RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 9:34:58)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Jutro vam [sm=smiley1.gif]
Ja uzivam u ovom kisnom i oblacnom vremenu, N spava (sinoc je malo mucili grcevi, zaspala je oko pola 12 i do pola 6 i evo jos pajki), ja pojela onu svoju maticnu mlijec, utoplila se, malo sam se izgleda prehladila (spavala sam dviej noci pored otvorenih vrata od balkona, znam do mene je)...
Mislila sam da cemo N i ja skitati a vidi vremena, ne izlazi mi se iz kuce. Mozda predvece kad mm dodje sa posla odemo do konzuma i do cm-a kupiti nekih djidja, pelena i malo se provrtiti... vidjecu kakva budem necu nista unaprijed da pricam.

Nemam prati, peglati, juce sam prebrisala sve sto sam imala kad je mm odveo L kod mojih...tacno da uzivam cijeli dan, da se izlezavam i gledam tv...i da slinim [sm=smiley13.gif]

sacekaj sutra najavili su suncano [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 9:36:04)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Ja uzivam u ovom kisnom i oblacnom vremenu, N spava (sinoc je malo mucili grcevi, zaspala je oko pola 12 i do pola 6 i evo jos pajki), ja pojela onu svoju maticnu mlijec, utoplila se, malo sam se izgleda prehladila (spavala sam dviej noci pored otvorenih vrata od balkona, znam do mene je)...
Mislila sam da cemo N i ja skitati a vidi vremena, ne izlazi mi se iz kuce. Mozda predvece kad mm dodje sa posla odemo do konzuma i do cm-a kupiti nekih djidja, pelena i malo se provrtiti... vidjecu kakva budem necu nista unaprijed da pricam.

Nemam prati, peglati, juce sam prebrisala sve sto sam imala kad je mm odveo L kod mojih...tacno da uzivam cijeli dan, da se izlezavam i gledam tv...i da slinim [sm=smiley13.gif]

Jutrooo

Ja sama ipak. Sestra danas ne radi, pa sam.A. poslala u vrtic. I mi smo prespavali noc [sm=bravo.gif]. Doduse, ja sam.se budila jer se mali natezao. Primjetila sam.da zadnja dva tri dana se nateze kad treba da kaki. Jel i tvoja N? Kontam.da nije od kapi[sm=zmeden.gif]. Bar ne place...
Lezi i odmaraj. Vrijeme za spavanja. I cijela sedmica ovakva..

ziel spavaj. Iskoristi i odmori dok mozes. Jos si na bolovanju..ma milina [sm=bravo.gif]

moja negoduje kad se ukaki..ono izrazava nelagodu jer je pelena puna al ne place...i uglavnom me to budi u noci..ne place vec kenjka i gundja [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 9:37:28)

Jutrooo

Ja sama ipak. Sestra danas ne radi, pa sam.A. poslala u vrtic. I mi smo prespavali noc [sm=bravo.gif]. Doduse, ja sam.se budila jer se mali natezao. Primjetila sam.da zadnja dva tri dana se nateze kad treba da kaki. Jel i tvoja N? Kontam.da nije od kapi[sm=zmeden.gif]. Bar ne place...

ziel spavaj. Iskoristi i odmori dok mozes. Jos si na bolovanju..ma milina [sm=bravo.gif]

Ma ne nateze se nesto previse, super joj je kaka, ali skontamo joj na faci da kaki [sm=smiley36.gif] i kaki mi svaki drugi dan, do duse rekose mi je da za dojene bebe normalno da nemaju vise dana stolicu, kad samo doje, jer ona je samo 2 puta probala ad, sa L sam recimo dobre 3 sedmice u pocetku uspostavljala dojenje pa smo joj stalno davali ad i cesto je kakila.
Ma nju uhvati navece pred spavanje, oplace turu tj vristi...i izgleda dok se ne izvristi i ne zaspe. Ne pomaze ni sika, ni masiranje... e jos ne skontasmo jel nesto sto ja pojedem pa njoj skodi, pa tek je navece uhvati ili ona to od viska energije malo vristi i zaspe.

