RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 18:58:05)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: ziel

Ltm sve zaboravim, jel tvoja starija ima 2,5 god.? Zar jos nosi pempas?

moja je imala 2 god i 9 mjeseci kad smo skinuli pelenu tad su dovoljno zreli..-

ma i ja mislim da ce L sad nekad prelomiti, skontala je tutu, kad se ukaki u pelenu bude je sramota...mislim da cemo i mi za koji mjesec biti pelena free

Moja sestrisna je nekako rano prestala nositi pempas, mada da budem iskrena znala se ukakiti u gace 100x dok nije naucila da trazi tutu [sm=smiley36.gif] trazila je tutu da piski, a ima traumu od tvrde stolice pa se sakrije negdje u cosak i ukaki gace, neki dan je mene prevarila, ona ima 3 god i 2 mj. kaze mi DONESI TUTU OVDJE , ja potrcala da joj brze donesem i donijela ja ona se poce skidati i istrese iz gaca u tutu i sjede na tutu [sm=jezicek.gif] mislila svoju mamu prevariti, meni bilo smijesno, ali njena mama je pokusava da nauci pa se izgalamila na nju , bilo mi kasnije zao...

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 19:01:02)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

ninuska draga sretno i ovdje!!! nek vam je djecak ziv i zdrav, skupa sa sekom i vama!
zena poslala poruku na viber ali ja nemam kad, nemam kad [sm=smiley36.gif]

ziel kazu da je bolja ta mala razlika, kad porastu [sm=smiley36.gif] sad vjeruj mi izgleda haoticno...obje u pelenama, ova totalno nesamostalna, jedino za igru samostalna... nekad. jos ni ne prica kako treba, mislim, ocepila je kako nije nikako pricala ali jos uvijek u vecini stvari jako ovisna o meni i muzu.
a mala...beba... podoji, presvuci, nosaj, podrigni, okupaj, operi guzu...

dobro je, sbe si ponavljam bice bolje za mjesec-mjesec i po, dok ona sastavi noc, pocne konkretnije sikiti pa se budem mogla i organizovati.
nisam izludila ni danas, ali sam bila blizu...oko 3, taman majstori otisli, ova se skinula sa sike, ova starija nervozna...u to i moja mama i sveki na vrata, sa ruckom. da su se bar organizovale i da sam znala...i hajd ne budi nervozan. nista, paprike mogu i u ledaru.
uspjela sam i opeglat sav ves, prostrla ovaj sareni (to cu sutra da opeglam) i uspjela sam da L izvadim zimsku garderobu novu, i nove pidjame, da sklonim u krevet ono sto ne moze vise od ljetne, a ono sto moze to sam u plakar za narednu sezonu.
i nisam muza bacila sa 12og [sm=smiley36.gif] zbog onih majstora. cak smo skupa rucali i razmjenili par rijeci, cure spavale [sm=smiley36.gif]
[sm=bravo.gif] nisam pokojnik sto je najbitnije [sm=smiley36.gif]

[sm=sad.gif][sm=sad.gif]
nego ti se nama javljaj redovno, jer sa ovakvim rasporedom, mene nesto strah za tog pokojnika[sm=smiley36.gif] molim te svakih nekoliko sati makar tacku metni ovdje[sm=smiley36.gif]
citam i kontam, Boze da mogu malo svog vremena dati[sm=smiley36.gif] ja ga sad imam na izvoz..pih..bas bezevze

mene maksi na fejsu zeza neki dan, stavih pjesmicu nemam ti kad [sm=smiley36.gif]
zivota mi postala himna...i danas sam se dva puta javila na telefon (mm i brat zvali) i oba puta je bilo: reci, nemam ti kad pricat [sm=smiley36.gif]
ja sam kad se L rodila imala vremena za sve, i za depilaciju, frizuru, sex [sm=smiley36.gif] sve sam stizala, i s drugaricama na kafu, cak sam i knjige citala.
sad dabogda da stignem depilaciju, al ide zima, nije mi frka [sm=smiley36.gif]
jbg tako ti je sa dvoje male potpuno ovisne djece. sreca pa sam ja od malo sna, do sad bih vec bila u crnoj hronici [sm=smiley36.gif] porodilja povrijedila komsije ili muza u najmanju ruku [sm=smiley36.gif]
pokusavam zivota mi da izvucem iz ovog svega nesto komicno...ne ide mi bas uvijek priznajem, teze je nego sam zamisljala al bicu ja ok. bitno je da ja sama sa sobom budem ok, jer znam sebe, drugima nista nece faliti, svi su namireni, sve je cisto, zategnuto...
samo da ja pronadjem svoj unutrasnji mir i bar pola sata dnevno za sebe, da se uljudim, nalakiram nokte

i ne nije ovo patetika ovo je razradjivanje strategije. dok nisam dobila L nisam ni slutila sta se sve moze jednom rukom i kako se brzo mogu istusirati, nasminkati i obuci.

