da vidim kako pravilno disati u toku poroda [sm=smiley1.gif]

Sinoc mm mi prica kako je jucer njegov kolega odvukao zenu da se porodi, pa ga mm pitao jel ona isla na 4D, kolega rekao kako je to zracenje, kako nema sanse da ona to ide bla bla. seljacka prica do bola. ja se odmah upalila, pitam mm-a JEL TI TO KOLEGA MOZDA MAGISTAR FIZIKE PA ISTRAZIVAO KOLICINU ZRACENJA UZ-A U TRUDNOCI? STA JE SA ZENAMA KOJE IMAJU RIZICNU TRUDNOCU KOJE MORAJU NA UZ 2-3 PUTA MJESECNO? KOJA SU SE DJECA RODILA ZDRAVA, NIJE IM NISTA. Joj bas me iznervira kad mi neko x, osoba koja je jedva zavrsila Srednju skolu prica tako nesto ubjedjuje u neku svoju teoriju a nema pojma o cemu prica... I skonta mm da sam se iznervirala odmah i prestade pricati [sm=smiley36.gif]

Blago tebi ti ode na vjezbice a ja ne mogu...hoces mi pisat ako bude kakav koristan savjet mimo disanja jer to ni ne moze se opisat mora pokazat hrheh....valjda cu stic otici slijedeci mjesec ako bog da barem na taj cas kad se to vjezba ....

Da se i ja pohvalum bila sam jucer privatno kod svoje dr. radila mi ona UZ i sve je hvala bogu ok s mjerama....stomacic bebin ne zaostaje uopce onoliko koliko je ona doktorica onda pisala....vec je normalno sve....sad sam i ja odahnula 😊 Samo eto sto cu morat odmirovat dok ne udjem u 9 tako mi je rekla da se strpim i lezim....al sad ce i to brzo ako Bog da manje od mjesec ....
Veliki pozdrav svim mamama i trudnicama [sm=smiley1.gif] od mene i moje bebache iz stomaka. [sm=duda.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 10:21:43)

IZVORNA PORUKA: mom2B

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ma draga moja zeil ja sam se probudila u 7, ali lezala do maloprije [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ja kafu pijem satima... cekam prvo da se ohladi pa onda cejfim [sm=smiley1.gif]

Joj sto ne mogu tih prica [sm=grrr.gif][sm=grrr.gif]
Otisla ja nedavno s mm na planinu i prvi put ove godina radila zicara u ljetnom periodu... ma fantasticno nam je bilo, da bi sveki cula od jedne komsinice da trudnice ne smiju ici na zicaru... jaaaaoooo... ja poludila... pricam ja to svojoj doktorici, ona se odvalila smijati... kaze, nista se ne brini, samo nemoj putovati avionom u devetom mjesecu i po mogucnosti ne idi na vise od 3000 mnv, a za ostalo ne brini... Ljudi i njihove price... Najbolji su mi oni koji daju savjete a nikada nisu bili trudni niti su imali djece [sm=grrr.gif][sm=grrr.gif]

Pa to je to, ljudi su ubjedjeni u nesto i to ne popustaju smaraju s tim pricama a nemaju uopste argumente, ne znaju sta pricaju jednostavno. Cuj zicara smeta u trudnoci... nidje veze... [sm=jezicek.gif] Mene i moja mama zna iznervirati, cesto se vidjamo stvarno nekad 3x sedmicno pa kad nesto pricamo ona sto puta kaze ili pomakni se sa stolice , okreni pojas da se i tebi to ne desi, a mene to nervira... uzasno. jer ne mogu normalno pricati odmah pogubim zivce i ne mogu da budem tu nikako. jer su to suplje bapske price u koje ja ne vjerujem. ne znam sta je njoj, obrazovana zena a tako mi to govori cesto... [sm=zmeden.gif]

Leptirice potrudicu se da zapamtim sta cemo raditi danas pa da ti prepricam [sm=smiley36.gif] Nisma ni ja isla prosli put, bilo mi mrsko, pa cu pitati nekog sta sma propustila..i drago mi je da je beba u skladu s mjerama... Jesil pitala za kilazu bebe?

