Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2015 12:55:01
*nur*
IZVORNA PORUKA: ziel
I flasice i bebecu odjecu, kad je vrijeme da peremo? 2-3 nedjelje pred termin?
ma ja cu mozda i ranije i sloziti u komodu, nemoze se uprasiti kada je zatvoreneo.Posteljinicu, dekice i slicno sam kontala isto oprati ranije pa umotati u nas carsaf i staviti u komodu ili u krevetac kada ga kupim aBd.Jer neznas i kada ce aBd porod krenuti
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2015 12:59:25
ziel
IZVORNA PORUKA: *nur*
ma ja cu mozda i ranije i sloziti u komodu, nemoze se uprasiti kada je zatvoreneo.Posteljinicu, dekice i slicno sam kontala isto oprati ranije pa umotati u nas carsaf i staviti u komodu ili u krevetac kada ga kupim aBd.Jer neznas i kada ce aBd porod krenuti
I meni je sve to na pameti, nezz kad ce krenuti, hoce li me iznenaditi ranije, sjetim se ove jedne komsinice 3 nedjelje prije termina se porodila a i MAM je cini mi se 18 dana prije termina.... Nisi jos krevetic nabavila? Ja ga smjestila vec i svaki dan zastanem pored njega i komodice i gledam hihi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2015 13:10:20
aidana
flasicu operes kad ti zatreba, to je cas posla prokuhati.
A odjecu sam ja spremila kad sam usla u deveti, za svaki slucaj. Posteljinu sam oprala, namjestila u krevetic i prekrila sve. Odjeca je sva oprana , ispeglana i slozena u komodi. Meni licno bi bilo kasno cekati 2 sedmice pred porod jer ne znas nikad kad ce tacno krenuti. A valja sav taj ves oprati, osusiti i ispeglati.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2015 13:18:30
UmmuHamza2305
IZVORNA PORUKA: *nur*
I meni je sve to na pameti, nezz kad ce krenuti, hoce li me iznenaditi ranije, sjetim se ove jedne komsinice 3 nedjelje prije termina se porodila a i MAM je cini mi se 18 dana prije termina.... Nisi jos krevetic nabavila? Ja ga smjestila vec i svaki dan zastanem pored njega i komodice i gledam hihi
Ja danas ispeglala zadnju turu odjećice.. Ne znam šta će se uprašiti, zatvoreno je.. Krevetić će mi sutra stići, in shaa Allah..Kolica mi ne trebaju do proljeća, na komodice, ljulje i slične stvari ne namjeravam bacati pare,a i svoje sam upozorila da mi ne kupuju Onu korpu za iznošenje sam uzela od bratovog malog, i oni su je upotrijebili samo na dan izlaska iz bolnice i nikad više.. oprala sam ju u mašini i smjestila u ormar.. Kod nas nema vode, a imam tonu posla
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2015 13:26:21
ziel
Pa dobro vjerovatno imas mjesta u svojim ormarima za bebece stvari, kod mene u spavacoj sve puno, a beba ce s nama u spavacoj biti, tako da je komodica dobrodosla i po mjeri radjena, moze mi sva bebina odjecica stati Za lezaljke ne znam sad jos dok ne vidim kakva ce beba biti, hoce li biti miran, ako mi bude trebalo i to nije problem kupiti, mada krevetic mi ima tu opciju ljuljanja pa mozda mu to bude pasalo A korpu za iznosenje kupila u Fisu u kompletu s torbom za 18 KM Nije da se foliram nesto ali prvo mi je dijete i radujem se svemu i sve sto mogu finansijski izdrzati necu ni da razmisljam i necu da stedim na bebi, stedicu na drugim stvarima...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2015 13:39:18
UmmuHamza2305
Dobro to, ti nemaš prostora.. Ja imam, pa bi mi to bilo bacanje para.. Ima stvarno stvari koje nisu potrebne.. Po mom mišljenju je bolje kupiti drugom djetetu koje nema ono što mu je neophodno, nego svog od malih nogu učiti da ima sve živo..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2015 14:02:13
maksi
Nikako da stignem da vam se javim rodila se princeza teska 4000kg i mama i beba su dobro A strina presretna nek mi je ziva i zdrava
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2015 14:10:43
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: maksi
Nikako da stignem da vam se javim rodila se princeza teska 4000kg i mama i beba su dobro A strina presretna nek mi je ziva i zdrava
