RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (20.9.2015 18:50:16)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

IZVORNA PORUKA: LieToMe

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: ziel

Ja i mm se upoznali 24.ili 25.avgusta nisam ni zapamtila a uzeli se 21.novembra [sm=smiley36.gif] termin poroda nam je 19.novembar [sm=duda.gif]

trenutno su u braku vise nego su se zabavljali...prva godin'snjica i rodjenje djeteta ublizu ...mozda ti bude isti dan [sm=smiley36.gif]

moj tata je mene dobio za prvu godisnjicu braka [sm=smiley1.gif] do duse uranila sam jedan dan [sm=smiley36.gif] a mama je prvu godisnjicu braka provela u bolnici sa mnom i gledala slet sa bolnickog prozora...eh Tito i stafeta i dan mladosti...
moja L i ja smo rodjene isti dan, srijeda, ubole usred sedmice. a N mi je kao i brat ponedjeljak...i oboje popodne, ona u pola 5 on u 5:25... bas neki dan mama prica kako je fulila epizodu Dinastije, otisla njega da rodi...sad opet repriziraju Dinastiju...kakav splet okolnosti

Jos da je bila ta epizoda kad si N rodila pa da se sve poklopi [sm=smiley1.gif]
Ja sam mm rekla da mu ovaj rodjendan necu nista kupovati. Beba mu je rodjendanski poklon, doduse malo ce ga dobiti ranije. Kaze on meni kako meni ubodu ove termine i kako ja to prenesem mozda i rodim 20-tog za njegov rodjendan [sm=smiley36.gif]

mi racunamo da nam je beba poklon za 7 godisnjicu jesta malo kasniji ...malo manje od mjeec dana kasnije al to je to [sm=smiley36.gif] inace smo za godisnjicu kupili sebi pidzame u konzumu [sm=smiley36.gif]

sandraci -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (20.9.2015 19:18:21)

Ne idem privatno, idem u Dom zdravlja.. Ma ovu kontrolu me nije ni htjela na ultrazvuk, vec kao ako ja hocu da virnem kod bebca. Izgleda da cu u bolnicu kod svog doktora Pelemisa, koji mi je radio kiretazu prosle godine, a bio jako prijatan, utjesan u tom teskom momentu i pricljiv.. Ocigledno ove u DZ bas briga.. Inace sam iz Bijeljine. Hvala ti na savjetu , ne bojim se da pitam, vec se odusevim vrckanjem bebe na ekranu i sto me i zanima zaboravim traziti.. [sm=smiley1.gif]

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (20.9.2015 19:41:50)

IZVORNA PORUKA: Pufnicaa

Najvaznije od svega je da smo sve nasle svoje srodne duse hhehe..:)
I da smo sretne i zadovoljne,to je na kraju i svrha svega jel tako?

Nego recite mi zene nesto me brine inace malog odjecam svuda po stomaku,sad lijevo sad desno,a sinoc me probudio snazan pritisak dole i to je bilo bolno i trajalo je kratko elem danas me bolovi ubise al to je nista novo za mene jer je tako od pocetka,neg brine me to sto bebu osjetim skroooz nisko nekako kao da mi dole po dnu se vrti ne stomaka,nego kao da me u kanal udara nemogu bas da razaznam,jel to normalno?

Pufnicee i ja sam tako osjecala bebu skroz dole kucka i meni bilo cudno pa kad sam otisla isto mi je Dr rekla da se beba okrenula glavicom dole sto je normalno za da se desi oko 7 mjeseca,al kod mene se i bebica spustila dole ...

Mene zanima jel mora se kod svake trudnice izbacit pupak u trudnoci ili to ne mora biti tako....ja sam u 8 a jos uvijek pupak normalan a vidjala sam kod trudnica s manjim stomakom da je pupcic izbacen...[sm=smiley1.gif]

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (20.9.2015 19:56:47)

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

Nego recite mi zene nesto me brine inace malog odjecam svuda po stomaku,sad lijevo sad desno,a sinoc me probudio snazan pritisak dole i to je bilo bolno i trajalo je kratko elem danas me bolovi ubise al to je nista novo za mene jer je tako od pocetka,neg brine me to sto bebu osjetim skroooz nisko nekako kao da mi dole po dnu se vrti ne stomaka,nego kao da me u kanal udara nemogu bas da razaznam,jel to normalno?

