RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:06:48)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Zene..ja doslana kontrolu..6 prstiju otvorena...ukljucili mi drip

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
sretno draga moja, bice to sve super, ne sumnjam ja u tebe. bitno da je rodjendan prosao [sm=smiley1.gif]
drzim fige!!!

ja samo da vam kazem da sam isto u ludnici a ne u kuci [sm=smiley36.gif]
malena je imala fazu budnosti od dva i po sata, za to vrijeme rucak je bio gotov, palacinke ispekla, starija je uzinala,malena sikila, obje presvucene,uspjela sam masinu vesa pustiti...
uz sve to mm mi je natovario dvije ture od po dva majstora [sm=smiley36.gif] tacno za pobudaliti. on (mm) tacno da trazi razlog da ne progovorim s njim ni rijec [sm=smiley36.gif]
malo mi sto sam sama sa ovo dvoje maksuma nego jos i sa majstorima deveram [sm=hudicek1.gif]
maksi zeno ti sa troje svaka tebi cast [sm=bravo.gif]

ja sve kontam da je mrvu lakse kad ti je dijete samostalno, moja se ni ne oblaci sama, niti jede...jos nije u toj fazi da moze ista oko sebe...pa ja od 6 u zacaranom krugu... tacno sam maloprije stala na sekund, ne znam jesam dosla ili sam posla [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:13:03)

LTM hadj sad iskreno reci jel bolje sto je manja razlika u godinama medju djecom? Ja Bgm kako koji dan citam vase postove, tvoje i zena sa one teme bebe do 1.rodjendana, mijenjam misljenje da je bolja manja razlika...... Mozda i nije bolja[sm=zmeden.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:13:57)

[sm=zz_eek.png][sm=zz_eek.png][sm=zz_eek.png][sm=sloncek.gif]
draga ninushka, evo me panika opici[sm=zz_cold.gif]
Neka ti je sretno od srca,[sm=bravo.gif] drzim fige.i cekam da se javis sa lijepim vijestima

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:14:45)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] eto bebe jos malo ...bit ce joj ko meni 5 minuta bolova i gotovo [sm=smiley1.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:15:02)

Moji su sve sami oko sebe radili dok nije stigla beba sad moram obojicu da oblacim, plus za svakakve sitnice me zovu. Svjesna sam ja da je ljubomora u pitanju i da ce to sve proci. Ma meni bude najgore kad se njih dvojica svadjaju a zadnje vrijeme se i potuku [sm=smiley36.gif]
IZVORNA PORUKA: LieToMe

sretno draga moja, bice to sve super, ne sumnjam ja u tebe. bitno da je rodjendan prosao [sm=smiley1.gif]
drzim fige!!!

malena je imala fazu budnosti od dva i po sata, za to vrijeme rucak je bio gotov, palacinke ispekla, starija je uzinala,malena sikila, obje presvucene,uspjela sam masinu vesa pustiti...
uz sve to mm mi je natovario dvije ture od po dva majstora [sm=smiley36.gif] tacno za pobudaliti. on (mm) tacno da trazi razlog da ne progovorim s njim ni rijec [sm=smiley36.gif]
malo mi sto sam sama sa ovo dvoje maksuma nego jos i sa majstorima deveram [sm=hudicek1.gif]

ja sve kontam da je mrvu lakse kad ti je dijete samostalno, moja se ni ne oblaci sama, niti jede...jos nije u toj fazi da moze ista oko sebe...pa ja od 6 u zacaranom krugu... tacno sam maloprije stala na sekund, ne znam jesam dosla ili sam posla [sm=smiley36.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:16:02)

Ja udjoh na temu i vidjeh ninuskin post i smrzoh se[sm=smiley36.gif]
Bila na ctg-u, isla po uputnice za bolnicu i ctg, Ctg super. Evo ona u pupi dernek pravi teski. Malo me ko i bolovi neki uhvatili pa sam se prepala ko dijete malo, i legla ne bi li proslo[sm=smiley36.gif] ALi kad vidjeh ninuska 6 prstiju otvorena, ne bi mi dobro. Samo da joj prodje kako treba[sm=bravo.gif]

Odoh vas sad citati, valjda ja jos necu[sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:16:52)

Hvala zene...bolovi na 2-3 minute..aBd da brzo zavrsi :)

da zbog dripa..meni su ga ukljucili 5 minuta red izgon..probli vodenjak i ukljucili infuzju..nije ni 5 minuta kapala [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:19:09)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

drzim fige!!!