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 10:29:25)

Pa to je to, ljudi su ubjedjeni u nesto i to ne popustaju smaraju s tim pricama a nemaju uopste argumente, ne znaju sta pricaju jednostavno. Cuj zicara smeta u trudnoci... nidje veze... [sm=jezicek.gif] Mene i moja mama zna iznervirati, cesto se vidjamo stvarno nekad 3x sedmicno pa kad nesto pricamo ona sto puta kaze ili pomakni se sa stolice , okreni pojas da se i tebi to ne desi, a mene to nervira... uzasno. jer ne mogu normalno pricati odmah pogubim zivce i ne mogu da budem tu nikako. jer su to suplje bapske price u koje ja ne vjerujem. ne znam sta je njoj, obrazovana zena a tako mi to govori cesto... [sm=zmeden.gif]

Leptirice potrudicu se da zapamtim sta cemo raditi danas pa da ti prepricam [sm=smiley36.gif] Nisma ni ja isla prosli put, bilo mi mrsko, pa cu pitati nekog sta sma propustila..i drago mi je da je beba u skladu s mjerama... Jesil pitala za kilazu bebe?

Eto vidis, nekada je sujevjerje ili nazovi ga kako hoces, jace od ljudi, bez obzira na obrazovanje... Moja je kolegica, obrazovana, imala obicaj da odredjenim danima ne radi odredjene stvari... utorkom se ne sisa, cetvrtkom ne pegla ves, san nikada ne prica prije 12h (podne) jer je uvjerena da ce se ostvariti... i sto je najgore... slusaj ovo... KAD JE NAJSRETNIJA NE ZELI PUNO DA SE RADUJE I SMIJE, JER SE BOJI DA CE POSLIJE OPLAKATI [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Leptirice [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za kontrolu

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 10:35:03)

ltm jesi li ozdravila?

joj nisam [sm=smiley13.gif] i sve mi je gore i gore ali trudim se da ostanem na nogama. nemam temepraturu ali slinim uzas i grlo me ubi. sad sam vec pocela iskasljavati, onaj ruzni zreli kasalj [sm=smiley19.gif]
i sva se ziva stresem kad pocnem kasljati. sinoc smo se smijali. moja Lenci kad je tusiramo obavezno pokazuje na pisu i govori pisu, pisu (ali sa onim mekim Š) i sinoc ja napad kaslja i kasljem i kasljem... i tacno imam osjecaj raspascu se, sto je najgore stisla ja noge imam osjecaj sve ce mi dole na pisu izaci [sm=smiley36.gif]
mm vristao od sege, reko ode pisa, pisa [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 10:36:25)

Mom2b joj sta sve ima u svijetu , vidis ti to , ma ja bi to pobrkala sve , a ona znaci strogo vodi racuna o tome [sm=smiley36.gif] opterecuju se ljudi bezveznim stvarima... isto i moja sveki a i moja mama kazu meni skoro kako trudnica ne smije pilice cistiti, znas ono skidati perje kao kod dijeta ce se ljustiti koza kad se rodi, joj koja glupost [sm=zz_banghead.gif] mislim gore je za njih to, onda moraju sve same ocistiti a ja cu stajati sa strane i glumiti budalu kao ne smijem ja to [sm=jezicek.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 10:38:29)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

ltm jesi li ozdravila?

joj nisam [sm=smiley13.gif] i sve mi je gore i gore ali trudim se da ostanem na nogama. nemam temepraturu ali slinim uzas i grlo me ubi. sad sam vec pocela iskasljavati, onaj ruzni zreli kasalj [sm=smiley19.gif]
i sva se ziva stresem kad pocnem kasljati. sinoc smo se smijali. moja Lenci kad je tusiramo obavezno pokazuje na pisu i govori pisu, pisu (ali sa onim mekim Š) i sinoc ja napad kaslja i kasljem i kasljem... i tacno imam osjecaj raspascu se, sto je najgore stisla ja noge imam osjecaj sve ce mi dole na pisu izaci [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] kod vas je urnebes [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

zelim ti da sto prije ozdravis draga... i meni je sad kasalj sazreo, ali sinoc sam toliko kasljala da me zabolio misic u pleksusu... Ja sebi uspinujem secer ili otopim bronhi bombone u mlijeku i bude mi lakse [sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 10:39:23)