cestitam strina nek vam je princeza ziva i zdrava i nek bude sretna sa tvojim djecacima kao starijom bracom sve najljepse od srca a jetrvi zelim brz oporavak
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2015 14:15:23
LieToMe RR
stigla zironana ali jos je nismo smontirali. mm trknuo u soping, ja starijoj uzinu eno je spava. mala svo vrijeme budna, dva puta sikila sad cemo ovo sastaviti i da je cusnem u ono ne bi li se smirila koji su ono kreteni u baby centru. ostavis im 40 km i nedaju ti pisljivi poklon uz cestitku vadim ja djidje i rekoh muzu a gdje poklon, kaze on nisu mi dali
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2015 14:27:35
mojbebac
Samo da se javim.... bila na kontroli,sve ok sve uredno,dogovorili u srijedu da se vidimo,u cetvrtak abd da radimo carski.... bas sam sretna,kaze dr da je ok i velicina bebe i starost posteljice pa nemam sta vise cekati.... ne moram vise puno lezati,danas sam izasla sa drugaricama na kafu poslije 7 dana i odmah mi je bilo lakse.... pozzzzz svima vama
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2015 15:02:21
aidana
IZVORNA PORUKA: mojbebac
Samo da se javim.... bila na kontroli,sve ok sve uredno,dogovorili u srijedu da se vidimo,u cetvrtak abd da radimo carski.... bas sam sretna,kaze dr da je ok i velicina bebe i starost posteljice pa nemam sta vise cekati.... ne moram vise puno lezati,danas sam izasla sa drugaricama na kafu poslije 7 dana i odmah mi je bilo lakse.... pozzzzz svima vama
eto bebice sljedece sedmice. Jesi li ti pisala neki dan da ti je ctg pokazao kontrakcije ili sam nesto pobrkala?
Ja sam mislila tebe pitati jesi li pripremila neki skafandercic za izlazak, jer su nam termini ublizu ali to pitanje sad otpada ti ces svoju bebicu cuvati dok je jos lijepog vremena
ja ne znam sta cu ako naglo zahladi, sto je vrlo moguce...nisam sigurna je li dovoljno ono plisano odjelce i dekica
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2015 15:04:27
aidana
IZVORNA PORUKA: LieToMe
stigla zironana ali jos je nismo smontirali. mm trknuo u soping, ja starijoj uzinu eno je spava. mala svo vrijeme budna, dva puta sikila sad cemo ovo sastaviti i da je cusnem u ono ne bi li se smirila koji su ono kreteni u baby centru. ostavis im 40 km i nedaju ti pisljivi poklon uz cestitku vadim ja djidje i rekoh muzu a gdje poklon, kaze on nisu mi dali
a kakav poklon ste trebali dobiti? Javi svidja li se N u lezajci
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2015 15:36:21
blue moon
Pa dobro vjerovatno imas mjesta u svojim ormarima za bebece stvari, kod mene u spavacoj sve puno, a beba ce s nama u spavacoj biti, tako da je komodica dobrodosla i po mjeri radjena, moze mi sva bebina odjecica stati Za lezaljke ne znam sad jos dok ne vidim kakva ce beba biti, hoce li biti miran, ako mi bude trebalo i to nije problem kupiti, mada krevetic mi ima tu opciju ljuljanja pa mozda mu to bude pasalo A korpu za iznosenje kupila u Fisu u kompletu s torbom za 18 KM Nije da se foliram nesto ali prvo mi je dijete i radujem se svemu i sve sto mogu finansijski izdrzati necu ni da razmisljam i necu da stedim na bebi, stedicu na drugim stvarima...
Ziel kakva ti je to korpa za iznosenje za 18 KM iz Fisa možeš li uslikati, mi gledali isto neke cijena bila oko 50 KM, a bebu smo mislili iznijeti u AS koju ćemo dobiti, krevetac je narucen, komodica kupljena treba je sklopit, kolica također neće trebati do proljeća pa nisam ni gledala. To je sto se tice krupnijih stvari...ostalo ćemo polako kako sta nadjemo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 18.9.2015 15:43:27
ziel
IZVORNA PORUKA: blue moon
Ziel kakva ti je to korpa za iznosenje za 18 KM iz Fisa možeš li uslikati, mi gledali isto neke cijena bila oko 50 KM, a bebu smo mislili iznijeti u AS koju ćemo dobiti, krevetac je narucen, komodica kupljena treba je sklopit, kolica također neće trebati do proljeća pa nisam ni gledala. To je sto se tice krupnijih stvari...ostalo ćemo polako kako sta nadjemo