Ja se nadam da ce bar jedan dan biti lijep da izadjemo nas dvije u skitnju.
Kojeg je Bajram, 24 ili 25???

moja kaki 2-3 puta dnevno nekad cak i u gluho doba noci..a pocesto se desi i kad prne da izleti kakica [sm=smiley36.gif]

a velika je imala te momente plaa i natezanja ona je bila dojena + ad i njena kaka je bila drugacije kozistencije, gusca..kod male je sada zrnasta i tecna

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 9:50:24)

Jutroooo!
Kako ste mi? Neka je vala napokon zahladilo [sm=smiley1.gif] Ne mogu da vjerujem da ja ovo kazem, koja se inace najbolje osjecam na +40, ali me stvarno gusilo poslijednjih nekoliko dana.

Mislila sam da si starija [sm=smiley36.gif]. Ne znam zasto [sm=zmeden.gif].
Mlada mama [sm=bravo.gif]

Zbog troje djece [sm=jezicek.gif]

Pecelice, ti si fine razlike pravila [sm=smiley1.gif] Ja sam između curica lijepu razliku napravila, a ovo sada [sm=jezicek.gif] 23 mj bi trebala biti razlika aBd.

LieToMe, i nama ce iduci mjesec sedam godina braka [sm=smiley1.gif] Samo ste vi prvo malo sami uzivali, mi smo samo godinu bili sami i onda sam zatrudnila sa E. I niste rekorderi, mi smo od pocetka veze do zaruka 4 mjeseca[sm=smiley36.gif] od tada do braka jos 4 mj, a vrline i mane jos otkrivamo[sm=jezicek.gif]

Ziel, nemaju veze djeca i karijera, brate [sm=jezicek.gif] Sve sam stigla, jos magistarsku tezu da odbranim (i da, nisam po bologni zavrsila faks, nego po starom sistemu), to mi je sad malo mrsko, htjela sam prije nego sto se porodim, ali mislim da necu stici ovim tempom... Radim vec 10 godila, ali od toga staza upisanog imam godinu [sm=jezicek.gif] Ali to je jedna duuuga prica, bolje da ne pricam...
A i ova putovanja sto Rose pominje sam uspjela uganjati, elem, nemam se na sta zaliti. I sada, sa njih dvije, a valjda cu i sa trecim, ja svaki petak izađem sa drugaricama, mm izađe subotom sa svojom rajom, jednom-dva puta mjesečno izađemo skupa... Ne bih dala taj petak ni za sta... Ako nisam za nekog pravog izlaska, onda odemo na kafu negdje, ali izađemo. Ja vjerujem kad ljudima kazes da imas troje djece da zamisle neku zenu koja nema ni skolu, ni karijeru, ni zivot mimo te djece, ali je to najcesce stvarno daleko od istine.
Npr. najuspjesniji covjek u BiH u ovom polju koji se ja bavim ima petero djece[sm=smiley36.gif] Jeste da je musko, ali i zena mu ima karijeru i izgleda k'o avion, nikad ne bih rekla da je jedno rodila, a ne 5

Sto se tice sređivanja kuće za Bajram, nista dotakla nisam, jedva sam radila ovo što sam morala... Mozda mognem danas, ako ne otopli.

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 10:02:14)

IZVORNA PORUKA: rose

mi jutros isprobali wrap maramu..mm kupio neki dan i odlina je stvar..ustelila sam se sa vezanjem, a mala je cak i zakunjala...kratko smo ga nosili, do vrtica i nazad...a vrtic mi je blizu i trebalo mi za ove brzinske izlaske...kontam kisa ce pa nisam uzela kolica i nisam isla u setnji, samo otisli i vratili se

sutra aBd prva kontrola...nije mm mogao danas uzeti sloboda dan pa cemo sutra

tise pravo ispraksirala [sm=bravo.gif]
sretno sutra na kontroli, jedva cekam izvjestaj, da znam sta me ocekuje, do duse u mom DZ su naopaki...ylo i naopako sto bi rekli [sm=smiley36.gif] do sad nismo naletili na normalnu pedijatricu. vrh mi je bila jedna kad je rekla mmda ja stimam bolovanje [sm=smiley36.gif] L mi imala upalu uha, ja se 3 dana natezala radila, mama iu teta koje su je cuvali deverali i ja na kraju uzmem bolovanje i nije mm mogao u cetvrtak da ode da zatvori nego petak i kaze stimam bolovanje [sm=smiley36.gif] e tacno da iskalis sav svoj bijes na njoj [sm=smiley36.gif]
sreca mm ima dobre zivce pa mu se da natezati s njima