Eto vidis, nekada je sujevjerje ili nazovi ga kako hoces, jace od ljudi, bez obzira na obrazovanje... Moja je kolegica, obrazovana, imala obicaj da odredjenim danima ne radi odredjene stvari... utorkom se ne sisa, cetvrtkom ne pegla ves, san nikada ne prica prije 12h (podne) jer je uvjerena da ce se ostvariti... i sto je najgore... slusaj ovo... KAD JE NAJSRETNIJA NE ZELI PUNO DA SE RADUJE I SMIJE, JER SE BOJI DA CE POSLIJE OPLAKATI [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

kad smo kod sujevjerja, meni jedino mm neda da nedjeljom usivam (sijem) stvari. a pokojna baka (od tate mama) nista nedjeljom nije radila. Boziji dan, treba se odmarati.
ima par anegdota tako sa nedjeljom [sm=smiley36.gif]
moja mama uvijek puno radila, i u smjenama pocesto, pa joj nedjelja nekad znala biti jedini dan da se sta uradi po kuci, onda nas nadigne sviju i ima sve da blista [sm=smiley36.gif] i par puta tako pokojna baka nazove moja mama ko blecak pocne pricu eto uradila ovo, uradila ono... onda baka njoj drzi vaz kako ne treba nista raditi [sm=smiley36.gif]
i tako prije jedno 10ak godina, nazvala pokojna baka a mi u generalci, tata usisava, brat i ja sobu spremamo, mama prozore pere [sm=smiley36.gif] i javi se mama, prica sa bakom...kad cujes moju mamu... MA NE RADIMO NISTA, MALO ODMARAMO [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 10:40:03)

Mom2b joj sta sve ima u svijetu , vidis ti to , ma ja bi to pobrkala sve , a ona znaci strogo vodi racuna o tome [sm=smiley36.gif] opterecuju se ljudi bezveznim stvarima... isto i moja sveki a i moja mama kazu meni skoro kako trudnica ne smije pilice cistiti, znas ono skidati perje kao kod dijeta ce se ljustiti koza kad se rodi, joj koja glupost [sm=zz_banghead.gif] mislim gore je za njih to, onda moraju sve same ocistiti a ja cu stajati sa strane i glumiti budalu kao ne smijem ja to [sm=jezicek.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] oplakah za pilice [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Meni rekli da ne smijem puno ribe jesti jer ce mi dijete biti maljavo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 10:41:59)

LTM bas smjesna scena [sm=smiley36.gif] nekad moras i tako, ne mozes se otarasati tih prica pa je bolje i slagati nego slusati sat vremena njihova predavanja [sm=smiley36.gif]

Mom2b cuj maljavo [sm=jezicek.gif] hahahahaha... a riba tako zdrava ... e ljudi Boze.... [sm=jezicek.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 10:44:21)

ltm jesi li ozdravila?

ma kod nas ti je uvijek cirkus [sm=smiley36.gif]
ma nema sta nisam pila, i med sam u mlijeko stavljala, ali kod mene dok nesto samo ne prodje mogu se ja kljukati svim i svacim...tako je. nos ko slavina, a kasalj horor. prepadnem se ja kad se zakasljem. najgore mi kad me uhvati a dojim N pa se onda sustezi, kasljucaj pa me onda ona copi za siku kako je drmusam [sm=smiley36.gif]
[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] kod vas je urnebes [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
nisam upratila da si i ti bolesna [sm=smiley13.gif] zelim ti brzo ozdravljenje [sm=smiley1.gif]
zelim ti da sto prije ozdravis draga... i meni je sad kasalj sazreo, ali sinoc sam toliko kasljala da me zabolio misic u pleksusu... Ja sebi uspinujem secer ili otopim bronhi bombone u mlijeku i bude mi lakse [sm=smiley1.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 10:46:19)