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 19:24:00)

IZVORNA PORUKA: rose

Ltm sve zaboravim, jel tvoja starija ima 2,5 god.? Zar jos nosi pempas?

moja je imala 2 god i 9 mjeseci kad smo skinuli pelenu tad su dovoljno zreli..-

ma i ja mislim da ce L sad nekad prelomiti, skontala je tutu, kad se ukaki u pelenu bude je sramota...mislim da cemo i mi za koji mjesec biti pelena free

kupi trening gacice i kad skines skini odma i navece...moja npr nije trazila ja je vodila sako dva sata...par puta se ukakila u te gacice i t je to...more nam je super posluzilo u tom periodu

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 19:27:39)

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Ninuska da ste žive,zdrave i sretne ako Bog da [sm=smiley1.gif]
Šta je ovo , sve brži i brži porodi.. Kad Čarobno postavi odmah selfi s poroda (ako ona bude naredna )[sm=smiley36.gif]

[sm=sad.gif][sm=sad.gif]
suze me zalise...[sm=smiley36.gif]
zamisli, ide selfi sa raju sa rr[sm=smiley36.gif] i doktor ono sa kezom i ja masem[sm=smiley36.gif]

A beba podigla palac i poručuje našim: ''Drugovi, ovdje je ludnica, čekam vas'' [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 19:37:41)

Joj zene kad ste kod depilacije, ja se danas sva isjekla bicem... koristila ogledalo ali nisam navikla tako pa sam se pravo izmucila s jednom rukom pa jos je i krvi bilo kao da sam dobila menst.[sm=jezicek.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 20:27:24)

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Ninuska da ste žive,zdrave i sretne ako Bog da [sm=smiley1.gif]
Šta je ovo , sve brži i brži porodi.. Kad Čarobno postavi odmah selfi s poroda (ako ona bude naredna )[sm=smiley36.gif]

[sm=sad.gif][sm=sad.gif]
suze me zalise...[sm=smiley36.gif]
zamisli, ide selfi sa raju sa rr[sm=smiley36.gif] i doktor ono sa kezom i ja masem[sm=smiley36.gif]

Imas li onaj stap za selfie?Ako nemas da ti kupim na babine. Da fino svi stanete na sliku. I dr i babica i ti [sm=jezicek.gif]

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 21:27:17)

Ninuska CESTITAM, zaista brz porod. Nekavam je sincic ziv i zdrav, eto samo dan razlike izmedju njega i seke, a seka dobila najljepsi poklon ;-)

Carobno ti moras selfi poslati, jos je to ostalo, jer ove zene su se ekspresno porodile.

Ziel ja jos uvijek vidim da se depiliram..... a poslije cu i ja preci na ogledalce :-)

Hexe je mislim juce imala zakazan cr, nadam se da je sve proslo ok.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 21:42:21)

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Ninuska CESTITAM, zaista brz porod. Nekavam je sincic ziv i zdrav, eto samo dan razlike izmedju njega i seke, a seka dobila najljepsi poklon ;-)

Carobno ti moras selfi poslati, jos je to ostalo, jer ove zene su se ekspresno porodile.

Ziel ja jos uvijek vidim da se depiliram..... a poslije cu i ja preci na ogledalce :-)

Blago tebi, haman ti manji pupo od mog... ja nista vise dole.ne vidim [sm=smiley36.gif]

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 22:01:37)

Blago tebi, haman ti manji pupo od mog... ja nista vise dole.ne vidim [sm=smiley36.gif]

Eh moja Ziel kad mi novembarske terminuse budemo ovako iscekivale i jedna po jedna se javljale aBd iz bolnice, trema me uhvati kad pomislim ;-)

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 22:21:08)

Hehe i ja sam to razmisljala danas...dok kazes keks doci ce do novembarskih terminusa [sm=smiley1.gif]
Ali ja jedva cekam, nije me strah poroda za sad i ne mislim o njemu nego samo o bebi [sm=duda.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 22:53:34)