mi necemo odmah na kontrolu 24 je bajram, a i nemamo jos rodni list i zdravstvenu (to bi trebao mm tek nekad pocetkom sedmice da zavrsi) tako da ne vjerujem da cemo prije srijede sljedece. ali nismo ni sa L trcali.
ninuska ne provociraj sa tom baklovom [sm=smiley36.gif] da vidis kako sam se zategnula i kako sam sama sebi lijepa...umanjila slatko totalno, juce sam imala epizodu pojedoh milku citavu i 3 ledolete ali jutros na vagu stojim ne mrdam...gdje sam tu sam [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 10:05:48)

vidis nama ostao jos cips...taan da muz sutra ode poslije kontrole da i to zavrsimo

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 10:08:39)

IZVORNA PORUKA: Leena

Jutroooo!
Kako ste mi? Neka je vala napokon zahladilo [sm=smiley1.gif] Ne mogu da vjerujem da ja ovo kazem, koja se inace najbolje osjecam na +40, ali me stvarno gusilo poslijednjih nekoliko dana.

Mislila sam da si starija [sm=smiley36.gif]. Ne znam zasto [sm=zmeden.gif].
Mlada mama [sm=bravo.gif]

Zbog troje djece [sm=jezicek.gif]

Pecelice, ti si fine razlike pravila [sm=smiley1.gif] Ja sam između curica lijepu razliku napravila, a ovo sada [sm=jezicek.gif] 23 mj bi trebala biti razlika aBd.

LieToMe, i nama ce iduci mjesec sedam godina braka [sm=smiley1.gif] Samo ste vi prvo malo sami uzivali, mi smo samo godinu bili sami i onda sam zatrudnila sa E. I niste rekorderi, mi smo od pocetka veze do zaruka 4 mjeseca[sm=smiley36.gif] od tada do braka jos 4 mj, a vrline i mane jos otkrivamo[sm=jezicek.gif]

Ziel, nemaju veze djeca i karijera, brate [sm=jezicek.gif] Sve sam stigla, jos magistarsku tezu da odbranim (i da, nisam po bologni zavrsila faks, nego po starom sistemu), to mi je sad malo mrsko, htjela sam prije nego sto se porodim, ali mislim da necu stici ovim tempom... Radim vec 10 godila, ali od toga staza upisanog imam godinu [sm=jezicek.gif] Ali to je jedna duuuga prica, bolje da ne pricam...
A i ova putovanja sto Rose pominje sam uspjela uganjati, elem, nemam se na sta zaliti. I sada, sa njih dvije, a valjda cu i sa trecim, ja svaki petak izađem sa drugaricama, mm izađe subotom sa svojom rajom, jednom-dva puta mjesečno izađemo skupa... Ne bih dala taj petak ni za sta... Ako nisam za nekog pravog izlaska, onda odemo na kafu negdje, ali izađemo. Ja vjerujem kad ljudima kazes da imas troje djece da zamisle neku zenu koja nema ni skolu, ni karijeru, ni zivot mimo te djece, ali je to najcesce stvarno daleko od istine.
Npr. najuspjesniji covjek u BiH u ovom polju koji se ja bavim ima petero djece[sm=smiley36.gif] Jeste da je musko, ali i zena mu ima karijeru i izgleda k'o avion, nikad ne bih rekla da je jedno rodila, a ne 5

Sto se tice sređivanja kuće za Bajram, nista dotakla nisam, jedva sam radila ovo što sam morala... Mozda mognem danas, ako ne otopli.