Dobar dan [sm=nosecka.gif] i mamice

Meni moji hvala Bogu nista ne govore. Znaju da bi im glavu otkinula [sm=smiley36.gif] Jedino sestri se nekad omakne pa kad vrisnem ona se usuti i povuce.Neki dan ja Atiju ostavila kod njih i isla na vjezbe i kad sam se vratila njima nekakvi majstori za kablovsku dosli i sad onih kablova po podu more. Trci sestra i govori kao cekaj da sklonim da ne preskaces bit ce ti bebi omotana pupcanica oko vrata [sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif] Kad je nisam udavilaondje necu cini mi se nikad. Oni momci se smijali a ja sve preskakala s Atijom preko kablova ko da igramo lastike.
JOs me nervira kad mi sa strane neko pocne davati savjete ali zato sto nosim musko. Ko da nosim sultana. Meni je svako dijete isto i svakku trudnocu sam istoiznijela. Nisam lezala ako nema potrebe ali sam se cuvala. A komsinica mi dosla i govori kad smo htjeli na morekao nemoj ti iciti si trudnanosis sina da ti sta ne bude [sm=smiley29.gif] Ako je sudjeno da se nesto desi, desit ce se pa taman ja ne ustajala iz kreveta. Ali ja to po kratkom postupku. Zacepim im usta i mirna [sm=smiley36.gif]

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 10:46:57)

Dobro jutro/dan. Ja jutros poranila na ctg, mada ne vidim svrhu tog ranog odlaska jer nakon ctg-a sjedim u cekaoni preko sat vremena i cekam da dr krene sa pregledom. Bas sam se nesto iznervirala. Nakon sat vremena samo udjes on kaze da je ctg reaktivan, isprinta ti i cao [sm=zmeden.gif] to mi moze i sestra reci, realno. Svaki put novi dr i svaki put odgovaram na ista pitanja. Kad sam ustala kaze on meni, to je krupna beba zureci u stomak, jesu li vam spominjali dimenzije. Reko kako da znam kad me niko ne pregleda [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

LTM ninuska jeste li vi radile samo ctg sve do poroda ili vam je neko radio UZ ?

Ja se juce pohvali kako je malac bolje, a on poslijepodne opet proljev dobio[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Idem sad popiti kafu da se malo dozovem, spava mi se pravo.

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 10:48:46)

ltm jesi li ozdravila?

Nadam se da cete biti uskoro bolje[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Ja sam isprobala to mlijeko sa bronhijem ali nisam primjetila da kod mene djeluje.

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 10:49:42)

Jutroooo!
Kako ste mi? Ja sam pospana nesto strasno... A kuca mi je kao da je bomba pala, prekosutra Bajram... Sto je najgore, sredila sam bila za vikend, ali to jedino noc pred Bajram da sredim, pa da opstane[sm=jezicek.gif]
ja sam rahat sa depilacijom. odem fino kod moje druge sto me odrzava evo vec 8 godina, i rahat budem po 2 mjeseca, nekad i vise. ne bih tog rahatluka.
one brijace koristim samo za pazuh. tu ne cupam. nesto nisam zainterosavana za cupanje oko limfinih cvorova, sta ja znam. ima zena cupaju i ok im je to, ja sve zivo sem pazuha radim. nije mi mrso svaki 2-3 dan britivcu i malo zagladiti, ne rastu bas puno

Ista sam, nista ziletom ne diram osim pazuha i to iz istog razloga... Drugarica moja je jednom otisla na vosak ispod pazuha i iskocile joj zlijezde, ma grozno izgledalo, kao dva oraha, tako nekako... Jedino ljeti znam onim električnim epilatorom noge srediti, jer mi je mrsko hodati u hlacama po vrućini...

Rose, ovu maramu koristi moja drugarica malom od rođenja, i druga je kcerki koristila i super je kazu. Ja sam kengura sa obje, ali to tek od 5. mjeseca moze...
A kolica sam se onih teretnih oba puta rijesila sa 6 mj i presla na kisobran... Mada su kod mene djeca mrve, daju se i nositi [sm=jezicek.gif]
Vidim LTM kaze kad je presla L 15kg, pogledam 3 godine mlađa od moje E, a E sada ima 16kg[sm=jezicek.gif] visoka 110. Lejla 82cm i 10.5 kg.