Pufnicee i ja sam tako osjecala bebu skroz dole kucka i meni bilo cudno pa kad sam otisla isto mi je Dr rekla da se beba okrenula glavicom dole sto je normalno za da se desi oko 7 mjeseca,al kod mene se i bebica spustila dole ...

Mene zanima jel mora se kod svake trudnice izbacit pupak u trudnoci ili to ne mora biti tako....ja sam u 8 a jos uvijek pupak normalan a vidjala sam kod trudnica s manjim stomakom da je pupcic izbacen...[sm=smiley1.gif]

Meni nije pupak izbacen a u 31 sam sedmici.... Ja sam mislila da je pupak izbacen onim trudnicima kojima je tako i svezan, jer ima onaj uvuceni i izbaceni pupak... Kod mene je uvuceni.

Leptirice a je li ti moras mirovati iz razloga sto ti je bebica nisko? Jer i meni je bebica nisko, doktorica rekla da pijem apaurin po potrebi i da nosim steznik, kad sam je pitala trebam li mirovati, kaze ne treba[sm=zmeden.gif]

ferguson -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (20.9.2015 20:03:30)

I ja imam vec mjesec dana taj uzasan osjecaj,kao da mi ceprka bukvalno u porodjajnom kanalu,ne da mi pritisce,nego bas neko cackanje,ali toliko nisko da se prepadnem.doktor kaze vjerovatno je to kad lezis na ledjima,pa bebi ne odgovara,a nigdje veze, skoro nikad ne lezim na ledjima,ali to on samo da me skine sa dnevnog reda.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (20.9.2015 20:12:30)

ne mora meni nije iskocio

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (20.9.2015 20:28:59)

ne mora meni nije iskocio

Nije ni meni a masala koliki je [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (20.9.2015 20:45:07)

ma kod mene u drugoj trudnoci skroz mali pupo bio...neki tek u 9-om skontali da sam trudna ... tj ja im rekla [sm=smiley36.gif]

Pufnicaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (20.9.2015 21:09:42)

ne znam koja si sedmica al kazu da se tako beba osjeca kada se okrene na glavu

Ja sam 22 sedmica,na ultrazvuku prije eto sad ce 7 dana bio je vodoravno sav se ispruzio..pa mozda se okrenuo vrti se stalno,u 16tjednu je dubio na glavi...Mene samo tako prepadne radi ovih kontrakcija...

Sto se tog pupka tice meni je uvuceni oduvijek i do sad se nista nije izrazio...

mojbebac -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (20.9.2015 21:55:29)

Hvala vam na podrsci....mene spucala trema,sutra pretrage,u utorak kontrola....bice ovo duga sedmica

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (20.9.2015 22:35:14)

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Meni nije pupak izbacen a u 31 sam sedmici.... Ja sam mislila da je pupak izbacen onim trudnicima kojima je tako i svezan, jer ima onaj uvuceni i izbaceni pupak... Kod mene je uvuceni.

Leptirice a je li ti moras mirovati iz razloga sto ti je bebica nisko? Jer i meni je bebica nisko, doktorica rekla da pijem apaurin po potrebi i da nosim steznik, kad sam je pitala trebam li mirovati, kaze ne treba[sm=zmeden.gif]