ja isto vjerujem da se sve moze kad se hoce...
ja sam imala dobrano radnog staza i iskustva kad sam usla u brak jer sam pocela sa 18 odmah raditi uz fax, pa onda sam 2 godine radila 2 posla paralelno...djaba nije mi se davao oktkaz a moglo fercerati.
onda smo se vjencali...malo kuburili sa stambenim pitanjem pa nismo htjeli dijete odmah...tj nismo nesto puno pazili ali eto nismo ni bili previse zagrijani. bilo bi tesko kad vratim film da smo kod sveki u sobiti i jos dijete.
uspjela sam onda da predjem u bas dobru firmu, da rijesim svoj status, da kupimo stan, opremimo, uzivali jos eto godinicu i dosla nasa L... i opet sve stigli i muz svoju karijeru i ja svoju, i evo i drugo dijete... bude se zivo i zdravo bice i trece aBd. kad me vec idu ti porodi da iskoristim [sm=smiley36.gif]
e jedino nisam magistarski, predala papire ali odustanem i skontam mogla bih drugi fax jer mi sad dodje na isto [sm=smiley36.gif] pa bolje da imam dva faxa nego magistarski jer mi nece bas puno pomoci na poslu.
ali otom potom, kad odlucim znam da cu i to dogurati. do sad mi nista u zivotu nije bilo polovicno. nema kod mene nista polovicno. ja sam tip sve ili nista [sm=smiley1.gif]
evo N sikila obje sike, i u ljulji kunja, sad ce mi drugarica doci na kafu. sutra nam dolaze od mm tetak i tetka. oni otisli na put taman dan pred moj porod i sinoc se vratili. tako da jos nisu vidjeli N.
odoh malo uzivati. pusa vam i mahanje. tipkamo se kasnije

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 10:08:42)

Jutrooo

moja negoduje kad se ukaki..ono izrazava nelagodu jer je pelena puna al ne place...i uglavnom me to budi u noci..ne place vec kenjka i gundja [sm=smiley36.gif]

Ne place ni moj dok kaki...samo se napinje..sav se jadnicak zacrveni..ruzno mi slusati vala. A nudim mu siku non stop..a opet kasnije popije ad :(

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 10:10:58)

Jutrooo

Ne place ni moj dok kaki...samo se napinje..sav se jadnicak zacrveni..ruzno mi slusati vala. A nudim mu siku non stop..a opet kasnije popije ad :(

ma moja ne place ni kad se probudi u noci da siki...samo negoduje a ja je cujem i ustanem prije nego zaplace [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 10:11:25)

mi jutros isprobali wrap maramu..mm kupio neki dan i odlina je stvar..ustelila sam se sa vezanjem, a mala je cak i zakunjala...kratko smo ga nosili, do vrtica i nazad...a vrtic mi je blizu i trebalo mi za ove brzinske izlaske...kontam kisa ce pa nisam uzela kolica i nisam isla u setnji, samo otisli i vratili se

sutra aBd prva kontrola...nije mm mogao danas uzeti sloboda dan pa cemo sutra

tise pravo ispraksirala [sm=bravo.gif]
sretno sutra na kontroli, jedva cekam izvjestaj, da znam sta me ocekuje, do duse u mom DZ su naopaki...ylo i naopako sto bi rekli [sm=smiley36.gif] do sad nismo naletili na normalnu pedijatricu. vrh mi je bila jedna kad je rekla mmda ja stimam bolovanje [sm=smiley36.gif] L mi imala upalu uha, ja se 3 dana natezala radila, mama iu teta koje su je cuvali deverali i ja na kraju uzmem bolovanje i nije mm mogao u cetvrtak da ode da zatvori nego petak i kaze stimam bolovanje [sm=smiley36.gif] e tacno da iskalis sav svoj bijes na njoj [sm=smiley36.gif]
sreca mm ima dobre zivce pa mu se da natezati s njima

mi necemo odmah na kontrolu 24 je bajram, a i nemamo jos rodni list i zdravstvenu (to bi trebao mm tek nekad pocetkom sedmice da zavrsi) tako da ne vjerujem da cemo prije srijede sljedece. ali nismo ni sa L trcali.
ninuska ne provociraj sa tom baklovom [sm=smiley36.gif] da vidis kako sam se zategnula i kako sam sama sebi lijepa...umanjila slatko totalno, juce sam imala epizodu pojedoh milku citavu i 3 ledolete ali jutros na vagu stojim ne mrdam...gdje sam tu sam [sm=smiley36.gif]

Umirem od sege..bas nemas srece sa zdravstvenim radnicima [sm=smiley36.gif]. A mi mislili da se prebacimo dole hihi.
Meni isto otislo jos kg..al slatko jedem ko luda...pa sta cu kad donose. Prvo tepsiju baklave donijela jetrva a sad mama [sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 10:13:19)

Mi jos nismo ime smislili. Evo papiri stoje. Popunjeni osim dijela: ime djeteta [sm=sad.gif]. E, stvarno [sm=hudicek1.gif]

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 10:17:19)

Jutro drage moje i od mene, baš sam poranila [sm=jezicek.gif]

Loše sam spavala,jedva sam uzdurala do pola 6, hajd sto su me ranije bolila leđa , sada me krsta bole da sam jedva spavala, valjda je to normalno [sm=zmeden.gif]

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 10:22:00)

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

IZVORNA PORUKA: Pufnicaa

Najvaznije od svega je da smo sve nasle svoje srodne duse hhehe..:)
I da smo sretne i zadovoljne,to je na kraju i svrha svega jel tako?