naravno da je lakse..a jos je lakse kad je jedno u vrticu...ja ne kuham jer mi je ovih dana mm kuci..maksimalno koristim [sm=smiley36.gif] ali aBd od ponedjeljak sam na drugom rezim..ujutr spremim bebu i Saju odemo do vrtca...ja i Sabi u kupovinu i kuci [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:20:30)

IZVORNA PORUKA: ziel

LTM hadj sad iskreno reci jel bolje sto je manja razlika u godinama medju djecom? Ja Bgm kako koji dan citam vase postove, tvoje i zena sa one teme bebe do 1.rodjendana, mijenjam misljenje da je bolja manja razlika...... Mozda i nije bolja[sm=zmeden.gif]

meni nije..meni ova moja taman..staijoj ce aBd 5 u novembru, velika je i zna masu stvari sama..ode u wc sama, otvori frizider..popne se da dohvati sta treba...upali komp [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:21:01)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

[sm=zz_eek.png][sm=zz_eek.png][sm=zz_eek.png][sm=sloncek.gif]
draga ninushka, evo me panika opici[sm=zz_cold.gif]
Neka ti je sretno od srca,[sm=bravo.gif] drzim fige.i cekam da se javis sa lijepim vijestima

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ne damo mi tebe [sm=smiley31.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:21:01)

Znas sta svaka razlika medju djecom ima svoje mane i prednosti, izmedju mojih starijih je razlika 19 mjeseci bilo je bas guravo tada nisam imala problema sa ljubomorom ali su obojica fakticki bili bebe nisu mogli ili znali nista oko sebe. A sada je razlika sa bebom 6 godina i 4,5 godine i sada je najveci problem ljubomora najstariji je najvise ljubomoran sada i na bebu i na brata sto mi je cudno a srednji ima neku svoju fazu urlanja i deranja pa svadjanja sa svima pa i samnom.
Tako da ja imam iskustva i sa malom razlikom i sa vecom a uvjek ima nekih problema,samo sto meni stariji mogu kada hoce b[sm=smiley36.gif] svasta dodati i donjeti kad sam sa bebom

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:23:45)

Tu si u pravu sada stariji mogu smi u kupatilo pa uzeti naprimjer nesto iz frizdera sami,obuci se ali postoje druge stvari kod mene svadja i tuca ipak sam ja mama djecaka to vi mame djevojcica ne mozete svatiti [sm=smiley36.gif]
IZVORNA PORUKA: rose

meni nije..meni ova moja taman..staijoj ce aBd 5 u novembru, velika je i zna masu stvari sama..ode u wc sama, otvori frizider..popne se da dohvati sta treba...upali komp [sm=smiley36.gif]

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:38:00)

Sretnob i s hajrom i od mene za Ninusku,da sve dobro ako Bog d prodje...
Drage moje ja imam jedno pitanje i pls da mi odgovorite ako znate....ja danas cijeli dan a i sinoc kad sam ustajala u wc imam bolove kao one menstrualne....citala sam da to trudnice osjete takav bol pred porod dok se otvaraju....pa me sad zanima jel mogu biti ti bolovi prisutni a da ne znaci otvaranje...
Hvala unaprijed i pozz za sve...[sm=smiley1.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:43:57)

Ninuska sretno draga,mozda vec i drzis bebaru u rukama [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif],brzo ce to cim su ti ukljucili drip,sta li stavljaju u onu infuziju Bog ih ne ubio [sm=smiley36.gif]

Carobnoooo tako sam se i ja tresla,a ulazila svaku minutu da vidim jesu li se rose i LTM porodile,kad sam ih preduhitrila tacno mi nesto lakse bilo[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif],a imam osjecaj da ce i kod tebe to sa pjesmom proci [sm=smiley1.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:44:58)

Ziel ja jedva cekam da se ti porodis akoBogda,vidjeces da neces znati kako se zoves,a kamoli razmisljat sta je ko rekao,i je li zamjerio [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:45:49)

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

Sretnob i s hajrom i od mene za Ninusku,da sve dobro ako Bog d prodje...
Drage moje ja imam jedno pitanje i pls da mi odgovorite ako znate....ja danas cijeli dan a i sinoc kad sam ustajala u wc imam bolove kao one menstrualne....citala sam da to trudnice osjete takav bol pred porod dok se otvaraju....pa me sad zanima jel mogu biti ti bolovi prisutni a da ne znaci otvaranje...
Hvala unaprijed i pozz za sve...[sm=smiley1.gif]

