RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 10:41:47)

IZVORNA PORUKA: ninuska

IZVORNA PORUKA: Leena

IZVORNA PORUKA: Isha

Leena, gdje te majice kupis?

Steznik sam nosila oba puta, a drugi put mi je bas pomagao zbog bolova u ledjima koje sam imala, nakon sto je stomak ispuhao.

http://www.hm.com/hr/product/52026?article=52026-G

To je to, a kupio mi jednom brat kad je bio u HR, a moze se i naruciti kod onih na fb sto prodaju h&m stvari, samo naplate po fino skuplje... Najbolje je ako ti neko ide u HR traziti da ti kupi.. Ima i dugih rukava [sm=smiley1.gif] i pojedinacnih, malo ljepsih, ove su basic, ali ja ove imam i meni super. Najbolje vam je otici na H&M Hr stranicu, pa u maternity wear pregledajte sta ima.

Ninuska, eto odgovorih gore za majice. Drago mi je sto je za rodendan sve super proslo. Super su ti bolovi, tako je meni sa Lejlom, pa se otvorih u sekundi, nadam se da ces i ti tako [sm=bravo.gif]

Koliko dugo si imala ovakve bolove? Meni evo opet pocelo...imam osjecaj ko da cu svaki cas procuriti (ono kad trebas menstruaciju da dobijes)?

Ltm..vala si u pravu..ko da mi je prvo dijete..uopste mi trudnoce nisu iste

Jesi li probala mjeriti? Ja nisam, ali su mi mm i sestra skontali da su pravilni postali u po frke... Kad imas kontrolu?
Da budem iskrena, meni nije puno proslo od tih kao da cu procuriti do poroda... Dva dana sam imala
Bolove te manje, a ti kao menstrualni su krenuli ujuto, u 2 sam otisla na kontrolu i bila 6 prstiju otvorena

mojbebac -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 11:01:56)

Aktivnosti milion kod sviju...i ja cekam mm da dodje pa da obavimo kupovinu za bebu... ovo vrijeme me ubilo nocas,nikako nisam spavala... ujedam kako sam nervozna ali izdrzace se.... pozzz pa vam javim sta sam kupila i kakve su cijene

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 11:59:21)

Mojbebac sretno danas sa kupovinom, taman da nam kazes svjeze informacije gdje sta ima i po kojim cijenama, planiram i ja od naredne sedmice u kupovinu.

LTM moj rucak se evo tek krcka, a kad samo zamislim sta si ti sve uspjela uraditi sa dvoje malene djece, ti si i nama kralj, ne samoj sebi [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

LeenaLeena prvi put sam sad cula da postoje te majice za dojenje, stvarno super stvar, pokusat cu sebi nabaviti...

Ninuska super za rockas, prosao dobro i uz zamjenske torte ;-)

Ja sam sumnjicava isto kao i Rose sto se tice steznika, jer sam citala da tad misici ne mogu preuzeti svoju ulogu, pa ostanu oslabljeni :-D Na kraju muslim i da je stvar genetike :-)

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 12:09:33)

Dan zene,

Ja tek doruckovala, kuca mi je u opstom haosu igracke po cjeloj kuci,pidjame ma haos[sm=smiley36.gif] valjda cu uspjeti kada stariji ode u skolu sta da pospremim.
Zube jos nisam oprala a ni pocesljala se [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Jako mi je veselo nekad imam osjecaj da se stalno derem na ovu dvojicu starijih, a njih dvojica ko pas i macka.
Ali jos sam u vinklu kako moj muz kaze,nisam jos skroz prolupala[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Zaista meni je beba najbolja ali oko nje imam najvise posla a ova dvojica ljubomorni sve im smeta pa se svagjaju.

Eto tako vam je kad imate troje djece [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] samo se nadam da ce vremenom biti lake

Izjada se ja vama

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 12:12:36)

Ove [sm=nosecka.gif] se usutile po ovom tmurnom danu, sta li rade [sm=smiley36.gif]
Ja tacno ne znam sta cu obuti sutra u set__nju, ako bude ovakvo vrijeme... Obuca mi moja ne moze, cizmice pogotovo Imam da biram izmedju 2 papuce i 1 baletanke, u kojem cu da se smrznem. Sutra cu odmah kupiti nesto toplije.