Nego recite mi zene nesto me brine inace malog odjecam svuda po stomaku,sad lijevo sad desno,a sinoc me probudio snazan pritisak dole i to je bilo bolno i trajalo je kratko elem danas me bolovi ubise al to je nista novo za mene jer je tako od pocetka,neg brine me to sto bebu osjetim skroooz nisko nekako kao da mi dole po dnu se vrti ne stomaka,nego kao da me u kanal udara nemogu bas da razaznam,jel to normalno?

Pufnicee i ja sam tako osjecala bebu skroz dole kucka i meni bilo cudno pa kad sam otisla isto mi je Dr rekla da se beba okrenula glavicom dole sto je normalno za da se desi oko 7 mjeseca,al kod mene se i bebica spustila dole ...

Mene zanima jel mora se kod svake trudnice izbacit pupak u trudnoci ili to ne mora biti tako....ja sam u 8 a jos uvijek pupak normalan a vidjala sam kod trudnica s manjim stomakom da je pupcic izbacen...[sm=smiley1.gif]

I ja sam osjecala po cijelom stomaku, i to jake pokrete. A težinu po dnu stomaka osjetim vec odavno, kaže dr. to je zbog polozaja jer je beba okrenuta na guzom. Međutim juće što rece LEptirica osjecam blaga kuckanja u dnu stomaka bas, bas nisko.

Nadam se da se okrenuo , što neko spomenu, da se beba vjerovatno okrene kada se tako osjeti.

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 10:24:16)

Jutro[sm=smiley1.gif]

Ustala sam ranije ali sam prvo sredila ves i jos neke sitnice, pa da na miru popijem kafu, juce cistila kuhinju, sobe, danas mi jos ostalo kupatilo i stan cakum pakum[sm=smiley1.gif] Do Bajrama ce se sve opet zaprljati[sm=smiley36.gif] Posebno kuhinja kad budem pravila kolace[sm=smiley36.gif]

Vidim rijec je o super mamama, stvarno vas je lijepo slusati kako sve organizujete i sa dvoje, troje djece i kako se sve moze stici ako ima volja, dobra organizacija, a meni se cini najbitnije i dobar supruznik[sm=smiley1.gif]
Ja poznajem mame, roditelje kao sto ste vi, ali takodjer poznajem u svojoj okolini mame koje su i sa jednim djetetom i to predskolskog uzrasta vezane kucu, o nekim izlascima da ne i spominjemo.

Evo lagano pijuckam svoju kaficu, pa sam mislila otici do Fisa, mada nisam nikad bila u Fisu ovdje u Sar, al naci cu ga[sm=smiley36.gif] Poslijepodne sam planirala otici na vjezbe, pa cemo predvecer kod svekrve.

Rose sretno sutra na kontroli[sm=bravo.gif]

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 10:28:34)

Mi jos nismo ime smislili. Evo papiri stoje. Popunjeni osim dijela: ime djeteta [sm=sad.gif]. E, stvarno [sm=hudicek1.gif]

Ninuska imate li barem neki uzi izbor?

Mi smo ostali na 2 imena i odlucicemo kad se upoznamo sa bebom [sm=smiley1.gif]

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 10:29:22)

IZVORNA PORUKA: *nur*

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

IZVORNA PORUKA: Pufnicaa

Najvaznije od svega je da smo sve nasle svoje srodne duse hhehe..:)
I da smo sretne i zadovoljne,to je na kraju i svrha svega jel tako?

Nego recite mi zene nesto me brine inace malog odjecam svuda po stomaku,sad lijevo sad desno,a sinoc me probudio snazan pritisak dole i to je bilo bolno i trajalo je kratko elem danas me bolovi ubise al to je nista novo za mene jer je tako od pocetka,neg brine me to sto bebu osjetim skroooz nisko nekako kao da mi dole po dnu se vrti ne stomaka,nego kao da me u kanal udara nemogu bas da razaznam,jel to normalno?