Pa meni je prepisala strogo mirovanje i takodje dala buskopan i dabroston da pijem...jer me pregledala vaginalno i ustanovila to da je beba jako nisko se spustila i grlic omeksao ...cak me pitala jesam li imala kakve bolove ili kao grcenje maternice....ja to jesam imala ali sam mislila da se kostibsire i pripremaju za porodjaj...al eto...
Ako ti tvoja dr nije rekla da mirujes znaci da beba nije toliko nisko,ona ipak zna najbolje stanje tvoje...a normalno je da oko 30 sedmice pocne spustat bebica i okretati glavicom prema dole...posebno kod prvorotkih...tako da nemoj se brinuti najbolje slusati svoje doktorice jer i svaka trudnoca je individualna za sebe...[sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (20.9.2015 22:45:59)

Ja sam mrtva, stopala mi trne, otecene none do bola, gosti upravo odose .dok sam raskrcila u kuhinji obrisala stol u dnevnom umeljan od svaceg, nisam mogla oprati tepsiju od mesa i neku tacnu sto nije moglo u masinu, sutra cu. Kako je lijepo leci ispruziti se..
Vidjoh samo za pupak da ste pisale, kod mene je uvucen jos uvijek mislim da nece ni izaci napolje, babica mi ga dobro.svezala unutra [sm=smiley36.gif] laku noc [sm=duda.gif]

Pufnicaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (20.9.2015 23:24:52)

IZVORNA PORUKA: ziel

Ja sam mrtva, stopala mi trne, otecene none do bola, gosti upravo odose .dok sam raskrcila u kuhinji obrisala stol u dnevnom umeljan od svaceg, nisam mogla oprati tepsiju od mesa i neku tacnu sto nije moglo u masinu, sutra cu. Kako je lijepo leci ispruziti se..
Vidjoh samo za pupak da ste pisale, kod mene je uvucen jos uvijek mislim da nece ni izaci napolje, babica mi ga dobro.svezala unutra [sm=smiley36.gif] laku noc [sm=duda.gif]

Joj sudje je najgore hehe...Sad odmaraj i uzivaj..Vala i moj je bas uvucen nema mu mrdanja...

Odoh i ja na spavanje..kupila sam onaj jastuk za trudnice banana ili cvrle,u baby shopu jeste preskup al vrijedi svake marke,punjnje mu je nako kao pjeskovito silikonske mrvice namjesti se po zelji ma spavam s njim ko beba hehe :)

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 6:42:46)

Jutro [sm=nosecka.gif] i mame [sm=smiley1.gif]
Kod mene na TV-u MEDIUM, ne znam jeste li kad gledale tu seriju, bas je interesantna.
Popila sam caj s medom, ispratila mm na posao pa moram sacekati da mi nesto javi za 10-ak min.pa cu opet leci.
Lijepo vrijeme za spavanje, milina [sm=smiley12.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 8:21:06)

Jutro vam [sm=smiley1.gif]
Ja uzivam u ovom kisnom i oblacnom vremenu, N spava (sinoc je malo mucili grcevi, zaspala je oko pola 12 i do pola 6 i evo jos pajki), ja pojela onu svoju maticnu mlijec, utoplila se, malo sam se izgleda prehladila (spavala sam dviej noci pored otvorenih vrata od balkona, znam do mene je)...
Mislila sam da cemo N i ja skitati a vidi vremena, ne izlazi mi se iz kuce. Mozda predvece kad mm dodje sa posla odemo do konzuma i do cm-a kupiti nekih djidja, pelena i malo se provrtiti... vidjecu kakva budem necu nista unaprijed da pricam.

Nemam prati, peglati, juce sam prebrisala sve sto sam imala kad je mm odveo L kod mojih...tacno da uzivam cijeli dan, da se izlezavam i gledam tv...i da slinim [sm=smiley13.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 8:26:57)

Ja uzivam u ovom kisnom i oblacnom vremenu, N spava (sinoc je malo mucili grcevi, zaspala je oko pola 12 i do pola 6 i evo jos pajki), ja pojela onu svoju maticnu mlijec, utoplila se, malo sam se izgleda prehladila (spavala sam dviej noci pored otvorenih vrata od balkona, znam do mene je)...
Mislila sam da cemo N i ja skitati a vidi vremena, ne izlazi mi se iz kuce. Mozda predvece kad mm dodje sa posla odemo do konzuma i do cm-a kupiti nekih djidja, pelena i malo se provrtiti... vidjecu kakva budem necu nista unaprijed da pricam.