LTM, divna je curica [sm=love.gif]

Isha, i ja istu takvu posudila od drugarice, ali vec kad je dosla kod mene nije radila, isto ona zaboravila baterije izvaditi i iscurile... Mm bio napravio da ljulja na struju, ali bez zvukova, i to se zeznulo. Kontam sada da zamolim ocuha od mm kad bude dolazio da pogleda moze li se popraviti dok E ne dode, a da i njoj ispravnu vratim.

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 10:50:26)

oj sta pocinih od posta [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
ma meni moji ni svekrva vala nista ne govore. i svekrva se nedjeljemo razleti ne zna gdje ce prije. samo eto kao ne valja siti pa se drzim toga, radi mira u kuci, ne mogu se sa muzem svadjati oko igle i konca [sm=smiley36.gif]

zamutila sam palacinke, N mi spava, sikila, bila je pofino budna, malo se ljuljala, ja svasta po kuci uradili, kasnije cu peci palacinke. cekam drugaricu da dodje da joj vidim novu frizuru.. brat bi mi trebao sutra na rucak. mozda N i ja izadjemo sutra malo u skitnju.
Ne vjerujem da cemo igdje za Bajram, mm radi oba dana, jedino cemo po komsiluku, ne mogu vala hodati sa malenom, i ovako smo je previse nadigli a ni mjesec dana joj jos nema. malo cu rucnu povuci...
a ni drug Tito se bas najbolje ne osjeca [sm=smiley36.gifsreca pa mi je L kod mojih, samo bi mi falilo jos i bolesno dijete, a N se nadam da nece pokupiti, evo zracim, otvaram prozorem, balkon, iznosim je na balkon, trudim se da ne pusem u nju... bas me spopalo od kako se proodih ali i sama sam kriva, kad sam vatra ziva i nemam mira...tako mi i treba [sm=smiley13.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 10:50:31)

IZVORNA PORUKA: Isha

Ninuska, je li ova
http://www.jeftinije.hr/Proizvod/2300901/za-djecu/djecja-oprema/baby-oprema/graco-ljuljacka-lovin-hug-fizz-1855774
Kod nas je ista, s tim sto sam je posudila kolegici koja nije izvadila baterije na vrijeme, i ne radi vise[sm=smiley13.gif]. Sada trazim ima li se kupiti onaj mehanizam samo da bi mogla raditi.

Jeste..samo je kod nas ova plastika plava .i na platnu su mace, zvjezdice....
E, ne znam ima li se kupiti[sm=zmeden.gif]ako bi negdje pronasla javi mi, molim te :).

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 10:54:48)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Meni moji hvala Bogu nista ne govore. Znaju da bi im glavu otkinula [sm=smiley36.gif] Jedino sestri se nekad omakne pa kad vrisnem ona se usuti i povuce.Neki dan ja Atiju ostavila kod njih i isla na vjezbe i kad sam se vratila njima nekakvi majstori za kablovsku dosli i sad onih kablova po podu more. Trci sestra i govori kao cekaj da sklonim da ne preskaces bit ce ti bebi omotana pupcanica oko vrata [sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif] Kad je nisam udavilaondje necu cini mi se nikad. Oni momci se smijali a ja sve preskakala s Atijom preko kablova ko da igramo lastike.
JOs me nervira kad mi sa strane neko pocne davati savjete ali zato sto nosim musko. Ko da nosim sultana. Meni je svako dijete isto i svakku trudnocu sam istoiznijela. Nisam lezala ako nema potrebe ali sam se cuvala. A komsinica mi dosla i govori kad smo htjeli na morekao nemoj ti iciti si trudnanosis sina da ti sta ne bude [sm=smiley29.gif] Ako je sudjeno da se nesto desi, desit ce se pa taman ja ne ustajala iz kreveta. Ali ja to po kratkom postupku. Zacepim im usta i mirna [sm=smiley36.gif]