Pufnicee i ja sam tako osjecala bebu skroz dole kucka i meni bilo cudno pa kad sam otisla isto mi je Dr rekla da se beba okrenula glavicom dole sto je normalno za da se desi oko 7 mjeseca,al kod mene se i bebica spustila dole ...

Mene zanima jel mora se kod svake trudnice izbacit pupak u trudnoci ili to ne mora biti tako....ja sam u 8 a jos uvijek pupak normalan a vidjala sam kod trudnica s manjim stomakom da je pupcic izbacen...[sm=smiley1.gif]

I ja sam osjecala po cijelom stomaku, i to jake pokrete. A težinu po dnu stomaka osjetim vec odavno, kaže dr. to je zbog polozaja jer je beba okrenuta na guzom. Međutim juće što rece LEptirica osjecam blaga kuckanja u dnu stomaka bas, bas nisko.

Nadam se da se okrenuo , što neko spomenu, da se beba vjerovatno okrene kada se tako osjeti.

Meni kad je beba bila okrenuta na zadak ja sam osjecala lupkanje duboko dole na dnu stomaka valjda nogicama dole lupkala, a sad kad je okrenuta glavicom duboko dole, osjetim lupkanje u predjelu pupka, kod mene izgleda obrnuto sve[sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 10:31:43)

mi smo tj.ja izabrala imena prije nego su se rodile...velikoj nisam bila sigurna jer sam joj dala ime po gracioznoj princezi soraji [sm=smiley36.gif]..a ona bila bucmasta ko mishelinka..sad je vec ko balerina.i ime joj stoji...a mala..vidjet cemo a mislim da i njoj stoji njeno ime [sm=smiley1.gif]

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 10:43:22)

Dobro jutro zene [sm=zz_wavespin.gif]

Ja jutros poranila a nije mi bilo do toga [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Lose spavam vec 3 noci, odnosno ne spavam nikako. Preksinoc sam legla tek u 6 i spavala do 9 i to je bilo to od mene. Sinoc zaspala u pola 11 kad 2 sata kasnije zovu mm da su im provalili u kancelariju, razbudim se i opet nisam spavala do 5. Jutros ukljucila vec, okupala se, malo pospremila, napravila nam dorucak i taman krenula s malcem na radionicu kad se on poceo zaliti da ga boli stomak. Dobio proljev...nazovem ja mm da ga upitam je li sinoc normalno kakio kaze nije imao je proljev, rekao sam ti. Ja nisam to cula, pa sam mu jutros dala jogurt i on popio pola litre [sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif] bice nam veselo citav dan[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Ugl odustanemo od radionice, presvucemo se, evo ja sad kafu popila pa cu malo usisati i prebrisati podove.

Ja sam kao i LTM prvo dijete dobila sa 29 a drugo cu aBd sad sa 32, i to je to od mene [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Poslije ovoga cu dole dobro zakljucati [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Najavila sam mm da ce mi veceras pomoci sa brijanjem gospodje [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Sav se unervozio[sm=smiley36.gif]

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 11:23:49)

Grozni ste [sm=jezicek.gif] Bas nemate ideju ili se ne mozete sloziti? Mi smo se oko E jedva dogovorili. Ja htjela Mia, on Hana. I niko ne popušta [sm=smiley36.gif] I na kraju kad je predlozio Esma, tu sam se vec slozila. A Lejli je Esma dala ime. Musko imamo odavno, jos od prije djece [sm=jezicek.gif] Jedino ako je doktorica fulila i opet bude curica, opet cemo se tesko sloziti oko imena[sm=jezicek.gif]

Aidana, ja sam tako mm zamolila kad sam bila [sm=nosecka.gif] sa E da pomogne. Ma jok, vise mene bilo strah, nego njega. Neka, sama cu... Sa L sam bila pametnija i isla na egipatsku depilaciju, na porod otisla bez ijedne dlacice, jos sporije rasle poslije, nisu mi odmah probile na ranu kao prvi put. Ma divota. Evo kanim se i sada da krenem, nego lijena sam uzas jedan, da ne moram, ne bih disala[sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 11:45:13)

Hahahaha Aidana bas me nasmija za jogurt i za sredjivanje gospodje [sm=jezicek.gif] Bas je zafrkano sa velikim pupom, ja sam se skoro isjekla sva , koristila ogledalo ali opet nije zgodno [sm=smiley36.gif]
Za ime bebe smo odlucili cim smo ostali trudni, i zensko ime i musko.