Nemam prati, peglati, juce sam prebrisala sve sto sam imala kad je mm odveo L kod mojih...tacno da uzivam cijeli dan, da se izlezavam i gledam tv...i da slinim [sm=smiley13.gif]

Jutrooo

Ja sama ipak. Sestra danas ne radi, pa sam.A. poslala u vrtic. I mi smo prespavali noc [sm=bravo.gif]. Doduse, ja sam.se budila jer se mali natezao. Primjetila sam.da zadnja dva tri dana se nateze kad treba da kaki. Jel i tvoja N? Kontam.da nije od kapi[sm=zmeden.gif]. Bar ne place...
Lezi i odmaraj. Vrijeme za spavanja. I cijela sedmica ovakva..

ziel spavaj. Iskoristi i odmori dok mozes. Jos si na bolovanju..ma milina [sm=bravo.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 8:34:12)

Dobro jutro drage dame [sm=smiley1.gif]

ziel ti bas uranila [sm=smiley1.gif]

ltm napokon mirno kod tebe [sm=smiley1.gif] Jesi li to prehladjena?

ninuska u pravu si... vrijeme je idealno za spavanje [sm=smiley1.gif]

ja mislim da moja prehlada lagano prolazi... jos samo da se kutarisem ovog tuberanskog kaslja i bicu kao nova [sm=smiley1.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 8:35:20)

Dobro jutro i od mene. Izgleda da nam je svima dobrodoslo ovo zahladjenje.Svi se naspavali [sm=smiley36.gif] Ja sam se samo jednom budila u vc. I opet zaspala do sedam. Onda sam ustala.MM i Ajla otisli u skolu i na posao. Ukljucila turu bijelog vesa. Sad ja i Atija same ona gledacrtane a ja hocu da pijem kafu.

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 8:36:50)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Jutrooo

Ja sama ipak. Sestra danas ne radi, pa sam.A. poslala u vrtic. I mi smo prespavali noc [sm=bravo.gif]. Doduse, ja sam.se budila jer se mali natezao. Primjetila sam.da zadnja dva tri dana se nateze kad treba da kaki. Jel i tvoja N? Kontam.da nije od kapi[sm=zmeden.gif]. Bar ne place...

ziel spavaj. Iskoristi i odmori dok mozes. Jos si na bolovanju..ma milina [sm=bravo.gif]

Ma ne nateze se nesto previse, super joj je kaka, ali skontamo joj na faci da kaki [sm=smiley36.gif] i kaki mi svaki drugi dan, do duse rekose mi je da za dojene bebe normalno da nemaju vise dana stolicu, kad samo doje, jer ona je samo 2 puta probala ad, sa L sam recimo dobre 3 sedmice u pocetku uspostavljala dojenje pa smo joj stalno davali ad i cesto je kakila.
Ma nju uhvati navece pred spavanje, oplace turu tj vristi...i izgleda dok se ne izvristi i ne zaspe. Ne pomaze ni sika, ni masiranje... e jos ne skontasmo jel nesto sto ja pojedem pa njoj skodi, pa tek je navece uhvati ili ona to od viska energije malo vristi i zaspe.

Ja se nadam da ce bar jedan dan biti lijep da izadjemo nas dvije u skitnju.
Kojeg je Bajram, 24 ili 25???