Eh moja Ziel kad mi novembarske terminuse budemo ovako iscekivale i jedna po jedna se javljale aBd iz bolnice, trema me uhvati kad pomislim ;-)

Bas se primaklo [sm=smiley36.gif]Mene vec panika hvata.[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 23:24:25)

Ninuska, cestitam [sm=bravo.gif]
Brzo si zavrsila, jos nam se javljas odmah, postavljate visoke standarde [sm=smiley36.gif]

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (10.9.2015 23:43:44)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Bas se primaklo [sm=smiley36.gif]Mene vec panika hvata.[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Mene ne hvata, nije me uopće strah, možda zato što ne znam šta me čeka [sm=smiley36.gif] A drago mi vidjeti ovaj spisak, bliži se, kad se sjetim kad sam zadnja na spisku bila

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (11.9.2015 5:57:59)

Jutro zene..iza mene neprospavana noc. Jedva cekam kuci da odspavam malo. Jedna beba konstantno place [sm=smiley13.gif]. A i moj visio na siki...slomio me..cim je izbacim place [sm=smiley13.gif]..

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (11.9.2015 6:22:33)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Jutro zene..iza mene neprospavana noc. Jedva cekam kuci da odspavam malo. Jedna beba konstantno place [sm=smiley13.gif]. A i moj visio na siki...slomio me..cim je izbacim place [sm=smiley13.gif]..

Znam mila sve, izdrzi. Bice bolje cim dodjete kuci. Meni je Nora bila komirana dva dana, valjda od buke i vriske drugih beba.
Izdrzi jos malkice i ides kuci.

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (11.9.2015 6:31:03)

JUtro zene, kako ste ?
Ninuska izdrzi jos malo. Danas cete kuci pa ce ti biti lakse. Bar ces imati mir da se odmorite.
Kako se meni spava to nije normalno. A mm cijelu sedmicu ide ranije na posao pa me alarm svako jutro probudi [sm=smiley13.gif]A basme krenulo da i ako se probudim u toku noci opet zaspim. NIsam dezurala ovu sedmicu [sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (11.9.2015 6:59:08)

JUtro zene, kako ste ?
Ninuska izdrzi jos malo. Danas cete kuci pa ce ti biti lakse. Bar ces imati mir da se odmorite.
Kako se meni spava to nije normalno. A mm cijelu sedmicu ide ranije na posao pa me alarm svako jutro probudi [sm=smiley13.gif]A basme krenulo da i ako se probudim u toku noci opet zaspim. NIsam dezurala ovu sedmicu [sm=smiley36.gif]

i moj ide ovu heftu ranije, pa se i L nadigne (jutros nije za divno cudo). N je super sastavila noc, 6 sati u komadu [sm=bravo.gif] tako da sam i ja lijepo odspavala.
evo sam svasta nesto uradila u medjuvremenu, i ves osuseni raspremila, i dnevni boravak, mm spremam na posao [sm=smiley36.gif]
imam rucak za danas, uspjela sam sinoc nokte da nalakiram. trebam jos srediti kasnije spavacu i izvaditi iz kreveta stvari za Noru, ove deblje gegice plisane. mislila sam sutra izaci bar do konzuma i cma, treba mi nekih sitnica... L bi trebala kod sveki za vikend jer ona pocinje raditi od pon, pa da jos malo bude s njima. vjerovatno ce je mm poslije posla pokupiti i odvesti. vidjecu jos kakav je plan i program.
a pcelice nemoj mi o spavanju [sm=smiley36.gif] ja sam se uhvatila juce da kunjam sjedeci dok je N dojila [sm=smiley36.gif] sreca pa je L glasna pa me trzne

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (11.9.2015 8:01:00)

Jutro [sm=nosecka.gif]
Samo da se javim, evo sjedim u debelom dzemperu, izgleda da je ljeto proslo zvanicno...
Cekam da se caj malo ohladi da popijemo ja i mm i da idemo do grada, obici 3.4 mjesta nesto kupiti, nesto za bebu, nesto za mamu, a za tatu nema nista [sm=smiley36.gif] osim dorucka negdje cemo sjesti da ne bi ovako rano nesto kuhala [sm=smiley36.gif]
Za divno cudo sinoc nisam ustajala u wc, do 7 jutros pa sam se fino naspavala [sm=smiley1.gif]