Vidim pricate o lupkanju beba, ja sam do 6. mjeseca osjecala u donjem dijelu stomaka, sad ne osjecam tu, nego u visini pupka na stranama stomaka pa i malo visocije, to su udarci nogama [sm=smiley36.gif] pa se nekad s njim igram, malo masiram pupu rukom pa prestanem a on udari i tako vise puta.. a neku noc je po prvi put mm vidio da se pupo mice kad beba udari i toliko je bio uzbudjen ne moze da vjeruje kako tako malo bice udara, te stavi ruku pa osjeti udarac , te odmakne ruku pa gleda a beba udara li udara [sm=smiley36.gif] vise kada lezim a pomalo i kad sjedim, kada hodam ili stojim ne osjecam pokrete...

Joj jesam ja, pricam o visku kg a za dorucak jela burek sa kiselom salatom i sladoled [sm=smiley36.gif]

A cujem sveki govori da hoce tetka od svekra da dodje meni i mm-u u goste vcrs nekad, a nije nas ni zvala ni pitala jesmo li kod kuce vcrs, bas to ne volim. A i razmisljala sam o tome neki dan kad se porodim narod ce dolaziti a zvace svekrvu na njen telefon, moracu joj reci da kad neko hoce nama da dodje da me zovne ja cu se javiti na telefon pa cu odluciti dal ih mogu primiti tad ili za nekoliko dana... a moja sveki je starinski tip, ona ne bi mogla nekome reci da ga ne mozemo primiti u goste, radije bi skocila s mosta. Pa cu ja preuzeti na sebe tu obavezu [sm=smiley36.gif] Pogotovo kad se porodim tek, u prvih 10 dana necu nikakve goste po kuci, osim mojih roditelja, njih volim u svaka doba da mi dodju... I mm-ove roditelje, oni su najblizi. A ovo ostalo neka ceka, necu ni ja ni beba nigdje pobjeci.

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 11:56:18)

Napisem kilometarski post i ode mi a zaboravila kopirati [sm=zz_banghead.gif]
Rose gdje si kupila tu maramu. Meni se ono cini ko super stvar

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 12:19:43)

Grozni ste [sm=jezicek.gif] Bas nemate ideju ili se ne mozete sloziti? Mi smo se oko E jedva dogovorili. Ja htjela Mia, on Hana. I niko ne popušta [sm=smiley36.gif] I na kraju kad je predlozio Esma, tu sam se vec slozila. A Lejli je Esma dala ime. Musko imamo odavno, jos od prije djece [sm=jezicek.gif] Jedino ako je doktorica fulila i opet bude curica, opet cemo se tesko sloziti oko imena[sm=jezicek.gif]

Aidana, ja sam tako mm zamolila kad sam bila [sm=nosecka.gif] sa E da pomogne. Ma jok, vise mene bilo strah, nego njega. Neka, sama cu... Sa L sam bila pametnija i isla na egipatsku depilaciju, na porod otisla bez ijedne dlacice, jos sporije rasle poslije, nisu mi odmah probile na ranu kao prvi put. Ma divota. Evo kanim se i sada da krenem, nego lijena sam uzas jedan, da ne moram, ne bih disala[sm=smiley1.gif]

Znam :). Mala htjela Danin ali znaci skrt..pa nam.to bezveze..imala i ja neki.prijedlog ali muza asocira na nekakvog lika. Njegovi prijedlozi se meni ne svidjaju :). A maloj sam ja dala ime. Njemu se nikako nije svidjalo, pa mi bezveze previse zatezati...a zatezem haha

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 12:22:20)

IZVORNA PORUKA: aidana

Dobro jutro zene [sm=zz_wavespin.gif]