Ja jela neku corbicu s povrcem i malo puretine sto nam je ostalo od jucer, pravili mi rostilj, bili su i moji roditelji. Prednost seoskog zivota i kuce na selu je to sto mozes uzgojiti sebi koju curku, jest da galame oko kuce ali vrijede [sm=smiley36.gif] Svekrva zaklala jednu i sva smo prsa jucer pomarisali, ostatak podijelile [sm=smiley36.gif] Uhh kako je dobro. Ostale nam jos 4 al to cemo do mog poroda, da jos malo narastu. [sm=smiley36.gif]

U mene mi ova zaova stvarno ima neki problem u glavi. Jucer moji kad su bili i moja mama slucajno prokomentarisala kako nam je ova prva kona mrsava pa je rekla mojoj zaovi: ISTA TI S. BAS STE MRSAVE. Da bi se ona naljutila i samo otisla u kucu i nije nikako vise izlazila da s nama sjedi, a to je bilo na samom pocetku, nismo bili ni poceli da jedemo. Mm mi to rekao sinoc nakon sto se rasulo drustvo, a primjetila sam i ja da ona nesto suti i ne izlazi iz kuce. A on tikvan mislio da smo se ja i ona nesto posvadjale i jedva me gledao dok smo sjedili. Boze sacuvaj. Cura svim silama na sebe hoce da usmjeri paznju. Pa nije ona dijete. Ima 23 god. I naljutila se sto joj neko rekao da je mrsava [sm=zmeden.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 12:16:43)

zdravo [sm=nosecka.gif] malo zahladnilo pa se lakse dise
Majce su super, ko in ne nabavi i grudnjaci su odlicna zamjena, a sto se tice steznjaka super stvar dok nosis, ja nosila mjesec i misici se opustili sad me stalno bole ako sta vise radim, tako da ne preporucujem.

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 12:36:06)

Ne odoh ja na vjezbice. Ni doktoricinisam odnijela nalaze [sm=smiley13.gif] Jedva sam do prodavnice i nazad. Prepone me bole ikrsta.Nisam ni za sta. Jedva sam usisala rasirila ves da se susi. Svekrva nam je napravila pitu. Cekam sad sestru da dodje ma kafu.
Ltm ti si stvarno super zena. Pored dvoje male djece sta si sve nakuhala jos i palacinke pravi. Ja ne mogu jaje da isprzim . Ne mogu dugo da stojim pored sporeta Pa uvijek gledam da pravim nesto brzopotezno ili nesto oko cega se ne mora puno bakcati [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 12:38:52)

IZVORNA PORUKA: mojbebac

Aktivnosti milion kod sviju...i ja cekam mm da dodje pa da obavimo kupovinu za bebu... ovo vrijeme me ubilo nocas,nikako nisam spavala... ujedam kako sam nervozna ali izdrzace se.... pozzz pa vam javim sta sam kupila i kakve su cijene

E super. Javi nam da znamo da ove koje jos nisu obavile kupovinu ne lutaju. Da idemo planski [sm=smiley36.gif]

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 12:59:07)

Pcelice gdje si ti na vježbama? Ja te očekivala [sm=smiley36.gif]

Ziel po meni tvoja zaova nema nikakav problem u glavi.. To što djevojci smetaju nepotrebni komentari je sasvim ok.. Međutim, meni da je neko nešto tako rekao sigurno bih mu primjerno odgovorila, radije nego sebi raspoloženje kvarila

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 13:06:06)

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Ziel po meni tvoja zaova nema nikakav problem u glavi.. To što djevojci smetaju nepotrebni komentari je sasvim ok.. Međutim, meni da je neko nešto tako rekao sigurno bih mu primjerno odgovorila, radije nego sebi raspoloženje kvarila

Da ti iskreno kazem, ne opravdavam ni svoju mamu s tim komentarom a pogotovo zaovu sto je tako reagovala djetinjasto. I meni su na poslu pacijenti znali reci razne komentare jer sam se udebljala, jedna jos kaze: JOJ TI CES IZACI NA 100 KG DOK SE PORODIS. Ja se samo zasmijala i rekla: YAH. A znam svoju mamu i zena nikad ne bi nikog uvrijedila namjerno, to sto je komentar dala sigurno je lupila bez razmisljanja. Ali mislim da je moja zaova jos i preuvelicala, po mm-ovoj prici ispade da je ismijavala, a ja pricala s mamom o tome na tel. i cujem i oca kako govori PA JA SAM BIO , NIJE SE SMIJALA. SAMO JE REKLA DA SU JAKO SLICNE JER SE OBADVIJE MRSAVE.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 13:16:03)

Odoh se ja okupati i srediti kosu, mozda mm-u naupadne da gdje izadjemo vcrs pa da budem spremna [sm=smiley36.gif] Sutra ionako odmara pa nece raniti. Sinoc sam mu morala dati injekciju protiv bolova u ledjima. Nije mu bas lahak posao ovaj sto je prihvatio privremeno... Ne znamo ni koliko ce to trajati privremeno, ali dobro je kad ima bilo sta raditi jer sam ja sad na bolovanju, pa odmah s tim i manja primanja...