Selam alejki Leptirice :*
I ja imam te bolove, baš je neki dan otvorena tema http://www.ringeraja.ba/forum/Bolovi_u_sedmom_mjesecu_trudno%C4%87e/m_2618257/tm.htm
Ali pošto si ti na mirovanju ja mislim da je bolje da obavijestiš svoju dr [sm=smiley1.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:46:00)

eh iscitah sve.[sm=smiley36.gif]
Lezim i kontam da su u mene trenutno ovo neki lazni bolovi i da ce proci[sm=smiley36.gif] Neka me do ponedjeljka, Dr mi tek u ponedjeljak dolazi[sm=smiley36.gif]

Mozda se ninushka do sada i porodila

rose, ne daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj te me[sm=smiley36.gif] imam jos nekih obaveza [sm=smiley36.gif]

Zene, vi ste sve redom kraljice[sm=bravo.gif] Citam o dozivljajima i krenem se smijati i onda kontam, samo se ti smiji, sad ce i tebe poklopiti[sm=smiley36.gif] Nek ste vi meni zdrave zajedno sa srecicama vasim a nekako ce se sve stici[sm=bravo.gif]

Ona majica za dojenja je super. Cini mi se makar da jeste[sm=smiley36.gif]

Rucak danas ne pravim, salje svekrva, tako da sam u horizontali i bas mi je lijepo[sm=smiley36.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:47:15)

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Ninuska sretno draga,mozda vec i drzis bebaru u rukama [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif],brzo ce to cim su ti ukljucili drip,sta li stavljaju u onu infuziju Bog ih ne ubio [sm=smiley36.gif]

Carobnoooo tako sam se i ja tresla,a ulazila svaku minutu da vidim jesu li se rose i LTM porodile,kad sam ih preduhitrila tacno mi nesto lakse bilo[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif],a imam osjecaj da ce i kod tebe to sa pjesmom proci [sm=smiley1.gif]

[sm=smiley36.gif] e samo da znas koliko si mi puta pala na pamet, kontam imam ja jos do termina, i onda se sjetim tebe[sm=smiley36.gif] evo sad i ninushke[sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:48:29)

Ziel ja jedva cekam da se ti porodis akoBogda,vidjeces da neces znati kako se zoves,a kamoli razmisljat sta je ko rekao,i je li zamjerio [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=zz_smoke.png]
A sta onda tebi bii kad si se zalila da jedva cekas da odu svekijevci da ostanes sama s bebom? [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:49:55)

u pravu smo i ti i pandica se od neke panike porodile ranije a nas dvije kulirale [sm=smiley36.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:51:00)

Neaktivne clanice izbrisane sa spiska...postupak je moguce obrnuti [sm=smiley1.gif]

SEPTEMBAR

12.09. Araj [sm=modricrtici.gif]
20.09. Carobno Jutro[sm=rozacrtici.gif]
23.09. Ninuska [sm=modricrtici.gif] CEKAMOOOOO[sm=sloncek.gif]
23.09. hexe [sm=rozacrtici.gif]

OKTOBAR

06.10. Aidana [sm=rozacrtici.gif]
09.10. mojbebac [sm=modricrtici.gif]
23.10. Banancica [sm=modricrtici.gif]

NOVEMBAR

08.11. Blue moon [sm=rozacrtici.gif]
12.11. UmmuHamza2305 [sm=modricrtici.gif]
12.11. Pcelica [sm=modricrtici.gif]
15.11. Leptirica 87
19.11. ziel [sm=modricrtici.gif]
22.11. *nur* [sm=modricrtici.gif]
26.11. Farah 00 [sm=rozacrtici.gif]
28.11. Travelove [sm=rozacrtici.gif]

DECEMBAR

07.12 Elastigirl [sm=modricrtici.gif]
14.12. Leena [sm=modricrtici.gif]

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri [sm=rozacrtici.gif]
25.01. mom2B [sm=modricrtici.gif]

FEBRUAR

28.02. Isha

MART 2016.

04.03. škorpija

APRIL 2016.

08.04. suncica15

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:52:03)

u pravu smo i ti i pandica se od neke panike porodile ranije a nas dvije kulirale [sm=smiley36.gif]

Os sada kuliram totalno..ono mirna sam skroz[sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:55:09)

Mozda je ipak bolje sacekati da ono prvo dijete napuni 3 god. da makar moze samo sebi sta bilo uraditi, olaksati mamici [sm=smiley36.gif] Ali to kad se planira, kad je neplanirano dzaba su price neog zivi u momentu [sm=smiley36.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 16:08:06)

Moja A napokon zaspala,ne znam otkud joj ovolika snaga pa da izdrzi nespavanje ovoliko,a ja pored nje samo kljucam

Rose hoces ti voditi S na vakcinu kad napuni mjesec?

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 16:08:56)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Os sada kuliram totalno..ono mirna sam skroz[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>