Ja jutros poranila a nije mi bilo do toga [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Lose spavam vec 3 noci, odnosno ne spavam nikako. Preksinoc sam legla tek u 6 i spavala do 9 i to je bilo to od mene. Sinoc zaspala u pola 11 kad 2 sata kasnije zovu mm da su im provalili u kancelariju, razbudim se i opet nisam spavala do 5. Jutros ukljucila vec, okupala se, malo pospremila, napravila nam dorucak i taman krenula s malcem na radionicu kad se on poceo zaliti da ga boli stomak. Dobio proljev...nazovem ja mm da ga upitam je li sinoc normalno kakio kaze nije imao je proljev, rekao sam ti. Ja nisam to cula, pa sam mu jutros dala jogurt i on popio pola litre [sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif] bice nam veselo citav dan[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Ugl odustanemo od radionice, presvucemo se, evo ja sad kafu popila pa cu malo usisati i prebrisati podove.

Ja sam kao i LTM prvo dijete dobila sa 29 a drugo cu aBd sad sa 32, i to je to od mene [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Poslije ovoga cu dole dobro zakljucati [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Najavila sam mm da ce mi veceras pomoci sa brijanjem gospodje [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Sav se unervozio[sm=smiley36.gif]

Sad malo dijetalne ishrane :). Da ga prodje sto prije.
A, sto ne ides na depilaciju? Lakse ti, a i duze dlake ne rastu :)

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 12:24:12)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Napisem kilometarski post i ode mi a zaboravila kopirati [sm=zz_banghead.gif]
Rose gdje si kupila tu maramu. Meni se ono cini ko super stvar

kupila kod babysaurus...tj poslala muza u njnu radnju u nekadasnji merkator kod hitne

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 12:29:39)

Znam :). Mala htjela Danin ali znaci skrt..pa nam.to bezveze..imala i ja neki.prijedlog ali muza asocira na nekakvog lika. Njegovi prijedlozi se meni ne svidjaju :). A maloj sam ja dala ime. Njemu se nikako nije svidjalo, pa mi bezveze previse zatezati...a zatezem haha

ja sam za Leonu imala ime i prije nego se rodila. mislim znala sam da ce mi se ako budem imala curicu malena zvati leona. mozda sam pricala ali moji su godinama ljetovali na Bracu i dok sam studirala onda se i ja privalim njima (tako 4 godine zaredom) [sm=smiley36.gif] to su bila najbolja ljetovanja do tad. Mama, tata i ja, nekad brat znao vikendom uletiti. I jedne godine ja bila sama 8 dana dole, i po cijeli dan na plazi i jedan dan ja se kupam kad pored mene pliva djevojcica sa miskama, preslatka, plave krupne oci, kikice na glavi, pored nje tata, malo pokrupniji, ima ga (kasnije skontam licio na mog buduceg muza [sm=smiley36.gif])
elem, u pricu tamo vamo, dijete ostavilo takav utisak na mene, kako je pametna, slatka, prosto neodoljiva...i upitah je kako se zove i ona rece leona...ali tako punim ustima izgovori da mi je to ime tako ostalo urezano. I svo ovo vrijeme mi je to jedino ime koje se motalo po glavi i rodi se meni moja Leona, i ime joj tako pristaje... prava je Lavica, sve mora biti po njenom. Pravi jarac u horoskopu [sm=smiley36.gif]
Za drugo je bio dogovor da ce muz da izabere, bila neka lista, vrtili se u krug...nekih prijedloga ali nijedno nije bilo to to. Muz trazio nesto kratko, aristokratsko uz prezime [sm=smiley36.gif] e onda su jos isli i zahtjevi da niko od prijatelja nije maznuo, da ne znamo nikog sa tim imenom, da ne mogu neki nadimci... elem, Nora se i rodila nismo znali ime, ja je zvala beba [sm=smiley36.gif] onda je on poslao onu famoznu poruku da ce znati ime kad se oni ugledaju. i tako je i bilo... njih dvoje se ugledali i tu on rece Voli tata svoju Noru najvise [sm=smiley1.gif]
I svidja mi se Nora pravo, nije cesto, kratko, nekako mi lijepo zvuci uz nase neobicno prezime, niko od prijatelja nema Noru... Juce je nosam i zastadosmo pored kucne biblioteke i zvjeramo i ugledam knjigu od Nore Roberts [sm=smiley36.gif] malo iznad Ibzenova Nora [sm=smiley36.gif], tad rekoh svojoj Nori, ti si pravo slavna [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>