Yah i danas smo napunili 30 nedjelja [sm=bravo.gif]

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 13:30:14)

IZVORNA PORUKA: ziel

Da ti iskreno kazem, ne opravdavam ni svoju mamu s tim komentarom a pogotovo zaovu sto je tako reagovala djetinjasto. I meni su na poslu pacijenti znali reci razne komentare jer sam se udebljala, jedna jos kaze: JOJ TI CES IZACI NA 100 KG DOK SE PORODIS. Ja se samo zasmijala i rekla: YAH. A znam svoju mamu i zena nikad ne bi nikog uvrijedila namjerno, to sto je komentar dala sigurno je lupila bez razmisljanja. Ali mislim da je moja zaova jos i preuvelicala, po mm-ovoj prici ispade da je ismijavala, a ja pricala s mamom o tome na tel. i cujem i oca kako govori PA JA SAM BIO , NIJE SE SMIJALA. SAMO JE REKLA DA SU JAKO SLICNE JER SE OBADVIJE MRSAVE.

Čovjek je vlasnik svojih riječi dok ih ne izgovori.. A komentari na izgled padaju teško i zreloj ženi, a kamo li krhkoj djevojci od 23 godine.. I sasvim je prirodno to što je njenom bratu krivo jer je neko povrijedio njegovu sestru.. Starija braća svoje mlađe sestre uvijek gledaju zaštitnički, ma koliko one godina imale.. Umjesto što je doživljavaš kao konkurenciju i neprijatelja,počni je doživljavati ako ne kao sestru, onda kao prijateljicu, pa će ti biti lakše.. Ovako svaki dan uđem na forum i vidim ti se iznova sikiraš bez ikakvog razloga ;)

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 13:41:41)

Nisam se mogla nakaniti. [sm=smiley36.gif]Umorila sam se od hodanja ovih dana, danas odmaram. Izvlacim majice dugih rukava iz kreveta. Spremam ljetnu garderobu u krevet.Jesi li ti isla

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 13:45:39)

Zene..ja doslana kontrolu..6 prstiju otvorena...ukljucili mi drip

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 13:46:06)

UmmuHamza uopste je ne dozivljavam kao neprijatelja ili konkurenciju. Zna se koje je njeno mjesto a koje je moje u mm-ovom zivotu i u to se ne smije mijesati. Niti to ikome dopustam da se mijesa izmedju mene i mm. Smeta mi sto je napravila od MOJE MAME nekog degena koji je ismijava. Kao da ja ne znam svoju mamu s kojom sam zivjela 23 god. A vec kad smo iskreni, upozorena sam prije udaje da bi moglo biti ljubomore, ona i mm su jako vezani, pa i ja sam sa svojom sestrom, nije to nista nenormalno. A isto tako, nemam se sta pravdati u vezi zaove koja prica o meni iza mojih ledja svojim roditeljima, tj. mojim svekijevcima. S takvom osobom ne mogu biti prijatelj. Prije cu biti prijatelj s nekim ko ce mi u lice reci da npr. nisam upravu i obrazloziti. Jer moji svekijevci ce naravno stati na tu njenu stranu price, kad ne mogu ni cuti moju stranu jer nisam tu.

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 13:47:03)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Nisam se mogla nakaniti. [sm=smiley36.gif]Umorila sam se od hodanja ovih dana, danas odmaram. Izvlacim majice dugih rukava iz kreveta. Spremam ljetnu garderobu u krevet.Jesi li ti isla

Jesam, kad sam napisala prvi post, tada sam i ušla u kuću.. Ja gledam ima li neka da nije dolazila, da bi mogla biti pcelica, ali kakvi.. kontam slušat ću kada kaže termin, ako kaže 12.11. to je ona ( znam pošto nam je isti dan ) [sm=smiley36.gif]

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 13:59:56)

ninuska sretno ti, eto tebi tvoje bebe za koji sat, sto laksi porod ti zelim, a mozda si se ti vec porodila [sm=smiley36.gif]

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 14:02:51)

Ninuska da sve prođe u najboljem redu ako Bog da [sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 14:05:40)

Eeee neka je sa srecom [sm=smiley27.gif]
Sto laksi porod [sm=smiley1.gif]
Iduce godine ce se zaredati rodjendani od djecice tvoje pa ces moci zajednicko slavlje napraviti [sm=smiley36.gif]

blue moon -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 14:29:20)

Sretno, brz i lagan porod zelim da sve prođe kako treba za tebe i bebicu [sm=bravo.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 14:31:15)

Brzo ces ti do cetiri najdalje ima da rodis...... Sretno draga brz i lak porod ti zelim

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 14:33:29)

Hvala zene...bolovi na 2-3 minute..aBd da brzo zavrsi :)

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 14:48:24)

Ninuska SRETNO, drzimo ti fige i zelim ti brz i lagan porod[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:01:41)

Jos malo eto tebi princeze

Sretnoooooo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 15:01:52)

Sretno[sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sljedeća stranica >   >>