Ninuska vjerujem da nije fino dok si u bolnici, mislim da ni ja necu u bolnici moci oka sklopiti bas iz istih razloga, ali zato svojoj kuci danas ides i neka te to raduje, sto je porod prosao u najboljem redu , da ne ostajes duze... [sm=smiley1.gif]

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (11.9.2015 9:09:39)

Ja od juce ne mogu da udem ovdje, sada sam usla, ali ne vidim postove [sm=lev.gif][sm=lev.gif][sm=lev.gif]
Zanima me je li se ninuska porodila??? I dzaba cete mi odgovoriti kada ne vidim nista... Dva razlicita racunara i mob, nista ne otvara

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (11.9.2015 9:19:48)

IZVORNA PORUKA: Leena

Ja od juce ne mogu da udem ovdje, sada sam usla, ali ne vidim postove [sm=lev.gif][sm=lev.gif][sm=lev.gif]
Zanima me je li se ninuska porodila??? I dzaba cete mi odgovoriti kada ne vidim nista... Dva razlicita racunara i mob, nista ne otvara

Ni ja nisam cijelo jutro mogla uci. Mislim, udjem, ali ne vidim postove. Pobudalio i forum [sm=smiley36.gif]

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (11.9.2015 9:22:56)

JUtro zene, kako ste ?

i moj ide ovu heftu ranije, pa se i L nadigne (jutros nije za divno cudo). N je super sastavila noc, 6 sati u komadu [sm=bravo.gif] tako da sam i ja lijepo odspavala.
evo sam svasta nesto uradila u medjuvremenu, i ves osuseni raspremila, i dnevni boravak, mm spremam na posao [sm=smiley36.gif]
imam rucak za danas, uspjela sam sinoc nokte da nalakiram. trebam jos srediti kasnije spavacu i izvaditi iz kreveta stvari za Noru, ove deblje gegice plisane. mislila sam sutra izaci bar do konzuma i cma, treba mi nekih sitnica... L bi trebala kod sveki za vikend jer ona pocinje raditi od pon, pa da jos malo bude s njima. vjerovatno ce je mm poslije posla pokupiti i odvesti. vidjecu jos kakav je plan i program.
a pcelice nemoj mi o spavanju [sm=smiley36.gif] ja sam se uhvatila juce da kunjam sjedeci dok je N dojila [sm=smiley36.gif] sreca pa je L glasna pa me trzne

Ja vise ne znam ni sta mm radi. Koja je njegova duznost [sm=smiley36.gif]Mislim da jedino direktora ne mijenja. Ostali ko god fali on uskace. Sad mu kolega ne radi i svaki dan je na putu. Lafo niko ne zna u firmi voziti njegovog kombija [sm=hudicek1.gif]

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (11.9.2015 9:23:43)

Leena, do foruma je. Vidis li sada?

Ninuska, jos malo i idete kuci aBd [sm=bravo.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (11.9.2015 9:29:05)

i ja tek uspjeh uci..znaci ni naopako nisam mogla[sm=hudicek1.gif]

aidana -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (11.9.2015 9:30:01)

Ja sam vidjela sinoc da se ninuska porodila, ali nisam mogla uci na rr.
Ninuska draga, da ti je ziv, zdrav i sretan [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] a tebi zelim brz oporavak.

Koliko sam skontala hexe je imala zakazan carski, a i mijbebac ima za desetak dana...ostade samo carobno pa ja....vec me panika hvata. Sinoc sam cistila kuhinju do pola 1, ali nisam jos gotova. :)))) Svaki dan napravim inspekciju po kuci, provjerim je li sve na svom mjestu :))) treba mi bijela rukavica za inspekciju samoj sebi :))) pa pregledam dijete usi, nokte, osisala sam ga neki dan....pa sebe....oteo mi se totalno ovaj ocd, dok se ne porodim svi cemo izludjeti :)))

Idem se ja spremiti pa na ctg lagano.

Leptiri -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (11.9.2015 9:44:26)

Evo i mene [sm=smiley36.gif]
Jedva se ukljucih na rr[sm=smiley36.gif]
Vratia se Sime kuci svojoj [sm=smiley36.gif]

Ninuska iskrene cestitke [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]bravo za tako lak i brz porod [sm=bravo.gif]

Farah mila kako si mi ti? Jesi li se ti vratila kuci?

Carobnici poseban [sm=love.gif]pozdrav za ono zaboravljanje [sm=smiley36.gif]

Idem sad da sve citam, pa jada sta zapamtim [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>