Jao kao da sam ja pisala [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] i kod mene ista situacija... Pogotovo komentari starijih zena tipa, da je srece da se zensko dijete nikada ne rodi [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 10:55:22)

IZVORNA PORUKA: Leena

Jutroooo!
Kako ste mi? Ja sam pospana nesto strasno... A kuca mi je kao da je bomba pala, prekosutra Bajram... Sto je najgore, sredila sam bila za vikend, ali to jedino noc pred Bajram da sredim, pa da opstane[sm=jezicek.gif]
ja sam rahat sa depilacijom. odem fino kod moje druge sto me odrzava evo vec 8 godina, i rahat budem po 2 mjeseca, nekad i vise. ne bih tog rahatluka.
one brijace koristim samo za pazuh. tu ne cupam. nesto nisam zainterosavana za cupanje oko limfinih cvorova, sta ja znam. ima zena cupaju i ok im je to, ja sve zivo sem pazuha radim. nije mi mrso svaki 2-3 dan britivcu i malo zagladiti, ne rastu bas puno

Ista sam, nista ziletom ne diram osim pazuha i to iz istog razloga... Drugarica moja je jednom otisla na vosak ispod pazuha i iskocile joj zlijezde, ma grozno izgledalo, kao dva oraha, tako nekako... Jedino ljeti znam onim električnim epilatorom noge srediti, jer mi je mrsko hodati u hlacama po vrućini...

Rose, ovu maramu koristi moja drugarica malom od rođenja, i druga je kcerki koristila i super je kazu. Ja sam kengura sa obje, ali to tek od 5. mjeseca moze...
A kolica sam se onih teretnih oba puta rijesila sa 6 mj i presla na kisobran... Mada su kod mene djeca mrve, daju se i nositi [sm=jezicek.gif]
Vidim LTM kaze kad je presla L 15kg, pogledam 3 godine mlađa od moje E, a E sada ima 16kg[sm=jezicek.gif] visoka 110. Lejla 82cm i 10.5 kg.

LTM, divna je curica [sm=love.gif]

Isha, i ja istu takvu posudila od drugarice, ali vec kad je dosla kod mene nije radila, isto ona zaboravila baterije izvaditi i iscurile... Mm bio napravio da ljulja na struju, ali bez zvukova, i to se zeznulo. Kontam sada da zamolim ocuha od mm kad bude dolazio da pogleda moze li se popraviti dok E ne dode, a da i njoj ispravnu vratim.

hvala u ime mene i moje curice [sm=smiley1.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]
meni je cak moja drugarica koja radi depilaciju rekla da ona izbjegava da radi pazuh, bas zbog toga, ali kaze ima zena dodju insisitiraju i ona uradi sta ce. meni nije mrsko britvicom
L se vrti izmedju 15-16 kg ali ona je custa, a nismo je dugo mjerili, mislim da vec ima preko metar jer su joj bodiji 98 onako skoro pa knap. ima duge noge na mamu pa je ima mashala kad je pogledas. a i svi smo visoki tako da ne ocekujem da bude neka mrva.
ma vrti se ona na ovoj kilazi brat bratu cijelu ovu godinu. i ne vjerujem da ce dobijati pretjerano na kilazi sad ovaj period. tako to hoda do druge malo intezivnija kilaza pa onda su valjda hiperaktivni. mada ona lijepo jede meni to bitno. a i redovna joj stolica, po 2-3 puta dnevno.
moracemo jos na ovoj peleni poraditi da je se kotarisemo, ali necu na silu, vidim da jos nije za toga. pa cu lagano

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (22.9.2015 10:58:44)

Leptirice [sm=bravo.gif] za kontrolu.

Ja ignorisem ljude s tim glupostima, nekad budem i nekulturna [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Znam da se ne vrijedi raspravljati jer oni nece promijeniti svoje misljenje a necu ni ja. Tako da ja samo nezainteresovano govorim aha aha i gledam unaokolo, inspiciram nokte dok se ne promjeni tema. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>