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 8:39:06)

IZVORNA PORUKA: mom2B

Dobro jutro drage dame [sm=smiley1.gif]

ziel ti bas uranila [sm=smiley1.gif]

ltm napokon mirno kod tebe [sm=smiley1.gif] Jesi li to prehladjena?

ninuska u pravu si... vrijeme je idealno za spavanje [sm=smiley1.gif]

ja mislim da moja prehlada lagano prolazi... jos samo da se kutarisem ovog tuberanskog kaslja i bicu kao nova [sm=smiley1.gif]

a jesam [sm=smiley13.gif] posto smo N i ja spavale u dnevnom proslu heftu bile one vrucine i ja drzala vrata otvorena na kant, nekad i sirom, njoj nije smetalo nije na udaru ali ja sam odmah pored vrata i valjda me u neznanju napuhalo [sm=smiley13.gif]
evo mi grlo hrapavo i slinim ko velika [sm=smiley13.gif]
evo mi se N budi na dozu sike i presvlacenje [sm=smiley1.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 8:43:47)

a ne daj se LTM... ja sam cula da je 24-og Bajram

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 8:47:44)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Jutrooo

Ma ne nateze se nesto previse, super joj je kaka, ali skontamo joj na faci da kaki [sm=smiley36.gif] i kaki mi svaki drugi dan, do duse rekose mi je da za dojene bebe normalno da nemaju vise dana stolicu, kad samo doje, jer ona je samo 2 puta probala ad, sa L sam recimo dobre 3 sedmice u pocetku uspostavljala dojenje pa smo joj stalno davali ad i cesto je kakila.
Ma nju uhvati navece pred spavanje, oplace turu tj vristi...i izgleda dok se ne izvristi i ne zaspe. Ne pomaze ni sika, ni masiranje... e jos ne skontasmo jel nesto sto ja pojedem pa njoj skodi, pa tek je navece uhvati ili ona to od viska energije malo vristi i zaspe.

Ja se nadam da ce bar jedan dan biti lijep da izadjemo nas dvije u skitnju.
Kojeg je Bajram, 24 ili 25???

24-og je Bajram, cetvrtak. Haj na baklavu [sm=smiley36.gif].
Ova nema zatvor..sad ima oko 3 stolice u 24 sata...i nirmslna je, kasasta i zuta...al.eto primjetih da se nateze i ispusta usput one zvukove haha..
Vjerovatno se N naguta vazduha..pretpostavljam ako halapljivo jede. A znas da inace grcevi idu u nekim intervalima. Bas u teskim slucajevima muce po cijeli dan

Pufnicaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 9:06:46)

Dobro Jutro,vi bas uranile valjda to tako ide kad imate bebice heheh..:)I vidim neke se i naradile..Ja evo tek kuham kafu..Kontam se da li da danas odem na Jezero neznam od kad mi radi doktor moram na kontrolu i gore..Vrijeme mi bas godi nemogu onih vrucina vise :)

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 9:31:31)

mi jutros isprobali wrap maramu..mm kupio neki dan i odlina je stvar..ustelila sam se sa vezanjem, a mala je cak i zakunjala...kratko smo ga nosili, do vrtica i nazad...a vrtic mi je blizu i trebalo mi za ove brzinske izlaske...kontam kisa ce pa nisam uzela kolica i nisam isla u setnji, samo otisli i vratili se

sutra aBd prva kontrola...nije mm mogao danas uzeti sloboda dan pa cemo sutra

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (21.9.2015 9:33:32)

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Pa meni je prepisala strogo mirovanje i takodje dala buskopan i dabroston da pijem...jer me pregledala vaginalno i ustanovila to da je beba jako nisko se spustila i grlic omeksao ...cak me pitala jesam li imala kakve bolove ili kao grcenje maternice....ja to jesam imala ali sam mislila da se kostibsire i pripremaju za porodjaj...al eto...
Ako ti tvoja dr nije rekla da mirujes znaci da beba nije toliko nisko,ona ipak zna najbolje stanje tvoje...a normalno je da oko 30 sedmice pocne spustat bebica i okretati glavicom prema dole...posebno kod prvorotkih...tako da nemoj se brinuti najbolje slusati svoje doktorice jer i svaka trudnoca je individualna za sebe...[sm=smiley1.gif]

meni se beba spustila tek na pordu kad su mi probili vodenjak [sm=smiley36.gif] tada je odlucila i da izadje...odmah [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>